Şimdi Ara

Wow'dan geçiş yapağım, yardıma ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, uzun süre World of Warcraft oynadım. Fakat oyundaki grindinglerden artık bıktığım için, başka bir oyuna yönelmeyi düşünüyorum. Aklımda da Guild Wars 2 var.


    Oynayanlar bilirler ki Wow'da düzgün bir gear yapmak için haftalarca uğraşmak gerekiyor. Torghast ayrı bir dert, Korthia ayrı bir dert. Mythic dungeon yapmak için saatlerce tank ve healer bulmak gerekiyor. Metada olan bir class oynamıyorsanız, kimse gruplara almıyor ve oyun sizin için işkence haline geliyor. Özetle oyundan keyif almaya başlamak için çok uzun bir zaman harcamak gerekiyor ve popüler bir class oynamanız gerekiyor. Sırf kimse gruplara almadığı için sevdiğim/eğlendiğim classı oynayamıyorum.


    Merak ettiğim şeyler:

    -Guild Wars 2'de açtığım karakter maksimum levela ulaştıktan sonra keyifli bir şekilde pvp/pve yapabilmek için Wow'da olduğu gibi haftalarca birşeyler grindlamak, farmlamak, craftlamak gerekiyor mu?

    -Classlar arasında, o classı seçtiğim için diğer oyuncular tarafından kabul görmeyeceğim bir class vs. var mı?

    -GW2'yi PVP ağırlıklı oynamak istiyorum, PVP yaparak karakterimi güçlendirebilir miyim? Yoksa Wow'da olduğu gibi PVP oyuncusu da olsanız, gerekli eşyaları almak için aylarca PVE yapmanız gerekiyor mu?

    -Gördüğüm kadarı ile oyun ücretsiz, oyunu indirdikten sonra satın almak zorunda olduğum, almazsam diğer oyunculara göre dezavantaj sahibi olacağım bir ek paket vs. var mı ve oyun pay to win mi?


    Aklıma takılan ilk sorular bunlar. Eğer daha önce Wow oynamış birisi varsa, sorduklarım haricinde Wow'a göre öönemli eksi ve artılarına değinebilirse çok sevinirim.




    1. Hayır Guild Wars' pvpde herkes aynı özelliklerde oluyor herhangi bir item dengesizliği olmuyor, 80 Level olup Spec açı açmaz herkes eşit olur sadece buildler ve bilek farkı olan kazanır.
    2. Bu durum End game'de RAID de oluyor genelde oraya gelene kadar oyunu çözersin ve tekrar 80 LVL kasmak çok kolay olduğu için sorun yaşamazsın.
    3. PVP'de karakter güçlendiremezsin sadece hediyeler var onlardan gold falan kazanırsın ama WvW yapmak istiyorsan Ascended set çekmen gerekiyor orda set farkı oluyor.
    4. Oyun 80 levele kadar ücretsiz ekstra haritalar var onları almazsan Spec kasamazsın etkinliklere giremezsin kısıtlamalar var ama PVP'de tek fark istediğin buildi yapamazsın, binekleri kullanamazsın, kanat açamazsın haritalarda o yüzden alman gerekiyor.
  • Öncelikle hoş geldin, GW2 piyasadaki diğer MMO lara kıyasla ideoloji olarak daha farklı. Diğer oyunlar birer depar iken, GW2 daha ziyade bir maraton. Bunu göz önünde bulundurarak sorularına gelecek olursak :


    1- GW2 de ana olarak 2 PvP modu var. Arena veya sPvP yapacak olursan lvl 1 karakterler ile bile başlayabilirsin. @Aksphonia nın da belirttiği gibi stat olarak tek farklı olan şey buildlar olacaktır . Ancak WvW modunu oynamak istersen bu durumda kendi gearını kasmak zorundasın. Ancak Ascended dediğimiz setler yaklaşık 8 senedir aynı stat dizilimine sahip yani bir kere kastın mı bir daha kasmak zorunda değilsin, ve hatta aynı tip karakterler oynayacaksan karakterler arası bu setleri banka yoluyla değiştirebilirsin.


    2- GW2 de tabiki meta var ancak action combat olduğu için en önemli şey skill. Bildiğim kadarıyla end game content yani Raidler ve Fractal (Mythic Plus Dungeon gibi ama daha zor düşünebilirsin) bir enrage mechanic'i olmadığı için belli classları tercih edebilir ancak her class öyle yada böyle iyi oynandığı sürece viable.


    3- PvP reward trackler ve WvW den aldığın currency ler ile bile Legendary Gear, yani Ascended ile aynı stat ama istediğin zaman stat dizilimini değiştirebildiğin itemleri kasabiliyorsun. Yani dönüp raid seti dizmene gerek yok. GW2 WoW ve benzeri MMO lar aksine liner bir gelişim ve grind çizgisinden yana daha yatay bir çizgi üzerinde. Ne yaparsan yap sürekli ileri gidiyorsun ve ileride çıkan updateler veya expansionlarda güç kaybı yaşamıyorsun.


    4- Oyun Pay 2 Win değil, ancak GW2 nin tam tadını çıkarmak için living season ve çıkan PoF ve HoT eklentilerini almalısın. Farklı specler, masteryler ve bazı meta eventler için bu DLC ler gerekli olacaktır. Bunların yanı sıra mountlar ve glider gibi bazı lükslerden de geri kalırsın. Aynı zamanda oyun da Gold to Gem ve tam tersi çeviri mümkün, yani oyunda kasıp cash shop tan istediğin cosmetic itemleri veya bank expansion slot gibi ekstra utility leri satın alabilirsin.


    Umarım yanıtlar yeterli olmuştur, denemeni öneririm. Bir kere başlayınca diğer MMO lar FF14 ve ESO dahil çok yavan geliyor.

  • Teşekkür ederim cevaplarınız için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.