Şimdi Ara

MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
514
Cevap
4
Favori
17.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu başlık altında yazılanlar tamamen YTD.
    Şahsi fikir ve görüşlerimdir.

    Merhaba,

    Ekran kartı ile Mining yapan kişiler aranızda vardır.

    Bu konuyu açmamın sebebi; miningcilere karşı forumda ciddi bir tavır olduğunu farketmem.

    Adam parasını vermiş ekran kartı almış kimi niye ilgilendiriyor ?

    Pahalandığı için diyorsan, öngörünü kullan sende al.Ya da sende Mining yap?

    Bana garip geliyor bazı insanlar kafasını kullanıp riskini alıp Mining yapıyor diğer grup ise risk almadan en azından birşeyler yapanları eleştiriyor.

    Al satta bir risk sonuç olarak Ethereum fiyatı düşünce ekran kartı fiyatları da düşüyor.

    6500 liradan 30bin TL’ye yükselen 3080 17 bin TL ye kadar düştü.

    Daha düşmeyeceğini ya da yükselmeyeceğini kimse garanti edemez ?

    Yani bir risk.

    Farklı düşünen arkadaşların saygı çerçevesinden olumlu olumsuz yorumlarını paylaşması icin konuyu açıyorum.

    İyi forumlar,

    Blockchain gelecektir;



    MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 6 Ağustos 2021; 13:33:12 >







  • Öncelikle kartları alırken bir vergi ödüyorsun.Yurt dışından alsan gümrük parası da ödüyorsun.

    İkinci olarak regülasyonların gelmesini herkes bekliyorki blockchain teknolojisi üzerinde ki korku dağılsın devlet güvencesi ile yapılsın.

    Üçüncü olarak kartları kurdum bitti olmuyor.Hashrateler düşüyor kartlar tozlanıyor.Bozuluyor tamir ettiriyorsun.Havalar sıcak soğumuyor kartlar gibi gibi bakım yapıyorsun yani kısaca.

    Bir dikim ya da kalıp fabrikasında ki endüstriyel makinelerden bir farkı yok.

    Dini boyutuna gelecek olursakta kendiniz söylüyorsunuz ticaret yapıyorsunuz.Ticaret yapmanın neresi günah.

    Mining yaparken de kazdığınız Coin düşebilir riskiniz var.30 binden 3080 alıp 17 bine ya da 5 bine kadar düşebilir riskiniz var.

    Emisyon olayına gelince, benim mesela büyük bir Mining fabrikam olsa, elektriğe neden para vereyim ki gider güneş Paneli tarlası kurarım ya da daha da abartıyorum rüzgar gülü dikerim.(Fabrikam olursa zengin olduğumu varsayıyorum)

    Dünya da o kadar çok boşa harcanan elektrik ve su varken.

    Kişilerin ya da ailelerin 1 den fazla arabası varken, deodorant kullanırken, sigara içerken, kimyasal zararlı atık üretip insanların ölmesine sebep olan onlarca binlerce fabrika varken, miningcilerin bu denli üzerine gidilmesi çevreci yaklaşımlar bana sadece komik geliyor.

    Fiyatların yükselmesinin ana nedeni de dolardır.Son 2 yılda ki dolar kuru artışlarına bakarsanız anlarsınız.

    Kaldı ki ithal ettiğimiz elektrik yerine ülkeye dolar sokuyorsun.En azından araba aldığında ya da sadece ekran kartı aldığında dışarıya akan para gibi olmuyor.

    Dunya yasaklamadıkca,Ulkeler yasaklamadıkca,adli cezalar verilmedikce yuklu para cezası vb bu baslıklar acılabilir.


    Ne yapıyorsun?24 saat bilg. acık bırakıp bir aga baglanarak bir nevi bilg. kiralıyorsun.Kimin hangi islemi yaptıgı belli degil belki islemler ile adamlar kara para aklıyorlar ama ne oldugu onemli degil onemli olan yattıgın yerden para gelmesi dogru degil helal ya da degil onemli degil yeter ki calısmadan para gelsin.


    Ustune bu isi yapmak icin imkanın varsa eve bildigin fabrika kuruyorsun, bunu kurmak icin Toptancılık yapıyorsun bireysellikten cıkıyorsun kartları dolduruyorsun, Dunya sistem dosuyorsun, karaborsaya sebebiyet veriyorsun ama onemli degil Devlet yasaklamamıs eve gelip de ya da hareketlerini kontrol edip de 50 kart mı aldın 500 mu aldın denetlemiyor,denetliyor mu o da sorun degil botu var,farklı adresi,farklı kartı,arkadas uzerinden alması ,sanal kartı vs her turlu yolu var.


