Şimdi Ara

Tam otomatik kahve makinesi seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selamlar,


    ben de bu makinelerden almak istiyorum:


    Seri-1 (Sadece Espresso ve filtre kahve programı var, süt köpürtücüsü manuel)


    Siemens EQ300 3044TL

    Philips EP2220 3079TL



    Seri-2 (Kendi süt haznesi var ve köpürtücüsü otomatik, farklı içecek programları var ve daha çok kişiselleştirme sunuyor)


    Philips EP2231 3770TL (farklı içecek programları yok)

    Philips EP3246 4379TL



    Seri-3 (seri-2'ye göre daha çok içecek programı var)

    Siemens EQ500 5160TL (kendi süt haznesinden sütü çekip, makinenin içinde köpürtüp kahve musluklarından veriyor sütü)

    Philips EP4346 5989TL (EQ500'e göre daha çok kişiselleştirme sunuyor ve bence arayüzü daha iyi)


    şimdi asıl sormak istediğim şu, seri 1 ile seri 3 arasında 2000TL fark var. aslında temeldeki farklılıkları 3'teki makinelerde içecekler için önceden tanımlı profiller geliyor. ancak bu içecekleri manuel olarak yapmak da pek tabi mümkün. yani bütün diğer değişkenler aynıysa 2000TL fazladan vermeye bence hiç gerek yok.


    -1 ve 3 makinelerden alacağımız espresso kalitesi aynı olur mu?

    -1 deki manuel süt köpürtücüsüyle 3'ün otomatik köpürtücüsünde elde edeceğimiz sonuçlar çok çok farklı olur mu?

    -Seri 2 ve 3 ürünleri arasında süt köpürtücüsünün sütü makinenin dışında ve içinde köpürtme gibi farklılıkları var. Sütün makinenin içine giriyor olması bana daha kötü geliyor. sizce önemli bir detay mı?


    bir de bunlardan ayrı olarak başka bir konu da bakım ve temizlik. bu ürünlerin bakım ve temizliği çok önemli. su filtresi siemens'lerde 2 ayda 1 philips'te 3 ayda bir değişmesi gerekiyor. kireç temizleme ve kahve yağı sökücü tabletler kullanarak makineyi sürekli temiz tutmak gerekiyor. Evde sürekli kahve içmeyen biri olarak, sizce portafiltreli bir makine alsam, ayrıca kahve öğütücü alsam (temizliği bakımı daha kolay) daha mantıklı olur mu? Delonghi'nin EC685'i var ama o da 3000TL civarlarında. O kadar para vermişken neden otomatik olmasın diyor insan.


    Diğer konuya yazmaya çalıştım ama site sürekli hata verdi dolayısıyla yeni konu açtım :)




  • Merhabalar,


    Aslında kahve içme alışkanlığınızın nasıl olduğuna bağlı önerileri çok değiştirebilecek bir soru sormuşsunuz. Ben Delonghi EC685 ve EQ3 kullandım. EQ3 te kireç filtresi yok, takmak isterseniz ayrıca alınabiliyor ama ben almadan kullandım. 2 - 3 ayda bir temizlik için uyarı veriyor, tabletle dediğiniz gibi yapılıyor. EC685 de de aynı şekilde temizlik gerekiyor. 


    Benim seçimlerimin nedeni sadece espresso ve Americano tüketmekten geliyor. Sütlü kahveleri ara sıra gelen arkadaşlara yapıyorum. O nedenle ayrıntılı programlar ilgimi çekmiyor. Ama ayrı bir süt haznesinin oluşu temizliği daha da zorlaştıran bir unsur… Önce EC685 aldım. Gayet memnundum ama işyerinde daha pratik olsun diye onu eve götürüp, EQ3 aldım işyerime… EQ3 pratik o anlamda… Ancak sabah erken kullanmak isterseniz EC685 oldukça gürültülü denebilir:) Tüm gün işyerinde olduğum ve akşamları da kahve içmediğim için EC685 evde atıl kaldı. EQ3 de bir süre sonra “System Restart” diye hata verip kapanmaya başladı. Pandemi nedeniyle bir türlü ilgilenemedim. 

  • Khenzur K kullanıcısına yanıt

    bilgiler için teşekkürler,


    hocam çok araştırdım internette ve özellikle amazonda yorumlarına falan baktım farklı makinelerin. hepsinde bir takım kronik problemler var gibi ve hevesim kaçtı açıkçası. ec685'te mesela bir süre sonra yeterli basınç veremiyor şeklinde çok yorum gördüm. tam otomatiklerin hemen hepsi için farklı negatif yorumlar gördüm büyük bi geneli 5-6 ay sonra bozulmaya başlıyor gibi. tam otomatiklerde iç içe çok sistem olduğu için bozulma potansiyeli yüksek gibi. öğütücüsü ayrı alayım desen yarı-otomatikler bi süre sonra yeterli basınç üretemiyor gibi.


    bazı iyi markaların türkiyede garanti ve servis olanağı pek yok gibi.


    otomatiklerden delonghi nin bikaç makinesi otomatikler arasında en düzgünü gibi. mesela esam 4200, bikaç makine daha bulmuştum ama şu an tekrar bulamadım. kapsüllü makineleri de düşünmeye başladım aslında.

  • Ben V60 aldım öyle çözdüm işi, manuel en iyisi :) Kapsül hiç kullanmadım ancak sürekli kapsül kahve almak da masraflı olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khenzur -- 22 Ağustos 2021; 11:55:45 >
  • Khenzur K kullanıcısına yanıt

    bende aslında tchibo nun kapsüllü makinesi vardı ama plastik kapsülün içine çok fazla ısı uyguladığı için kanserojen olduğu için sattım. bu otomatiklerde falan da aslında aynı durumun benzeri var. dediğiniz gibi manuel demleme en iyisi şu anda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeroksuzler -- 22 Ağustos 2021; 20:40:21 >
  • en sonunda french press, V60, moka pot ve aeropress arasında kalıp aeropress te karar kıldım :)

  • Güle Güle kullanın. Dedikleriniz arasında Aeropress bana en oyuncaklı, uğraştırıcı gelen aslında… Ondan kullanmadım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.