Şimdi Ara

FTTH ile 94 mbiti geçememek? ONT mi Yazılımsal mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
3
Favori
5.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eski bir TurkNet kullanıcısıyım aslında. 3 yıl kadar yapa olarak kullandım. sonra problemler yasamaya basladım derken evin önüne tip7 kabin gelince farklı bir issye geçtim. Fakat yeni bir ev alımı olunca (binada FTTH fiber mevcut) tekrardan TurkNete başvuru yaptım (beni TurkNet tercih etmeme iten ilk neden 100 mbit tanımlı pek cok abonenin bu hızların üstünde hız alıyor olmaları oldu) ve geçtiğimiz cumartesi internetim aktif oldu.


    Eve gelen Telekom çalışanı sinyal ölçümü yaptı 24 db çıkıyordu nokia marka ont cihazı bağladı. (bu yüksek hız alanların hemen hepsi ise huawei marka ont kullanmakta nokia kullananlarda 94 mbitte limitlenme söz konusu) Neyse bağlantı yapıldı internet aktif oldu ve hemen test yaptım. Sonuç maalesef 94 mbiti geçmeyen bir sonuçla bitti. Ne umduk ne bulduk gibi bir hayal kırıklığı oldu doğrusu.


    Şimdi ben bu durumda ne yapabilirim (olay illa o 120-130 alanların hızını almak değil) FTTH sistem olupta 94te limitlenmek nedir? Bunun pek çok kullanıcıdan gelen geri bildirimle sebebi ont gibi dururken nokia marka ont kullanıp TurkNette 94 mbit hız alırken COMNETe geçişen sonra 122 mbit hızları görmeye başlayan kullanıcı örnekleri de var. Şimdi olay ont mı? yazılımsal mı? arka planda kısıtlayan birşeyler var mı? Bu durum neden böyle oluyor? Yuksek hız alanlar neden yüksek hızları görebiliyorken benim gibi pek çok kullanıcı 94te takılıyor?


    Sonuçta FTTH sistem var ve XDSL kullanmıyoruz. TurkNet teknik ekipten biri aradı açtığım kayıt üzerine ve profiliniz zaten 102 mbit olarak tanımlı en yüksek seçilebilecek profildesiniz dedi. Şimdi profil de değilse sorun ne limitliyor benim gibi bu sorunu yasayanların hızlarını?


    Eminim aramızda 94te takılanda 120-130 mbit hızları göre arkadaşlarımızda vardır. Bu sorunun üstesinden nasıl geliriz sizlerden yardım rica ediyorum. ben tip7 kabinden 92-93 mbit hız alırken FTTH ile 94 mbitte kalmayı tabiri caizse hazmedemiyorum. Bunun bir çözüm yolu mutlaka olmalı. Elin cücük kadar ülkelerinin operatörleri Gigabit internetiri verirken biz 100 mbiti almak için cebelleşiyoruz.


    @TurkNetDestek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 10 Ağustos 2021; 16:27:11 >







  • o sizin tercihiniz. sizin için bir sorun teşkil etmeyebilir ama ftth bir sistem kullanıyorsam kimse kusura bakmasın ben o eksik hıza kabul değilim. sizin zihniyetinize göre o kadar hızı alıyorsun daha ne istiyorsun diyorsunuz. ben bu hızı vdsl ile de tasınmadan önceki evimde alabiliyordum. fiberin bana faydası ne oldu? hızım neredeyse aynı ping surem neredeyse aynı (eskiden 8 şimdi 7) lafa gelince fiber kullanıyoruz. bu fiber filan değil insanların ödediği paranın karsılıgını eksik vermek bu.

  • Merhaba, bu konuda daha öncesinde yerleşik operatör ile iletişime geçilmiştir. Ancak gelen bilgide % 10 kayıp yaşanabileceği bilgisi verilmiştir. Dilerseniz bu durumu www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletebilirsiniz. Arkadaşlarım bu konuda tekrar çalışma yaparak size bilgi verecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, bu konuda daha öncesinde yerleşik operatör ile iletişime geçilmiştir. Ancak gelen bilgide % 10 kayıp yaşanabileceği bilgisi verilmiştir. Dilerseniz bu durumu www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletebilirsiniz. Arkadaşlarım bu konuda tekrar çalışma yaparak size bilgi verecektir.

    Bu konuda destek kaydı açtırdım zaten telekom ekiplerine bildirildi dediler ama gelecek cevap zaten belli. kontroller yapıldı abonenin hızında bir sorun görülmemiştir. Tamam ama 100 üstü alan kişiler ne oluyorda o hızları alıyor bunu açıklarmısınız? ayrıca ftth sistemde %10 kayıpta ne demek xdsl mi bu allah aşkına???




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 10 Ağustos 2021; 16:42:42 >




  • ONT kaynaklı değil sorun bana kibrit kutusu kadar olan Nokia cihaz verdiler. Sonra 4'lü ONT verdiler hız hala 95-96 mbps geliyor VDSL gibi çalışıyor. Sorun daha çok yazılımsal bir sorun fiziksel bir sıkıntı yok. 120-130 Mbps alanların hızı 500-700 Mbps gibi hızlardan başlıyor sonra 120-130 civarlarında kalıyor.


