Şimdi Ara

'Hafif atlatılıyor' meselesinin bilimsel olmadığı gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir kişinin aşı olduğu durumu neyle veya kiminle karşılaştırıyorsun da hafif atlatıyor diyebiliyorsun? Başka birisiyle ise zaten yanlış. Zaten bir kişi x anda ya aşılıdır ya aşısızdır kendisiyle karşılaştıramazsın. Bir x kişisinin aşı olduğu durum var diyelim, ama aşı olmadığı durum yok! Paralel evrenler olsaydı mesela, bu kişi orda aşı olup burda olmasaydı ve oradan bilgi alabiliyor olsaydık bu olurdu  Bu kişi ya aşı olur ya aşı olmaz. Yani siz neyle karşılaştırıp da hafif atlatılıyor diyebiliyorsunuz? Başkalarına bakarak mı? Bu bilimsel değil çünkü başkasıyla bu kişinin bağışıklığı eşit olamaz. Aynı kişinin bile bir zamandaki bağışıklığıyla başka zamandaki bağışıklığı farklı oluyor. Mesela adam x zamanda alkoliktir sigara içer, bağışıklığı göçüktür. 2 sene sonra sigarayı bırakır bağışıklığı çok güçlüdür.


    Yani buradaki ince çizgiyi görmek için çok bilmek yetmez, çok ince bir akıl yürütme lazım. Bizim geometri hocamız vardı, derdi ki öyle kitabı bilgiyle ezberle geometri çözemezsiniz. Geometri ezber işi değildir. Değişik patternlar arayacaksınız. Hakikatten en çalışkan insanlar, kitabi çalışkan insanlar geometride çok zorlanıyordu. Görmek çok başka bir şey.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 11 Ağustos 2021; 23:37:2 >







  • aşı olursan eğer, halsizlik, baş ağrısı, eklem ağrıları felan diyorlar ya hani. virüsün kendisine denk gelirsen, öksürük ve ciğerlerini de buna ilave et ama aynısını düşünme. şu biontech'e fda onay verse de herkes aşılansa. eli kulağında sanırım.

  • ona bakarsan "bilimsel araştırma" denilen şeylerin de azımsanmayacak bi kısmı düz anket çalışmasından ibaret, tek hayat amacı diploma kapıp biran önce para kazanmak olan üniversite öğrencisi işi.


    işin bir de "mallık" kısmı yani politika kısmı var, tarihin her devrinde politik yönelimler bilimi etkilemiştir. şu anda da etkiliyor. Wikipedia'da: "ırk diye bir şey yoktur, ırk kavramı artık geçersiz olan eski ve başarısız bir varsayımdan ibarettir" yazıyo ve kimse kalkıp da: "Wikipedia'nın bilim ile ne alakası var" demesin. Wikipedia dediğin yer bugün batı üniversitelerini etkisi altına almış politik akımların bir yansımasını bizlere sunmaktadır.


    zamanında nasıl: "güneş dünyanın etrafında dönmüyor" diyerek o zamanların politik akımına aykırı laf etti diye Bruno ve Galile'ye idam cezası verilmiş ise, aynı şekilde şu anda da "zencilerin kalça bölgelerinde beyazlara kıyasla %30 daha çok kas bulunur" konusu ile ilgili bir çalışma yapan akademisyenleri, hatta sadece bu gerçeğe çalışmalarında atıfta bulunan akademisyenleri bile, "Hitler zihniyetli zenci düşmanı ırkçı" diye linç ediyolar. bu mallara göre "zenci" sözcüğünün kullanıldığı her cümle, içeriği önemli olmaksızın, ırkçılıktır, katil ruhlu olmaktır, ve Hitler torunu olmaktır. bu kadar mal bu herifler.


    insanlığın hatrı sayılır bir kısmı mal, ve üniversite okuyanlar da dahil.

    bu ülkede Türkiye derecesi yapmış, Boğaziçi Üniversitesinde okumakta olan ve profesyonel seviyede satranç oynayan elemanı: "ben tanrının gönderdiği elçiyim, sana her derde deva sihirli su getirdim ama önce para ödemen gerek" diyerek dolandırdılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 11 Ağustos 2021; 18:37:20 >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Wikipedia son 1-2 yıldır birçok makaleye kilit işareti koyuyor; sadece wikipedia admin'leri tarafından düzenlebilir makale anlamında.

