Şimdi Ara

Kriz yok, pahalılık var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tekrar ediyorum kriz değil pahalılık var. Bu pahalılık kriz olduğu anlamına gelmez çünkü alım gücü artmaya devam ediyor. Eskiden ucuzdu bu kadar harcayan yoktu şimdi pahalı ama alım gücü daha da yükseldi. İnsanlar demek ki alım gücünü yükseltti pahalılık bir şey ifade etmiyor.


    Alım gücü düştü diyen insanlar var. aynı ülkede ilk kez Bodrum belediye başkanı gelmeyin artık dedi. Burada herkes çok pahalı diye yazdı durdu yıllarca. Nasıl oluyor da tarihte ilk kez belediye başkanını bile çıldırtacak kadar insan gitti? Hep aynı hikâye bir kaç bin kişi hikâyesi anlatılıp duruyor. Ben de kriz olduğuna inanıyordum, ama bu sene artık gerçeği gördük. Böyle kriz mi olur. Evet pahalı onu kabul ediyoruz, ama almaya devam ediyor insanlar. Hem de daha önce alamadıklarını bile alabiliyorlar. Bir kişi de çıksın eskiden aldığım bir şeyi alamıyorum desin. İlla ki alım gücü düşen insanlar olmuştur ama genelin durumu hiç olmadığı kadar iyi. Aksini kanıtlamak isteyeni dinlemek isterim.


    Döviz %20 artıyor ise enflasyon %35 oldu diyelim. Ancak milletin geliri bu sırada %100 artıyor. Dolayısı ile insanlar para harcayacak yer bulamaz hale geldi.


    Kimisi kafayı kırıp sıfır araç kuyruğuna girdi bayilerde araç bırakmadı, kimisi ev aldı sıfır ev kalmadı, kimisi Bodrum vs. tatil yerlerinde 10-15 gün blok tatil yaptı bunların hepsini Instagram'da vs. görüyoruz zaten.


    Sonuç olarak kriz var mı? Hiç bir kriz ibaresi yok ortalıkta. Zaten kriz olmadığı her sene açılan emlak balonu, otomobil satışları ve tatil yapanlardan görebilirsiniz. Sosyal medyaya kalsa her sene kriz var. Ancak tam tersine her yıl daha çok ev ve araç satılıyor daha çok insan tatile gidiyor ve bütün lüks harcamalar arşa çıkmış durumda. Kısaca kriz olması değil adının geçmesi bile mümkün değil piyasalar uçuşta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakanoth -- 10 Ağustos 2021; 7:15:2 >



  • kaldırımlarda park edecek yer yok,kafeler dolu,avmlerde kuyruk var,otoparklar dolu,tatil gelince otellerde yer yok, şehirdeki gece kulüplerine rezervazyon olmadan girilmiyor, benzinliklerde sıra var,marketlerden millet poşet poşet alıyor,herkeşin elinde aypon var,caddeler lüks arabalardan geçilmiyor,halkpazarlarında iğne atsan yere düşmez,ramazan gelince pide kuyrukları var,millet şans oyunları için sıraya giriyor,starbuckslarda bi kahveye 15 20 lira veriyoğlağ,blek frideylerde alışveriş yapıyorlar,evde yemek yapmayıp konserve alıyorlar, herkes poşeti parayla alıyor, krismislerde çam ağaçları yok satıyor,pazar günleri sinemalarda bilet kalmıyor,ikinci el arabalara talep patlaması oldu fiyatlar yükselmek zorunda kaldı, kargolarda yoğunluk var,ilan sitelerinde bir sürü iş var millet beğenmiyor, her evde elektrik var,herkesin interneti var, herkesin sosyal medya hesabı var,eskiden fırın yoktu buzdolabı yoktu,yol yabdı,köprü yabdı, avrupada 1 tane domatesi kaç yurolara alamazsınız,belçika'da elmayı daneĞleğyn alıyorlar, nusret'in restoranı hep kalabalık,spor salonlarında yer yok,sanayideki araba tamircilerinde sıra beklemekten yorulduk, her sömestrede tatile gidiyorlar ,yaz gelince hep düğün var,hastanelerin yenidoğan birimlerinde yoğunluk var,forumun araba bölümü çok aktif, bayramlarda çikolata ve şeker yok satıyor, lcw de sıra kavgası var, her asgari ücretlinin elinde 5000 TL lik telefon var, eskiden kontörlü paket alınırdı şimdi herkesin faturalı hattı var, araba bayilerinde sıfır araç yok, virüs salgını olunca kolonya kuyrukları oluştu, Kurban bayramında herkes peynir ekmek gibi kurban alıyor, çoğu ailenin 3 arabası var, millet okulları beğenmiyor da çocuğunu özel okullara gönderiyor, hurdacılar çöpleri atv ile topluyor,avrupa'da benzini tl çevirince burası daha ucuz,iskandinav ülkeleri battı,avrupadan ilerdeyiz,almanya kıskanıyor, abd çıldırıyor, rusya panikliyor, hollanda 3.havalimanını çekemiyor,
  • Alım gücü artmadıysa LGBTİ nasıl arttı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yildir kriz var

