Şimdi Ara

Hayatın boş gelmesi, ne yapılabilir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 30 yaşındayım, çocukluk-gençliğim biraz derslerimle geçti. Şuan doktorum. Mecburi hizmetimi yapıyorum, dosyam iyi ve akademisyenlik düşünebilirim ama net bir planım yok. İşimi biraz seviyorum ama insanla uğraşmak sabır işi. 3 ay önce biten ve yeni yeni atlatmaya çalıştığım bir ilişkim oldu. Fazla ilişki tecrübem de yok. Hayattan soğudum resmen. Ailemle aram bozuldu. Her şey boş, anlamsız geliyor. Sosyal medyamı kapatıp açıyorum, hiç arkadaşım yok gerçek hayatta mesela. Ben insanlardan soğudum, birçoğu sahte ilişkiler ve menfaat peşinde gibi geliyor. Resim çizerdim arada onu da bıraktım. Hiçbir şeyden zevk almıyorum. Dini ve hayatı sorguluyorum. Madem her şey bitecek, mutlu olmanın ne anlamı var diyorum. Psikologla ve bazı arkadaşlarımla paylaştım, herkes bir noktaya kadar motivasyon veriyor. Asıl iş bende bitiyor. Polyannacılık oynarsan tamam her şey çözülecek ama bu da içimden gelmiyor.




  • Hiç olmazsa para iş derdin yok hocam
  • isterseniz bir psikolog yada psikiyatrise gidin ama olaylara iyi tarafından bakmaya deneyin mesela bende 32 yaşındayım iş yok eş yok para yok hiçbir halt yok sizin en azından bu tip sorunlarınız olmaz hem itibarlı bir mesleğiniz var ...

  • Psikolog ve psikiyatrist bir noktaya kadar yardım edebilir. Gerisi para kaybı. Mutluluk kaynağını doğru belirlemek lazım. Para ve meslek mutlu etmiyor. Daha da mutsuz olmanızı önlüyor. Bilmiyorum bu şımarıklık değil. Bu hayata acı çekmeye mi geldik?
  • rogersin R kullanıcısına yanıt
    Okuyup ne güzel iş sahibi olmuşsunuz. Bu sizin çalışkan, zeki ve azimli olduğunuzun bir kanıtıdır. Hobi edinin. Boş zamanlarınızda yürüyüş grupları var onlara katılın. İnanın bütün negatif duygularınız gidecektir. İş zaten olması gereken hayatın bir parçası. Bunun dışında elden geldiğince sosyal olmak gerekiyor ki bunalıma girilmesin. Bunun da en iyi yöntemi dediğim gibi yürüyüş gruplarına katılıp hem spor yapmak hem de sosyalleşmedir.
  • Koskoca doktor olmuşsun gelmiş burada ağlıyorsun olacak iş mi? Git paranı harca, git bir şeyler yap, bir tane kızdan ayrıldın diye kendini camdan mı atacaksın? On numara işin var ay sonu tıkır tıkır paran yatıyor sen ne yapıyorsun ağlıyorsun git ve bir alfa gibi yaşa DOKTOR BEY

  • kendine hobi edin ve diğer insanlarla burda tanış.

    hobi ortamlarında çıkarcılık olmaz.

    Yada kendini doğaya bırak kamp yap tatile git

    yurt dışı seyahatlere katıl mesela japon yayı merak etmiyor musun gez dolaş farklı ortamlara gir

    evin tavanına bakıp düşünerek hayat geçmiyor malesef

  • Sizinki tükenmişlik sendromu olabilir.


    Zira doktorluk toplumda en iyi imkanlara sahip olan meslek türü.


    Tavsiyem eski danıştığınız kişiden daha kaliteli bir terapist/psikolog bulmanız. "tükenmişlik sendromu" üstesinden gelinebilecek bir durum.


    Maddi imkanınız var ne güzel bunu kullanın.

  • Tükenmişlik olabilir, ama toparlamak zorundayım. Yoksa gidip atlamam lazım.

  • hocam üzülerek çoğumuzda var aynı durumdan kimi işi olmadığı için muzdarıp kimi işi olup daha farklı alanda çalışmak istediğine daha fazla kazanmasına kimi sosyal ilişkilerden tad alamadığına yanıyor. bence özet ne istediğimizi bizi neyin mutlu edeceğini bilmiyoruz.buna kimimiz tükenmişlik sendoomu bazımız kaygı bozukluğu diyoruz.atacağımız adımlardan yanlış yerlere gideceğimizin kaygısı var

  • Ama içinde bulunduğumuz dünya düzeninin, toplum ve din yapısının bunda çok büyük bir rolü olduğunu düşünüyorum. Üzülerek.

  • Dostum sana verdiğim sırayı takip et: Daha sonra ne yapmak istediğine kendin karar verebileceğini düşünüyorum; ilk olarak,''The Man from Earth'' filmi ile başlayalım, din ile ilgili saçmalıklarını düşünmenin gereksiz olduğunu anlayacaksın izleyince. İkinci olarak bir anime önereceğim ; anime sevmiyorsan bile izleyebileceğini düşünüyorum ,çünkü gerçekçi bir anlatıma sahip ve slice of life türünde ''A Place Further Than The Universe''. Son olarak seni daha da gerçekçiliğe iteceğim ve özgüven patlaması yaşayabilirsin''https://www.youtube.com/watch?v=5Gy3bSU142g'' Yani bence biraz rahatlamaya ihtiyacın var, hayatta her şey para değildir. Zaten mesleğin var bir süre ücretsiz ve ücretli izinlerini birleştir. Tavsiyem öncelikle Ukrayna'ya gitmen ki kız arkadaşından ayrılmanın mutluluğunu yaşayabilesin(profilden anladığım kadarıyla sen zaten buraya gitmeye karar vermişsin zekice) :) Daha sonra da br süreliğine kalabalık alanlarda takılmalısın, kamp alanları gibi bir süre sonra da eve dönüp sevdiğin şeyler yapan başka insanlarla ilgiliresim ya da başka kurslara veya etkinliklere katılabilirsin. Ya da alternatif hobilere bakabilirsin , bu arada Ankara'da olduğundan sana bir de rahatlaman için öneri de bulunayım, pişman olmayacağını düşünüyorum.(Tecrübe ile sabit) Pm'den atarım :) 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.