Şimdi Ara

İşlemcim çok çabuk ve aşırı ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • işlemcim i5-4460

    Selamlar, ben LENOVO H-50 (ya da H 500 net hatırlamıyorum) bir kasaya sahibim. Geçenlerde Hiç uyumlu mudur değil midir bakmadan bilgisizce gittim RX 570 aldım (sıfır), sonra bir hevesle Red Dead Redemption 2'yi yükledim fakat oyuna girer girmez işlemci (Tüm grafik ayarları en düşükteyken) 95 dereceye kadar çıkıyor,

    Fanı temiz gözüküyor, (RX 570 kasaya sığmadığı için bir ekran kartı uzatıcıyla taktım, KASA AÇIK DURUYOR, bağırsakları dışarıda gibi aynen :) )

    Oyunda sorun olduğunu zannetmiyorum ÇÜNKÜ Virüs taraması yaptırırken de bilgisayar yine 85-90 derecelere çıkıyor, DAHA ÇIKMASINA MÜSAADE ETMEDEN İPTAL EDİYORUM, bu yüzden sıcaklık sebebiyle henüz kapanmadı.

    Ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler


    Sistem özellikleri:

    650W PSU

    RX 570

    1TB Hard Disc

    16 GB Ram (DDR 3 sanırım)

    i5-446 işlemci




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UmutFaruk779 -- 13 Ağustos 2021; 16:23:4 >







  • i5 4460 + RX570 ikilisi uyumludur yani bu konu da sorun yok, oynadığın çözünürlük nedir ? Düşük çözünürlükte ise işlemciye aşırı yük biniyor, bir de sistemini arka planda meşgul eden uygulamalar varsa onlara da bakmak gerekir.


    Diğer yandan hazır kasa sistemler de soğutmalar maalesef kötü, artan sıcaklıklar nedeniyle de daha da kötü oluyor, işlemci stok fan ile çok iyi soğutulamıyor, uygun fiyatlı iç hacmi geniş önü mesh yapıda olan 2/3 fanlı ve arkasında da yine fan bulunan kasalara geçiş yapabilirsin, işlemci için de ayrıca kule türü uygun fiyatlı soğutucular var her halükarda almak şart.

  • Termal macunu yeniledim ve işlemcinin sıkıştıran metal parçayı kırmışım, o yüzden temassızlık oluyormuş sanırım soğutma kulesi ile işlemci arasında, o sorunu da çözünce artık işlemci 60 derecenin üstüne çıkmıyor,

    Bu arada, öneri için teşekkürler

  • Geçmiş olsun sorunu çözdüğünüze sevindim, fan montajını kontrol edin diyecektim unutmuşum onu 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.