Şimdi Ara

385. Dönem (Kasım 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları [YERLER AÇIKLANDI]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
626
Cevap
9
Favori
94.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet beyler kimseden ses çıkmıyor, yok mu giden kasım celbinde, bizde yavaştan konumuzu açmış olalım?

    Başvurular 31 Ağustos'ta son bilginize.

    27.10.2021'e kadar ilişiği yoktur yazısı eylül başı gibi güncellenecek diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum bende de aynı yazıyor.

    27.10.2021 yazanların gideceği yer ve sonuçlar da 22 ekim'de açıklanacak diyorlar.




    Şimdiden herkese hayırlı tezkereler.



    AÇIKLANDI YER : 5 İNCİ P.EĞT.TUG. 4 ÜNCÜ HUDUT.EĞT.TB. KH. VE KH.TK. / SİVAS MERKEZ / SİVAS





    385. Dönem (Kasım 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları [YERLER AÇIKLANDI]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uachony indispensable -- 25 Ekim 2021; 4:24:43 >



  • Arkadaşlar önceki dönemlerin başlıklarından, YouTube videolarından ve internetten toparladıklarımı paylaşmak isterim.


    -Öncelikle her zaman şunu söyleyen görüyorum: '' Ben işlemlerimi ilk ay yapmıştım neden 3. grup çıktım?''. Hangi grupta gideceğiniz tamamen şansınıza bağlı. Örneğin bizim celp dönemimiz için 31 Ağustos'ta başvurusunu tamamlamış biri uzun dönem yapabilir veya başvurusunu 1 Haziran'da yapan biri de 3. gruba kalabilir.


    -Sınıflandırma sonuçları açıklanmadan yaklaşık 12 saat önce(yani bizim için 21 Ekim, saat 22 civarı) Pertem'de askerlik bilgileri aratıldığında tecil tarihleri değişmiş oluyor. Yani hangi grupta olduğunuzu öğrenmiş oluyorsunuz. Burada kasım veya aralık tarihini görüyorsanız kesinlikle kısa dönemsiniz, dönüşü yok. Eğer hala ekim olarak görüyorsanız 1. grup ile gideceksiniz ama hala uzun dönem/kısa dönem belli değil.

    (Pertem'de askerlik bilgisi aratmak için siteye girip E-Devlet ile giriş yapın, bilgilerim kısmından ilerleyin.)


    -Sınıflandırma sonuçları açıklandıktan sonra yapılacak işlemler sırasıyla;


    1- E-Devlet'e giriş yapıp Asal Sevk Başvurusuna girip Covid-19 anketi dolduruyorsunuz. Anketin sonunda size test için yer soracak. Seçtiğiniz ilçede belirtilen yere gidip testinizi yaptıracaksınız.

    2- E-Nabız'a giriş yapıp tahlil sonuçlarım kısmından test sonuçlarınızı kontrol ediyorsunuz. Negatif çıkarsa yine E-Devlet'ten Sevk Belgesi'ni alıyorsunuz. Garanti olsun diye en az 2 çıktı almanızı öneririm.


    *Arkadaşlar bu sevk belgesini alırken dikkat edilmesi gereken bir husus var. Belgeyi alırken saate çok dikkat edin. Bunu anlamanız için bir örnekle anlatayım. Diyelim ki yol izniniz 2 gün. Siz belgeyi pazartesi günü saat 23'de aldıysanız salı ve çarşamba size yol izni sayılıyor. Eğer 1 saat bekleyip belgeyi alırsanız çarşamba ve perşembe size yol izni sayılıyor. Yani hazırlanmak için bir gününüz daha oluyor. Buna özellikle 1. grup çıkanlar dikkat etsin çünkü zaten zamanının çok kısıtlı olacak.


    *Sevk belgesini aldıktan sonra birliğe katılıyorsunuz. Yani sorun yaşamadığınız takdirde askerlik şubeye gitmenize gerek yok.


    -2. ve 3. grupta olanlar sınıflandırma sonucu açıklandıktan sonra sakin olsun henüz işlem yapmayacaksınız.


