Şimdi Ara

BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantına karşı etkinlik oranı tekrar açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
2
Favori
18.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantına karşı etkinlik oranı tekrar açıklandı



    Bilindiği üzere BioNTech/Pfizer aşısının SARS-CoV-2 Delta varyantı karşısındaki etkinlik oranı daha önce açıklanmıştı. Aşının geliştiricilerinden olan Prof. Dr. Uğur Şahin aşısının Delta varyantına karşı da koruma gösterdiği söylemişti ancak ne kadarlık bir korumaya sahip olduğunu söylememişti. 



    Pfizer'ın İsrail'deki laboratuvarında yapılan küçük bir araştırmada Delta varyantına karşı etkinlik oranı %90 olarak açıklanmıştı. Ancak hemen İsrail'deki Ynet haber sitesinin İsrail Sağlık Bakanlığı verilerine dayanarak yaptığı haberde BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantı karşısında etkinlik oranının %64 olduğu duyuruldu. Ama bu bilgilerin hiçbirisi akademik çalışmadan gelmiyordu. 



    Şimdi New England Journal of Medicine tıp dergisinde yayınlanan bir çalışmada iki doz BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantı karşısındaki etkinlik oranı %88 olarak açıklandı. Bununla birlikte çalışmada AstraZeneca aşısının Delta varyantı karşısındaki etkinlik oranı da iki dozun ardından %67 olarak çıktı.



    Ayrıca Bkz.BioNTech açıkladı: COVID-19 varyantları için 100 gün içinde yeni aşı geliştirebiliriz



    Bu araştırmanın en büyük bulgularından birisi bu aşıların ancak iki dozda gerçek bir koruma sağladığı. Tek dozlarda her iki aşı da %30 civarı koruma sağlıyor. Öte yandan yayınlana bu çalışma BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantı karşısındaki etkinlik oranını en doğru şekilde aktaran çalışma niteliğini taşıyor. 



     




    Kaynak:https://www.medscape.com/viewarticle/955207



  • miyokardi 1 milyonda 62 adet goruldu. 60'inin asi ile kesin ilgisi olmadigi ispatlandi. 2'si belirsiz.

    Korona olursaniz sirtustu yatirip bogaziniza 3 boru birden sokup nefes alamadan geberme ihtimaliniz daha yuksek. Olun su asiyi.

    Adamlar sokaktan tutun alip sarma sigara iciyo, ne yedikleri belli degil asi ya bisey yapiyosa derdindeler. Te Allaam ya..
    insan çiftçiliği. insanların yemi, insanların aşısı. insanın diğer insanı köle şeklinde kullanması ve onun iyiliğini istediğini söylemesi, aşı propagandası ve reklamı. Kitle kontrol. Madem bu kadar milletti seviyorlarsa önce anayasaya aykırı yaşayan ölü zombi maaşı düşük olan asgari ücreti arttırsınlar da millet düzgün yemeğini meyvasını yiyebilsin. Asgari ücretle çalışan birinin bağışıklığı ne kadar olabilir ki?

    kaç çeşit meyve yiyebiliyorsun? kaç çeşit yağ kullanıyorsun? zeytinyağı alabiliyormusun? et alabiliyormusun? kuruyemiş çeşitleri? besin destek multi vitamin? kendi aracın mı var toplu hamsi istifi mi gidiyorsun giderken virüs bakteri mantar alıyormusun diğerlerinden? evin rutubetli mi? güneş görebiliyor mu? denize gidebiliyormusun (iyot) güneş (vit.d) alabiliyormusun? kiradamısın? evde böcek var mı? havada olması gereken solunması gerekli oran olan %21 oksijen semtinde var mı? denizin temiz mi? havan temiz mi? düşüncelerin temiz mi? kafana takılan bir şey var mı? sen zaten hasta ediliyorsun kardeşim. aşıymış... önce kafaları aşılaman lazım ! uyandırmıyorlar hep uyutuyorlar...

    birileri tüm devletlerin ssksına göz dikmiş. işçiler çalışsın para biriksin birileri de biriken paradan gözü kamaşsın kasayı patlatsın. Tabi birileri yiyecek sen aşıyı onlar parayı alnının terini birikimini. Her türlü yalan söylenir dünyada....

    yaşayan ölü zombiler geliyor :)))) şaka ama gerçek.

