Şimdi Ara

Superonline Dünyadan (!!!) Habersiz Midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
2.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbul Etiler Maya Sitesinde oturmaktayım. Sitemiz, 13 Blok ve 96 Daire'den oluşmaktadır. (Ancak hukuki anlamda da zaten "site" değiliz, 13 blok, 13 ayrı bağımsız parsel var...) Site, 1976 yılından beri yerleşimli; binalarımız sağlamdır, bakımlı sayılır ama iç tesisat haliyle o yıllardan kalmadır! Bir de bizim Site'nin bir köşesinde, aynı Belediye yolunu kullandığımız 4 Bloklu Günhan Sitesi vardır.


    Geçtiğimiz Şeker Bayramı öncesinde, önce Turk.Net ekibi gelmiş ve bize özel kablo çekmek istediklerini iletmiş. Bizim Site biraz başıboştur; ortak bir Yöneticimiz veya Site Müdürü yoktur. Sadece 4 Blok kendi aralarında anlaşıp kendilerine bir Müdür tuttular. Turk.Net bu müdüre çatınca olumsuz cevap almışlar. Onlar da "buradan bize ekmek çıkmaz nasıl olsa..." diye gidip şanslarını komşu Günhan Sitesinde deneyip onları ikna etmişler...


    Bu arada Site genelinde TürkSat'ın kablo TV tesisatı var.


    Ancak Şeker Bayramı'na 7-8 gün kala, Türk Telekom'un bir taşeron ekibi paldır küldür Site'ye daldılar ve "durun yahu, ne oluyorsunuz?" demeye vakit kalmadan bizim 13 Blok'a fiber kabloları çektiler (T-5 tipi saha dolabı zaten Site girişine 180 mt. kadar uzaklıkta... isteyenler oldukça kayıpsız VDSL2 hizmeti de almaktaydı!), binaların kapı girişine de (1 tanesi hariç...) siyah renkli IFDK (Bina İçi Fiber Dağıtım kutularını) taktılar ve iç tesisatı bizlerin çekmesi için bir miktar OBK bıraktılar.


    Şimdi Site'de 96 daire var ama bunların zaten 5-6 tanesi boş ve ne zaman dolacakları belirsiz... Geri kalanların 3-4 tanesi TürkSat KabloNet kullanıcısı. Daha sonrakilerin en az 30-35 tanesi iyice yaşlı kişiler, internetle hatta mobil telefonla fazla ilişkileri yok. Bir de pandemi ve yaz tatili nedeniyle bazı daireler İstanbul'dan uzun süreliğine kaybolmuş durumda... Özetle, fiber internete acil ve yoğun bir talep yok.


    Neyse biz 20 daire kadar dahili tesisatları çektirdik, yarımız "ileride fibere geçerim..." diye bir girişimde bulunmadı, şimdilik 10 kadar abone fibere geçtik...


    Yani, bizim Sitemiz T. Telekom açısından çok bereketli bir yerleşim değil. Ama eksik olmasınlar bizi "adam yerine" koyup fiberi kapımıza kadar getirdiler ama umduklarını kim bilir ne zaman bulacaklardır???Superonline Dünyadan (!!!) Habersiz Midir? 


    Durum vaziyeti böyle iken Kurban Bayramı öncesinde Superonline keşif heyeti arz-ı endam etmişler. Bunlar da Sitemize altyapı getireceklermiş (Kablo Çekimi, sağa sola OFDK takılması gibi...). İstemeyiz kardeşim, gerek yok, potansiyel yok, Superonline'a daha fazla para verecek adam yok (olanlar zaten T.Telekom Fibernete geçti ya da geçecekler sonbaharda...). Yapacakları yatırıma yazık, boşuna gayret...


    Site'de iyi niyetli bir teknisyen var; ortaklaşa kullandığımız. O gelen Superonline'cılara durumu anlatmış, Gelenler bu bilgiye teşekkür edeceklerine, "biz istediğimiz yere, istediğimiz zaman kablo çekeriz!" deyip adamı bir de güzelce terslemişler...


