Şimdi Ara

Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
6
Favori
6.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese. Birkaç gündür kullandığım ve büyük ölçüde memnun kaldığım projeksiyon cihazından dilim döndüğünce bahsetmek istiyorum.


    Öncelikle teknik veriler ve web sitesi;


    https://www.mi.com/global/product/mi-smart-projector-2-pro/overview



    Product Name

    Mi Smart Projector 2 Pro

    Dimensions

    215×201×143mm

    Weight

    3.7kg

    Lens Focuses

    Non-inductive focus

    Power Input

    100-240V~2.5A 50/60Hz

    Power Consumption

    <220W

    Display Technology

    0.47" DMD

    Light Source Technology

    4-channel LED

    Standard Resolution

    1920×1080

    Projection Ratio

    1.1: 1 (* Please refer to actual projection ratio)

    Projected Screen Size

    40-200", 60-120" (recommended)

    Keystone Correction

    ±40° vertical, ±40° horizontal

    RAM

    2GB DDR3

    Built-in Storage

    16GB eMMC high-speed flash memory

    Operating System

    Android TV 9.0

    Apps

    Third-party apps are pre-installed

    Brightness Mode

    Office and movie

    Bluetooth

    Bluetooth 4.2/BLE low power

    Audio

    Dolby Audio, dts-HD

    Internal Power Supply

    Built-in AC-DC

    Speaker Audio System

    Dual 10W full-frequency

    Noise

    ≤ 28dB(A) viewing mode @ 25℃ (ambient temperature)

    Smart Temperature Control

    Automatically switches between brightness modes and adjusts fan speed

    Indicator Light

    White LED

    Remote Control

    Bluetooth remote voice control

    Working Temperature

    0°C to 40°C

    Storage Temperature

    -20°C to 55°C

    Operating Humidity

    20% to 80%



    Benim gözüme çarpan özellikleri başarılı otofokusu ve oto keystone özelliği, 1.1 atım oranı (perdeye uzaklığı büyüklüğünde görüntü vermesi), 0.47 dmd çipi (bazı kaynaklarda pixel shifting ile 4k görüntü veren nebula cosmos ile aynı çipi kullandığını idda ediyor, fakat kendi sitesinde bile çelişkili bilgiler veren xiaomi bu konu hakkında bir bilgi vermiyor tabiki. Bahsettiğim çelişkili bilgi ise medya işlemcisi olarak Amlogic T962X-H processor kullandığı yazarken görselde 972 işlemciyi koymuş olmaları. birinde Cortex a53 varken diğerinde cortex a55 var. Ne yazık ki projektördeki model a53 işlemci kullanılan model.


    Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro


    Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro



    Teknik özellikleri bir kenara bırakıp görüntü kalitesinden başlayalım. Cihazı 150-120 inch boyutlarında, duvara 90 derece açıyla ve birkaç derece açıyla konumlandırıp denemeler yaptım. 120'nin üstünü çok tavsiye etmem, kontrast düşmeye başlıyor, görüntü kalitesinde ciddi düşüşler yaşanıyor (mesafeniz iyiyse piksellenme olmuyor, alta mesafe chart'ı ekliyorum.) Genel olarak kontrasttan, renklerden ve siyahlardan çok memnun kaldım. Fabrika çıkışı ayarlarıyla mutlu olduğum çok nadir cihazlardan. Diğer cihazlar kadar kişiselleştirme yok ama ihtiyaçta duymuyorsunuz çoğu zaman. Sadece keskinliği bir tık düşürdüm, o da oversharpen efektini çok sevmediğimden. Ama eminim forumda arkadaşlar daha da artırmak isteyecektir o ayarı :)


    Cihaz 4k HDR sinyalleri kabul ediyor ama bunu kendi downscale edip 1080p görüntü veriyor. HDR'ın da çok bir farkını göremedim, olmasa aramazdım. Eğer elinizdeki arşiviniz HDR ise güzel tabi, HDR10 görüntü sunmasa bile renkleri soluk olarak vermez onun HDR olduğunu anlayıp. Sahip olduğum AVR, HDR destekli olmadığı için PLEX ile sdr a çevirip gönderiyorum görüntüyü ve renkler epey soluk oluyor arşivimdeki HDR materyalin. Doğrudan cihaza gönderebilsem böyle olmazdı misal


    Parlaklık gündüz 3 cepheli evde 2 cephenin koyu perdeleri kapalı, bir cephede sadece beyaz güneşlik varken gündüz bile tatmin edici 120 inchte. Film seyretmek istemeyebilirsiniz ama youtube/TV seyrediliyor. Sıradan oyunlar oynanıyor.


