Şimdi Ara

Bilkent Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisiyim. Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
5
Favori
2.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3. sınıf öğrencisiyim, içimden geldi soru cevap etkinliği yapmak istedim. Sorularınızı bekliyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Eğitim söylenildiği gibi akademiye yönelik mi? İş hayatında eksiklik yaşar mıyız?
    Sosyal ortam nasıl (kulüpler vs.), CS öğrencilerinin bunlara ne kadar zamanı kalıyor?
    Okulun sunduğu imkanlar devlet üniversitelerine göre nasıl?
    Yurt dışı değişim öğrenciliği imkanları nasıl?
    Teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Söylentileri bilmiyorum ancak neredeyse her bölümden birçok arkadaşım yüksek lisansa başvuracak, akademisyenlik bana uzak olduğu için bu konuda daha detaylı bilgi veremeyeceğim. Ama genel olarak eğitimi hakkında konuşmam gerekirse, mükemmel hocalarım olduğu gibi anlamakta zorlandığım hocalarım,arkasından iyi konuşmadığım hocalar oldu(metin hocam selamlar). Ekşisözlük entrylerine bakarsan hocalara yorumları oradan da görebilirsin.

    Sosyal ortam olarak gerçekten güzel, çok güzel kulüpler var sürekli etkinlik oluyor. Kulüplerde CS’den de EE’den de öğrenciler var. Zaman yetip yetmemesi kişide bitiyor. Zamanı kullanma becerin varsa ya da birazcık farkındalığın varsa, neden bilkente geldiğine dair bir fikrin varsa, her türlü yeter.

    İmkanlar devlet üniversitesine göre nasıl sorusunu nasıl cevaplayacağımı bilemedim biraz daha spesifik olursa daha iyi yardımcı olurum. Kampüs içinde yüzme havuzundan fitnesstan tut açık kapalı tenis kortuna halı sahaya basketbol voleybol sahasına kaykay pistine kadar birçok alan var spor yapmak için ve bu sahaların sayısını söyle desen sayamam yeterli yani :) Böyle bir imkan söyleyebilirim örnek olarak.

    Erasmus ile değişim oluyor diye biliyorum, bu yıl gitmeye çalışacağım o konuları çok bilmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burslu musun hocam?

  • Sana ne lazım  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steteskopkop kullanıcısına yanıt
    İmkanlardan kastım fiziki imkanlar hocam kütüphaneler lablar gibi
    Bir de ödevlerin, projelerin çok yoğun olduğu söyleniyor. Bunlar gerçekten öğrenciyi geliştiren nitelikte mi oluyor yoksa öğrenciyi meşgul etmek için verilenler de var mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ŞinasiPaşa Ş kullanıcısına yanıt

    Kütüphanesi efsane bir kütüphane abartısız. Çalışmak için çok güzel oluyor özellikle final midterm öncesi. Kaynak olarak zaten meşhurdur bilkentin kütüphanesi, aradığın neredeyse tüm kitapları belgeleri bulabilirsin. Lablar açısından da bir eksiği yok gayet iyi yeterli bence. Evet ödev ve projeler özellikle liseden geldikten sonra aşırı zor geliyor. 1. Sınıf 2-3 e göre çok daha kolay olmasına rağmen zorlanmıştım birçok insan gibi. Öğrenciyi geliştiren projeler ödevler oluyor ancak bana çok gerekli gibi gelmiyor. Asıl olay neyi nasıl öğreneceğini araştıracağını öğrenmek oluyor zaten. Proje günlerini düşününce o stresi sıkıntıyı hala hissedebiliyorum, gerek var mı tartışılır bence çok faydalı değil. Ancak dediğim gibi o strese maruz kalıp öğrenmeyi araştırmayı öğrenmek asıl başarıyı ve vizyonu getiriyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steteskopkop kullanıcısına yanıt

    merak ettim .d

  • Güzel bölüm, tebrik ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bilginiz varsa ODTÜ bilgisayara göre artılarını eksilerini karşılaştırabilir misiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sabancı bilgisayar ve bilkent bilgisayar arasında ne fark vardır bilginiz varsa hangisini tercih ederdiniz ve 3.sınıfsınız ama belki bilginiz vardır orta-üst öğrenciler ne kadar maaşla başlıyor gerçekçi ve yüne aynı şekilde ortalam 3-4 sene sonra ortalama kaç k maaş alınıyor TR şartlarından top tier ünilerden mezun orta-üst çalışkan öğrenci