    -Yol izni nasıl hesaplanıyor? Burada önemli olan ikametgah adresiniz. Bu adres ile katılacağınız birlik arası 0-800 km arası ise 1 gün, daha fazla ise 2 gün yol izni veriliyor. (Eğer bu belgeyi askerlik şubeden alırsanız bu mesafe şubenin adresinden ölçülür.)


    -Pekişmesi açısından örnek vereyim. Belgeyi aldığın gün pazartesi ve gideceğin birlik 900 km ötede ise salı ve çarşamba günleri yol iznin var. Perşembe günü son katılış tarihin olur.


    *Yahu ben bir şey anlamadım bu ne hesap kitap diyorsanız basiti var. Sevk belgesinde yazılan sevk başlangıç tarihi askerliğinizin başladığı(yani şafak saymaya başladığınız tarih), birlik katılış tarihi ise birliğe katılmanız gereken son tarihtir. Ben önceden önlem almak isteyen olur diye açıklamak istedim.


    -Yol harcırahını PTT şubelerinden kimliğiniz ile gidip çekebilirsiniz. Sevk belgesini aldıktan 1-2 gün içinde yatıyor. Bu parayı almazsanız yanmaz. İsterseniz çarşı izninizde(tabi açılırsa) veya askerliğiniz bitince alabilirsiniz.


    *PCR testi sonucu pozitif çıkanlar eğer kısa dönemse bir sonraki gruba(eğer 3.grupsa sonraki celp dönemine), uzun dönemse sonraki celp dönemine kalıyor.


    --------------------------------- --------------------------------- ---------------------------------


    -Askere giderken götürülmesi gerekenler konusu da çok tartışılır. İhtiyacınız olanlar orada verilir veya kantinden satın alırsınız diyenler oluyor fakat ben kendimce götürülmesi gerekenler listesi oluşturdum onu da paylaşayım.


    +Öncelikle orada nakit kullanılmıyor o yüzden yanınıza kart almanız gerekiyor. Hatta temassız özelliğini de açtırmanızı tavsiye ederim.

    +Tıraş malzemeleri, şampuan, sabun, diş fırçası ve macunu, deodorant vb kişisel bakım ürünleri ve bunun için mümkünse küçük bir çanta.

    +Tırnak makası, çengelli iğne, yara bandı.

    +Ayna (Bu tabi küçük bir ayna olacak ki duşta tıraş olmanız lazım olursa diye.)

    +Tuvalet kağıdı ve ıslak mendil. (İlk zamanlarda kalmadığı ve bulunamadığı oluyor diye.)

    +Bot tabanlığı, vatkası, boyası.

    +Bir tane bot için bir tane dolap için olmak üzere iki adet kilit.

    +Kulak tıkacı.

    +Ekstra çamaşır ve çorap. Bunlar için de eğer isterseniz temiz/kirli çamaşır sepetleri. (Ekstra dememin sebebi verilenin yeterli olmadığı söylendiği için.)

    +Yastık kılıfı. (Mavi.)

    +Küçük not defteri ve tükenmez kalem. Ayrıca eşyalara isim yazmak için keçeli kalem.


    Ben bunların öncelikli olduğunu düşünüyorum. Tabi isteyen hiçbirini götürmez veya daha fazlasını götürür. Ayrıca birliğe teslim olduğunuzda ne kadar bekletileceğinizi bilmiyorsunuz. Çantanıza bisküvi ve su da koyun.


    Aklıma gelenleri kabaca anlatmaya çalıştım arkadaşlar. Eğer hatam varsa veya eklememi istediğiniz bir şey varsa yazarsınız.

    Beyler donanım haberde geçmiş celplerin başlıklarına bakarken dikkatimi çeken şeyler oldu onları sizinle paylaşmak ve fikrinizi almak istedim.


    Celpleri birbirleri ile kıyaslamak için donanım haberdeki sayfa sayılarına baktım ve 2 tip veri belirledim.