    Aşağıda cevap verip yorumu kapatan kişilere hitaben 3milyon sayfa kadar tıp okumuşluğum var. 100 hastane gezip kalbime pil takılma raporu vardı. Kabul etmedim ve kendim çözdüm. x-ray cihazından mri'a ultrasound dan ekg cihazlarına nükleer kardiyografiden kan testlerine yorumlanmasına... Daha dün bilgisayarla ilgilenen elemanlar tvden aldığı yayınla beni mi ikna etmek istiyor? Beni 100tane doktor ikna edememiş. 1985commodore, 1992 ilk dos öğrendiğim ve tekniğe başladığım dönem. 1995ten beri nete bağlıyım. Dinler diller inançlar yazı sistemleri uygarlıklar adalara kadar arkeoloji...mantık türleri, sezgi, meditayon, Türk uygarlığı, hint uygarlığı, çin, sümer, roma eski mısır, sümer, kıtalar ve tarihleri, güneş sistemi gezegenler, müzik, müzik tarihi, enstrümanlar, nota, ........x+n. Aramızda çok mesafe var arkadaşlar. Zamanla öğrenirsiniz. Tabi yorumları kapatmayın yorumlara açık olun ben kapatsaydım yazamazdınız. Çoğunuzun yaşı, tecrübesi ve evrenin başlangıcından itibaren bilgisi şuan eksik. Herkesin olaylara bakış açısı "açısı" kadardır. Her zaman bir çözüm ve yol vardır. Alternatif yol arayanlara da yol vardır. Çözüm iki yolda da var. Çözüm diye bağıranlar var çözüm diye bağırmayanlar var. Toplum içerisinde şeytan taşlama cadı yakma gibi bir yolu tutanlar var. Kimseyi kırmamışımdır umarım. Sevgiler...
    Yav bırakın bu edebiyatları kardeşim. Mevzubahis aşı olunca hepiniz özgürlükçü hepiniz devrimci kesildiniz. Bir tane demokrasi mücadelesine katılmamış, bir işçi eylemine destek olmamış, iktidarı 1 kere protesto etmemiş adamlar başımıza Deniz Gezmiş kesildi. Ama yalnız değilsiniz. Düne kadar Trump'ı destekleyen denyolar da aşı mevzusunda özgürlük falan diye laklak yapıyorlar.

    Benim Türkiyede en son çalıştığım şirketin patronu zengin bir tipti. Kendine çok iyi bakardı. Bir eli yağda bir eli balda yaşardı. Senin gibi "Corona yok, mevsimsel grip gibi yahu" derdi. Şu anda 50 yaşında toprağın altında kendisi. Sektöründe lider bir teknoloji firmasının patronuydu.

    Şimdi iyi niyetli falan olmak istemiyorum. Çünkü senin gibi adamlar hiçbir bilimsel dayanağı olmayan yalanlarınızla insanların aklını karıştırıyor ve ölümlerine ya da kronik rahatsızlıklarına neden oluyorsunuz. Umarım hepinizin sonu aynı olur.

    Bize deney mi yapılıyor? Tamam ulan yapılsın. Eğer benim gibi bilime inanan milyonlar ölecekse, milyonlarca bilim insanı, öğretmen, doktor, yazılımcı vs. ölecekse, geriye de senin gibi iğneden korktuğu için komplo teorisi uyduran tipler sağ kalacaksa ben o dünyada yaşamayayım zaten. Alın siz yaşayın. Zaten 3 haftada birbirinizi yersiniz.

    Artık nasıl bir kafaysa bu mal zenginler bizim gibi koyunları(!) öldürüyor veya zombi yapıyor, sizin gibi asileri özgür bırakıyor. Çünkü mallar
    Peki covid olduğun zaman ne yaşayacağını biliyor musun ?

    Ya da iyimser olalım,

    Covid oldun ve bir şekilde atlattın. Vücudunda bırakacağı tahribatı biliyor musun ? 2 yıl sonra bu hastalığın getirmiş olduğu kalıtsal bir rahatsızlık yaşamayacağının garantisi var mı ? İncelemesi var mı ? Araştırması var mı ?

    Ancak bu aşı bizim ülkemize gelmeden önce yaygın bir şekilde bir çok ülkede uygulandı. Başta Amerika ve Avrupa Birliği olmaz üzere bir çok ülkeden onay aldı. Buralardan onay almak, öyle bizim buradaki gibi kolay degil.

