Şimdi Ara

Kalbim okeye dönüyormuş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle şunu söyleyim 40 yaşındayım diyabet ve tiroid hastasıyım (10 sene önce tiroid ameliyatı oldum). Rahmetli babam da kalp ve şeker hastasıydı. (İki sene önce de onu kaybetme öykümüzü yazmıştım.) Beş altı ay önce sitenin spor salonunda spor yaparken ufaktan çarpıntım çok cılız ağrım oluyordu ve nabzım yüksek atıyordu. Aşıdandır coviddendir diyerek çok önemsememiştim. O sıralar apple watch aldığım için nabzımı sürekli görüyordum. Bir hafta spor yaptıktan sonra salon zaten corona yasaklarıyla kapandı. Ben kontrolü sürekli saatden yapıyordum ufaktan göğsüm ağırsa saate bakıyordum nabız 150. Misal evden çıkıyorum asansöre biniyorum 10-15 merdiven çıkıp arabaya yürüyorum göğsüm hafif ağrıyor saate bakıyorum nabız 157. Gel zaman git zaman bu ağrılar artmaya başladı. Benzincide arabayı yıkıyorum nefes nefese kalıyorum yoruluyorum. Haziran da kendime check up yaptırdım, kardiyoloji de ultrasonla baktılar sonrra dahiliyeye girdim tsh değerim normalin altı çıktı. Bu da çarpıntı yapar diye yanıltıcı olur diye efora sokmadılar tiroid ilacını yeniden düzenlediler sonra ben Kurban Bayram tatilinde yazlığa gittim. Bizim site biraz yokuştur o yokuşlarda göğüs ağrım daha çok artmaya başladı ama ben her şeye rağmen evin tadilatı ıvır zıvırı yorucu tüm işlerle uğraşıyordum. Göğsümü ve nabzımı bildiğim için denizde hiç açılmıyordum çünkü 5-10 kulaç atsam göğsüm ağrıyordu daha sonra sadece havuza gitmeye başladım. Havuzda da sürekli kendimi test ediyordum, havuzda göğüs ağrımın yanına acının da eklendiğini anladım. Neyse İstanbul'a geldim önce tiroid testlerini yaptırıp endekrinolojiye gittim ordaki doktor kardiyolojiye gözük dedi. İki gün sonra acıbadem atakent de kardiyolojiye gittim holter taktılar bir gün onla takıldım daha sonra Cuma günü ilaçlı tomografiye soktular. Sol ana damarda kritik sağda yüzde 50 darlık çıktı. Bu sonuç aslında Pazartesi çıkacaktı ama ben akşam bi bakayım dedim o zaman gördüm yoksa bekleyecektim. Bu arada ertesi günde Eskişehir'e kuzenimin düğününe gidecektim her şeyim hazırdı o iptal oldu. Benim kuzenim doktor olduğundan iyi bir kardiyolog bulup başka özel hastanede Pazartesi anjiyoya girdim. Anjiyo 1.5 saat sürdü ana damar %90 ve onun bir dalı %95 tıkalıymış diğer 3-4 damarda %40-50 tıkalıymış. Onları balonlu ilaçla açtılar. Ben doktora gitmesem 15 gün içinde kalp krizi geçirirmişim resmen ayaklı cenazeymişim verilmiş sadakamız varmış. Sonucu ekliyorum daha iyi anlarsınız. Bana ilaçlı bt çektiren ilk doktorun eforla gelen bir ağrı olduğu için direk anjiyoya alması lazımmış boşa böyle şeylerle uğraşmış. Bu hikayeyi sizleri bilinçlendirmek için yazdım. Efor halinde göğsünüz ağrırsa direk kardiyolojiye gidin. Benim çok cılız başlayıp sonra acı verecek duruma geldi. Zamanınızı çaldıysam kusura bakmayın. Bu arada apple watchun da direkten dönmemde az etkisi olmadı.

    Kalbim okeye dönüyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 25 Ağustos 2021; 19:39:28 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Damarlar tamamen açıldı mı hocam?

  • Gecmis olsun apple watch hic uyari vermedi mi peki hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun. Sol kolunuzda bir karıncalanma vb. oluyor muydu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun. Bilgi için teşekkürler, özel değilse hangi hastane-doktor belirtme imkanınız var mı? aklımızda bulunsun.

  • Çok şükür açıldı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Heimdall.. kullanıcısına yanıt
    Yok hiç vermedi sadece ekg de yüksek nabız uyarısı veriyordu kaldı ki anjiyo öncesi eko da bile bir şey çıkmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 26 Ağustos 2021; 9:42:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt
    Yok sadece göğüs ağrım oldu belki diyabet olduğundan çok sinyal alamadım ama son zamanlarda sırt ağrım oluyordu ve gece kafam aşırı terliyordu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Buracat kullanıcısına yanıt
    Bahçelievler Memorial da oldum, hocanın dışarda ayrıca muayenehanesi de varmış. Bu doktorun fazileti zaten bypass olması gerekenleri stentle,balonlu ilaçla kurtarıyormuş, okuduğum çoğu yorum bu yöndeydi. Mesela ilk gittiğim doktor ritimden anlarmış ondan onu es geçtim.

    https://omergoktekin.com.tr/hakkinda/ (en aşağıda adres yazıyor.)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlk ağrım olduğu zaman ki paylaşımlarım bu kadar nabız yüksek mi normal mi bilmiyordum tabi. Bu arada ne sigaram ne de alkolüm vardır sadece iki haftada bir belki ayda bir evde maç izlerken nargile içerdim.

    Kalbim okeye dönüyormuş.


    Kalbim okeye dönüyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 26 Ağustos 2021; 9:59:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Çok geçmiş olsun
    Sevindim işlerin düzeldiğine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnurFB1453

    Çok şükür açıldı.

    Geçmiş olsun.

  • Geçmiş olsun. Holter ile tıkanıklığı nasıl anladılar hocam? Benzer şikayetlerle ben de çok hastane kapısı kapısı asindirdim. Yüksek nabız var ama göğüs ağrım yok. Holter takıldı. Yanlış hatırlamıyorsam günde 80 kere falan teklemiş ama yine de genel durumuma bakarak sıkıntı yok dedi. Çayı kahveyi çok tuketmeme yordu.

    Acaba benim doktor mu beni kaale almadı diyeceğim ama yapacak başka bir şeyim de yok. Kaç defa hastaneye gittim, elde edebildiğim maksimum bilgi bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 28 Ağustos 2021; 0:59:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok geçmiş olsun inşallah atlatırsınız Allah şifa versin.

  • Geçmiş olsun dikkat edin kendinizi çok zorlamayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun. Nargilede zararlı hocam tütün türevi sonuçta. Diyabetinde damar tıkanıklığına etkisi olmuştur büyük ihtimalle. Kilo var mı yazmamışsınız. Bu devirde sürekli check up yaptırmalı en azından senede bir. Sigortası olan dahiliye kardiyoloji nöroloji vs gezsin. Hastalık bir çıktı mı düzelmek bilmiyor. Yıllarca ertelenince tedavisi de giderek zorlaşıyor. Tez zamanda sağlıgınıza kavuşursunuz umarım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.