    Parasını vermisim kimi neden ilgilendiriyor?Devletler yasaklayıp caydırıcı cezalar uygulamadıkca bu boyle gidecek.


    1.Ticarethane isletiyorsun.Evleri fabrika,Dukkanları fabrika,ciftlikleri fabrika olarak kullanıyorsun.Ama ben Bireyselim Ticari degilim diyorsun.Nerden baksan tirajikomik...


    2.Kartları almak icin Toptancılık yapıyorsun.Ama Ne izin Belgen var ne ruhsatın var.O aldıgın toplu kartları bir kısmını kar koyup satıyorsun bir kısmını rig kurup hizmet ucreti alarak satıyorsun bir kısmını da evlere,dukanlara bildigin fabrika kuruyorsun.

    Kartları topladıgın icin Bireysel Kullanıcıya kart bırakmıyorsun.Piyasayı yukseltiyorsun cunku fiyat onemli degil onemli olan o Hashrate denen seyin yuksek olması gerisi onemli degil cunku maden cıkardıgın icin,madenci oldugun icin yerin kac km altına inecegin icin kazım hızının yuksek olması onemli fiyat onemli degil cunku zaten yattıgın yerden para gelecek.


    Kartların bir kısmını sattıgın icin ticaret de yapıyorsun.Ama ne dukkanın var ne ruhsatın ne Vergi Levhan kagıt uzerinde Bireyselsin.Amazonu topluyorsun,Newegg i topluyorsun,Hazır Sistemleri Topluyorsun kimseye uygun fiyatlı birsey alma sansı bırakmıyorsun.Sonra o topladıgın urunleri ciddi karlarla tuketiciye tekrar satıyorsun.

    Ama kagıt ustunde Bireyselsin ya da ayda 100 tane satıp ben Al Sat cıyım diyen var.Sen Al sat cı degilsin sen illegal ticaret yapıyorsun.


    3.Elektrigin anasını aglatıyorsun.Uretimi zor ve ithal ettigimiz elektrigi tuketiyorsun ve acıgı arttırıyorsun.

    Ustune Dunyanın da Anasını aglatıyorsun.9milyon aracın yaydıgı emisyonu yayıp, Yunanistan kadar CO2 dogaya salıyorsun.Ki simdi bu miktarlar artmıstır.Sonra parasını vermisim kime ne diyorsun.


    Sonuc olarak cogunuz baslıgı acan sen de dahil Ticarisin rig kurmak icin 5-10-20-50-100-500 ve ustu kart alıyorsun.Ama tek kurus vergi odemiyorsun.Ki ben Vergi de degilim komple yasaklanmasından yanayım.

    Yasal Sınır 5 dendi cok daha fazlasını alarak Bireysel ve Al Sat cılıktan cıkıyorsun ama Maliye incelemez diyerek ya da diger yontemlerle kart alıyorsun.Karaborsaya sebebiyet veriyorsun ve Dunyaya da zarar veriyorsun.



    Bir tanesi de Kedi Ciger muhabbeti yapmıs.Kendi adıma konusayım.1650 Ekran Kartım Var, Titan Z Ekran kartım var.Bunlarla iyi kotu mining yapılabiliyor mu?Ben yapmam.Benim dinen uygun olmayan birseyden para kazanma dusuncem olmaz.Ac dururum ama gidip madenciyim ben altın cıkarıcam kazıyorum demem.Bu tercih meselesidir.Seninle aynı yontemi tercih etmek zorunda degil herkes...

    Devleti bir sekilde taca cıkaracaksın isini kılıfına uydurup 5 kart limiti varken 100 tane alacaksın ama kendi adına sadece 5 tane gozukecek.Sonra yolsuzluktan vs sikayet edeceksin.Adam guzellik salonunda full bilg malzemesi satacak,oburu evi fabrika yapıp 1 trilyona rig satacak ama kagıt ustunde bireysel olacaklar.

    Durustluk,erdem bir suc olmamalı...Vergisini odeyen ile vergi kacıran aynı kefede olmamalı benim dusuncem...