    Otofocus mükemmel. Hem hızlı hem efektif. Hiçbir sorun yaşamadım. Oto keystone da iş görür ama ince ayar istiyor eğer iyi bir görüntü istiyorsanız.


    Malesef lens shift yok. Dijital zoom in veya outta yok. Cihazın verdiği görüntüyü mesafeyi ayarlayarak belirliyorsunuz. Bu beni tavan askı apartı takmayı düşündüğüm için biraz geriyor. Dübelleri oturtup vidaları sıkarken oynayınca görüntü perdeden taşarsa çok sinir bozucu olabilir. Portatif olarak kullanırken çok sorun olmaz, kenar düzeltme kullanarak dijital zoom out yapılabilir.


    Bu konularda ucuz bir LED tv ile aşağı yukarı aynı yerde, ki kontrast gri bir perdeyle çok çok daha iyi olacağını düşünüyorum, açık krem bir duvara yansıtmaktayım.


    Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro



    Fotoğrafların büyük bölümü 120 inch ve bir iki tık keystone kullanılmış halleri, fotoğraf makinesi cihazın yanında. Son fotoğraf akşam üstü, diğerleri karanlıka çekildi.


    Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro
    Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro
    Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro
    Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro
    Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro
    Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro
    Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro
    Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro
    Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro

    Input lagi gayet iyi. Standart 60 fps bir tv ile çok rahat yarışır. 144 hz freesync ten geçince insan biraz yadırgıyor ama rekabetçi fps hariç her tür oynanır. Görüntü (renk doğruluğu hariç) hiç üzmüyor. Eğer call of duty cold war zombi modunu oynuyorsanız bilirsiniz baskın bir mor var etherium kristallerinde. Bu renk monitörde birkaç farklı ton iken projeksiyonda tek ton gözüküyor. Onun dışında özelliklle tps oyunlar çok keyifli. GTA, bloodborne, ratchet and clank oynadım epey.


    Ses. Üstündeki hoparloru projektör hoparloru için hiç fena değil. Youtube da gezinirken veya podcast dinlerken hoparlor bağlamam gerekmedi ayarları yaptıktan sonra, ayarlar da şöyle. Benim için biraz fazla mid-bass ağırlıklı ve tizler geride fakat koydukları dolby modunda dialog enhancment diye bir ayar var, bunu bir iki tık artırıp temiz tizler almak mümkün. Yinede çok artırmayın, siblans yaratabiliyorbu sefer. Ç ve Ş sesleri rahatsız edici bir çınlama kazanıyor.


    Sesle ilgili en büyük şikayetim üstündeki hoparlorler değil, ARC ve optik çıkışın yalnızca 2.0 ses göndermesi... 10 metre optik kablo aldım AVR'nin input lag eklememesi için, konsolları direk projektöre bağlayıp ARC veya optik/toslink ile sesi AVR ye gönderecektim ama olmadı, 2 kanalla sınırlı kaldı ses çıkışı. En büyük hayal kırıklığım bu cihazda.


    Fan sesi oldukça düşük. Hem güç kaynağını içine koyup (harici power brick gelmiyor) hem de bu kadar sessiz çalışması taktire şayan. Tahminimce 100-120mm 2 adet büyük pc fanı var ve düşük devirde bile cihazı serin tutuyorlar.


    OS performansı. Cihaz android 9 kullanıyor, işlemcileri güncel ve 4k sinyal kabul eden, 4k youtube çalıştıran bir cihaz için biraz vasat. Yetersiz değil ama konforlu da değil. Bazen 4k video açtığınızda frame droplar yaşanabiliyor, eğer hızlı işlem yapmaya çalışırsanız menüler size yetişemeyebiliyor. Yinede Plex, Youtube ve netflix ile sakin olduğum sürece bir sorun yaşamadım. Yinede belirteyim, bu işletim sistemini ikincil üçüncül olarak kullanıyorum. Çoklu ses alabilmek için kodi ve plexi media pc den açıyorum genellikle.


    Karşılaştığım problemler. Bunları herkes yaşamayabilir, bana özgü olabilir, not olarak yazıyorum yinede.

    +ilk açılışıta otofokus yapmadı. Kumandayı ezberden eşleştirdim, görüntü görülmeyecek kadar bulanıktı. Bir daha yaşanmadı.

