Şimdi Ara

Dsmart ve Digitürk anteni hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eve hem digitürk hem de dsmart ı tek bir çanak anten üzerinden bağlayabilir miyim? Bunu sağlayabiliyorsam eğer ne tür bir çanak anten almalıyım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • dsmarti ve digiturku uydu uzerinden kullanacaksaniz herhangi bir canak 2li lnb ile kullanabilirsiniz. Ama digiturkun kendi receiveriyla degil turksatta olan kanallarini izlersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle universal LNB işe yaramaz .Yanılmıyorsam TRT ve bir iki kanal alırsınız normal bir LNB ile .. Mdu-5 Lnb veya Mdu-4 Lnb gerekiyor.Digiturk uyudu alıcısı sadece Mdu-5 , Mdu-4 Lnb destekler..Bu model Mdu destekli LNB sorunsuz şekilde Orjinal alıcıyı kullanabilirsiniz ..

    Hem Turksat hemde Eutelsat 7 tek bir çanakla almak çok zor..T90 çanak ince ayarla bunu yapabilirsiniz.T90 çanakta LNB Bağlantıları yansıtma sebebi ile terstir uzman biri ayarlamalı. Ben kendim ayarlamalıyım T90 kullanamam diyorsanız 1,80 ile 2 metrelik ofset çanakla bunu başarabilirsiniz .İnce ayar gerekli .Uzaman biri iseniz yaparsınız .Türksat için universal digiturk için Mdu LNB gerekiyor …

    Kesinlikle haraketli çanak kullanamazsınız çünkü bu çanakta bir çok uydu universal destekler.Rus uydusu Ku band destekli LNB gerekli ama siz Orjinal diğiturk alıcı kullanacaksanız Mdu LNB takmalısınız .Harekli çanakta tek LNB gerektiği için Mdu LNB sadece Eutelsat 7 çalışır.Özeti hareketli çanak kullanma şansınız sıfır ..

    Maliyeti size pahalıya patlar T90 çanak en ideali ve uzman bir kişi ayarlamalı ..

    Türksat 42 ve EutelSat 7 uydusu arasında çok büyük açı farkı var.Normal çanakla hem universal LNB hemde Mdu LNB çanaga bağlasanızda fark 20 derece açıdan büyük olduğu için 90 ve Ya 120 cm çanak işe yaramaz.Çapı büyük bir çanak işe ideal sinyali yakalarsınız..1,80 veya 2 metrelik bir çanak idealdir .Ama iki uydu için saçma bir kullanım olur ..

    T90 çanak ( tek çanakla Türkiye’de 12 uyduyu izlersiniz.Çok ince ayar yapılırsa 15 uyduyu rahat izlersiniz .Sabit bir antendir ve hareketli çanağa alternatiftir ) , universal LNB ve Mdu 5 bulamıyorsanız Mdu 4 kombinasyonu tek çanakla istediğinize ulaşırsınız ..Boyu 120 ilk çanağa yakındır.Türkiye’de satılıyor ve kurulumunu yapan uzmanlar var..Almanyada yaşıyorum bende T90 çanak ile Frankfurt ‘da 20 uydu ,İstabul Sarıyer 15 ve Marmaris içmelerdeki 13 uydu alıyorum.Motaj ve uydu ayarlamalarını kendim yaptım .Türksat ,Digiturk ( Mdu - LNB ) dahil uyduyu sinyal kalitesi sorunsuz izliyorum.Türkiye’den getirdiğim Digiturk Orjinal uydu alıcım ve diğer uydular içinde Dreambox DM920 UHD 4K kullanıyorum ..

    Çanak kesinlikle çatıda olmalı.Çünkü ağır bir sistem.




    Dsmart ve Digitürk anteni hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 11 Eylül 2021; 12:24:13 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.