Şimdi Ara

İstanbul'daki kiraların Almanya ile yarışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu an Potsdam merkezde 2+1 70 metrekare evde oturuyorum ters dublex, küçük bir de terası var. Her şey dahil 750 euro ödüyorum. Ataşehir'de buraya gelmeden önce oturduğum 1+1 daire şu an 4000 ve aidat, ısınma, elektrik, su, internet vb. 6000'i buluyor. Akıl alır gibi değil. Hele Kadıköy, Göztepe taraflarını söylemiyorum bile. Berlin östkreuz, charlottenburg civarında yine her şey dahil 1+1, 2+1 evlere 700-1100 arası kira veren arkadaşlarım var. Evet konu başlığı biraz abartılı ama gidişat onu gösteriyor ki 1-2 yıl içinde Avrupa'yı yakalayacağız. Milletin haline çok üzülüyorum.



    "Almanya'da asgari ücret 1300 euro ama 1000 euro kira var yeğenim" diyen cahil gurbetçiler ve forumdaki avaneleri ne düşünüyor acaba bu konu hakkında.








  • @transverse Hocam merak etme, Esenyurt'tan örnekler birazdan geliyor İstanbul'daki kiraların Almanya ile yarışması 

  • Almanyanın köyünde kiralar ucuzdur tabi

  • kiraları talep belirler... x kisisi bir eve 2k vermek istedigini dusunelim.y kisisi 3k veririm derse ev sahibi kaca satar? basit iktisat kurali...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-289234E80 -- 28 Ağustos 2021; 13:46:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-289234E80

    kiraları talep belirler... x kisisi bir eve 2k vermek istedigini dusunelim.y kisisi 3k veririm derse ev sahibi kaca satar? basit iktisat kurali...

    Ekonomi bilgin iktisada giriş kitabının kapağında kalmış. Bari yorum yapma.

  • Lokasyon olarak karşılaştırma mantıklı. Mesela berlin vs ist gibi. Almanya ile arasındaki en büyük fark şehirleşme anlayışı. Mesela önceden ( 80 lerden önce ) ist dedin mi hemen ankara, izmir, antep, bursa, erzurum, malatya vs ile karşılaştırılırdı. Çünkü nüfus dengesizliği bu kadar fazla değildi. Ülkenin 5 te 1 ni bir şehire hemde küçücük şehire tıkıştırıp bitişik küçük daireler yapıp üzerinede müthiş göç alırsa olacağı bu tabiiki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev bulmak zor çünkü. 1 ay ev baktım 3-5 eve gidip baktım içine edilmiş 3 yıllık evin, araplara vermişler iyi para veriyor diye cam ocakta nargile közü hazırlamışlar. Ama emlakcı ev sıfırkenki fotoları koymuş. En son bulduğum temiz bi eve parasına çok takılmadan tutmak zorunda kaldım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Büyük para götüren ne var? Mesela; En önemlisi Ev almak, Araba almak, Para yoksa ev kiralamak. Millet en büyük kazığı bunlardan yiyeceği için devlet hiç bunlara bulaşmaz, o da yüklü vergi alacak ya!

    Bir tek ekmek fiyatına karışır, şikayet gelince de patates ve soğan fiyatına karışır. Ona da karışmaz da işte boğaz tokluğuna yaşasın da aç kaldı da öldü demesinler diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emlakçılar ve bazı ev sahipleri pandemi yasakları bitti üniversiteler açılıyor yüksek zam yapsakta alıcı çıkar diyorlar galiba birde mülteciler var. Bunu karşılayacak gelir yok ki yine de bu kiralara tutan olursa 8-10 bin kiraya taksi tutup milleti yolda bırakan, kısa mesafeye almayan , 2 kat taksi ücreti isteyen taksiciler gibi kiracı zihniyeti oluşur ( evi berbat kullanır, yan odaya kiracı bulur vs)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    Almanyanın köyünde kiralar ucuzdur tabi

    istanbul mecidyekoy gulbagda bodrum kata 3 bin yazildigini gordum gecen ay daha almanya ile kiyaslamak cok yanlis

  • Cem kullanıcısına yanıt

    Ne güldüm ya :) Ceteris paribus öldü homo economicus can çekişiyor :))

  • Ne alakası var gardajım İstanbul'daki kiraların Almanya ile yarışması 


    1500 TL ye de gayet güzel, güneş gören, havadar ve manzaralı daireler var İstanbul'daki kiraların Almanya ile yarışması 



    İstanbul'daki kiraların Almanya ile yarışması
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.