Şimdi Ara

Yan Sanayi Buji Kablosu Sıkıntı Çıkarır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Özellikle lpg'li araç için soruyorum. Aracımda düşük devirde tekleme sorunu var. Lpg ayarı ve filtre değişimi yeni yapıldı . Devir yükseldiğinde bir sıkıntı yok sadece yokuşlarda ve düşük devirlerde problem var. O yüzden ateşleme bobini ya da lpg enjektörü arızası olduğunu düşünmüyorum çünkü sürekli değil sadece düşük devirde oluyor. Bujileri yeni değiştirdim ama hella marka aldım (araç fiesta uyumlu yazıyordu). Tekleme düzelmediği için son olarak kablodan şüpheleniyorum. 200 lira motocraft yan sanayi 70-80 civarı. Hangisini tavsiye edersiniz? (Sorun kablodan değilse belki de sağlam kabloyu da değiştirmiş olacağım.)




  • aynı marka aracı olan tanıdıgın varsa, git , onun kablosunu tak , dene , bak bakalım düzeliyor mu.

  • İyi bir ustam var. Gerekmedikçe parça aldırmaz masraf yaptırtmaz tanıdık biri yani öyle söyleyeyim. Tekleme olduğunda fiestada orjinal buji ve orjinal kablo al diye belirtti özellikle orjinal dedi yan sanayi getirme takmam dedi. Sorunum düzeldi 2 yıldır sıkıntısız. Bence mutlaka orjinal tercih edin. Lpg tam sağlıklı ateşleme ister

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kaliteli marka sorun çıkartmaz.

    Dandik marka çıkartır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun düzelmezse bobini de düşünebilirsiniz, genelde önce takıp deniyorlar sorununuz düzeliyorsa satın alıyorsunuz.

    Bir de düşük devir titreme dediğiniz için gaz kelebeği ve egr temizliği yaptırdığınızı farz ediyorum.

  • Kendi aracımda orjinalin 3 te 1 i fiyatına diye yan sanayi buji kablosu aldık daha altı ayı dolmadan alt devirlerde silkeleme problemi çıktı hemen orjinal ile değiştirdim 4 yıldır sıkıntı yok şükür yan sanayi parça çoğu zaman günü kurtarıyor uzun vadede zarardan başka bir sonuç vermiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese teşekkür ederim. Orjinal buji kablosu siparişi verdim. Olmazsa otosan orjinal bujide de indirim varmış 4 tane de buji alırım artık. Boğaz kelebeğini söktürüp würth boğaz kelebeği temizleyici ile güzelce temizlettim onun da faydası olmadı. Orjinal olayı ford ta farklı bir boyutta sanki. Kalorifer musluğu da almam gerekti onda da elektrikçi tekrar tekrar aman ha orjinal al yan sanayiler ön göğüsteki paneli bozuyor satılmıyor da bulamazsın dedi. Ford'un ya orjinal parçaları çok kaliteli ya da yan sanayisi yetersiz. Hemen her parçada ciddi kalite farkı var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr0742

    herkese teşekkür ederim. Orjinal buji kablosu siparişi verdim. Olmazsa otosan orjinal bujide de indirim varmış 4 tane de buji alırım artık. Boğaz kelebeğini söktürüp würth boğaz kelebeği temizleyici ile güzelce temizlettim onun da faydası olmadı. Orjinal olayı ford ta farklı bir boyutta sanki. Kalorifer musluğu da almam gerekti onda da elektrikçi tekrar tekrar aman ha orjinal al yan sanayiler ön göğüsteki paneli bozuyor satılmıyor da bulamazsın dedi. Ford'un ya orjinal parçaları çok kaliteli ya da yan sanayisi yetersiz. Hemen her parçada ciddi kalite farkı var.

    Otosan aracın orijinal fabrika montajı değil bilginiz olsun.

    Yerli üretim ..

    Orijinali fomoco.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ariic

    Otosan aracın orijinal fabrika montajı değil bilginiz olsun.

    Yerli üretim ..

    Orijinali fomoco.



    Alıntıları Göster
    Yan Sanayi Buji Kablosu Sıkıntı Çıkarır Mı?
    Yan Sanayi Buji Kablosu Sıkıntı Çıkarır Mı?urun.n11.com
    Focus, Fiesta, Fusion, Mondeo, Cmax Otosan Buji Takım 4M5G 12405 Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/buji/focus-fiesta-fusion-mondeo-cmax-otosan-buji-takim-4m5g-12405-P461926668

    bu ürünü kastetmiştim hocam bu da mı sıkıntı çıkarır? Bir de motocraft ile fomoco aynı şey mi farkı nedir biliyor musunuz?





  • dr0742 D kullanıcısına yanıt

    Otosan yerli imalat ..


    Fomoco, Ford motor company aracın birebir montaj orjinali.


    Motocaft, ekonomik orijinal parça diye geçiyor.


    Otosan nasıl yerli Orjinal ise motocaft ta fomoco ya göre alternatif Uygun fiyatlı Ford tarafından onaylanmış parça demek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkarır

  • biraz önce lpg enjektörlerine bağlı olan kabloların eridiğini farkettim. Tekleme lpg kaynaklı olup ateşlemeyle hiçbir ilgisi olmama ihtimali var mı? Bir süre benzinde kullanıp deneyeyim olmazsa.

