Şimdi Ara

Yanak Dolgusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Genel güzellik anlayışında dolgun yanaklar gençliğin ve çekiciliğin sembolü olarak kabul edilir. Zayıf ve çökük yanaklar kişinin yüzünün olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olur. Yapısal ya da yaşlanmaya bağlı olarak yanaklardaki hacim kayıpları yanak dolgusu ile tedavi edilebilir. Bu sayede yanaklar olması gereken formuna cerrahi olmayan teknikler ile getirilebilir.


    Yanak dolgusu teknikleri nelerdir?

    Yanak dolgusu cerrahi ya da cerrahi olmayan tekniklerle, bazı durumlarda ise iki teknik bir arada kombine bir şekilde kullanılarak uygulanabilir.

    Dolgu enjeksiyonu tekniği ile yanak dolgusu, yüzdeki estetik sorunlara pratik ve hızlı bir çözüm sunmaktadır. Hastanın yanaklarındaki hacim eksiklikleri 15 dakika süren enjeksiyon operasyonu ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilir. Dolgu malzemesi olarak genellik ile cildin doğal yapısında da bulunan hyalüronik asit dolgu malzemesi ve türleri tercih edilir.

    Yanak dolgusu ile ne gibi sonuçlar beklenebilir?

    Yanak dolgu malzemesinin enjekte edilmesi ile yanağın yüzeyi geriye doğru dengelenirken yanak bölgesi hafifçe kaldırılır ve yuvarlak bir hale getirilir. Çevre doku yüzün açısının genişlemesi kontrol altına alınarak sıkılaştırılır. Yanak dolgusu tekniği yanak bölgesini dolgunlaştırmak ve yanakları konturlamak için estetik cerrahideki en etkili yöntemlerden biridir. Yanak dermal dolgu malzemeleri, yüzü yukarıya çekerek yüzün genç görünmesine yardımcı olur. Gözleri oyukluğu azalır, burnun şekli ortaya çıkar, alın ve çene çıkıklığı dengelenir.

    Yanak dolgusunda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

    Yanak dolgusu enjeksiyonundan sonra yüzde hafif ödem ya da kızarıklık oluşabilir. Birkaç saat içinde kızarıklıklar, ödem ise bir iki gün içinde kendiliğinden geçecektir. Yanak dolgusunda olası komplikasyonları engellemek için öncellikle alanında uzman cerrah seçilmesi ve operasyonun mutlaka klinik ortamda gerçekleştirilmesi gerekir. Başarılı bir şekilde uygulanan yanak dolgusu ile yüz daha estetik bir görünüme kavuşturulabilir. Çünkü çekici elmacık kemikleri, yüz güzelliğinde önemli bir rol oynar. İyi tanımlanmış yanaklar yüzün dengesini sağlar, yüzün profilden görünümünü iyileştirir ve yüzü daha genç bir görünüme kavuşturulur.

    Cerrahi tekniklerle de yanak dolgusu yapılabilir.

    Cerrahi teknikler ile uygulanan yanak dolgusu tekniğinde implant yerleştirme işlemi yapılır. Kişinin yüz yapısına uygun olacak şekilde çeşitli şekillerde implant türleri mevcuttur. Bu implantlardan kişinin yüzüne en uygun olanı seçilerek ameliyatla yanak bölgelerine yerleştirilir ve yumuşak doku ya da kemiğe sabitlenebilir. Bu implantlarda küçük de olsa insizyon yani kesi açılması gerekebilir. Operasyon anestezi altında uygulanır ve yaklaşık 1 saat kadar sürebilir. Operasyonun ardından iyileşme süreci için birkaç günlük dinlenmeye ihtiyaç olabilir. Ameliyat korkusu ya da anestezi korkusu olan ve daha hızlı çözüm arayanlar için dolgu enjeksiyonları teknikleri çok daha uygun bir seçenektir.

    Son olarak yanak dolgusu enjeksiyonu yüzle ilgili kırışık tedavisi, göz kapağı sorunları, kaş düşüklükleri ve diğer hacim eksiklikleri operasyonları ile birlikte kombine bir şekilde yapılabilir.


    Kaynak:

    Op. Dr. Güncel Öztürk
    Yanak Dolgusu Hakkında Herşey - Op. Dr. Güncel Öztürk
    https://www.guncelozturk.com/yanak-dolgusu/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.