    +Tripod girişi yok ve biraz ağır. Konumlandırmak salonlarda biraz zor olabilir. Koltuğunuzun yanına koysanız keystonlarken görüntü çok bozuluyor açı büyükse, koltuğun arkasına koysanız kafalar giriyor ve görüntü yukarda kalıyor. önüne koysanız koltuğa girip çıkarken dert oluyor. Sanırım askı aparatı paklayacak...

    +Wifi problemi. Updatten önce de sonra da wifi ara ara saçmaladı. Sonra Cat6 kabloyla bağladım, yine saçmaladı. Diğer arkadaşların aynı os ile yaşadığı wifi problemi, internete bağlanma problemi de çekme-frekanstan çok ip almayla alakalı olabilir diye düşündürdü. Sonra cat6 kabloyu çıkarıp fotoğraflarda gözüken karşısında duran modeme 2.4ghz den bağladım ve bir daha sorun yaşamadım. Bana OS level bir problem gibi geliyor bu bağlantı sorunu.

    +Tam sorun değil ama netflix arayüzü 540p gibi görünüyor. Videolar HD fakat arayüz ve görseller düşük çözünürlükte. Ayrıca netflix i kısa yollara ekleyip ordan açmak zorundasınız, anasafyafa eklenmiyor, mini ön izleme görüntülerine ulaşılamıyor, google store dan update edilmiyor. Bunun en büyükl dezavantajı ilerdi netfix ciddi bir app değişikliğine gitse ve güncelleyemezsek store dan ya dışardan apk olarak bulup eklememiz gerekecek ya da cihaz üzerinden kullanmaya devam edemeyeceğiz. Mi box s te böyle bir sorun yoktu. Ayrıca cihazın kutusunda rusça yazılar öne çıkmakta, muhtemelen rusya bölgesi için üretilmiş (amazon.com.tr den amazon satıcılı olarak aldım).



    Her şeye rağmen güncel 0.47 DMD çipi ciddi bir fark oluşturuyor bence. 1080p görüntünün 120 inchte bu kadar iyi olabileceğini düşünmemiştim hiç. Seyit mesafenize göre konumlandırabilecekseniz kesinlikle tavsiye ediyorum. Kuıllanıkça ve aklıma geldikçe editlerim.




    Üç hafta editi:


    *Cihazdan genel olarak çok memnunum. Eğer üzerine çıkacak olsam pixel shifting 4k cihaz bakmazdım, en azından gerçek 2k çipi olan bir cihaz bakardım, fiyat farkı misli misli oluyor o zaman...


    *Üzerindeki hoparlörü ve kendi işletim sistemini tahmin ettiğimden çok daha fazla kullanıyorum. Cihazı zaten hava karardıktan sonra açtığım için geç saatlerde çevresel ses yerine üzerindeki hoparlörü tercih ediyorum. Tabi ki bir JBL charge serisi tadında değil ama youtube/dizi ve casual oyunlar için çevresel sese döneyim dedirtmiyor. Kaynaktan kaynağa farklı olan sesi yadırgarsam dediğim gibi dolby modunun kullanıcı ayarlı kısmından değişiklikler yapıyorum. Vokal ayarını 4-8 arasında, çevresel ses efektini 25-50 arasında değiştiriyorum.


    *İşletim sistemi, harici kutu kalitesinde olmasa bile iş görüyor. İlk günlerde canımı sıktığı kadar dert etmedim, shield tv almayı düşünüyordum ama vazgeçtim.


    *Lamba gücü ayarı yok. Gece karanlıkta youtube seyrederken gücü düşüreyim hem tüketim azalsın hem göz yormasın olmuyor, android menüsünden sadece parlaklığı dijital olarak kıstırıyor. Keşke lamba çıkış gücü ayarı da olsaymış.


    *4K downscalingin hayat değiştirecek bir farkını görmedim. Sweet Tooth adlı diziyi netflix-PS5 ile 4K seyrettim, ertesi gün cihaz üzerinden 1080p açtım fakat karar veremiyorum pozitif bir katkısı olup olmadığına. Eğer sıfırdan içerik indirecekseniz 1080p yeterli. Ne bant genişliğine ne de HDD den ayrılan yere değmiyor gibi duruyor. İleride fikrimi değiştiren bir yapım olursa eklerim, blu-ray diskler ve remuxlar deneyeceğim.