    3 yildir fakirlesme

    Kriz yok, pahalılık var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 9 Ağustos 2021; 0:52:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Krizin ağa babası var.bugun pazara gittim yazın ortasındayız biber 5 TL altına düşmüyor incirin kilosu 25tl son iki yılda gıda fiyatları uçtu mercimeğin kilosu 2019 Aralık'ta 4.75 TL idi şimdi 12tl dışarda yemek yemek lüks oldu.colgate dismacunu 50tl olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maaşlar yatmış

  • @tundra202006


    Asıl siz oktrollsünüz. Kriz yok, pahalılık var 

  • Kriz yok, pahalılık var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kriz olmaması konusunda haklısını çünkü buhran var, diğer yazdıklarınızı okumadım çünkü saçmadığınıza olan inancım baya fazla.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rakanoth

    @tundra202006


    Asıl siz oktrollsünüz.  

    Kriz yok, pahalılık var
  • Kardeşim bana alım gücünün nasıl arttığını açıklar mısın lütfen?



    5 yıl önce işe ilk başladığımda, canımın istediği gibi manav, market, pazar vesaireye gidip istediğim meyveden fiyatına bakmadan kilolarca alıyordum. Meyveye bayılırım. Son 1 yıldır meyveye bayılan ben meyve alamıyorum! 3 çeşit meyve alıyorum 50 lira ödeyip çıkıyorum. Nereye alım gücümüz yükseliyor ya? Yükselen tek şey sizin kafanız. Ne kullanıyorsanız bize de vermenizi rica ediyorum.



    Bak araba, bilgisayar, telefon, ev, elektronik eşya gibi şeylerden bahsetmiyorum bile. En temel ihtiyaçlardan biri, meyve ya meyve!



    Edit: Eskiden rahatlıkla telefon ve her türlü bilgisayar parçasını istediğim gibi alırdım. Şu an hiçbir şey alamıyorum. 5 sene önce bir ekran kartı, bir işlemci maaşımın 4'te biriydi. Şimdi bir işlemci olmuş maaşımın yarısı, ekran kartı desen maaşımın da üstünde. Ama alım gücümüz arttı, haklısın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köl Tigin -- 9 Ağustos 2021; 2:33:20 >
  • Pahalılık neye sebep olur peki bilir misin?

  • Ham madde; plastik, bakır, alüminyum, demir vs son 1 yılda EN AZ 2 katı kadar zamlandı hadi zammı geçtim parası ile ciddi tonajlarda almak istesen bile ülkede bu saydığım malzemelerden bulma imkanı yok! piyasa ciddi krize girmiş durumda.


    Elektronikte küresel manada yaşanan çip krizi ülkede resmen bit pazarına nur yağdırmış durumda, teknoloji forumundasınız açın bakın 5 para etmez 10 sene öncesi teknolojiye sahip elektronik ürünler ateş pahası.


    Otomobil fiyatlarından bahsetmeye gerek bile yok aslında sıfır otomobiller için artık çok sıfırlı rakamlara ihtiyacınız var, ikinci elde ise durum; 4 sene öncesi 20 bin tl olan bir araç 4 senede daha fazla yıpranıp daha fazla km yaptığı halde şuan 70 bin tl ediyor!


    Pazar market yangın yeri, üretim doğru düzgün yok ithalata dayalı politikalar ile çiftçiler bitirildi karın doyurmak bu ülkede artık lüks haline geldi.


    Konuyu açan sivri zekalı arkadaş "Ancak milletin geliri bu sırada %100 artıyor. " gibi bir kelime kullanmış.


    12 milyon 589 bin 820 kişi asgari ücrete tabi çalışıyor. hayırdır %100 asgari ücrete zam yapıldı da bizlerin mi haberi yok.


    Zamanında belli teşkilat kurum kuluş cemaat vs gibi yerlerde yer alarak cukkalı maaşlar ile devlet memuru olmuş,

    Babadan dededen 15 daire, 5 dükkan, bağ, bahçe, arsa vs. gibi kalmış mirası yiyenler,

    Ünlüler, politikacılar, dışarıya ürün satabilmeyi başaran döviz getirisi olan kuruluşlar, devlet ihaleleri hazır önlerine servis edilen firmalar kişiler,

    Yine imkanlar daha elverişli iken zamanında işini gücünü oturtmuş ciddi manada ticaret erbabı kişiler, kriz yada fiyat artışı veya alım gücü düşüklüğü yaşamayan kesimler arasında yer alan gruplar.