    Ben oturduğumuz binanın Yöneticisiyim, eşim de yandaki binanın. Superonline kapımıza kadar fiber kabloyu getirdiğinle kalır; bu kabloyu biz kapıdan içeriye sokturmayız, binaya OFDK koydurtmayız, Belediye kaldırımı zannettikleri yerleri çoğu bizim "tapulu" arazimizdir; oralara da koydurtmayız.


    Bu Superonline'nın dünyadan haberi yok. Bunların "altyapı planlamasını" yapan bölümüne erişimi bileniniz varsa lütfen bildirsin ki peşinen tavrımızı koyabilelim. Onlar da akıllarını başlarına alsınlar, bir ikinci adım atmadan!








  • Millet Fiberin F’sini bulamaz, siz 2 tane bulmuşsunuz ama beğenmiyorsunuz. İlginç.

    Bu iş size yarardı, TT ile SOL rekabetinden siz kazanırdınız. İleride anlarsınız ne olduğunu.
  • Ne anlatiyorsu ya
  • Kerros kullanıcısına yanıt

    bu yazıdan beğenmemeyi mi çıkardınız? burda durum firma beğenmeme değil zaten 2 firma var 3. bir firmaya gerek yok boşuna masraf farklı bir binaya çekilse bu bina yerine daha faydalı olur boş yere 1 yere çekilmemiş olur türksat ve türk telekom gayet yeterli

  • Koydurtmayin, bir sey yapamazlar. Istedikleri yere sikayet etsinler. Bizim fiber altyapimiz hali hazirda var, daha fazla kablo, kutu, vs, istemiyoruz dersiniz olur biter. Gitsinler fiber altyapisi bulunmayan yerlere ceksinler.

    Bu insanlarda bir acayip ya. Adam konu acmis yatirima yazik diyor, bunlarda millet fiberi bulamaz muhabbeti yapiyor. Digeri zaten evlere senlik bir yazi parcasi dokmus gitmis. 🤦
  • Yapmaları bina için olumlu olur evet yatırım her ne kadar gereksiz gözükse de ortak altyapı olayı olmadığı için mecbur kalıyorlar. Gerçi superonline gelirse 3 farklı firmadan hizmet alabiliyorsunuz.


    İşin ''yaparız biz'' kısmına gelince.


    Babayı yaparlar. Özel mülk. İzin vermezseniz yapamazlar kabloları çekince şikayet edin.

  • Son zamanlarda duyduğum kadarıyla TürkNet ekibi nereye giderse diğer iss lerde oraya fiberini hemen çekmeye uğraşıyor.


    Dediğiniz gibi fiber altyapı olmayan bir yere çekmeleri daha iyi olur.


    Bir diğer bakış açısı olarakta eğer ki TürkNet Fiber getirmeyecekse Superonline Fiber'i de çektirtebilirsiniz. Tabi apartmanda çoğu kişi kullanmayacak veya ping kullanıcılar durumundan önemsizse Superonline hiç çekmesin. Superonline çalışanının da o söylemi çok kaba bu arada.

  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    sizin gibi zihniyetlerden yatırım olmuyor... siz engellersiniz sonra niye yatırım yapmıyorlar diye hevleşirsiniz...

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

    Bana hitaben yazılmamışsa da kendimi tutamayarak yazacağım:


    Bir yerleşim yerinde (ve mesajımda belirttiğim profile sahip bir yerleşim yerinde...)aynı fiber internet hizmeti için iki ayrı servis sağlayıcısı varsa (ve hatta bu ISS'lerden birisinin alt yapısını çok sayıda alternatif ISS'ler de ortaklaşa kullanabiliyorsa...), SOL'un bu bölgeye gelip sıfırdan kablo döşemesi kaynak israfı ve aptalca rekabetçilikten öte bir şeyle ancak tanımlanabilir. Zira, buradan elde edebilecekleri abone sayısı ya sıfır ya da 3-5 olarak kalacaktır. Yani attıkları taş, ürküttükleri kurbağaya değmeyecektir. Aksine davranışın "yatırımcılıkla" hiçbir bağlantısı da izah edilemez. Bunu yazarken: a) 45 yıllık sanayi ve ticaret deneyimlerimle, b) 25 yıldır Turkcell abonesi birisi olarak yazıyorum.