    Okey, olabilir fakat kullanıcıları tarafından düzenlenen özgür ansiklopedi sologanı değiştirmeleri logolarının altındaki Free Encyclopedia ifadesini kaldırmaları gerekli, utanmadan kendilerine özgür demeye devam ediyorlar, işte bu olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kilidi kaldırsa da zaten canları istemeyen düzenlemeleri reddediyolar.

    Wikipedia'a çok skandal var. politik meselelerde tamamen canlarının istediği şeyi yazıyolar. şimdi burada politik meselelere girmek istemiyorum ama, Wikipedia'nın taraflı admin topluluğu artık sınırları zorlayan derecede manyaklıklar yapıyolar, Türk Kurtuluş Savaşı'nın İngilizce olan Wiki sayfası mesela tam bir kepazelik, kurtuluş savaşımızdan bizim diğer ulusulara (birden çok sayıda ulusa) yaptığımız bir soykırım olayı gibi bahsediyor, bu rezilliğin hâlâ öylece durması ve ülkemizde ciddi ses getirmiş olmamasının nedeni ise, mevcut yönetim zaten Cumhuriyet karşıtı ideoloji ile bu yazan yalanları umursamıyor olması, ana muhalefet ve liberal tayfanın pek umurlarında olmaması, ulusalcıların seslerinin duyulmaması, geri kalan diğer tayfayı da söylemeye gerek yok. sonuç? sonuç şu; elin Endonezyalısı girip de: "şu Türkler ne yapmışlar kendi kurtuluş savaşlarında, işgalcileri nasıl defetmişler" diye açıp okumaya kalkacak olsa, bizim tam bir soykırımcı olduğumuz ve birden çok sayıda millete soykırım yaptığımız yalanlarını okuyacak, "işgalcilerden kurtuluş" diye bir şey okumayacak. bunun adı da "dünyanın en tanınmış, en çok kişi tarafından güvenilen, özgür bilgi sitesi"

    Wikipedia tamamen bir politik görüşün kölesi konumunda şu anda. yeri geliyo bir teröristi: "kadın haklarını savunduğu için linç edilen zavallı fenimizm aktivisti" diye tanıtıyo, yeri geliyo ülkenin en tanınmış kişilerinden birinin wikipedia sayfalarının açılması taleplerini sırf o şahıs milliyetçi olduğu için: "tanınmayan kişi" bahanesiyle reddediyor, ve sürekli tüm talepleri reddediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 11 Ağustos 2021; 18:35:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Wikipedia internette izleme sayısı top 10 sitelerden, o yüzden kendi başına bırakılamayacak bir anlam ve degeri var. nitekim o yüzden yığınsal medya çatısı altına alındı ve yığınsal medyanın bir aynası, "ansiklopedik" ayağı olarak işletiliyor.

    Siyasi konularda birkaç yıl önce Wikipedia'da skandal bi gelişme olmuştu ancak onu buradan iletirsem yorumum silinebilir :)

    https://en.wikipedia.org/wiki/Louis_Pasteur kilitli makalelerden. Pasteur, hastalık yapıcı virüs teorisini devletler politikası haline getirilmesini sağlayan kişilerden biri. Bu wiki'de yazmaz. Deneylere göre teori geliştiren değil, teoriye göre deney geliştiren kişi, wiki'de bu da yazmaz. Makale kilitli :)

    Ancak daha ilginci, Pasteur'dan 6 yıl önce, 1816 doğmuş olan ve biyoloji, virüs, sağlık üzerine sayısız deney ve çalışmalar yapmış, 1857'de hastalıkların virüsler tarafından değil, kök hücrelerimiz tarafından başlatıldığını savunan Mikrozima (Kök Hücreler) teorisini öne sürmüş Antoine Béchamp'ın Wiki makalesidir. Makaleden alıntıdır:

    Béchamp's work continues to be promoted by a small group of alternative medicine proponents (also known as germ theory denialists), including dvocates of alternative theories of cancer, who dismiss Pasteur's germ theory and argue that Béchamp's ideas were unjustly ignored

    Görüldüğü gibi, "alternatif tıp taraftarları" ve "Virüs teorisi inkarcıları" ifadeleri geçiyor. İyi de Béchamp Mikrozima Teorisini öne sürdüğünde, bugünkü anlamınd virüs teorisi gibi birşey ortada bile yoktu ki :) O dönemde alternatif tıp diye bişey de yoktu. İşte bu kadar saçma sapan bir site, Wikipedia. Alenen bilgi ve algı yönlendirmesi yapıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.