Şimdi Ara

Liseye başlayanlara tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sene mezun olmuş biri olarak liseye geçecek kardeşlerime bazı tavsiyeler vereyim dedim, belki forumun genel kitlesine hitap etmez ama google’da arattıkları zaman karşılarına çıkar.

    Lisede bazı insan tipleri vardır:

    1) asosyal, bilgisayar oyunu oynayan tayfa: Bunların kendilerinden başka kimseye zararı yoktur. Bunlardan olmayın, ben oldum, pişmanım. Bir daha hiçbir zaman 16 yaşında olmayacaksınız, bu yaşlarınızı ilerde hatırlamayacağınız oyunlar oynayarak heba etmeyin. Pişman olursunuz.

    2) inek tayfa: saygı duyduğum bir grup, genelde geleceklerini düşünüp dersleri dinler sınavlara çalışırlar. Hele bazıları vardır ki hem sosyal ortamları vardır hem dersleri iyidir, bunlardan olmaya çalışın. Şahsen ben inekliğin çok abartılmaması taraftarıyım, özellikle teneffüslerde ders çalışmayın, bahçeye çıkın hava alın arkadaşlarınızla takılın oturun sohbet edin top oynayın. Dokuz ve onuncu sınıfta sınavlara çalışın, ortalamanızı min 85-90 arasında tutun, 90-95 arasında tutarsanız süper olur, 95-100 arası ise eğer okulunuz sınavları çok kolay yapmıyorsa bence gereksiz fazla, bu kadar kasmayın, dediğim gibi bir daha 16 17 yaşında olmayacaksınız, geleceğimiz tabiki önemli ancak yaşadığımız an da önemli. 85-95 arası tutun ortalamayı zaten pişman olmazsınız. 11. sınıfta konuları unutmayacak şekilde iyice öğrenin, 11 bittiğinde yazın tyt kasın (adı siz girene kadar değişmiş olabilir :D) 12 de zaten sınav maratonu başlıyor

    3) ortamcılar: okul bitince genelde eve değilde arkadaşlarıyla takılmaya giderler, geniş çevreleri vardır. Aslında anlatıldığı kadar kötü bir şey değildir. Bunlardan olun, aynı zamanda derslerinizi çok boşlamayın, lisenin tadını böyle çıkarırsınız


    Sosyal olun, eğer çekingen biriyseniz de sosyal kişilerle arkadaş olmaya çalışın. Okulunuz nasıl olur bilmiyorum ama çok kötü değilse adam akıllı birkaç tane öğrenci kulübü vardır, aktif kulüplere katılın, tiyatro mesela çok güzel bir kulüptür sene sonu okulda oyununuzu oynarsınız, veya MUN özellikle üniyi yurt dışında okuma hedefiniz varsa CV niz için iyidir. Gidip boş zaman geçsin diye spor kulübüne yazılmayın.

    Spor yapın, çok şişman veya çok zayıf olmayın. Dış görünüş ilk izlenimdir ve ilk izlenim çok önemlidir. Merak etmeyin “ben çirkin doğdum” gibi bir olay mümkün değil, ülkemizin ortalaması yerlerde olduğu için düzgün bir saç kesimi, düzgün kıyafet, spor salonunda biraz zaman geçirme ve biraz kişisel bakımla en çirkin kişi bile en az top %20 ye çıkar.

    Kişisel bakım önemli, mümkünse özellikle yaz aylarında bir tişörtü bir defa giyin, her gün duş alın, koltuk altı kıllarınızı uzatmayın, deodorant ve parfüm kullanın, dişlerinizi fırçalayın, dişlerinizin şekli kötüyse diş teli taktırın (bu günümüzde bayağı pahalandı ama yapacak bir şey yok...) saçlarınıza önem verin, saçma sapan ilerde hatırlayınca utanacağınız modeller yapmayın.

    Özgüven önemli bir şey. Sadece sevgili olaylarında değil hayatın her alanında böyle. Özgüveniniz yoksa sebebinin ne olduğuna bakın, sorunu çözmeye çalışın.

    Beden dili yorumlamayı öğrenin, “lan bu kız / çocuk bana mı yürüyor?” dediğinizde yardımınıza beden dili koşacak.

    Sırf sevgilim olsun diye sevgili yapmayın, gerçekten sevdiğiniz kişilerle ilişki kurun, sonuçta sevmediğiniz biriyle birlikte olmanız sevdiğiniz biriyle birlikte olmanızı engeller.

    Erkeklere söylüyorum: kızlara saygı duyun, onları rahatsız etmeyin, böyle tipleri kaliteli insanlar sevmez. Barzolarla arkadaş olmak istemiyorsanız tabi

    AFS diye bir şey var, öğrenci değişim programı. Bir seneyi yurt dışında okuyorsunuz. Ailenizin maddi durumu iyiyse başvurun, araştırın. Tavsiyem: 9. sınıfta başvurun 10. sınıfta gidin

    Sevdiğiniz biri varsa gidip dümdüz “seni seviyorum” demeyin, ama uzaktan uzaktan da izlemeyin, yalnız gördüğünüzde yanına gidin sohbet başlatmaya çalışın. Beden dili öğrenin demiştim ya, eğer beden dili rahatsız olduğu yönündeyse fazla uzatmayın kalkın gidin. Diyelim ki her şey iyi gitti, birlikte güzel bir muhabbetiniz oldu, birkaç defa konuştunuz, beden dili de “senden hoşlanıyorum” diyorsa ikinizin de hoş vakit geçirdiği bir anda hislerinizi dürüst bir şekilde açıklayın (insan içinde yapmayın), olumlu cevap alırsanız hayırlı olsun, olumsuz cevap alırsanız buna saygı duyun, “neden?” diye sorup işleri karşınızdaki kişi için zorlaştırmayın. Geçirdiğiniz güzel zamanlar için teşekkür edin.