    1. Veri: Başlığın açılışından başvuru tarihinin sonuna kadar olan sürede yazılan sayfa sayısı (bizim için 1 eylül, ağustos celbi için 1 hazıran gibi)
    2. Veri: Başlığın açılışından 1.grubun gideceği zamana kadar yazılan sayfa sayısı (gerçek zamanları değil yaklaşık aldım 1 kasım, 1 ağustos gibi)


    Aslında 2. Veri daha doğru bir veri ancak bizim celbi diğer celplerle kıyaslayabilmek için 1. Veriyi de buraya yazıyorum.


    Celp -> 1. Veri / 2. Veri


    Kasım 2021 -> 3 / Yok

    Ağustos 2021 -> 1 / 22

    Mayıs 2021 -> 2 / 32

    Subat 2021 -> 26 / 109

    Kasım 2020 -> 21 / 48

    Ağustos 2020 -> 8 / 36

    Mayıs 2020 -> 7 / 25

    Subat 2020 -> 26 / 108

    Kasım 2019 -> 38 / 219


    İlk veriye bakınca geçmiş kasım celplerine göre bu başlığa çok az yazı yazılmış  . Ya bizim celpte gidecek adam sayısı az yada konuşkan değil  .

    İkinci veriye baktığımızda ise Kasım ve Subat aylarında, Ağustos ve Mayısa oranla çok fazla kişi başlığa yazmışlar. Subatta giden kişi miktarı da kasım gibi yüksek.

    25-26 ekim, covid testi olup sevk belgenizi edevletten almanız için tanınan süre.


    Sevk belgenizi aldıktan sonra birliğe katılış yapmak için yol iznine göre 2 veya 3 gününüz olacak. Zaten sevk belgenizde katılış tarihi : ........... yazan bir satır olacak.


    25 ekimde Asal sevk başvuru sistemi açılacaktır. Sevk başvurusuna tıkladıktan sonra, Covid anketinde birkaç soru cevaplayıp akabinde hangi il ve ilçede test olacağınızı seçiyorsunuz. Burada size verilen adreste test olmanız lazım. Geçen celpte, ya o adrese gittim kalabalıktı, ben de başka hastane test oldum. Sonuç negatif çıktı ama sevk belgemi alamıyorum diyeni gördüm. Bunu yapmayın tekrar test olmak zorunda kalırsınız. Test olurken de askerlik için yaptırdığınızı söylersiniz. Bu yerler de genelde il veya ilçe sağlık müdürlükleri oluyor.


    Test oldunuz, sonuç e-nabıza negatif olarak düştü, ama edevlete anında yansımayabilir. Birkaç saat bekleyin, açılır. Geçen celpte panik yorumlar gördüm.


    Test oldunuz, negatif çıktı ama bir türlü edevletten sevk belgenizi alamadınız. Veya 26 ekim 23.59'a kadar edevletten alamadınız, kaçırdınız. 27 ekimde en yakın askerlik şubesine gider, derdinizi anlatırsınız sevk belgenizi verirler.

  • İnşaat Mühendisi
    Ort: 3.05

    Yedek Subay: Evet
    Yedek Astsubay: Evet
    Komando: Evet


    Şeklinde tercihlerimi yaptım. Hayırlısı olsun hepimize.

    Güncelleme: İstanbul Tuzla Piyade Yedek Subay çıktı. Hakkımızda hayırlısı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehcan07 -- 22 Ekim 2021; 14:33:45 >
  • Önümüzdeki hafta işlemlere başlayacağım.

    Ydk Subay: Evet

    Ydk Ast: Hayır

    Komando: Evet

    Bölüm: Hukuk

    Ort: 3.07


    Bu arada bilen varsa ulaşabilir mi? Hukukçularda avukatlık ruhsatı alıp almamanın yedek subaylığa etkisi var mı? Resmiyette stj olarak gözüküyorum.

  • Bende kasım celbinde gitmeyi düşünüyorum elektrik-elektronik müh hakkımızda hayırlısı olsun

  • ben de kararımı verdim bozuyorum tecili. herkes için hayırlısı olsun. takipte kalalım.

  • 8 temmuz da hizmet tercihini yaptım. Yedek subaylık için bekliyorum.
    Veteriner fakültesinden mezunum. Çıkar umarım
  • Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah sonraki döneme atmadan bu dönemde alınırız. Yedek subaylık çıkmasını ümit ediyorum. Makine müh. 2,95 ort.

