Şimdi Ara

Dershaneler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kardeşim seneye mezun olarak üniversite sınavına hazırlanacak, sizce dershaneye yazdırmalı miyim .Geçen yıl pandemiyi bahane eden dershaneler ne adam gibi birşey öğretti ne de konuları bitirebildi ama paraya gelince takır takır aldılar. Bu senede aynı senaryo olur mu boşa yazdirmayalim ,siz ne dersiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihoviç -- 24 Temmuz 2021; 14:21:37 >



  • Öğrencinizin dershaneye gitmesi soru tipi görmesi açısından çok önemli. Mezun demişsiniz, tek başına o yaştaki öğrencinin kendi çalışma planını yapması çok zor. Bütçenize uygun bir dershaneye verin, kurum müdürü ile, hatta öğretmenleri ile tanışırsanız daha güzel ilgilenirler.


    Öğrenciniz de arkadaş ortamına uyup dersten uzaklaşmadan, dershanede dersini dinler.


    Şuanda çoğu kurumun yaz kampı/sene telafisi/genel tekrar adı altında çalışmaları var. Seneye öğrenci olarak yazdırdığınızda bir çoğu yaz boyunca mevcut olan kamplara da katılımına izin verecektir.


    Üniversite sınavı köprüden önce son çıkış. Mezuna kalmayı hiç tavsiye etmiyorum normalde. Ergenlik, aşk hayatı, arkadaş ortamı o yaşlarda herşeyden önemli oluyor. Ders derste öğrenilir diyorum ben. Gerisi verilen ödev/tekrarları yaparak sorumluluklarını yerine getirmek.


    Ben de bir eğitimci olarak, öğrencilere günde 200 soru, 300 soru çözün diye verilen ödevleri doğru bulmuyorum. Gerçekten günde 200 soru çözebilen öğrenci her kurumda %5 i geçmiyor.

    (Öğrencilik dönemlerimizi hatırlayalım, hangimiz günde 200 soru çözebildik?)


    Onun yerine istediği bölüm odaklı (hangi katsayı daha çok işine yarayacaksa) o derslerden günde 100 soru çözme limiti ideal bir limit.

    Ayrıca yapılabilir bir limit. Öyle paydası sonsuza giden, haftada 1500 soru veren kurumları anlayamıyorum zaten.


    Günümüzde öğrencilerin %70 i dershaneye gidiyor yada ek ders alıyor. Özellikle büyük şehirlerde yapılan deneme sınavlarında rekabet bambaşka bir seviyede. Okumak gün geçtikçe zorlaşıyor. Öğrenciniz zaten mezun handikapı ile başlayacak.


    Güzel bir program yapmalısınız. Dershanelerin veya mezun olduğu okulun rehberlik öğretmeni bir çalışma programı düzenlemeli. Gerisi öğrencinin sosyal hayatından ne kadar ödün verip, ne kadar hırsla çalışacağına kalmış. Öğrenmek isteyen öğrenci youtube dan video izleyerek bile öğreniyor, kendini göstermeye çalışıyor.


    Siz elinizden geleni yapmak istiyorsunuz, farkındayım. Yapacağınız en güzel şey her ay gidip kurumla görüşmek, ve kesinlikle rehberlik desteği almak. Öğrenci psikolojisi başka bir şey.


    Umarım kardeşiniz istediği bölümü tutturur.





  • Dershaneler bir cacık yardımı dokunmayan kuruluşlardır.


    Boşuna para vermeyin. Youtube'da bir çok kanal konu anlatımı yapıyor, soru çözümü yapıyor, satın alırsanız deneme kitaplarını veya kamplarını satın alabilirsiniz.


    Sırf konu anlatımı için dershaneye vermek gereksiz. Onun yerine bir tane grafik tablet alın 250-253 TL'ye bilgisayara bağlayın konu anlatımları bilgisayarda dursun ben öyle yapıyorum.


    Kaldı ki bu notlar defterde de durmuyor PC'de durduğu için yer kaplamıyor bir çok yere yedeğini de alırsınız bu iş olur.


    Tablet tavsiyesi:





  • Arkadaş çevresi varsa yazdırma
  • Kardeşim Ankarada yuksek puanlı bir anadolu lisesinden mezun oldu geçen yıl okullar hep kapalı olduğu için gidemedi ,dershaneler zaten salladı benimsemek istediğim tekrar pandemi patlarsa dershaneler kapanır ve boşa yazdırmış oluruz
  • Zaten geçen yıl hem okulu hem dershanesi 2. Dönem nerdeyse hep kapalıydı
  • ChevyLacetti kullanıcısına yanıt
    490 puanla girdiği anadolu lisesi bile geçen yıl pandemiden dolayı fos çıktı hocam,kendi çabalarıyla birşeyler yaptı. Dershaneler gene pandemiden kapanırsa aynı senaryo olursa diye kastediyorum
  • Tabletle tam olarak ne yapılıyor acıklarmısınız saolun
  • siyahatlıprens kullanıcısına yanıt
    Arkadaşı 2 3 tane hocam onlarda düzgün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03

    Dershaneler bir cacık yardımı dokunmayan kuruluşlardır.


    Boşuna para vermeyin. Youtube'da bir çok kanal konu anlatımı yapıyor, soru çözümü yapıyor, satın alırsanız deneme kitaplarını veya kamplarını satın alabilirsiniz.


    Sırf konu anlatımı için dershaneye vermek gereksiz. Onun yerine bir tane grafik tablet alın 250-253 TL'ye bilgisayara bağlayın konu anlatımları bilgisayarda dursun ben öyle yapıyorum.


    Kaldı ki bu notlar defterde de durmuyor PC'de durduğu için yer kaplamıyor bir çok yere yedeğini de alırsınız bu iş olur.


    Tablet tavsiyesi:

    aynı fikirdeyim youtube + raunt gibi siteler olabilir. yolda vakitte kaybetmez her şey evde.





  • kalahamari kullanıcısına yanıt
    Raunt nedir hocam ,tablet felan nasıl oluyor aciklarmisiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihoviç -- 24 Temmuz 2021; 15:39:55 >
  • semihoviç S kullanıcısına yanıt

    Çizim tableti, youtube'da ki hocalar ekrana çizim yaparak soru çözüyor ya bu o işe yarıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: semihoviç

    Raunt nedir hocam ,tablet felan nasıl oluyor aciklarmisiniz

    dershane gibi parayı veriyorsun canlı dersler var ama ek olarak soru çözümü denemeler ha bunlarda var diyeceksin ama dershanede dersi bir kere dinlersin orada açarsın tekrar tekrar dinlersin


    ve youtube ilede desteklersin. Youtube olayını dershaneye giderken de yaparsın ama dershane uzaksa özellikse bunu öneriyorum


    20 dakika ile dershaneye gideceğine 20 dakika git 20 dakika dön dershaneden daha da uzak olabilir vakit kaybından kurtulursun AMA!


    çok büyük bir motive etmelisin kendini çünkü bilgisayarda oyun mu oynayayım instagrama mı bakayım twitter mı takılayım foruma mı yazayım derken mundar edebilirsin


    kişisel bir seçin aslında




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalahamari -- 24 Temmuz 2021; 16:1:43 >
  • ya sizi yönlendirmekk istemem ama valllahi billahi bu devirde dershane okumak aptallik artik ailem beni zorla gönderdi bi bok öğrenmedim bir de yolda vakit kaybettim zaten pandemi girdi araya online oldu uzaktan daha beter oldu en iyisi youtube dan çalışmak dershane çok eskide kaldı hem para hem vakit kaybı şahsi fikrim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.