Şimdi Ara

ÖTV Muafiyetli Araç Tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tüm forum ailesine selamlar,

    Yurtdışında yaşayan yakın bir dostum hem yatırım amaçlı hemde dede/babaannesinin hastahaneye olsun gerek başka yere olsun rahatça gidebilmesi açısından dedesinin üzerine ÖTV muafiyetli araç almak istiyor. Aracı Türkiye'de babası kullanacak. Muhtemelen senede de aracın yapacağı maksimum kilometre 5-10bin civarında olur.

    Daha önce ne benim ne de arkadaşımın çevresinde bu tarz alım işlemi olmadığı için açıkçası biraz cahiliz. İnternetten ne okursak bilgimiz o kadar. Fazla da araçlarla haşır neşir olmadığımız için piyasaya da hakim değiliz bundan dolayı buraya hem sizin değerli fikirlerinizi almak hemde doğru yönlendirmede bulunabilecek bilgi sahibi insanların birikimlerinden faydalanmak amacıyla bu konuyu açıyorum.

    %90 engelli raporları mevcut. Motor hacmi veya dizel/benzin ayrımı da yok. 5 yıl sonra satmak gibi bir düşünceleri de yok. Alacakları ilk araçları olacak. Bütçeleri ise 300bin TL dolaylarında.

    Beklentileri ;
    -En azından 4 kişinin rahatça araçta yolculuk yapabilmesi,
    -Uzun yıllar boyu sorun çıkarmayacak,
    -Tercih olarak sedan
    -Muadillerine göre güvenlik donanımların eksiksiz olması
    - Mümkünse otomatik,

    Siz olsaydınız nasıl bir tercihte bulunurdunuz? Ayrıca şuan sipariş verip 6-7 ay gibi aracı beklemek istemiyorlar. Mümkünse 1 ay içerisinde işi sonuca kavuşturmak istiyorlar.

    Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Mevcut bütçe kafi. Bu tür araçlar en fazla 185.000 ediyor (düz yazdım). Bazı uyanık bayiler, yüksek fiyat çekebiliyorlar, bu kriteri bilmeniz şart. 250 bine kazıklanan bile duydum.

    Araç için forumda başka bir başlık var. Orayı takip edebilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Egea cross 1.6 multijet (veya çoğunlukla kısa mesafe kullanılacaksa 1.0 firefly) lounge paket üzerine plus ve güvenlik paketi eklenmiş hali güzel bir kullanım ve rahatlık sağlar (bu paketler eklendiğinde eğer ötvli hali 330 bini geçiyorsa sıkıntı olabilir). Bu fiyata bu kadar dolu araç pek kalmadı malesef. Tek eksi yanı otomatik şanzıman seçeneği bulunmaması.

    Manuel araç kullanma sıkıntısı var ise toyota corolla otomatik yine 330 bin lirayı geçmeyecek şekilde donanım paketi alabilirsiniz. Veya hyundai elantra cvt smart modeli alınabilir yine otomatik olarak.

    Araçta çok donanım olsun istiyorlarsa egea cross lounge plus+güvenlik paketi, sıkıntısız olsun otomatik olsun çok donanıma gerek yok diyorlarsa corolla öneririm.

    Fiat için şöyle bir liste varmış:https://engelsizhareket.fiat.com.tr/Home/FiyatListesi engelli yolcu seçip oradan fiyatlara bakılabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 17 Ağustos 2021; 14:48:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.