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Burslu musun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Steteskopkop kullanıcısına yanıt
    Bu durum iş yaşamını nasıl etkiliyor hocam akademik kariyer düşünmeyenler kendini boşuna mı zorlamış olur yoksa çalışırken de faydasını görür müyüz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Okula ferrari,porsche ile gelenler oluyor mu:)

  • 2.mezunluğunda kazanan var mı değer mi birde çok insanlara havadan bakıyor musunuz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80

    Okula ferrari,porsche ile gelenler oluyor mu:)

    aynı bölümden 2016'da mezun olmuş bir insan olarak cevap veresim geldi bu güzel soruya.  araba muhabbeti o derece abartı değildi bizim zamanlarda. hiç ferrari ve lamborghini olmadı o dönem. aston martin vardı bir tane. çok lüks araçların çoğu doğu kampüs turizm bölümü önünde. onlar da mercedes, bmw, audi cabrio ve coupe araçlar. merkez kampüste o kadar abartılı araç yok. o zamanlar yoktu yani. şu an daha da kötü olduğunu düşünüyorum ortalama arabaların çünkü fiyatlar aldı başını gitti son bir kaç yılda.


    tabi lüks araç çizginiz nerede başlıyor bilmiyorum. mercedes c, audi a3, bmw 1,3, mini cooperlar vesaire vardı. %5-10 civarı diyelim. bunlar ama lüks sayılır mı tam emin değilim. iyi arabalar ama "iki ferrari'nin dünyada çarpıştığı tek yer" denilen bir yer için lüks değil.

  • emek_gural E kullanıcısına yanıt

    odtü bilgisayar hakkında bilgim yok. Ancak şunu söyleyeyim, odtü boğaziçi koç bilkent bunlar çok iyi okullar olsa da eğitim olarak hepsi temel seviye verir kendi kendini geliştirmen gerekiyor. İyi bir üniversiteye gittiğinde ise eğer faydalanmayı bilirsen seni her açıdan eğitiyor, bilmediğin bir konuyu araştırmayı, öğrenmeyi öğretmesi bilkentin bana kattığı en büyük artı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haleptıplı H kullanıcısına yanıt

    Önceki mesajda söylediğim gibi sabancı bilgisayar da top tier olduğu için eğitimden çok üniversitenin, ortamın kültürü farklı olur bence. Maaş konusunda da her sektörde olduğu gibi kendini satabilme becerisi önemli. Ortalaması çok yüksek olmayan bir arkadaşım ilk yıl 5k ile baslayıp ikinci yılında 10 k kazanmaya basladı. Direkt 10 ile başlayanlar da var, kendini ispatlar ve pazarlarsan kazandığın para diğer mesleklere göre çok daha rahat artar. Benim sana verebileceğim en büyük tavsiye, üniversitenin kulüplerinden sosyal ortamından faydalanıp kendini sosyal olarak da geliştirmen. Şirketlere gidince fark edeceksin, sessiz sakin asosyal, konusmayı bilmeyen insanlar geri planda kalıyor, teknik olarak iyi de olsa. İstisnalar vardır tabiki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ŞinasiPaşa Ş kullanıcısına yanıt

    Yani şöyle diyeyim, aselsana havelsana vs 3 ün altında ortalaması olanlar başvuramıyor. Yüksek ortalama tabiki güzel ve fark yaratır ancak bence daha önemlisi kendi kendine bir proje yapsan cv ye eklesen o çok daha faydalı olur. Akademisyen olmayacaksan 3.8 ortalama yapmak yerine 3 yapıp aynı zamanda kendimi bilgisayarla ilgili ilgimin olduğu spesifik bir alanda geliştirmek isterdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani genel olarak güzel arabalar var ancak çok dikkat etmiyorum açıkçası. Dikkatimi çeken bmw i8 vardı mesela sürekli gördüğüm. Ancak normal segment arabalar da var gayet, bmw audi mercedes i olmayan giremez gibi bir durum yok :))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.