    *Tavan askı aparatı aldım, kurulumu yapınca fotoğraf eklerim. Bir sonraki hedefim kontrast gri perde alıp ona DIY bir çerçeve yapmak. Türkiyede kontrast gri çerçeve bulamadım, hep beyaz-mat beyaz perde var. Parlaklık sorunum yok fakat daha iyi kontrast veren bir perde olsa fena olmazdı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kornman887 -- 7 Eylül 2021; 18:26:5 >







  • merhaba,


    bu cihazı almak istiyorum, amacım dizi,filz ve maç izlemek. O yüzden kullanacağım uygulamalar Netflix ve digiturk play. Yeterli olur mu? Oturacağım yer ile duvar arası 3 metre civarı.

  • Bu inceleme de zoon ve lens kaydırma olduğunu söylüyor. Dakika 12:17

    https://www.youtube.com/watch?t=732&v=IeKJAZIUSp4&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Jeyce teki çin versiyonu, incelemesini yayınlamadan önce global ve çin versiyonları arasındaki farklarla ilgili konuşmuştuk. T972 işlemcili ve global versiyondan farklı bir arayüze sahip, bizim ülkede satılanlar (en azından amazondakiler) global versiyon.


    İmkanı olan kesinlikle çin versiyonunu alsın, bir usb stick takıp netflix açar, çok daha güncel ve 4k60 rahat oynatan bir işlemci, T962 de 4k60 de frame droplar yaşanıyor ve menülerde ağır.


    Global versiyonda zoom out ancak keystone ayarlarıyla yapılıyor, çin versiyonundaki gibi bir ayarı yok. Lens shift dijital olarak bile yok ama keystone ile bir yere kadar ayarlama yapılabiliyor. Aslında çin versiyonundaki de lens shifften çok zoom out yaptıktan sonra ekrana düşen görüntünün yerinin değiştirilmesi, onda da fiziksel olarak hareket edebilen bir lens takımı yok.

  • kornman887 K kullanıcısına yanıt

    Çin versiyonunu nerden alabiliriz bilginiz varmı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kornman887 K kullanıcısına yanıt

    Lens shift neysede zoom out koymaları lazımdı. Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Easy Ice

    Çin versiyonunu nerden alabiliriz bilginiz varmı?

    Maalesef bilgim yok.

  • Jayce mi smart vs pro karşılaştırma videosu çekmiş (jayce teki pro 2 global değil çin versiyonu, arayüz, bazı özellikler ve apu farklı),


    Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 ProJayce Ooiyoutube
    ✅ Top Projector Chart @ https://bit.ly/2GHyqXy ✅ 👍 Mijia Projector 2 Pro (MIUI TV) Review @ https://youtu.be/IeKJAZIUSp4 Purchase @ https://bit.ly/3tabvZ1 Coupon - BGKNP22 or BGKPM22 👍 Mi Smart Projector 2 Pro (Android TV) Purchase @ https://bit.ly/3zTJOG8 Coupon - BGKZH257 or BGKGUM 👍 Mi Smart Compact Projector (Android TV) Review @ https://youtu.be/UNpJI5bnBZA Purchase @ https://ban.ggood.vip/XkXN 👍 Android TV 9 - Xiaomi Mi TV Stick Purchase @ http://bit.ly/2LEYzJm 👍 Anti-Light Projector Screen Review @ https://youtu.be/lx9Lp8HGWwE Purchase @ https://bit.ly/3iY8Blj 👍 Projector Calibration Guide https://youtu.be/skE_eaDE_Nk Sorry for the delay. Here is the comparison video that you wanted – Mijia Projector 2 Pro vs Mi Smart Compact Projector. In short, 2 Pro is worth the extra money! 2 Pro is my daily projector for movies, YouTube and so on. It is brighter, sharper and faster. Please watch my full in-depth review of them if you haven’t. I won’t cover all of them here again. Mijia Projector 2 Pro vs Mi Smart Compact Projector @ https://www.jayceooi.com/mijia-2-pro-vs-mi-smart-compact/ == Online Stores with Great Offer! == Amazon - https://amzn.to/2SbtbD4 Banggood - http://bit.ly/ShopBanggood Shopee - https://shp.ee/rvtedme Lazada - http://bit.ly/ShopLazadaMY == Social Links == Blog - https://www.jayceooi.com YouTube - https://www.youtube.com/jayceooi Facebook - https://www.facebook.com/JayceOoiCom Twitter - https://twitter.com/jayceooi #Xiaomi #Mijia #Projector
    https://www.youtube.com/watch?v=gp4QYh4mDG8&feature=youtu.be


    Ben çok menunum cihazdan uzun kullanımda, neredeyse hergün 3-4 saat, hafta sonları bazı günler 7-8 saat dahi kullandım(patlamış mısıra doyduk ehhhe). Kaynak ve cihaz ayarları düzgün yapıldığında hem renk, hem kontrast hem keskinlik tatmin edici. %80 üstündeki hoparloru kullanıyorum, misafir ağırlarken çevresel sistemi açıyorum sadece. %45 netflix-prime, %25 kodi-plex, %30 oyun-youtube şeklinde. Fps hariç bütün oyunlar oynanabilir seviyede. Fps te hem dikey hem yatay hareketli cisimleri vurmak imkansız gibi eski bir tvye göre bile.