    Kabul edenler eder, etmeyenlere "söz ve fikir beyan etme hürriyeti kapsamında" saygım sonsuz ama "sen/sizler şusun, busun, böylesin..." tarzındaki itham ve sataşmalara da kesinlikle karşı olaraktan... 





  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Bosuna ugrasmissiniz. Bolumun kamberi bu. Okudugunu anlayabilicek kapasite yok belli ki. O yuzden en iyisi bloklayip gecmek.

  • - Apartman 20 yıllık
    - TT fiber yok
    - VDSL ile tüm daireler 75 e kadar alabiliyor.
    - sol ile 4. Ayda sözleşme imzaladım. 3 ayda zar zor kutuyu koydurdum kablosu çekilip sinyal verilmedi daha.
    - sabah turknet ile TT gelse dese ki buraya altyapı çekeceğim. Tabi buyrun derim kablolar aynı yerden geçiyor zaten.
    - sabah birgün saye gelir biri 300 mbit diğeri 500 mbit i daha uygun fiyata verir hangisi f/p açısından Uygun ise insanlar onu kullanır.
    Siz kullanmazsanız bile çocuklarınız/torunlarınız kullanır.
    Bu konudaki mesajınıza katılmıyorum.
  • Tüm bu tartışmalara benim açılış mesajım neden oldu da, o mesajda bir-iki şeyi söylemeyi unutmuşum:

    1) Site dediğim gibi 1976'dan itibaren yerleşimli. Allah'tan müteahhitlerinin yaptıkları ilk büyük inşaat ve içinde kendi de oturacaklarından daha dikkatli ve o günkü malzeme bazında en kaliteli malzeme kullanılarak yapılmış. Yani oldukça sağlam. Yine de "betonun dahi" bir "faydalı ömrü" var!

    2) Fakat burada yaşayanlar muhtemeldir ki burasının da öyle ya da böyle "son sahipleri" olacağız. Nedeni: Site tümüyle Boğaziçi İmar Yasasına göre "ön görünüm" alanında. Kentsel dönüşümden hiçbir şekilde yararlanamaz. Kazara yıkılsa, yeri ya otlak ya da otopark arazisi olur, ya da bizler aynısını yeniden yaptırmak durumundayız (ki bugünün maliyetleriyle, birkaç daire sahibi dışında, en zenginimiz bile bu bedeli zor karşılayabilir...).


    Özetle telekom altyapısı itibariyle değişik alternatiflere ihtiyacımız yok; Turkcell/Superonline gerçekten daha fazla ihtiyaç sahibi olan bir yerlere yatırım yapsa herkes için daha yararlı olacaktır!


    Ayrıca bu konuyu burada kapatmayı da önereceğim. SOL'da başvurabileceğim bir kişinin erişim bilgisi bana özelden geldi. Yarın kendisine detaylı bir e-posta yollayacağım. Yine de gelmekte, kablo döşemekte ısrarlı (ve paralarını sokağa atma konusunda ısrarlı) iseler buyursunlar gelsinler. Kablo çektikleriyle kalırlar; binalardan içeriye davet eden olmayacaktır. Bu kadar rahat ve iddialı konuşabiliyorum. Superonline Dünyadan (!!!) Habersiz Midir? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 25 Temmuz 2021; 18:44:18 >




  • gördüğüm en saçma konulardan birisi.

    Firma size gelin para verelim bu işe girin demiyor. Firma sizden abone gelmeyeceği halde sizin binaya ücretsiz altyapı yapıyor ve gidin başka yere yapın diyorsunuz? firmanın umursamadığı şeyi siz umursuyorsunuz ve bunda haklı olduğunuzu iddia ediyorsunuz?

