Şimdi Ara

Yenilenen tasarımıyla Pardus 21 güncellemesi yayınlandı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
9.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • beğendim , müsait bi zaman da test edeceğim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Morutan

    Bu mesaj silindi.

    Okullarda etkileşimli tahtalarda artık Pardus kullanılıyor.

  • Programming Guru kullanıcısına yanıt
    Bende bu yargıyı kırmaya en yakın dağıtım ZorinOS oldu. uzun zaman sonra ilk defa kullanırken keyif aldım.

  • Daha önceki sürüm pardus19 olanı Core2duo makinede kasıyordu birazda olsa bu pardus21 xfce sürümünde kasılma yaşamadım gnome sürümünüde kullandım oda stabildi kasıntıya raslamadım ama gnome arayüzü bana hitap etmediğinden xfce ye geçtim makineye yüklü ve çok eski çıkma 320GB HDD ile Kullanıyorum nerdeyse bozulacak durumda ona rağmen kasılma yapmıyor kullanım amacıda zaten sadece web üzerinden sitelere giriş youtube ile video izleme onun haricinde zaten core2duo ile program tarafında çok kullanacağın birşey yok grafik programları için 1.nesil i7 alienware cihaz var ordan hallediyorum bazı işleri yeterli oluyor artık 2022de DRR5 li 5nm AMD bir işlemciye geçiş yapmayı planlıyorum yada intel tarafında iyi işler çıkarsa intel tarafına bakarım Daha önceki DDE Deping arayüzü daha başarılı buluyordum Pardus DDE Çok beğenilsede Nedense arayüzde Deping olarak devam etmedi


    daha öncesinde q4os kullanıyordum eski core duo makineler için çok stabil sade kullanışlı XP gibi güzel bir sistem eski sistemler için denenebilir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrChame -- 27 Ağustos 2021; 10:53:20 >
  • İlk kez w7 kurulu hdd ye bunu kuramadım. Normal de w7 olan hdd yi silmeden yanına kurardı ( üzerine yada ) açılısta secerdim işletim sistemini.

    Deneyen olursa beni de bilgilendirsin. W7/W10 olan hdd ye kurmam gerek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • E işin mühendislik gibi üst düzey kısımları "güvensiz" Windows ile yapıldığı zaman sıradan memurun Solitaire oynadığı bilgisayarda Pardus olsa ne olur?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eg2077

    İlk kez w7 kurulu hdd ye bunu kuramadım. Normal de w7 olan hdd yi silmeden yanına kurardı ( üzerine yada ) açılısta secerdim işletim sistemini.

    Deneyen olursa beni de bilgilendirsin. W7/W10 olan hdd ye kurmam gerek.

    Uyku modu, sanal bellek vb. nedenlerden dolayı HDD küçültülmüyor artık. Hangi özellikleri kapatmanız gerektiğini bulabilirseniz HDD'yi küçültüp, yanına kurabilirsiniz.

  • Pardus'un ülkemizde benimsenmesine ve yaygın olarak kullanılması gerektiğine inanıyorum. (Özellikle Kamu sektöründe). Bununla birlikte Pardus'un geliştirilmesindeki aksaklıklara da kızmıyor değilim.


    2006'lardan beri geliştiriyorsun, hala elli tane hata veya bug veriyor. Elimde kıç kadar bir ekibin geliştirdiği distro var, Q4OS adında, ister live USB ister CD yükle yağ gibi çalışıyor, ne boot ekranında ne diğer alanlarda bir program ya da modül yüklü ise hata vermiyor. Pardus'ta aynı laptopta kurdum, o çalışmaz, bu yok, o eksik... 2020 versiyonunu live USB olarak yüklüyorum, sorun yok. En son 2021 sürümünü aynı laptopa kuramadım, hata verip duruyor. Daha tam olgunlaşmamış sanırım. Bir de tam teşekküllü bir distro olduğu için ağır kalıyor.


    Piyasada bir sürü hafif sürüm var. Debian bile yağ gibi kayıyor eski PC'lerde. Pardus'ta pencere açılsın diye bekliyorsun.


    Neymiş yeterli bütçe ve eleman yokmuş. Bu milli işletim sistemi o kadar önemli ki, bin tane yazılımcı istihdam etsen yeridir bence. Bu iş mıy mıy la da olmaz. Devlet irade gösterecek bütün kamuda Windows'u kaldırtacak. İnsanlar öpe öpe linux'a geçecek. Bir ağlar, iki ağlar sonra alışır. CAD çizim yapacaklar binde biri geçmez, onlar da windows dual boot yapsınlar.


    Ama Windowsun mamaları ve beslemeleri tatlı gelir, devlet ricali böyle şeylere tamahkardır.

  • Benimde 2008 laptopta 19 sürümü takılmalar yaparken 21 sürümü saha stabil ve hızlı çalışıyor şu an pardus 21 kullanıyorum eski makinede daha öncesinde Q4OS vardı diğer linuxlar makine eski diye kasıntı takılma yapıyordu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrChame -- 20 Eylül 2021; 12:35:29 >
  • Şu an Pardus isimden ibaret, eski Pardus ekibi ve ruhu olmadığını bir kaç arkadaş yazmış. Bu haliyle kamuda kullanılmasının bir anlamını göremiyorum, güvenlik işi şaka değil zira. Debian üstüne kırık dökük bir yapı inşa edilmiş diyemeyeceğim sadece tutturulmuş. Kullanım deneyimi tarafında Windows'dan bazı alanlar hariç fersah fersah iyi olan dağıtım ve ortamlar var ve makûl bir dağıtımı da kamu personeline istersen seve seve öğretirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linux uzmanlarımız uzmanlıklarını Pardıs b*klayarak tescillemişler. Helal olsun!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.