    Yedek subaylık konusunda en şanssız celp dönemi ama umut fakirin ekmeğidir.

  • Haziran’da Hizmet Tercihini tamamladım. Yedek subaylığın çıkmasını ümit ediyorum, nasip kısmet. Herkesin gönlüne göre olur umarım, sorunsuz şekilde askerlik görevlerimizi tamamlarız.


    Yedek Subay: Evet

    Yedek Astsubay: Evet

    Komando: Hayır

    Sözleşmeli Er: Hayır


    Bölüm: İngiliz Dili ve Edebiyatı

    Ortalama: 3.61

    YDS: 70

    Ücretli Öğretmen


    Yıllar önce YDS’e rastgele girmiştim, bir daha fırsatım olmadı. Acaba sıralamada öncelikli olarak bölüme mi yoksa YDS puanına mı bakıldığını merak etmiyor değilim.


    Herkese hayırlı tezkereler.


    Sonuç;

    385. Dönem (Kasım 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları [YERLER AÇIKLANDI]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philologe -- 24 Ekim 2021; 0:5:48 >
  • Philologe P kullanıcısına yanıt

    YDS puanı olanların öncelikli olduğunu duymuştum. Birde ortalamanız baya iyi bence size yedek subaylık çıkacak.

  • Yds puan önceliği kalktı diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin
  • Mehcan07 kullanıcısına yanıt
    Yds puanı çok da etkili değil. Ben 70 civarı aldım yedek subaydım, biri hiç girmemişti yine yedek subaydı. 2.55 ortalamam vardı, başkasının 2.0.

    Etken şu: mezun olduğun bölüm (inşaat mühendisi vs) ve ona bağlı kadro. Kadro açılmazsa o bölümden almazlar ya da az alırlar.

    Ortada havuz oluyor. Herkesi içine atıyorlar, sonra bölüme göre içinden çıkarıp eğitime çağırıyorlar.

    Biz 6 iktisatçıydık, ama 4 hukukçu mu ne vardı devrelerim arasında (365. dönem).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 9 Ağustos 2021; 14:5:44 >
  • Sorumu yanıtsız bırakmayıp, cevaplayan tüm herkese teşekkürler.

    Sanırım bahsettiğiniz gibi, YDS öncelikli olarak değilde sistem bölüm bazlı çalışıyor olabilir.


    İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olup, elinde YDS puanı olmayan arkadaşların da, fakat aynı zamanda Matematik mezunu olup YDS puanı olan arkadaşlarında askerde çeşitli birimlerde çeviri, speaking gibi İngilizceye dair alanlarda çalıştığına denk geldim.


    Umarım herkesin hakkında hayırlısı olur, gelen cevaplar için tekrar teşekkürler.

  • Bende bugün yoklamami yapip muaynemi oldum. Muayenm daha sisteme düşmedi ancak tercih yapmama rağmen yedek astsubay aday adayi yaziyor bu her onlisans mezunlarında boyle mi acaba ?

  • ssggnn.01 S kullanıcısına yanıt

    Aile hekimliği beni hastaneye sevk etmişti ve hastaneye götürmem için bana verilen belgede de ‘Yedek Subay Adayı’ yazıyordu ama herkes için aynı olan bir prosedür olduğunu düşünüyorum.

  • Lisans ve önlisans mezunlarinda süreç boyle isliyor galiba. Çünkü daha hizmet tercihini yapmadım.

  • Philologe P kullanıcısına yanıt
    O standart. Kısa dönem erler için de öyle yazıyordu bizim dönemde.
  • Arkadaşlar şimdi sıralama e devletten önce ASAL YOKLAMA sonra SAĞLIK RAPORU sonra da HİZMET TERCİHİ oluyor ve bekliyoruz değil mi ? Benim bir şirketten iş başvurum var olma ihtimali de var 2 hafta içinde kesinleşecek. En son Ağustosun 25 i gibi asal yoklama yapsam geç mi kalmış olurum ? Riske atmış olur muyum sizce ?

  • yetişmeyebilir

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.