  • delikurt55 D kullanıcısına yanıt

    Konu sahibine katılıyorum Sol , Vdf , Türksat oaş adlı şirket kurdu amacı hangi binada bu 3 firmanın fiber altyapısı varsa onun üzerinden diğer şirketler paket satışı yapıp abone kapabiliyordu şimdi bu binada Türksat var neden sol fiber çekerki bu mantıksız geldi bana bizim binamızada geldiler yöneticiden imza aldılar.Bizim binamızda TT fiber var ekstra fiber çekilmesine bende karşıyım fakat BTK kaynaklı sorunlardan ötürü bir fiber altyapıdan sol kullanılamıyor mesela bu büyük bir sorun ülkemizin ve şirketlerinin parasını sokağa atmak kimse istemez.Bana kalsa sadece türknet fiber gelseydi diğerlerinin gelmesini kesinlikle istemezdim diğer firmalar zaten müşteri düdüklüyor 100 mbps hıza fahiş fiyatlar istiyorlar upload kısıtlı umarım Türknet altyapısını bir çok ile gelir genişletir kurtuluruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 26 Temmuz 2021; 20:27:57 >
  • Aşağıda eklediğim fotolara bir bakınız: burası Site'deki binalardan bir tanesinin kapı girişidir. Yani hergün daire sakinlerinin ya da dışarıdan gelenlerin ilk girdikleri, son çıktıkları mahal. TürkSat ve Telekom kablolarını dışarıdan, koruge boru dahi kullanmadan girişteki merdivenin köşesinden içeriye çekivermişler. Siz binanızın girişinde böyle görüntüler olsun ister miydiniz? (Tabi ilk hata müteahhite ait, taa 1975-76'da yapılmış: binanın altında bir bodrum bölümü olduğu halde bakır tesisatın IFDK'sı da buraya girişe takılmış. Sonrası TürkSat ve T. Telekom daha yeni tesisatla aynen devam... Şimdi bunların üzerine bir de SOL gelirse, "şahtı şahbaz olacak!" durumları yok mu???Superonline Dünyadan (!!!) Habersiz Midir? Superonline Dünyadan (!!!) Habersiz Midir? 

    Superonline Dünyadan (!!!) Habersiz Midir?


    Superonline Dünyadan (!!!) Habersiz Midir?




  • Çok gözüne batıyorsa kutuya koydur hepsini 100-200 TL kutular, hepsi tek kutuda olsun. Altyapı rekabetinden habersizsiniz, sizin işinize yarar bu Telekom 200 TL paket çekerken SOL 100 TL çeker gider onu kullanırdınız sonra Telekom da indirim yapmak zorunda kalır. Sanki cebinizden para çıkıyor yani ne boş şeylerle uğraşıyorsunuz 2021 yılında, kusura bakmayın argümanınızı da anladım ama gericilik bu.
  • MaximillianFoe kullanıcısına yanıt

    Madem bu konulara "tavsiyede bulunacak kadar yakınsınız" (!!!), buyrun gelin siz bir kutu getirin de herşeyi onun içine koyunuz! Ortada TürkSat, Türk Telekom ve belki de SOL olacak, üçüne ait ayrı ayrı kablolar ve kutular. Neyi nereye koyuyorsunuz? Siz koymak isteseniz de onlar izin mi verecekler? Kilitli kutuları yerinden siz söküp (ya da yetkisiz birine söktürüp...), kablo bağlantılarını söktürüp (sonra da ek yapıp uzatacaksınız; ha fibere kabloya ek yapmak da çocuk işi zaten; alaylı elektrikçi Ahmet Usta şıpın işi yapacaktır!!! ), sonra da bunları daha büyük bir kutuya tıkıştırabileceksiniz. Mantık var, göz var, izan var!... Sırf akıl vermek ve karşı eleştiri yapmak uğruna herhalde mantık gibi şeyleri de bir kenara bırakabiliyorsunuz!


    "Altyapı rekabeti" felan bize gerekmiyor; 40+ yıldır ticaret ve sanayi hayatının içindeyim; bu konuda neyin ne olduğunu herkesten de iyi bilirim.


    "Bu konuyu burada kapatalım, ben gereğini ve elimden geleni yaptım. yapıyorum!" diye yukarıda bilhassa yazdım; inadına akıl verenler çoğaldı. İstemiyorum, akıl vermenizi; teşekkür ederim ama o aklınız sizlerde kalsın!... 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 27 Temmuz 2021; 7:20:23 >




  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Peki.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.