Şimdi Ara

Dsl ışığı yanıyor, internet ışığı yanmıyor(?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • -Turk telekom aboneligimi Turknete taşıdım.

    -Belge,geçiş işlemleri tamamladıktan sonra modem kullanıcı arayüzüne girebilmem icin kullanıcı adı ve sifre verildi.

    -Modem arayüzünde kullanıcı adı ve şifreyi kurulum sekmesinde yazip kurulumu tamamladım ancak bir türlü internet ışığı yanmıyor.

    -DSL ışığı yanıyor, değerler aşağıdaki gibi.

    -Turknet musteri hizmetleri ile 3 kere iletisim kurdum, ilki modem kurulum işlemlerini benimle yaptıktan sonra modem ip almıyor dedi ariza kaydı olusturdu.Ikincisi destek kaydını benim olusturudugumu dusunerek bağlantıda sıkıntı yok siz muhtemelen yanlis giriyorsunuz diye tekrar kurulum yaptırdı, o da sorunu teknik ekiplere ileteceğini söyledi ve ben halen bekliyorum.


    Sorun ne olabilir,ve nasil çözülebilir, bir de ben pakete geçtiğimde 81 mbps hiz gözüküyordu, buradan anladigim max 71mbps olacak dogru mu?

    Dsl ışığı yanıyor, internet ışığı yanmıyor(?)



  • @TurkNet Destek
  • Merhaba, PM üzerinden müşteri numaranızı paylaşır mısınız?
  • Gonderdim
  • Modem loglarını kopyalayıp buraya atarsanız sorun kaynağını anlayabiliriz.

  • Anladığın hız doğru.


    Diğer husus, kullandığın modem eğer ttnet e ait fln ise, kurulum yapacağın ekranda ttnet dışı bir iss kullanacaksanız buraya tıklayın yazan sekmeyi kullanarak kurulum yapman gerekebilir, yani k.a kısmında @ttnet hazır şablon olrk bulunan sekmenin dışındaki kısımdan, kurulum yapman gerekiyor olabilir.

  • @Gökkubbe değerleri konuda yazdim baska bir yerde varsa bilemiyorum, söylerseniz atayim.

    @Reception47
    İnanın 5-6 kere musteri temsilcisi ile modem kurulumu yaptim.Kolay kurulumdan da yaptım, genel ağdan da yaptim, modem yazılımını da güncelledim.

    @TurkNetDestek
    Bugun icin herhangi bir değişme yok.Musteri hizmetlerini ariyorum, tekrar kurulum yaptırıyor, sonra teknik desteğe ilettik diyor.Sonra Ali isimli musteri temsilciniz diyor ki "zaten aramistiniz, surekli arıyorsunuz, sizin de internetiniz gitmis baskı kuruyorsunuz dogal olarak". Kimseye baskı kurduğum yok, ariyorum hicbisey olmamis gibi tekrar kurulum yaptırıyorlar.Ne aşamada olduğunu da söylemiyorlar, en azindan desinler ki şu tarihte teknik ekip gelecek inceleyecek razıyım.Tek söyledikleri teknik ekibe ilettik.Bir de sorunu bana yüklemeye çalışıyorlar, "modeminizde bir sorun olma ihtimali var mi?" diyip.3 gun önce sorunsuz çalışan modem aniden bozulasi geldi heralde.Ya ben turk telekomdan taahutu bozup geldim, abone oluncaya kadar şöyle iyi böyle sikinti yok, hızınız 81 mbit, geçiş işlemleri en fazla 48 saat vs. diyin, abone olduktan sonra da "bize baskı kuruyorsunuz arayarak" oluyor.Olmazsa iptal ettirecegim diyorum "ee sizin takdiriniz tabi" diyor.Ali denen müşteri temsilcinize söyleyin onun işi bu, bu yüzden para alıyor.Verdigim paranın, imzaladığım sözleşmenin karşılığını almak için ariyorum, yoksa isim gücüm mü yok onun bülbül sesini dinleme heveslisi degilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senneanlarsindumbelek -- 29 Ağustos 2021; 19:45:34 >
  • senneanlarsindumbelek kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüm. Konu hakkında net uzmanı arkadaşıma bilgi verdim ve hattınızı tekrar kontrol ederek size dönüş sağlayacak.
  • internet ışığı yanmıyorsa

    DSL Internet PTM VLAN: 35 olan kısmında bir yanlışlık olabilir yada kullanıcı adında xxx@turk.net kısmı yanlış olabilir, başka bir ihtimal yok.

    Kullanıcı adını @... kısmından öncesi veya şifreyi yanlış yazsanız da internet ışığı yanar ama hata sayfasına yönlenir.


    Arayüze göre o hat değerlerindeki hız testi sonucu 67 Mbps görürsünüz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 30 Ağustos 2021; 23:43:45 >
  • Sorun çözüldü, bağlantı kontrolleri yapıldıktan sonra modeme 3-4 kere reset atıldı en son IP alabildi.Ancak hiz konusunda modem arayüzünde max hiz 70 mbps gözüküyor, aldığım hiz ise 50mbps falan.81 mbps kadar hiz deniyordu ama dogru degil.Basvuran arkadaslarin da bilgisi olsun
    @TurkNetDestek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senneanlarsindumbelek -- 2 Eylül 2021; 11:8:34 >
  • senneanlarsindumbelek kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sorunun çözümlenmiş olmasına sevindim. Keyifli kullanımlar dilerim.

    Hız sorunu için oim üzerinden destek kaydı oluşturabilirsiniz, detaylı kontrol sağlayıp sizi bilgilendireceğiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.