Şimdi Ara

logitech g pro x kulaklık sesin az çıkması sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • logitech g pro x kulaklık aldım bir süre önce.bu kulaklıgı alırken 1more spearhead kullanıyordum .öncesinde ise corsair voide elite 7.1 kablosuz.g pro x malzeme kalitesi kutu içeriği mikrofonun üst düzey olması ve özellikle kulaklık pedlerinin aşırı rahat olması çok uzun kullanımlarda bile kulağı rahatsız etmemesi gibi gerçekten güzel özellikleri olan bir ürün.daha önceki kulaklıklarımı ağrı yaptıgı için iade etmiştim.kulaklarım normalden biraz büyük ve çok hassas yapısal olarak.ama g pro x de bu açıdan mükemmel bir konfora ulaştım.fakat gel gelelim bu kulaklıgın ses şiddeti ve performansı beni bir türlü tatmin etmedi.örnek vermem gerekirse 1more kullanırken windows ses seviyesi 55 lerde falan kullanıyordum ve sesin şiddeti gayet iyiydi.kulagınızı dolduruyordu.müzik ve film ya da oyunda.fakat g pro x in ses çıkış gücü gerçekten az.windowstan 80 lerde ve hatta daha yukarılarda kullanınca nca o zaman sesin şiddeti ve tatmin seviyesi biraz artıyor.ancak o durumda bile 1more kadar başarılı olamıyor.1more da ben 80 lere kadar ses açtıgımda kulakta resmen zıplıyordu.bu konu ile ilgili forumlarda bayağı bir konu okudum ve genelde kullanan herkeste bu sorun mevcut.ancak bu konuda çok memnun oldugunu yazanlarda olmuş.bulabildiğin kişilere yazdım ve sordum siz nasıl yaptınız diye.ama bir geri dönüş alamadım.


    sizlerden bu ürünü kullanıp çözmüş olan varmı acaba?eğer varsa paylaşırmısınız bilgilerinizi.bu arada anakartım asus tuf gaming b550 m plus wifi.yani ses çıkışı çok üst düzey olmasa da normalden oldukça iyi çalışıyor.




  • Ses ayarlarında enchantments diye bir sayfa var belki ordaki kutucukları tiklersen etkisi olabilir.
  • G pro x bugün aldım ve test ettiğimde söylediğin sorunu ben de yaşadım, ses kalitesi kesinlikle tatmin edici değil ve bu yazılımsal bir durum çünkü malzeme kalitesi üst düzey. Daha önce creative kulaklığı vardı yazılım olarak thx kullanıyordu, ondaki renk bu kulaklıkta yok, sesler çok mat boğuk. Biraz araştırdım, G Pro x DTS destekli, Windows üzerinden dolby atmos satın aldım (42tl) kulaklık şahlandı diyebilirim. Saatin yanında bulanan ses simgesine sağ tık/uzamsal ses/dolby atmos yolunu izleyerek erişebilirsiniz. Diğer ücretsiz program da equalizer apo. Buradan da ses çıkışına istediğin efekti uygulayabilirsin. Equalizer, preamp gibi. Vst desteği bile var. İstediğin kıvama gelecektir kulaklık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneker -- 20 Ocak 2023; 22:40:13 >
  • caneker C kullanıcısına yanıt

    Selam, Microsoft Store daki hangi uygulamayi indirip satin almamiz lazim acaba ben karistirdim yanlis almak istemiyorum gosterebilir misiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bomi01 -- 17 Şubat 2023; 10:44:47 >
  • "dolby access", 15 gün ücretsiz denemesi var. Önce deneyin. Tatmin etmezse almak zorunda değilsiniz. Uzamsal ses olarak dolby atmos seçin, uygulamadan da custom eq ayarlayın, tizleri yükseltmek gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneker -- 17 Şubat 2023; 21:32:13 >
  • G Pro X aldıysanız zaten lisanslı olarak DTS Sound Unbound kullanabiliyorsunuz. Extra satın almanıza gerek yok



    logitech g pro x kulaklık sesin az çıkması sorunu
  • caneker C kullanıcısına yanıt

    Ben CS:GO oynuyorumda hangi ayarları yapmak lazım eq da gösterebilir misin? Uygulamayı satın aldım. Mevcut ayarlar bu


    logitech g pro x kulaklık sesin az çıkması sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bomi01 -- 9 Mart 2023; 23:53:36 >
  • @GyRFaLCoN DTS ses kalitesi tat vermiyor, zaten DTS'ten memnun olsaydım böyle bir arayış içine girmezdim. Boğuk yavan bir ses geliyor.

