Şimdi Ara

Telif yüzünden hesabı askıya alınıp geri açabilen var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar Twitter'da bir müzik kanalım vardı 18K takipçili yalnızca 80'ler şarkı klipleri paylaştığım. Hesabım Temmuz ayında dmca sony music'in müdahalesi ile askıya alındı. Hesabımı telefon numarası ile açmıştım uzun bir süre mail kayıtlı değildi ve ara sıra hesaba girdiğimde telif hakkı yediğimi ve dikkat etmem gerektiğine dair uyarı çıkıyordu bunun gibi 3-4 uyarı daha aldıktan sonra mail adresi tanımladım ve bu noktadan sonraki uyarıda hesap askıya alındı. Mail'i inceledim videolar silinmesine rağmen URL'ler duruyormuş onları da silmek gerekiyormuş ve bunu hesap askıya alındıktan sonra öğrendim. Bir araştırma yaptım notice@copyright'a itiraz dilekçesi yazdım. İtirazlarda twitter aracılık yapıyormuş, itirazı hesabı kapattıran avukatlık bürosu ile paylaşıyormuş eğer oradan yanıt gelmesse hesabın tekrar açıldığı bilgisi var fakat 4 kere itiraz dilekçesi yazmama rağmen ne twitter'dan ne de sony music'in telif işlerine bakan avukatlık bürosundan yanıt gelmiyor. Ayrıca paylaştığım klipler 30 saniye ile 1 dakika arasında olmasından dolayı "Fair Use" kuralları dahilinde yani kısa bölümleri paylaşma hakkı var bunların hepsini uzun bir yazıyla hem twitter'a hem avukatlık bürosuna mail attım fakat dediğim gibi yanıt bile gelmiyor. Yalnızca itiraz dilekçenizi aldık mail'leri geliyor. Telif hakkı yüzünden hesabı kapatılmış ve geri açtırmayı başarmış birileri var mı merak ettim başka neler yapabilirim








  • Benimde 30 ağustos twitti yüzünden hesabımın askıya alındı. Halbuki ne görselde ne mesajda telif veya zararlı materyal bulunmuyordu. Yapay zeka kafasına göre hesapları askıya alıyor.

  • Şöyle garip bir şey var hesabı teliften dolayı askıya alınıp ilk gönderdikleri itiraz ile açıldı diyen çok kişi var. Hesap kapatmak Twitter'ın insiyatifi, instagram'da asla hesap kapatılmıyor mesela teliften dolayı yalnızca video siliniyor. 6 kere ticket attım, 2 kere de sony music avulatlık bürosuna mail gönderdim, itiraz kadyınız alındı diye otomatik mesaj geliyor fakat 2 ayı geçtik hiçbir şekilde dönüş yok. 5 sene emek verdiğim hesabı 1 tane şarkının 30 saniyesi için kapatıp attı Twitter büyük şerefsiz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.