    Madenci:

    • Elektriği sömürüyor
    • Ekran kartlarını sömürüyor
    • Hiçbir şekilde üretim yapmıyor, sürekli tüketim yapıyor
    • Yaptığı aşırı elektrik ve ekran kartı tüketimi kendisine para olarak dönüyor
    • Doğaya tamamen zararlı
    • Bilgisayar kullanıcılarına tamamen zararlı
    • Üretim yapmadığından gereksiz bir varlık durumunda


    Bir madenci sadece kendisini zengin ederken geri kalan şeyleri sömürüp, dumur edip bırakıyor. Yeter mi? Yetmez devamı var:

    • Madencilerin kartları çok daha çabuk arızalanır ve arıza kullanıcı değil kartın kendisindenmiş gibi görünür
    • Teknik servisleri daha çok meşgul ederler
    • Teknik servisler ücretsiz hizmet vermek zorundalar çünkü dışardan müdahale edilmemiştir
    • Teknik servislerin maliyeti artar
    • Üretici ilk başta çok memnun olduğu satışların arkasından gelen ikinci el satış patlamasıyla ve teknik servis maliyetiyle birlikte üretim süreci sıkıntıya uğrar
    • Al-satçılar olayı fırsata dönüştürür
    • Madenciler hızla zenginleşen insanlar olduğu için kartların fiyatları değil, bulunabilirliğini umursadığından fırsatçı al-satçılar ile madenciler arasında uyumlu bir ticaret ortaya çıkar
    • Madenci ile fırsatçı al-satçılar piyasayı iyice mahveder.


    Sonuç: Al-satçılar ve madenciler kazanır, geri kalan herkes kaybeder.


    Denilir ki: Sizde madenci veya al-satçı olun.


    Doğru söze ne hacet. Artık kimse üretmesin. Herkes alıp tüketerek para kazansın. Para ekonomide dönmesin.


    Oyuncu oyun oynarak yeni oyun teknolojilerinin ve oyunların oluşmasına katkı sağlar. Oyunculuk üzerine olan ekonomi çarkı döner.

    Render yapanlar ise ürettikleri içerikler ile katkı sağlarlar. Video, film, 3D tasarlama üzerine olan ekonomi çarkı döner.


    Madenci ne üretiyor? Veya al-satçı? Bu işin ucu nereye gidecek?


    Doğaya verdiğiniz zararın ise haddi hesabı yok. Bunu da kimse düşünmüyor. 7/24 kazım yapan adam ormanlar yanıyor diye ağlıyor. Alın size iki yüzlülük.

    showshow kullanıcısına yanıt
    showshow demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: showshow

    Oraya çıkıyor bu tavır biraz evet 😊

    Valla hocam bence bu tavır en yumuşağı olarak kalacak bu konuda. Oyuncular çok kızgın, miningciler çok mutlu çünkü 2018 deki gibi açıkta kalmadılar hatırı sayılır para kazandılar. ve hala kazanıyorlar. Aynı şekilde al-sat çılarda güzel paralar kazandılar. Kızgın olan oyuncularında bir kısmı elindeki 2060 superleri , 1660s leri ve 6000 e aldıkları 3070leri miningcilere 2-3 katı fiyatla sattılar ve yerine yenisini koyamayınca sinirlendireler. Yani bir kısmı kendini yaktı. Nvidia LHR serisi çıkardı ama bak şimdi oyunculara hala LHr olmayanı arıyorlar, olurda mining patlarda 2 katına satarım diye. Yani kim ne ektiyse onu biçti.

  • Kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş.

    Ve son olarak:

    MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD
  • APOLL0 kullanıcısına yanıt
    Oraya çıkıyor bu tavır biraz evet 😊
  • ben de yeni sistem toplama arifesindeyim ve mining benim de kafamı kurcalayan şeylerden biri açıkçası. Benim kafamdaki şey, ekran kartları bu kadar pahalıyken iyi kart alıp mining yaparak kartın maliyetini düşürmek amaçlı. Ara sıra kazarak bu saçma piyasa fiyatlarına karşı biraz da olsa avantaj sağlamak.


    Benim mining yapanlarla bir problemim yok. Böyle bir imkan sunulduysa insanlara yapamazsın demek saçma olur.


    Fakat ekran kartı fiyatları dışında olayın bir de çevresel durumu var. Kripto para kazımı inanılmaz ekstra enerji harcanmasına neden oluyor. Bu işin acilen düzeltilmesi lazım.


    Son günlerde dünyamızı ne kadar yıprattığımızı hep beraber görüyoruz. Yakın gelecekte hoyratça kullandığımız bir çok enerji ve doğal kaynaklara üzüleceğimiz aşikar.


