Şimdi Ara

WhatsApp’tan Apple’ın istismar tedbirlerine eleştiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • WhatsApp’tan Apple’ın istismar tedbirlerine eleştiri



    Son dönemde özellikle akıllı telefon platformlarının gizlilik odaklı aldıkları tedbirlere üçüncü taraf platformların tepki gösterdiğini görüyoruz. Genelde Apple odaklı şekillenen bu eleştirilere bir yenisi daha eklendi. 



    iOS istismar tedbirlerine eleştiri



    Apple bilindiği üzere çocukların istismarının önüne geçebilmek için uygulamalarında birtakım tedbirler alma yoluna gitmişti. iOS 15 ve macOS Monterrey ile başlayacak tedbirler cihaz üzerinde yapay zekâ algoritmalarının çalışarak çocuğa zararlı resim gönderilip gönderilmediğini algılamasına dayanıyor. 



    Ayrıca Bkz.Söylentiye göre yeni Call of Duty oyunu iki sürüm halinde çıkacak: Birisi yenil nesil için diğeri eski nesil için



    WhatsApp şefi Will Cathcart duyurulan sistemin bir kişi izleme yazılımı olduğunu ve fotoğraf haricinde zararlı olarak tanımlanan her türlü içeriği de kolay bir şekilde izleyebileceğini belirtiyor. Ayrıca Çin veya farklı ülkelerin kendi isteğine göre içerik filtrelemesi talep ettiğinde artık bir suiistimale doğru gideceğini de sözlerine ekliyor. 



    Apple ise bu görüşlere kesinlikle katılmıyor ve kullanıcıların isterse iCloud Fotoğraf özelliğini kapatabileceğini belirtiyor. Ayrıca içerik filtresi bilinen kurum ve organizasyonlardan elde ediliyor ve ülkeye göre çalışması da mümkün değil. 



    WhatsApp ve Apple arasında daha önce de uygulama izinlerine bağlı olarak tartışmalar yaşanmıştı. Kullanıcı gizliliği konusunda sabıkalı olsa da WhatsApp her fırsatta aynı konuda Apple’ı eleştirmekten geri kalmıyor. 






     




    Kaynak:https://www.engadget.com/whatsapp-head-apple-child-safety-surveillance-system-201956787.html







  • Açıklamanın her cümlesine katılıyorum. Apple yanlış yolda.

  • Dinime küfreden Müslüman olsa...

  • Vay be , huawei'yi kullanıcı izliyor diye dünyada bitiren abd'nin bir numaralı markası apple. Bakalım abd hükümeti apple'ın bu kararına nasıl tavır sergileyecek.

  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    hEr oLaYı dİnE boğloMoyOn



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeşil Gözlü Bizon -- 8 Ağustos 2021; 13:54:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple izleyince karışma, hatta "bak biz sizin çocuklarınızı düşünüyoruz" diye palavra sık. Ama Huawei izlemese bile izledi dersin, boynunu kesersin. Soran olursa da "demokrasinin beşiğiyiz" dersin, kim bilecek, hiç yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladro -- 8 Ağustos 2021; 14:46:14 >
  • Bu da bir nevi kullanıcı bilgisi toplamaya giriyor ve özel hayatın gizliliğini ihlal ediyor. Kendi ayağına sıkar bu şekilde elma

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ateş olmayan yerden duman çıkmaz pedofilici müşteri artmasa bunu yapmazlardı...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.