Şimdi Ara

2 adet Deco M4 yerine 1 adet Deco X20?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 100 m2 evim var, modemim çalışma odamda. Oturma odamla çalışma odam arasında mutfak var ve oturma odamda istediğim WiFi hızını alamıyorum.

    Bu nedenle eve Mesh sistem düşünüyorum. Önce ikili Deco M4 düşündüm, sonra Wifi 6 nın kapasitesinin ve hızının daha yüksek olması nedeniyle tekli Deco x20 kafama girdi.

    Mesh sistem konusunda çok fazla bilgim olmadığından buraya danışmak istedim.

    Sizin tercihiniz ne olurdu?




  • Alacağınız mesh cihazlar "tri band" değilse bulaşmayın. Yani 2.4ghz + 5ghz + 5ghz olmalı. Bir 5ghz bandı sadece kendi aralarında iletişim kurmalı, diğer 5ghz ile size yayın yapmalı. Böylece tam mesh performansı alırsınız. Eğer "dual band" ise mesh almayın. (deco m4 dual band tavsiye etmem)


    Kapsama alanı olarak AX cihaz almanız hiç bir şeyi değiştirmez. Router çok güçlü bile olsa client yani istemci cihazların güçleri düşüktür, mesela telefonlar. Routerın sinyali telefona ulaşsa bile, telefon router'a sesini duyuramaz. Böylece wifi full çekiyor görünse bile neden stabilite yok diye yakınırsınız.


    Son olarak size tavsiyem bütçeniz düşükse eğer, evin kritik noktalarına kablo çekin. Sıva altı kablo yolu müsaitse daha güzel olur ama değilse duvarın kıyısından çekin. Bu kablolara "access point" bağlayın ("unifi ac lite" tavsiyem). Ve cihazların gücünü birazcık kısın ki birine bağlıyken diğerine geçişlerde sorun olmasın. En performanslı ve ekonomik çözüm budur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 12 Ağustos 2021; 19:22:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.