    Hal böyleyken bu olayın acil bir şekilde daha az enerji harcayan sisteme oturtulması gerekiyor.

  • şahsen benim kızdıgım kişiler bu olayı baya baya iş haline getirip rig kurup 1 tane kart bırakmayanlar.adam ekran kartı nedir bilmez kredi çekip 10-15 tane gpu alıyor oyuncuya kart bırakmıyolar.sonrada al sata girişiyolar.tek kart alıp kartın parasını çıkaranlara hiç bir lafım yok kartın parasını vermiş.isterse üstüne biner kırbaçlar 

  • abiodum kullanıcısına yanıt
    Evet dezavantajları yerine sizin gibi avantajlarından faydalanmak bence de çok daha mantıklı.

    Elektrik ve çevreye zarar konusunda ise kimse güneş panelinden faydalanılamaz gibi bir engel koymuyor.

    Oyun sektörü için harcanan enerjiden bence çok daha faydalı mining için harcanan enerji olaya sadece, Mining yapıp para kazanmaktan bahsetmiyorum.

    Miningcilerin hepsi bir nevi noter vazifesi görüyor aslında gelecekte noter banka gibi kurumların yerini blockchain teknolojisi alacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: showshow

    Oraya çıkıyor bu tavır biraz evet 😊

    Valla hocam bence bu tavır en yumuşağı olarak kalacak bu konuda. Oyuncular çok kızgın, miningciler çok mutlu çünkü 2018 deki gibi açıkta kalmadılar hatırı sayılır para kazandılar. ve hala kazanıyorlar. Aynı şekilde al-sat çılarda güzel paralar kazandılar. Kızgın olan oyuncularında bir kısmı elindeki 2060 superleri , 1660s leri ve 6000 e aldıkları 3070leri miningcilere 2-3 katı fiyatla sattılar ve yerine yenisini koyamayınca sinirlendireler. Yani bir kısmı kendini yaktı. Nvidia LHR serisi çıkardı ama bak şimdi oyunculara hala LHr olmayanı arıyorlar, olurda mining patlarda 2 katına satarım diye. Yani kim ne ektiyse onu biçti.

  • Ben ona da kızmıyorum ülkemizin mevcut şartlarında arabadan eve kredi çekmeden hiç birşey alınamıyor.

    Aldığı risk kendisine ait.Mesela ben de bir rig kurdum araba teklif ettiler normal de almak istediğim arabaydı ama düşündüm araba sırf masraf Mining para getiriyor kabul etmedim😁

    Risk yönetimi gibi bir faktör bu
  • APOLL0 kullanıcısına yanıt
    Hocam aynen öyle kimi oyuncular kartlarını yükselttiler.

    Ağır kanlı olanlar bu işin kaybedenleri.
  • Valla parası olan istediği büyüklükte kurup kazsın bu da bir ticaret sonuçta tavır alınacak bir mesele değil. Yatırım tavsiyesi değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopemd -- 4 Ağustos 2021; 17:49:13 >
  • hopemd kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum
  • Ben sattim kartlari kaziyolar mi parcaliyorlar mi beni baglamiyor :) erketeye yattim dusunce alirim oyunlardanda soguttular gerci alsakda oynayasim gelir mi bilmiyorum onuda :)
  • mining yapanlara kızmak yerine yeteri kadar üretim yapmayan fabrikalara kızmak daha mantıklı.Parasını ödeyen adam isterse 1000 tane alsın bize ne.

  • Miningciler bir nevi günah keçisi oldu. Korona yüzünden olan kıtlıkların hepsinin faturası miningcilere kesildi. Şirketler adeta fiyatları yükseltmek için kara borsa yaptılar ve faturası mininge kesildi. Bir yandan ETH'de yükselttirip miningcilerden de para kaldırdılar. Yani bir taşla iki kuş.


    Kara borsa, stokçuluk yapanlara vs. doğru düzgün tepki koyan bile olmadı.

  • Çetooooo kullanıcısına yanıt
    Ben en çok forumda satılık ilanların fiyatlarına Yüksek olduğunda dolayı aşağılayıcı laf sokanlara çok şaşırmıştım.Sanarsın burda 1 2 tane kart satanlar piyasayı yğkseliyordu😁
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaplanGiray

    mining yapanlara kızmak yerine yeteri kadar üretim yapmayan fabrikalara kızmak daha mantıklı.Parasını ödeyen adam isterse 1000 tane alsın bize ne.

