Şimdi Ara

Türkiye' nin sorununu açıklıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kendini batılı (avrupalı-amerikalı) sanması

    Türkiye dibine kadar bir orta doğu ülkesidir. Arap sevicidir.

    Batılı olmak bir kültürdür.

    Ulu Önderimiz Atatürk bunu biliyordu. Buna göre hareket ediyordu. Ta ki siyasal islam ve din genlerine dönene kadar.

    Avrupa şampiyonası, şampiyonlar ligi, avrupa ligi bunlar bize fazla organizasyonlar. Bizim yerimiz orta doğu ve rakiplerimiz suriye ırak iran ermenistan gürcistan mısır azerbaycandır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Son on - yirmi yıla bakarsan sana öyle gelir. Türkiye yüz yıldır batılılaşmaya çalışan bir ülkedir. AKP gitsin hele bak o zaman neler değişiyor bu ülkede.


    Tabii ilk önce milyonlarca mülteci bu ülkeden def edilmeli.

  • Atatürk gibi bir lider bu ülkenin son şansıydı. Atatürk sayesinde yüzümüzü batıya döndük ve öyle temeller üzerine kurulmuş bir sistem ki senelerce berbat yönetilmesine rağmen dimdik ayakta.


    Akp gittikten sonra siyasal islamın çok uzun süre silineceğini düşünüyorum bu topraklardan. BOP projesi birilerinin elinde patlayacak inşAllah.

  • Holivud filmlerinde bizi sürekli arap gibi gösterirlerdi.
    Ya adamlar haklıymış, ya da planlarının bir parçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt
    Temennimiz odur. Ancak şunu belirtmek istedim. 1923-1950 arası dışında chp yani atatürkçü parti söz sahibi olamadı. Şimdiki chp ise aynı bokun laciverti. Sol gerici tayfa ile sağ yobaz tayfa benzerlik taşıyor.

    Yine de medeniyet güzel bişey.

    Boşuna denmemiş. Bir delil ile 40 alimi yendim, 40 delil ile bir cahili yenemedim diye

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiye’nin ne avrupalılaşmasına ne de ortadoğululaşmasına ihtiyacı var.Bir ülkenin ihtiyacı olan şey,kendi kültürü,kendi ayakları üstünde yükselmek.Başka medeniyetleri taklit ederek değil.Yoksa asimile olursun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'nin batılı olduğunu sanan %10-15lik kesim vardı Etiler-ortaköy hattında dolaşan istiklal caddesine giden tatile çeşmeye Bodrum'a giden... Anadolu insanı kimdir bir fikirleri yoktu taki Anadolu insanı İstanbul'u istila edene kadar özellikle de günedeydoğu

    Türkiye'nin batılılaşma serüveni yeni değil 200 yıllık bir süreç . Nedeni de askeri başarısızlık ve fakirlik

    Batılı olmak bir kültürdür ama onun temeli de zenginliktir. Zengin değilsen batılı olamazsın...

    Batılı olmak iyi birşey mi ayrıca? İnsanlar zenginliği görünce batılı olunca zengin olacağını zannediyor oysa zengin olunca farklı bir kültürde oluşturabilirsin

    Türkiye'nin %90ı hiçbir zaman batılı olmadı sadece bunun propagandası nedeniyle halkın çoğunluğunda böyle bir istek oluştu. sampiyonlar ligi olsun Eurovision olsun bu isteğin sonucu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye' nin sorununu açıklıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt
    Batılı olmaktan kastım şudur. Başkalarının hakkına girmemek, hayatına saygı duymak, vizyon sahibi olmak, medeni olmak vs vs vs

    Yani bizden çok ama çok uzak şeyler

    Akşam haberlerine baktığımda yemin ederim
    Yani nasıl diyim kelimeler kifayetsiz kalıyor
    Memleket moronlarla, embesillerle dolu

    Amerika uzay kuvvetleri komutanlığı kurar
    Finlandiya penguene askeri geçit töreni hazırlar

    Biz sağlık personeli cinayeti, kadın cinayetleri bir bitmedi gitti

    Ama şu kesin ve net bizim millet tam sığır hem de süzme

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • inşaallah demiş olman, din ile uzaktan yakından ilişkisiz, inanç ve iman sahibi olmayan iki kişinin birbirine selam vermesine benzemiş. farkındasındır umarım. bence bir karar vermen gerekiyor gibi bir hal var sende. Türkiye' nin sorununu açıklıyorum 