    Havalı gözükmek için hocalara saygısızlık yapmayın. Sadece mal kişilerin gözünde havalı olursunuz, düzgün insanlar sizin de mal olduğunuzu düşünür.

    Ailenizin sevin ve saygı duyun, ancak hayatınıza çok müdahale etmelerine izin vermeyin. Lisenin ilk ve ortaokuldan en büyük farkı daha özgür bireyler olmanız. Kıyafetlerinizi aileniz almasın mesela.

    Mümkünse servis kullanmayın, toplu taşıma özgürlüktür ve daha ekonomiktir.

    Çıkışta direk eve gitmeyin, arkadaşlarınızla takılın, anı biriktirin

    Sigara içmeyin

    Alkol bazı durumlarda nadiren için, güvenmediğiniz veya tanımadığınız insanların yanında içmeyin (özellikle kızlar, siz)

    Partilere katılın

    Eğlenin

    4 5 yıl sonra “keşke şimdi tekrar liseye başlayabilsem” diyeceksiniz, hayatınızın güzel bir dönemine girdiğinizin farkında olun, her anın kıymetini bilin. Bu kısa dönemi bilgisayar oyunlarıyla, ineklemeyle veya aile baskısıyla heba etmeyin. Artık yavaş yavaş yetişkin oluyorsunuz. Edinebildiğiniz kadar tecrübe edinin

    Aklıma geldikçe eklerim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • aslında herkesin genelde o 1. tayfadan olması hayatın stresinden bir kaç saat olsa da uzaklaşmak istemek aile sorunları olsun vs.

    lise bana göre hiç değildi o ergen tayfa ile uğraşılmaz televizyonda izledikleri çukurmuş fln gerisini bilirsiniz zaten şu an 12. sınıfım sınava hazırlanıyorum. Umarım iyi olur.

  • Lise biteli 2 yıl oldu benim de. Yaptığım mallıkları hatırladıkça sinirleniyorum. Keşke liseye geri dönebilsem bütün hatalarımı telafi ederdim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yıl olmuş 2021 hala liseye yeni başlayanlar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ders çalışma işini son seneye bırakmayın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr. solucan

    Yıl olmuş 2021 hala liseye yeni başlayanlar var.

    endüstri meslek çocuğuyuz kardeş, ayıranı ben döverim

  • ders çalışın obp yoksa benim gibi sizide 7k geriye atar en az 95 obp yapın

  • cicibebe bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Lise biteli 5 sene oldu' küçük bir ilçede okudum zaten ve endüstri meslek lisesi idi hiçbir şey anlamadım açıkçası tadı tuzu yoktu yani 😂 Ama herşeye rağmen en güzel yaşlar o yaşlardır yaşayabilene tabi. İleriki yıllarda herşey o kadar toz pembe olmuyor, bir sürü dert oluyor hayatında. Ama o yıllarda bir nebze rahat oluyorsun ayrıca en güzel ilişkiler lise yıllarında olanlardır bence, çünkü tam zamanları o zamanlar yani. Cidden liseyi birşey yaşamadan bitirmiş olmak kötü birşey o yıllar geri gelmiyor çünkü ve ileriki yıllarda ne kadar fazla ortamın, paran olsa dahi o yıllardaki heyecanı yakalaman zor bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izayoi

    endüstri meslek çocuğuyuz kardeş, ayıranı ben döverim



    Alıntıları Göster

    Düz lise çocuğuyum (şu an yok sanıyorum, bizim zamanımızda düz lise ve Anadolu lisesi farklıydı). Okulda Polat Alemdar paltosuyla gezilen yıllardan mezun bir düz lise çocuğu hem de.


    Şimdiki kekolarla kıyas kabul etmez  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: richardfeymanınsaçı

    ders çalışın obp yoksa benim gibi sizide 7k geriye atar en az 95 obp yapın

    +1

  • patates gibilerini dinlerseniz alay konusu olursunuz dışarıdan çok sırıtıyorsunuz ne halt olduğunuzu en akılsızı bile görüyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: richardfeymanınsaçı

    ders çalışın obp yoksa benim gibi sizide 7k geriye atar en az 95 obp yapın

    Keşke başka liseye gitseydim obp minimum 95 hiç çalışmadan yapardım başka liselerin sınavlarına bakıyorum aşırı kolay sorular soruyorlar sanki orta okul soruları gibi bebek sorusu bildiğin ama benim lise üniversite sınavından bile zor sordu

  • Lise başlarında, 12. sınıflardan değil, ortaokuldaki kız düşkünü olarak gelen erkeklerden, heleki o kızlarla aynı sınıfa denk gelen erkeklerden uzak durun. Sizi utandırıp kendini birşey sanabilir. Uğraşır, amacı eski tanıdık kızlara ve yeni kızların yanında artislik yapıp ben güçlüyüm havası verdirmektir. Onu en can alıcı, zayıf noktadan tek kelime ile yıkarsanız, hem o kızların yanında rezil olur, hem siz göz önüne çıkarsınız. Bir daha da kimse birşey diyemez. En az lise 3'te ağzının payını ona verirsin.


    Lise hayatımda yavşaklardan çektiğim kadar kimseden çekmedim afedersiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.