Şimdi Ara

Resmi Gazete'de yapılan MİT kanunu ihlali!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • www.gercekgundem.com
    Emekli albay Ümit Yalım ortaya çıkardı: Resmi Gazete'de büyük skandal
    https://www.gercekgundem.com/guncel/295476/emekli-albay-umit-yalim-ortaya-cikardi-resmi-gazetede-buyuk-skandal

    "25 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de bir skandala da imza atıldı. Resmi Gazete’de general ve amiral atamalarının yayımlandığı bölümde MİT Kanunu ihlal edildi. Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım bu vahim hatayı ortaya çıkardı.

    Yalım, şunları söyledi;


    “Yüksek Askeri Şura Kararları’nın 4 Ağustos 2021’de yayınlanmasından sonra beklenen general ve amiral atamaları, gecikmeli olarak 24 Ağustos 2021’de açıklandı. Atama listeleri Resmi Gazete’nin 25 Ağustos 2021 tarih ve 31579 sayılı nüshasında yayınlandı. 


    Ancak, Atama Listesi’ni yayınlayan Resmi Gazete, MİT Kanunu’nu ihlal etmiş. 2937 Sayılı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kanunu’nun 27. Maddesi’ne göre, MİT mensuplarının kimliklerini herhangi bir yolla ifşa edenlere üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verilir.


    Resmi Gazete’nin 25 Ağustos 2021 tarih 31579 sayılı nüshasında yayınlanan General Atama Listesi’nde MİT Kanunu’nun 27. Maddesi ihlal edilmiş.


    Resmi Gazete bu durumu derhal düzeltmeli ve General Atama Listesi’ni hazırlayanlar ile listede imzası/parafesi olanlar ve listeyi Resmi Gazete’de yayınlayanlar hakkında MİT Kanunu’na muhalefetten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmalıdır.”"




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.