    Düzgün bir VA panelden göze batan en büyük eksiği siyah detayı kalıyor. Ters ışık sahnelerde karakterler silüet gibi, karanlık bir sahnede siyah palto yekpare gibi gözüküyor. Seyrettiğiniz medya karanlıklık ağırlıklıysa biraz yorabiliyor bu durum. En çok Gotham dizisinde yaşadım. Belki iyi bir perdeyle bir miktar iyileştirilebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kornman887 -- 16 Ekim 2021; 8:45:16 >




  • kornman887 K kullanıcısına yanıt

    2 proda bariz ışık üstünlügü var. 6 bin düştügünde almadım. Saçmalık yaptım. Şu cihazın çin versiyonunu bulsam hemen alırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tendyoldan takip edin, dip fiyat 5700 gördüm. Xiaomi ürünlerin fiyatları güzel düşüyor normalde ama bu kura göre konuşmak zor.

  • kornman887 K kullanıcısına yanıt

    Gözünüze çarparsa buraya yazarsanız sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda tavana montajını yaptım, ayakları takarken ağırlık merkezini iyi ayarlarsanız istediğiniz görüntüyü köşe düzeltmezsiz düzgünce göndermek çok zor değil. Yaklaşık 3 metre uzaklıktan 280cm eninde görüntü veriyor. Biraz daha kablo düzenlemesi yapıp hdmi, ethernet ve optik kabloları geçirip kelepçeleri beyazla değiştiricem. Belki kablo kanalı da kullanabilirim emin değilim.


    Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro


    Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro




  • hocam inceleme için teşekkür ederim. en çok merak ettiğim ve beni hayal kırıklığına uğratan optikten 2.0 ses vermesi böyle bir cihaz neden 5+1 çıkış vermez anlamış değilim.. z5500 e bağlamayı düşünüyordum ama bilemedim karar vermek şuan çok zor... sanırım çözümüde yok muadili bi cihaz var mı 10 11 bin tl bütçeyi gözden çıkardım

  • muratalagoz kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    en çok merak ettiğim ve beni hayal kırıklığına uğratan optikten 2.0 ses vermesi böyle bir cihaz neden 5+1 çıkış vermez anlamış değilim


    Benim tahminim kullandıkları chipset desteklemiyor. Çin versiyonundaki bir üst seviye chipset ile çok kanallı sesi aktarmak mümkün. Bütçeyi 10-11 bine çektiyseniz 2. el hdmi lı 1080p bir avr de bakabilirsiniz veya playstation gibi optik çıkışlı bir cihazı kaynak olarak kullanıp sesi ses sisteminize optikle, görüntüyü cihaza hdmi la gönderebilirsiniz. Ben Pioneer vsx 921 ile kullanıyorum, çoklu ses istediğimde playstation ile önce avr ye, ordan projektöre gönderiyorum görüntüyü. Yok saat geç olmuşsa direk projektörden açıyorum netflix/youtbe/plex'i.


    Piyasayı takip etmediğimden tam bilmiyorum fakat ben bu cihazı alırken 10-12k seviyesinde viewsonic in 4k projektörleri vardı, onlara da bakabilirsiniz (pixelshifting ile).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kornman887 -- 8 Mart 2022; 15:1:12 >




  • kornman887 K kullanıcısına yanıt
    Usb ses kartlı pc üzerinden aktarıcam sanırım mi mağazasında 13500 tl kendi sitesinde 15300 tl en uygun n11 de mobilepoint satıcısında o da spot ürün garantisiz sanırım ne yapacağımı bilemedim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kornman887 K kullanıcısına yanıt

    hocam bugün nebula cosmos 4k max aldım

  • muratalagoz kullanıcısına yanıt

    Çok güzel cihaz güle güle kullanın.

  • muratalagoz kullanıcısına yanıt

    30 bin büyük para hayırlı olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kornman887 K kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam, cihaz geldi ama daha test edemedim işlerden güçlerden Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro Mi Smart Projector 2 Pro / Xiaomi Mijia 2 Pro

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.