Şimdi Ara

kiracı klima çıkmazı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kirada olduğum evde klima aldım. ev sahibi klimanın 2000 lirasını öderim ancak klima evin demirbaşı olur dedi. daha evde en az 1 yıl daha kalırız. evden eve klima sökme takma ücreti ve kirada olmam sebebiyle klima kalabilir. klimayı 4400 e aldım. sizce ev sahibinin teklifi nasıl? farklı yol bulunabilir mi ?




  • ben olsam götürürüm klimamı ama taşımam diyorsan 1-2 yıllık 2. el klimada ne kadar değer kaybı oluyor araştır. ona göre ya teklifi kabul et ya da evden çıkarken klimanı sat.

  • Sök götür. Klimayı kaça söküyorlar ki çok pahalı değildi.

  • Niye bütün parayı vermiyor.
  • söküp yeni eve taşımak zor değil, söküp götür. klima sürekli pahallanan bir şey. ev sahibine bırakma.
  • 2,200TL gelmiş oluyor size. Piyasa da bu fiyatlara klima falan kalmadı artık. Ancak sizin durum özel. Burada ev sahibi karlı çıkıyor 2000tl ye klima sahibi olmuş olacak. Şimdi siz 3-5 yıl otursaydınız belki olabilirdi bu teklif ancak 1 yıl için klimayı bırakmak bence pek akıl karı değil. Tak sök vs uğraşmam derseniz o zaman ev sahibi 1000tl daha versin size kullandığınıza sayarsınız bırakır giderseniz. 1 sene için malınıza ortak etmeyin derim. Ya dediğim gibi olacak yada söküp götürün. Adam da tam uyanıkmış haa :)

  • ben ev aldığımda evin içinde ev sahibi oturuyodu, klimayı sökmeyeceğim diye satmıştı yani fiyatı öyle ayarlamıştık.

    evi aldım, adamın boşaltmak için iki ayı var, adam iki buçuk ay oturdu, ses etmedim, sonunda çıktı. gittim baktım klima yok.

    hemen aradım, dedim klima yok. dedi işte ben seni yanlış anlamışım (kombi ile iligli bi konuda konuçmuştuk sonradan) klimayı götür dedin sandıydım diyo. dedim ben klamayı götür demedim ki sana.

    herif dedi tamam ben bu işi çözecem, sonra aradı işte dedi ki; ben klimayı yeni eve kurdum zaten, artık sökülmez bu, ben sana bunun parasını vereyim kendin git al dedi. dedim tamam ver. 1000 TL vereyim dedi. dedim olmaz. ama bu zaten ikinci el klima dedi, 1000 TL'ye ikinci el bulursun dedi, kendisi de yeni ev aldığı için durumunun kötü olduğuu falan söyledi. dedim olmaz. sonra tekrar konuştuk derken, herif en sonunda razı oldu, gel al klimayı dedi.

    gittim herifin kendisine yeni aldığı evine, giderken bir de klima dükkanı ile konuşup anlaşmıştı, aynı anda gittik, onlar söktüler, tekrar getirip benim aldığım eve taktılar.

    sonradan farkettim ki klima çok büyük BTU'lu birşeymiş, bizim diğer evlerdeki klimalara göre çok kuvvetli bir şey. dış ünitesi bile diğerlerine göre çok daha büyük ve ağır. iyi ki üşenmeyip gidip almışım klimayı.

    şimdi adam bana kurnazlık yapmış olsamaydı, hani deseydi ki "durumum kötü, ben götüreyim bu klimayı" o zaman derdim ki tamam kardeşim al götür. ama kurnazlık yaptığı için direttim. şimdi diyorum iyi ki diretmişim.

    özet: sıfır klima almak, tekrardan yeni klima aramak falan, bunlar hep masraflı işler. eğer klimandan memnun isen, al götür yanında. klima çok eskiyen bişey değil zaten, bakımını yaptığın sürece çalışır. bakım zaten şart yani, yeni alsan bile çok geçmeden bakım yaptırmaya başlayacan. benim bu bahsettiğim klima kaç senelik klima ama bakımını yaptırdık ve deli gibi çalışıyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Temmuz 2021; 18:56:26 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.