    Yan Sanayi Buji Kablosu Sıkıntı Çıkarır Mı?
  • Benzinde kullan bi süre ona göre mudahale edersin,Şahsi aracim hyundai era yan sanayi kabul etmiyor o yüzden 1000k verdim hem bobin hem kablo aldim forda durum nasil olur bilmem ama orjinalden şaşma derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 senedir fiesta kullanıyorum otosan ile motocraft arasında ciddi kalite farkı var. artık aracıma otosan marka herhangi bi ürün taktırmamaya karar verdim. Varsa fomoco yoksa motocraft ile devam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinTasci

    8 senedir fiesta kullanıyorum otosan ile motocraft arasında ciddi kalite farkı var. artık aracıma otosan marka herhangi bi ürün taktırmamaya karar verdim. Varsa fomoco yoksa motocraft ile devam

    En iyisine yaparsınız.

    Otosan filtre kullanan bir müşterimiz sürekli hava filtresi büzüşme sorunu yaşıyordu.

    Mann taktı kuruldu.

    Otosan kalitesi düşük


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı

    metni:
    Ford'un ya orjinal parçaları çok kaliteli ya da yan sanayisi yetersiz. Hemen her parçada ciddi kalite farkı var.


    Aynen. Yan sanayisinde çok abuk subuk arz var.


    Fakat ateşleme sisteminde bütün markalarda benzer durum var. Özellikle bujiler ve kablo. Herhalde spesifik dirençlerinden ve ylıtımlarından dolayı bir farkı oluyor.


    İlk servisten çıkan fabrikada takılmış parçaları saklıyor veya resmini çekiyorum. Çünkü muadilin muadili derken yetkili serviste bile izler kaybolabiliyor.


    Hella çok kaliteli bir marka. Bazen röleleri vs. OEM'den daha kaliteli. Fakat buji ve kabloları konusunda yine de kararsızım. Buji orjinal bulunamıyorsa NGK veya Denso denenebilir. Ama orjinal FoMoCo veya Motorcraft tercih.

  • arabayı benzinde test ettim hiçbir sıkıntı yok çok şükür. Lpg servisine götürdüm bizlik sıkıntı yok regülatör, enjektör vs. sağlam atdşlemeden dediler. Lpg yi yakmak benzine göre daha zor olduğu için zayıf bir ateşleme benzinde kendini çok belli etmese de lpg de belli eder dediler. Parçacıya gittim lpgde iyi olur diye iridyum buji teklif etti fakat önce bir orjinal fomoco buji aldım öyle deneyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr0742 D kullanıcısına yanıt

    kardeş çok keskin gözlerin varmış, iyi farketmişsin. daha da farketmeyebilirdin yani.

  • arkadaşlar sorunu çözdüm inşaAllah. İleride benzer sorun yaşayabilecekler için tecrübe niteliğinde yazıyorum. Sadece 60 lira verip 4 fomoco buji takmayla, tekleme, silkeleme, kalkışlarda zorlanma gibi problemler bir anda gitti. İnternetten 200 liraya aldığım orjinal kabloyu satıcı sizin araca uyumsuz, size tırnaklı tip olacak diye iade etti dolayısıyla kablo değişmedi. Tırnaklı motorcraft kabloya da 400 lira dediler kalsın abi dedim Üzerinde şu an alman malı doduco varmış. Yine yaparsa kabloyu da değiştirilmeyi düşünüyorum (orjinal alamasam da en azından 190 liraya bosch var çok iyi olmasa da çok kötü de değildir herhalde). Sözün özü aracınızda, tekleme, rolanti dalgalanması, patlatma, gaz yememe gibi şikayetler varsa hemen bujiyi aklınıza getirin. Araç ford markaysa da kesinlikle de orjinal alın. Hayırlı günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr0742

    arkadaşlar sorunu çözdüm inşaAllah. İleride benzer sorun yaşayabilecekler için tecrübe niteliğinde yazıyorum. Sadece 60 lira verip 4 fomoco buji takmayla, tekleme, silkeleme, kalkışlarda zorlanma gibi problemler bir anda gitti. İnternetten 200 liraya aldığım orjinal kabloyu satıcı sizin araca uyumsuz, size tırnaklı tip olacak diye iade etti dolayısıyla kablo değişmedi. Tırnaklı motorcraft kabloya da 400 lira dediler kalsın abi dedim Üzerinde şu an alman malı doduco varmış. Yine yaparsa kabloyu da değiştirilmeyi düşünüyorum (orjinal alamasam da en azından 190 liraya bosch var çok iyi olmasa da çok kötü de değildir herhalde). Sözün özü aracınızda, tekleme, rolanti dalgalanması, patlatma, gaz yememe gibi şikayetler varsa hemen bujiyi aklınıza getirin. Araç ford markaysa da kesinlikle de orjinal alın. Hayırlı günler.

    "Araç ford markaysa da kesinlikle de orjinal alın" Aracınız sadece Ford sa değil, tüm markalar için geçerlidir Hocam, her zaman orjinal veya OEM üreticilerinin ürünlerini kullanın.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.