  • Alışmadık g.tte don durmuyor maalesef. Türkiyede gerici zihniyet hala çoğunlukta. Şimdi Z kuşağı dövme yaptırıyor küpe takıyor vs diye batılılaşıyoruz sanıyor insanlar ama alakası yok. Zihniyetler hala bozuk.
    https://www.youtube.com/watch?v=4Ps7dWappmI&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dnzcnkrdnz kullanıcısına yanıt

    Evet bende sizin bahsettiklerinize katılıyorum.Çalışkanlığı,iş ahlakı,dürüstlükte batıyı örnek almalıyız.İnsaniyet konusunda ise,aslında bu coğrafyadaki insanların insanlık,komşuluk,akrabalık ilişkiler yüksektir.Gerçekten özellikle Doğu ve güneydoğuda bu çok daha rahat hissedilir.Ancak son 10 yıldır toplumda aşırı bir yozlaşma var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gürcistan neden girdi araya onun ne suçu var, hepsini geç te bütün ortadoğulular ile aramız kötü. Sebep te ortadoğululaşmak ewqewqewq. Ortadoğuda birbirine dost iki ülke demek, çölde vaha mübarek.

  • çok arapçıyız okadar arapçıyızki o yüzden tüm arap ülkeleriyle aramız kötü.Türkiye' nin sorununu açıklıyorum 

    ayrıca o arap ülkleri full kadro batı usa ingiltre uşağı.

    bizim bişeyleşmeye ihtiyacımız yok güce ihtiyacımız var.

    batı bir gün batarsa fakirleşirse suratına bile bakmaz burdakiler bayıldıkları tek şey paralarıTürkiye' nin sorununu açıklıyorum  neyse covid19 güzel bir hard reset atmaya başladı beklemede kalın çok daha beter günlerde kapıda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Temmuz 2021; 22:11:17 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Sorun da o zaten arabın kendisi zaten arap değil.

    Şuna katılmıyorum batı demek zenginlik demek değildir. Öyle olsa araplardan daha medeni millet olmazdı. Batı demek insan formunun gelişmiş versiyonudur bence

    Orta doğu zaten allaha emanet

    Cennet cehennem bence dünyada 😁

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Batı da ne yazık ki TR ye karşı dürüst olmadı. İki yüzlü davrandı ve daha da burada halkın radikalleşmesinin bir sebebi oldu. Tr nin tam anlamıyla entegre olmasını asla ama asla istemediler. 30 - 40 milyon nüfuslu bir TR ye ihtiyaçları olduğu aşikar tartışmasız ancak +80 milyonluk bir müslüman nüfuslu Tr ye değil. İmtiyazlı ortaklık düzeyinde bir ilişki üzerine ilişki inşa edilseydi baştan çok daha iyi olurdu. Tr 2010 yılına kadar ciddi anlamda istekli olarak AB reformlarına sıkı sıkıya bağlı bir yol kat etmeye çalıştı. Batılılaşma, entellektüel düşünce vs günümüzde bir palavradır. Bunu yıllarca yurtdışında yaşamış birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim. İnsanlıkları da, hak ve özgürlükleri de, eşitlikleri vs de kendilerinedir. Oralarda da, tıpkı bütün dünyada olduğu gibi hızla entellektüel düşünceden uzaklaşma mevcuttur, Türk ve İslam düşmanlığı, antisemitizm büyük bir hızla artmaktadır.


    AB kendi çıkarlarını koruma anlamında büyük bir adımdır kendileri açısından. Hukuklarına, genel olarak ülkelerin temizliklerine, kendi ortak kültürlerine tabi ülkelerle birlikte oluşturdukları çıkar ilişkileri anlamında oldukça başarılılar. Bize karşı adaletli ve hakkaniyetli olmadılar, olacaklarını da düşünmüyorum. Tarihin her aşamasında bize karşı ilişkilerinde çıkarlar üzerine ilerlemişler. Bundan sonra da farklı olacağını düşünmüyorum. Avrupa ile, batı ile yakın ilişkiler ve oraya yönelmek açılmak bizim için en karlı gibi. Ekonomik anlamda bunun böyle olduğu en azından aşikar. Bu da işin ayrı bir boyutu tabi.