    Ekran kartı üretmek kolay. Chipset üretmek zor. Chipleri üreten tesisler milyar dolarlık tesisler. Şaka değil. 10 milyar dolar yatırım yapan var mesela. Özellikle işin hammadde ayağında yatırımların boyutu 25 milyar doları buluyor.


    Burada da şöyle bir sıkıntı var: şu anda aşırı yüksek talebe göre yatırımı yaparsa, talep düştüğü an aşırı derecede zarar eder. O yüzden şu anki talebi karşılayacak kadar yatırım yapılması mümkün değil.


    Talep yüksek, arz düşük kalınca da fiyat yükseliyor. Konu bundan ibaret. İmkansızı istiyorsunuz kısaca.


    Chip üretilebilse, kartın kalanını üretmek çocuk oyuncağı.


    Oyunculara şimdilik Nvidia go tavsiye ediyorum. Oyunların orjinal olması gerekiyor. Ağabeyim kullanıyor. Çok etkilendim. Ben oyuncu olsam hayatta kart almakla sistem kurmakla uğraşmam. O derece etkilendim. Oyuncuları buraya itekleyip, sonra fiyatları şişirebilirler. Yani dikkatli olmak lazım. Çok kapılmamak ve döt kaldırmamak lazım.


    Etherium 2.0'a geçildiğinde bu kart krizi sona erecek. Donanıma o zaman abansın oyuncular. Epi topu 8-9 ay kaldı. Az sıksınlar dişlerini.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 3 Ağustos 2021; 23:10:0 >




  • Forumda genelde GTX 1080 ekran kartlarını 6.000 TL'den satıp o 6.000 TL'ye RTX 3080 alamayanlar söyleniyor. Kartı satarken mining sayesinde 5 katı fiyata satıyorlar o zaman sorun yok ama kartı sattıktan sonra yeni serinin en tepe modelini alamayınca lanet olsun miningcilere. Üzerinden yıllar geçmiş eski mining serisinden kalma GTX 1080 Ti'leri 9.000 TL'den satarken keyifler yerindeydi? Hele forumda biri var artık bunun konusunu bile açmış günde 30 mesaj atıyor ether düştü düşecek diye mesaj geçmişine bakın bi eski ekran kartını sattığı fiyata bakın beni anlayacaksınız.


    Kimse demiyor ki 3000 serisi çıktığında dalga geçilen RTX 2000 serisi kartları ne fiyata iteledik oh be. 3000 Serisi çıktığında forumdan yönetici bir arkadaştan 3.750 TL'ye EVGA 2080 aldım bir ara 10.000 binlere gidiyordu şu an ne kadar bilmiyorum.


    Ben oyunda oynuyorum miningde yapıyorum bu bir fırsat hatta sadece fırsat değil bir risk isteyen istediğini yapsın. Ülke Finlandiya sanki her şeyi bıraktık mining yapanlara söyleneceğiz her saniye kaç trilyon kimlerin cebine giriyor. Zenginleri bilmem de çoğumuz cebindeki son paraları çevirerek lüks değil orta kalite bir hayat yaşamaya çalışıyor keşke herkes 2-3 ekran kartı koyup extra olarak bu işi yapabilse ama halimiz ortada.





  • Diyelim ki telefon ihtiyacın var. Öyle ahım şahım bir şeyde değil. kendi telefonun inanılmaz derece de kasmaya başladı/ekranı kırıldı vs. Tam telefon alacakken birden telefonlardan para kazanma özelliği geldi bir yazılım sayesinde ve piyasada en dandik telefon (600 tl diyelim) dahi 4 katı fiyat artışı yaşadı. Buna tepkin ne olur? Empati yeteneğiniz olmadığı için insanları kedi-ciğer hesabı yaptığını sanıyorsunuz ama maalesef ki durum öyle değil. Tamamen bazı insan evlatlarının açgözlülüğünden dolayı diğer insanların gereksiz yere mağdur olma süreci bu mining. Herkese yetecek kadar kart varken hayvan iştahlı olup tüm kartları eritip milletin ihtiyacını karşılamasına da engel oluyorlar.

  • Sinemaya gittiğinde birisi tek bir koltuk yerine bütün koltukları alıyor ve sen filmi izleyemiyorsun, ne düşünürdün?


    Çok basitleştirdim ama işte bu yüzden kızılıyor.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.