Şimdi Ara

Kombi gaz bağlantı borusu güvenliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, normalde avrupa da çalışan bir komşumuz doğal gaz tesisatından çıkıp kombiye bağlanan çelik hortumun bükülüp esneklik payı bırakılmadan bağlanması nedeniyle çok güvensiz bir bağlantı olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi. Zamanla sert yapısından dolayı bir kenarından patlayıp tüm binayı yakabilir, avrupa da böyle bir şeye izin vermezler gibi birşey söyledi.


    Aşağıdaki fotoğrafta bahsedilen çelik boru görülebir, bir alttaki fotoğrafta da google'dan bulduğum kadarıyla daha esnek gibi görünen dışı plastik boru kullanılmış. Acaba bahsedildiği gibi bir tehlikesi var mı ? varsa bunu değiştirmek için gaz iadaresine mi başvurmak lazım malum tesisatta kendi bildiğimiz gibi değişiklik yapamayız ?




    Kombi gaz bağlantı borusu güvenliği


    Kombi gaz bağlantı borusu güvenliği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxpeck -- 5 Ağustos 2021; 22:20:1 >







  • Tehlikesi var. Avrupalı tanıdığınız doğru bir noktaya değinmiş.

    Eski tip flex doğalgaz boruları paslanmaz malzemeden yapılmadığı için zaman içerisinde çürüyüp kaçak ve yangın riski oluşturduğundan dolayı gaz dağıtım şirketleri yeni tip flex boru kullanımını uygun gördüler.

    İkinci resimdeki üzeri sarı kaplama olan boru güncel ve kullanılması gereken tiptir.

    Bunun değişikliği için gaz dağıtım şirketine haber vermenize falan gerek yok. Herhangi bir nalburdan alıp bir tesisatçıya bağlattırabilirsiniz. Aynı durum ocak bağlantı borusu için de geçerli.

  • Yanıt için teşekkürler, bahsettiğiniz şekilde ocak bağlantı borusu eski tip diyerek projeye onay vermemişti mühendis. Ertesi gün yeni tip olanı alıp tekrar çağırmak zorunda kaldık. Fakat kombi için olana bir şey dememişti ve onay verdi. Sanırım yaklaşık 4 sene falan oluyor değiştireli bu yıldan sonra güncelleme geldi heralde...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.