    Bir kesim balı kaymağı yerken bir kesim kabın dibini sıyırıyor, eskiden birde orta kesim vardı aradan 1-2 dolu kaşık alabilen onları da yok ettiler ya bal kaymak yiyen taraftasın da yada tabağın dibini sıyaracaksın.





  • kaldırımlarda park edecek yer yok,kafeler dolu,avmlerde kuyruk var,otoparklar dolu,tatil gelince otellerde yer yok, şehirdeki gece kulüplerine rezervazyon olmadan girilmiyor, benzinliklerde sıra var,marketlerden millet poşet poşet alıyor,herkeşin elinde aypon var,caddeler lüks arabalardan geçilmiyor,halkpazarlarında iğne atsan yere düşmez,ramazan gelince pide kuyrukları var,millet şans oyunları için sıraya giriyor,starbuckslarda bi kahveye 15 20 lira veriyoğlağ,blek frideylerde alışveriş yapıyorlar,evde yemek yapmayıp konserve alıyorlar, herkes poşeti parayla alıyor, krismislerde çam ağaçları yok satıyor,pazar günleri sinemalarda bilet kalmıyor,ikinci el arabalara talep patlaması oldu fiyatlar yükselmek zorunda kaldı, kargolarda yoğunluk var,ilan sitelerinde bir sürü iş var millet beğenmiyor, her evde elektrik var,herkesin interneti var, herkesin sosyal medya hesabı var,eskiden fırın yoktu buzdolabı yoktu,yol yabdı,köprü yabdı, avrupada 1 tane domatesi kaç yurolara alamazsınız,belçika'da elmayı daneĞleğyn alıyorlar, nusret'in restoranı hep kalabalık,spor salonlarında yer yok,sanayideki araba tamircilerinde sıra beklemekten yorulduk, her sömestrede tatile gidiyorlar ,yaz gelince hep düğün var,hastanelerin yenidoğan birimlerinde yoğunluk var,forumun araba bölümü çok aktif, bayramlarda çikolata ve şeker yok satıyor, lcw de sıra kavgası var, her asgari ücretlinin elinde 5000 TL lik telefon var, eskiden kontörlü paket alınırdı şimdi herkesin faturalı hattı var, araba bayilerinde sıfır araç yok, virüs salgını olunca kolonya kuyrukları oluştu, Kurban bayramında herkes peynir ekmek gibi kurban alıyor, çoğu ailenin 3 arabası var, millet okulları beğenmiyor da çocuğunu özel okullara gönderiyor, hurdacılar çöpleri atv ile topluyor,avrupa'da benzini tl çevirince burası daha ucuz,iskandinav ülkeleri battı,avrupadan ilerdeyiz,almanya kıskanıyor, abd çıldırıyor, rusya panikliyor, hollanda 3.havalimanını çekemiyor,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden de halkın durumunun iyi olduğunun ispatı olarak, renkli televizyonların artması belirtilirdi. Sonra video'lar, ev telefonları, cep telefonlari, tabletler, şimdi arabalara ve tatile takıldılar. Yerimizde mi saymamız bekleniyor anlamıyorum. Bir kıyaslama yapacaksak kendi geçmişimizle değil, gelişmiş ülkelerle ya da bizimle benzer durumda olan diğer ülkelerle yapmalıyız Rahmetli dedem anlatırdı, köy yerinde bir taze ekmeğin varsa, yanına bir kavun keserdik, soğan, domates, biberle ziyafet gibi olurdu, derdi. Şimdi oturup 1950 turkiyesi ile bugünü kiyaslayıp şükür mü edelim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 senedir ilk kez bu sene bu kadar fiyat zammını gördüm, her ay ürünler kademeli olarak zamlanıyor. 7 ayda severek aldığım peynir 4 kez zamlandı.
    2 senedir pandemi nedeniyle kimse evinden çıkmadı alışveriş yapmadı doğru düzgün haliyle paralar bir miktar birikti, yaz aylarında vakaların düşmesi ile fırsat bu fırsat insanlar değerlendirip tatile gitti bodruma. Bu ekonominin mükemmel olduğu anlamına gelmez.
    2 milyon kişi tatile gitti diye bunu tüm nüfusa mal etmek saçmalık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technotronic -- 9 Ağustos 2021; 18:59:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Migros'un kapısının önünde biraz bekle. Çıkan insanların bir çoğu fişe bakarak çıkıyor, "bu kadar tutacak ne aldık" diye.

  • Görüyor ve arttırıyorum;

    Pahalılık yok, siz de yeteri kadar mayış yok!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kriz yok kardeşim az para kazanıyorsunuz ondan alamıyorsunuz.Çok para kazanırsanız çok alırsınız bknz akp liler Kriz yok, pahalılık var 

  • Şimdi de tekrarlasana kriz yok diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.