  • etoiledorient kullanıcısına yanıt
    Her ülke kendi güvenliğinden, kendi huzurundan, kendi menfaatinden mesuldür dediğiniz biraz geçersiz olmuş gibi geldi bana.
    Türkiye zaten 40 milyon olsa bizim de ab ye girmemize gerek olmaz. Tüm sorun geri kalan 40 milyonun sonsuz boşluğu ..

    Ben de örneğin amerikasından, güney afrikasına, doğusundan avrupasına gittim gördüm. Gerçekten söylüyorum türkiye kadar zır cahil (afrika ülkeleri kıyası yapmıyorum, kendi sınıfında bahsediyorum) memleket görmedim.

    Türkiye kendini avrupalı olmaya zorluyor ama bu milletle bu kafayla zor. Doğaya düşman, hayvana düşman, paraya tapan, dini imanı para olan be bu yolda herşeyi mübah gösteren bir iktidar olduktan sonra ve bu boş güruh da bunların arkasında olduktan sonra çok zor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dnzcnkrdnz kullanıcısına yanıt

    Hocam ben iktidarlar üstü konuştum. Akp yi desteklemedim, desteklememde. Hiçbir şekilde çizgisi bana uymuyor. Lakin 2002 - 2010 arası yaptığı bazı olumlu eylemlerde oldu yok değil.


    Türkiye deki zır cehaletin olduğu, doğa düşmanlığı, hayvan düşmanlığı ve diğer saydığınız maddeler hususunda tartışılacak bir şey yok zaten haklısınız. Her şey ayan beyan ortada. Bir itirazım yok. Aklı başında kimsenin de olabileceğini düşünmüyorum.


    Merak buyurmayınız Akp de siyasi miadını doldurdu zaten. Türkiye ya da tarihi Akp den ibaret değildir. Dünyaya kazık çakacak hali yok. Elbette gidecekler. Önceki 30-40 senede de türlü türlü bahaneler öne sürdüler. Emin olunuz ki Akp gittikten sonra da bu anlamda değişen bir şey olmayacaktır. Benim demek istediğim, baktığım başka bir açı hocam. Türkiye nin bu derece radikalleşmesinde kendi paylarına düşen kısmı da görmeliler, şapkayı önlerine koyup durup düşünmeliler. Türkiye ye karşı iki yüzlü davrandılar, salam taktiği kullandılar. Baştan üyelik değil, imtiyazlı ortaklık şeklinde konuşacaklardı. AB iç yönetmelikleri, içtihatları gereği devletler GSYİH larına göre ödenek veriyorlar ve Belçika daki Avrupa parlamentosuna da nüfusları oranında parlamenter, temsilci gönderiyorlar. Nasıl olacak bu ? 600 küsür milyar dolarla, bu orana göre en az ödeneği verip, 4.3 trilyon dolarlık Almanya ve 2.7 trilyon dolarlık Fransa dan daha fazla söz hakkı mı olacak ?


    Biz insan hakları noktasında yolda kat etsek ( yukarıda sizin saydıklarınızın yanında bunun da farkındayım. ), hukukta da, yine de çeşitli sebeplerden ötürü Türk vatandaşlarına çalışma izni örneğin asla tanımayacaklardır. Dolayısıyla imtiyazlı ortaklık gibi bir süreç üzerinden ilerlesek daha iyi olacak ve insanlarda bu kadar radikalleşmeyecek. Cehalet var, fakirlik var. Bütün istihdam piyasaları alt üst olacak.

  • etoiledorient kullanıcısına yanıt
    Aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederiz hocam. Haklısınız evet. Ben de tabi ki devlet ile hükümeti ayrı tutuyorum. İktidar bir ülkenin aynasıdır. Avrupa birliği adı üstünde avrupa birliği. Biz avrupada değiliz ki. Avrasyadayız. Bu da demek oluyor ki yüzümüzü tamamen batıya döneceksek bu kültürle ekonomiyle vizyonla teknolojiyle sanayiyle olacaktır. Ancak bizim genlerimiz kalıtsal olarak (Ulu Önder zamanı hariç, ivmelenme durduruldu çünkü) arap sevici.

    Ben bir Türk olarak güncel Türklükten bahsediyorum. Ben olsam ben de almam Tr yi ab ye. Bir millet bu kadar mı belli eder kendini. Öyle anlar geldi ki başıma yurtdışında utandım utandım sadece utandım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • anadolulu türk bir başkanımızın olmaması.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.