Şimdi Ara

Aynı anda hem otomatik hem de manuel araç kullanımı sıkıntı yaratır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi arkadaslar ben uzun zamandır otomatik araç kullanıyorum yalnız ilk arabam manueldi onu da uzun zaman kullandim yalnız şimdi eve ikinci araç lazım oldu bütçede çok sinirli olunca bir türlü otomatik temiz kafa agritmayacak bir şey bulamadım..


    Ben de çareyi manuel arabaya çevirdim yani aynı bütçeyle manuel araba almaya karar verdim...


    Yalnız şöyle bir sorun var şimdi otomatik araç eşimde kalacak o kullanacak manueli ben ama eminim ki o otomatik vitesi ben de kuanmak zorunda kalacağım çünkü eşim sadece arabaya biner başka hiçbir şeyle ilgilenmez:)


    Şimdi bir manuel bir otomatik olur mu ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Olur niye olmasın. Her ikisini kullanan ve bilen kullanır.

  • Araba sürmeyi bilmek sure ezberlemek gibidir. Unutmazsın.

    Ayrıca ben manuel şu arabayı sürüyorum ama arkadaşımda manuel şu araçtan var onu sürebilir miyim diye de soru olmaz. Duyuyorum bazen çünkü.

    Onlarca farklı manuel araç sürdüm. Hiçbir kez aaa araç değişti diye stop vs ettirmedim. Bilen adam herşeyi sürer. Toros sürebilen adam Mercedes Benz 304 otobüs bile sürer. Kaldırır götürür. Şehir içi elbet zorlanır da...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 sene önce otomatik aracım vardı. Şirketin de bize verdiği manuel vardı. Birisinden inip diğerine bindiğimde dahi sorun yaşamıyordum. Bu biraz da sizin ilk çalıştırmada dikkat etmenize bağlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir hafta manuel bir hafta otomatik kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım. Neyi kullandığınızın farkında olabildiğiniz sürece sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

    Gaz ve fren tepkisi ise motor gücüne ve araç üreticisinin karakteristiğine bağlı bunun şanzımanla alakası yok. Biri az basınca uçar diğeri kağnı gibidir , biri frene dokununca tepki verir diğerinde hafif boşluk vardır vs vs o kısım biraz alıştırma yapmanızı gerektirebilir kaza yapmamanız için.

    3 5 pratik sonrası beyin kodlamayı yapıyor sonrası akışına bırakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıldır manuel benzinli Yaris var. İkinci araç olarak Manuel benzinli Verso vardi. Yani iki araçta benzinli manueldi. İki hafta önce Versoyu satıp otomatik Caravelle aldık. Hayatımda ilk defa otomatik araç sürüyorum. Arada bir esimin Yarisi de sürüyorum. Bir zorluk yaşamadım. Fakat Dizel&benzinli karakteristik özelliklerine alışmak kafa karıştırıcı olabiliyor. Dizeli sürmesi daha keyifli yaşadığım iskenderun-Belen arasında rampayı çıkarken yıllardır benzinli de neler çekmişim diyorum. Ama çalıştırırken yarım kontak yapmak 10-15 saniye bekleyip hareket etmek, park ederken önce boşa al el frenini çek sonra vitesi p ye getirip 15-20 saniye bekleyip motoru kapatmak... Buna alisabilmek biraz zaman alacak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben her gün aynı gün içerisinde hem manuel kamyonet hem de otomatik araç sürüyorum. bir sıkıntı yok.

  • Bir ara, manuel şiret aracı, evde de otomatik araç vardı. Evdekine binince ilk kalkışlarda, dalgınken ve ani hareketlerde debriyaj aradığım oluyor ama ayak boşta kalınca anlıyorsun.


    Diğer ayak aynı zaten. Debriyaj bulamayınca afallamak diye bir şey var ama.

  • İki araç arası fark olduğu sürece problem olmaz. Benzer durumu tamemen farklı sınıftaki araçlarla yaşıyorum, hiç şanzıman farkı nedeniyle problem yaşamadım.
    Araçlar benzer olsaydı belki kafa karışıklığı olabilirdi gibi geliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birini uzun süre kullanıp diğerine geçince kısa süre afallama olabiliyor, ikisini de aktif kullanırken hiçbir sorun olmuyor. Sınırlı bütçe için manuel de doğru tercih, seçenekler çok artıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.