    Bende 1 Mbps civarından başlayıp 95 Mbpsde duruyor. Nokia ile 120 Mbps alanda gördüm. Santral kaynaklı bir problem. Yukarda TürkNet'in yazdığı %10 kayıp gibi şeyler palavra.

  • Bunu nasıl çözebilicez peki? veya issler bunun için birsey yapamıyor mu? fiberde (ftth) kayıp filan olmaz orasının yalan oldugu zaten aşikar.

  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Türk telekom fiber altyapısı üzerinden maksimum 100 Mbps'e kadar fiber hizmeti verebiliyoruz. Bu konuda daha öncesinde bir çok kez yerleşik operatöre ilettik. Ancak gelen bilgi de % 10 kayıp olabileceği iletildi. Bizim tarafımızdan herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Teknik uzmanlarımız oluşturduğunuz destek kaydına istinaden tekrar yerleşik operatör ile iletişime geçecektir. Güncel bilgi aldıklarında sizinle paylaşacaklar.
  • Bendeki sistem FTTB-Eth- bende 94Mbit alıyorum. Fakat apartman girişindeki Ethernet dağıtıcı ethernet portları 100Mbit protokolüne bağlı Yani Gigabit Ethernet protunu aktif etmedikleri için olduğunu düşünüyorumdum. Demek FTTH de olsa aynı olma ihtimali varmş..

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Şu e kadar muhabbetini eve kadar fiberde bırakın artık. 100 Mbps''e kadar'' lafı kadar saçma kadar cümle yok.

  • Backspace7 kullanıcısına yanıt

    BTK'ya şikayet etmeyi dene. Ben santrali buldum oradaki amirin gelmesini bekliyorum.

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Evet bende 100 mbit maksimum verdiginizi biliyorum ama turknet kullaniyor bu 120-130 mbit alan kisilerin cogu. Lutfen bunun neden oldugunu aciklayabilirmisiniz? Bakin bu hiz testi eskisehirde bir arkadasimin. Kendisi turknet kullaniyor tt alt yapisi uzerinden.

    FTTH ile 94 mbiti geçememek? ONT mi Yazılımsal mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben santralden saha ekip sorunlusunun ofis nosuna sahibim daha once dslam kilidi kaldirmada yardimci olmustu ama suan telefonu acan yok ulasabilirsem konuyu ileticem kendisine.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Yanilmiyorsam 2.5 gbit destekli oluyor genelde binalara konulan gponlar. Tabii bizim binadaki port cikislari nasil veriyor bilemiyorum
    Bu bizde takili olan gpon

    FTTH ile 94 mbiti geçememek? ONT mi Yazılımsal mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 10 Ağustos 2021; 17:3:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt

    Denemekten zarar gelmez. Ulaşamazsan BTK'ya şikayet o şekilde kaldıranlarda var.

  • Yok onuda yapicam zaten turknet forum bunu paylasan @NitroNos ustad o sekilde sonuc aldigini belirtmisti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 10 Ağustos 2021; 17:6:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt

    Bende turk telekom altyapısı üzerinden ftth turk.net abonesiyim 100mbit üzeri hızı ben de alamıyorum. Üstüne herhangi bir şekilde upload yaparken internet donuyor. Rica etsem herhangi bir download yapmazken, download sırasında ve upload sırasında herhangi bir siteye örneğin google.com a tracert yapıp sonucu paylaşabilir misiniz? @Backspace7


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eminjr E kullanıcısına yanıt
    Tabii denerim ama suan bambaska bir sorun var. Hizim 1 mbit cikiyor ping 7den 45e cikti. Suan rezalet durumda internet. Bir cok kullanicinin aksam saaterinde bu sorunu yasama olayina denk gelmis olabilirim. Duzelince dediğinizi denicem.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sizin problem bölgesel sanırım şimdilik bende bir problem yok. Sizden haber bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hizmetinizi kontrol ederek size yardımcı olmak isterim. Konu linki ile birlikte kayıt numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    teknik ekibiniz geri donüş yaptı ve bu %5-10 luk kaybın normal kabul edildiğini belirtti. bu ftth sistem bakır kablo yok fiber evde sonlanıyor nasıl oluyor da bu 6 mbit kayıp adı altında ilişkilendiriliyor acaba? ben bir önceki evde tip7 kabinden 150 metrede 92-93 mbit alıyordum eve kadar fiberde kayıptan dolayıdır bu fark demek nasıl bir mantık?


    arayan kişi tum aboneler 102lik prfile tanımlı zaten baska profilimiz yok diyor. tamam eyvallah profil değil olayımız kabul. ama sunu sizde iyi biliyorsunuz ki 94 cıkmasınında kayıp ile alakası yok. aşagıdaki resimde olan eskişehirde ikamet eden bir arkadasım. kendisi kablolu 111 kablosuz 102 mbit hız alıyor. bu arkadasımız ve onun gibi 100 üstü alabilenler kayıp yasamıyor galiba onlarda kayıp degil ilave var.


    FTTH ile 94 mbiti geçememek? ONT mi Yazılımsal mı?



    ayrıca sisin kendi forumunuzda bu resmi actıgım konuda paylastı bir arkadas. aldıgı hızlara bakarmısınız şaka olmalı aramızda ki fark herhalde


    FTTH ile 94 mbiti geçememek? ONT mi Yazılımsal mı?




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.