Şimdi Ara

MASFED açıklama yaptı; İkinci el otomobil fiyatları düşüşte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzmanlar özellikle 2020 yılında yaşanan ikinci el fiyat artışlarının, yılın ilk günlerinde düşme trendine geçtiğini söylemişti. Görünüşe göre tahminler tuttu.

    İkinci el otomobil fiyatları özellikle son aylarda adeta el yakıyordu. Fırsat olarak adlandırılan faiz indirimleri sonrası daha da artan fiyatlardan sürücüler endişeliydi. Çünkü sıfır otomobillerin olan talebin çok olması ve buna karşılık ülkeye araç girişinin de fazla olmaması insanları ikinci ele yönlendiriyordu. Fiyatların ne zaman düşeceği konusunda da endişeler mevcuttu. Beklenen fiyat düşüşleri kendini göstermeye başladı.

    Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, “2020 yılında salgın sebebiyle sıfır araç temininde yaşanan problemler ikinci el araç satışlarının ve fiyatların artmasına sebep olmuştu. Ancak 2021 itibariyle hem satışlarda hem fiyatlarda bir gerileme söz konusu. 2020’nin Haziran ayında 773 bin 260 adet olan pazar yüzde 25,60 kayıpla bu yılın Haziran ayında 575 bin 335 adet olarak gerçekleşti. Geçen yılın ilk yarısında 3 milyon 128 bin 945 adet olarak gerçekleşen pazar, bu yılın aynı dönemini 2 milyon 347 bin 440 adetle kapattı. Yılın ilk 6 ayında geçen yılın ilk 6 ayına kıyasla yüzde 24,98 oranında bir gerileme var.’’

    Yaşanan belirsizlikler sebebiyle vatandaşlar ihtiyaç ve taleplerini ertelemek durumunda kalmıştı. Normalleşmenin başlaması, havaların ısınması, artan seyahat isteği ve bayram hareketliliğiyle piyasanın canlanması bekleniyordu. Ancak piyasadaki durgunluk devam ediyor.Şu an fiyatlar normal seyrine gelmişken vatandaşlarımız bu fırsatı değerlendirebilir’’ dedi.

    https://otopark.com/2021/08/09/masfed-aciklama-yapti-ikinci-el-otomobil-fiyatlari-dususte/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • aynen kanka düşüyor yürekten inandım

  • hmm demek ki yükseliyor. ne derlerse tersi çıkabiliyor.


    iki ay öncesine göre hafif bir yükseliş bile var bence. takip ettiğim modelde öyle en azından. biraz gerilemişti aralıktan sonra ama yine döndü eski yerine fiyatlar.

  • Firsati degerlendirsinlermis hangi firsat lan bu. Ayar oluyorum boyle bi halttan anlamayip otenlere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet artış var. 358 e business passat teklifi aldığım zaman 2. El 5 binde olanı 305 310du. Suan 390 sıfırı 360 ikinci eli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 otomatik getz temizi 115 den gidiyor bu mu düşüş arabalar Reşat altını fiyatlar tavan Allah yardımcımız olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MASFED açıklama yaptı; İkinci el otomobil fiyatları düşüşteHouseMusicHDyoutube
    DIOR - Положение / Polozhenie (T3NZU Remix) Spotify Playlist: https://open.spotify.com/playlist/7qRiKcXvMffiSajCR5pp38?si=_su5EIHfSdei1HxaYER3bg ✖ Follow HouseMusicHD ✖ Facebook: https://www.facebook.com/TrapMusicHD Twitter: https://twitter.com/HouseMusicHDTV Soundcloud: https://soundcloud.com/HouseMusicHDTV Instagram: https://www.instagram.com/HouseMusicHDTV Snapchat - hmusichdtv1 ✖ Follow T3NZU ✖ Youtube: https://www.youtube.com/c/T3NZU Soundcloud: https://soundcloud.com/t3nzu Instagram: https://www.instagram.com/t3nzuprod ✖ HD Family ✖ RapMusicHD: https://goo.gl/J1Noub BassMusicHD: https://goo.gl/0RN70B ChillMusicHD: https://goo.gl/EXAoAh HouseMusicHD: https://goo.gl/l51Abz EDMMusicHD: https://goo.gl/iGNNwY GanjaMusicHD: https://goo.gl/fXdWrL
    https://www.youtube.com/watch?v=d1_weiB9K8c&feature=youtu.be


    Şarkı paylaşayım bari. Yapılacak yorum kalmadı bende.

  • İkinci el talep fiyatının regresyonu sıfır fiyatlarına bağlı, sıfır araçaları zamladıkları sürece ikinci elde tırmanır.

  • MASFED açıklama yaptı; İkinci el otomobil fiyatları düşüşte
  • 1.5 ay önce araba aldım. Şimdi de araba satıyorum.


    Son 3 aydır piyasayı yakın takipteyim.


    2 ay önce fiyatlar %5-8 kadar arttı, o günden beri yatay devam ediyor, düşme falan yok.

  • galeriler hıncahınc araba dolu ve fiyat inmiyorlar. hlbuki ordan burdan çakallıkla piyasaya göre daha ucuza aldıkları aracı 5-10 aşağı verse ne olur? enflasyon ve faizler bu seviyedeyken hele.

  • Bayramdan sonra çoğunlukla gerileme olurdu ben en azından bi duraksama olur diye bekledim ancak tam tersi bayramdan bu yana 3-5 koydu millet üzerine.

  • sarı siteden takip ettiğim kadarıyla düşüş falan göremedim, aksine son 1 ayda biraz artış gösterdi.

  • Düşmüyor ama satılmıyorda


    Şimdi baktım 65bine sattığım 2012 dizel Fiesta trend 90-120bin arası fiyat yazıyorlar kimiside ağır hasarlı

    2011 Ford Mondeo 200bin yazmışlar millet kendisi yaptı bu fiyatları beter olsunlar


    1 senedir ilanda olan bir sürü araba var kuruş inmiyorlarda satmak için değil çakmak için açmışlar ilanları




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 12 Ağustos 2021; 18:35:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaslar bilgi dogru ikinci el dusuyor. Sebebi ise cok acik 2 yildir arac almaya calisiyodum gecen ay aldim bundan sonra dusmeye devam edecektir.
    Aranizda altina ,dolara girmek isteyen varsa bana iletsin yatırımlık biraz alirim hayrina.Sonra dusmeye baslar o zaman satarim siz alirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.