    @Acht Ben Custom oluşturdum. Game modu surround için iyi ama ses kalitesi bana çok kötü geliyor, aynı DTS gibi.

    Ayarlarım şu şekilde:



    logitech g pro x kulaklık sesin az çıkması sorunu


    logitech g pro x kulaklık sesin az çıkması sorunu


    logitech g pro x kulaklık sesin az çıkması sorunu
  • caneker C kullanıcısına yanıt

    Evet tüm mesajları okuyup yazınca senin mesajı anlayamamışım. Şimdi tekrar okuyunca farkettim. 42 lira ile işimiz çözülecekse hemen bir göz atayım. Geriye sadece az ses çıkıyor olması kalıyor. Bir tık daha yüksek ses alabilseydim her şey çok daha güzel olacaktı :)


    Edit : Dolby Atmos deneme şansım oldu, programı film (5.1 veya 7.1 Bluray), oyun, müzik (stereo flac) gibi bir çok yönden test ettim. İzlenimlerime göre DTS'den çok daha fazla boğuk ses veriyor gibi geldi. Dolby satın alıp ayar yapmak yerine, G Hub üzerinde ekolayzır ayarlarınızı yapıp, üstüne DTS etkinleştirince çok daha kaliteli ses duydum. Dolby'nin tek farkı veya katkısı diyeyim ''bir tık daha yüksek ses alabilseydim'' isyanımı karşılaması oldu. Fakat belli bir desibel'e ayarlanmış ses kartının sınırını aştığımızdan seslerdeki bozulmaları ve bass'ların şiddetli patlamalarını duyunca hayal kırıklığına uğradım. 50mm sürücüsü olmasına rağmen bu kadar yavan kalması üzücü. Kulaklığın ''gamer'' ibareli olduğunu unutmadan yorum yapmaya çalışsam da. 7/24 oyun oynayacak halimiz yok. Her amaç için farklı kulaklık alma lüksümüzün olmadığı bu devirde malesef yakın zamanda satıp ''all in one'' bir kulaklık arayışına gireceğim :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GyRFaLCoN -- 20 Mart 2023; 2:5:54 >
  • GyRFaLCoN kullanıcısına yanıt

    Demek ki bu da zevke göre değişiyor. Hazır eq şablonları yerine paylaştığım şekilde deneyin bir de. DTS'ten sonra bana kristal clear gibi geliyor ses.

    PS: Ben çözüm ararken şu başlıkta görmüştüm. Olumlu yorumları görünce denemiştim.


    reddit
    r/LogitechG on Reddit: Logitech G Pro X - Flat sound/Bad directional sound
    https://www.reddit.com/r/LogitechG/comments/czx04k/logitech_g_pro_x_flat_soundbad_directional_sound
  • caneker C kullanıcısına yanıt

    Evet zevk ve kulak aşinalığı büyük olası. HiFi sistemler kullandığım için kulaklıkta biraz ucuza kaçtım malesef.

    Bu arada son mesajımdan sonra denemelere devam ettim, kulaklıktan beklediğim sonucu alamadım fakat monitörüm ve masaüstü stereo hoparlörümden program sayesinde baya iyi ses alıyorum. Zam gelmeden alıp kenara koymak lazım.


    Biraz araştırınca DTS:X Ultra diye bir programın bazı arkadaşlarda olduğunu fakat artık kullanılamadığını farkettim. Pro X kullanan bir arkadaşım onun sayesinde gayet tatmin edici sonuç aldığını belirtti. Tabi setup olmayınca kurup deneyemiyoruz. Elinde setup olan var ise lütfen upload etsin :)


    İlgili program linki.

  • Bu kaliteye bu ses seviyesi çok sıkıntı. Yazdıklarınızı deneyeceğim. Oyunda sesleri çok düşük özellikle pubg.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.