Şimdi Ara

Kölelik sistemi anayasaya eklenerek resmileşmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlığı ironik yapmamın nedeni, sorgulanması gereken dünya sisteminden dolayı. İnsanoğu dünyaya yaşamak için geliyor. Fakat en değerli şey olan zamanını çalışmak zorunda olduğu işin mesai saatlerine veriyor. Gününü de mesai saatlerine göre ayarlamak zorunda. İşine gitmek için hazırlandığı süre, yolda geçen zaman, gece uykusunu tam almış olması gerekliliği hep fark etmeden yaşatıldığı kölelik sistemi için.


    Medeniyet ilerledikçe refah düzeyinin ve yaşam standardının artması gerekirken, kapitalist sistem yüzünden minimum maaşla yarı aç yarı tok yaşamak zorunda olanlar var. Eski kölelik sisteminde, hiç değilse karnının doyacağını bilip, hesap kitap yapma zorunluluğu yokmuş. Çalışma saatleri daha merhametliymiş. Yani şartlar şimdiki kadar zorlu değilmiş. Kölelerin başı daha dertsizmiş. Buna rağmen isyan içindelermiş. Çünkü isimleri köle imiş.


    Şimdilerde özgürlük adı altında daha ağır şartlar var. Bu durumda eğer kölelik sistemi geri gelip, yasalaşırsa, daha insani şartlar ortaya çıkar. İsteyen gönüllü köle olup dertlerden kurtulur, isteyen özgürce günde 14 ila 16 saate kadar çalışır.


    Ne düşünüyorsunuz?








  • Konu anayasada olup olmamasından daha derin. Ya kırmızı hapı alır uyanırsın ya maviyi alıp uykuna devam edersin. Seçim senin.


    “Hiç kimse iki efendiye kulluk edemez. Ya birinden nefret edip öbürünü sever, ya da birine bağlanıp öbürünü hor görür. Siz hem Tanrı'ya, hem de paraya kulluk edemezsiniz.”

    MATTA 6:24

  • Kölelik kalkmadı. Şekil değiştirdi. Ancak şimdi yeniden. Eski kölelik tarzına doğru gidildiğini görüyorum.

  • Köleliğe kesin bir şekilde karşıyım. Zaten bizim toplumumuzda ABD'deki ve Ortaçağ Avrupa'sındaki gibi hiçbir zaman kölelik olmamıştır. Ama kendini inatla köleleştirenler de azımsanamayacak miktarda fazladır.

  • Düşünceye vurulan ket vurulduğu zaman köleleşme başlar


    Antik zamanların düşünmenin ehli olanlara bırak anlayışı olsun modern zamanların değişken kıymet anlayışı olsun temelde yapılan şey değişmedi.Gizli ya da açık


    ''Batı'' logicinin eleştirisi yapıldı ama söz değişmedi.Nihilizmin tarihteki bağlamı sağlansın ya da sağlanmasın,sorunsal olsun ya da olmasın.Problem hep aynı kaldı


    Gözünü açanların gözünü açtığına pişman olması,açmayanın yoluna devam etmesi.Safi bir işlevsellik


    Düşüncede sınır yok.Eğer çizilen bir sınır varsa orada köleleşme vardır demektir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmancan712

    Kölelik kalkmadı. Şekil değiştirdi. Ancak şimdi yeniden. Eski kölelik tarzına doğru gidildiğini görüyorum.

    Ülkemizde orta sınıf iyice eriyip yok oldu gibi. Bu durumda zenginler efendiler ve fakirler de köleler durumunda olmuş oluyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.