    + Şunu da unutmamak gerekir ki, dünya üzerinde aşı olamayan her bir birey, ortaya çıkacak yeni varyantların baş sorumlusudur. Aşılanma ile bu varyantların ve salgının önüne geçebiliriz. Yok bunu yapmazsak ise, hem sağlığımızdan hem de işimizden-ekmeğimizden olacağız.
    Hocam evet herkes bu alanda uzmanı değil ne yazık ki. Fakat siz bu alanda uzmanlık sahibisiniz sanırım. Sizin öneriniz 5 yıl beklememiz yönünde mi? 5 yıl sonra, geliştirilen aşı etkinliğini kaybederse B planınız nedir?
    Bir de Covid19'un aşılardan daha güvenli olduğu ve yıllar sonra başka sorunlara sebep olmayacağı yönünde destekleyici bir çalışma mevcut mu?

    Her yerde aşı karşıtı saçma sapan argümanlar üretenleri görmekten bıktım. Çıkın dışarıya biraz temiz hava alın, dizi ve film izlemeye biraz olsun ara verin.


    Allah korusun bir yakınınız covid-19'a yakalanıp yoğun bakım tedavisi görür ve iyileşir ise, o kişinin hastalığa yakalanmadan önce ve sonra ki hallerini gözünüzün önüne bir getirin, ondan sonra gelip forumlarda, twitter'da boş boş post kasın.


    Bunu yazdım çünkü, çok yakın akrabam bu durumu yaşadı. Oranıza buranıza hortumlar takıldığını, nefes almakta güçlük çektiğinizi hayal bile edemiyorsunuz, ama maşallah aşı karşıtı google'dan bulduklarınızı paylaşıyorsunuz.


    Bırakın da aşı olup olmamaya kişi kendisi karar versin.

  • Dostlar aşınızı olun lütfen, bende gencim ama dün 2. dozumu oldum, evdeki herkes 2. dozunu olmuş bulunmakta. Kol ağrısından başka yan etki görmedik. Miyokardiden korkmayın, Korona olsanız daha fazla miyokardi olma şansınız var.

  • Holk kullanıcısına yanıt
    İyide hocam aşı da yan etkiler hemen ortaya çıkmaz ki 2 sene sonra ortaya çıkacak etkileri ben olmadım olmayı da düşünmüyorum şuan

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yaptır aşını, artır antikoru.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Holk

    Dostlar aşınızı olun lütfen, bende gencim ama dün 2. dozumu oldum, evdeki herkes 2. dozunu olmuş bulunmakta. Kol ağrısından başka yan etki görmedik. Miyokardiden korkmayın, Korona olsanız daha fazla miyokardi olma şansınız var.

    Herkes sanıyor ki 1 hafta içinde yan etki olacak, zaten aşıların min 5 sene test edilme amaçları bu. Yani siz şu anda denek olmuş oluyorsunuz. Masumiyeti kanıtlanmış olup olmadığını ileride göreceğiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben birinci doz biontech oldum mahvoldum ya
    kol ağrısı
    sirt ağrısı
    diz ağrısı
    Halsizlik
    Üşüme
    Hemde 1 saat sonra başladı hepsi. 2 gün sürdü.
    doktorum 8 saatte bir ateş düşürücü ve ağrı kesici önerdi bu gün 3. Gun bomba gibiyim şuan

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • insan çiftçiliği. insanların yemi, insanların aşısı. insanın diğer insanı köle şeklinde kullanması ve onun iyiliğini istediğini söylemesi, aşı propagandası ve reklamı. Kitle kontrol. Madem bu kadar milletti seviyorlarsa önce anayasaya aykırı yaşayan ölü zombi maaşı düşük olan asgari ücreti arttırsınlar da millet düzgün yemeğini meyvasını yiyebilsin. Asgari ücretle çalışan birinin bağışıklığı ne kadar olabilir ki?

    kaç çeşit meyve yiyebiliyorsun? kaç çeşit yağ kullanıyorsun? zeytinyağı alabiliyormusun? et alabiliyormusun? kuruyemiş çeşitleri? besin destek multi vitamin? kendi aracın mı var toplu hamsi istifi mi gidiyorsun giderken virüs bakteri mantar alıyormusun diğerlerinden? evin rutubetli mi? güneş görebiliyor mu? denize gidebiliyormusun (iyot) güneş (vit.d) alabiliyormusun? kiradamısın? evde böcek var mı? havada olması gereken solunması gerekli oran olan %21 oksijen semtinde var mı? denizin temiz mi? havan temiz mi? düşüncelerin temiz mi? kafana takılan bir şey var mı? sen zaten hasta ediliyorsun kardeşim. aşıymış... önce kafaları aşılaman lazım ! uyandırmıyorlar hep uyutuyorlar...

    birileri tüm devletlerin ssksına göz dikmiş. işçiler çalışsın para biriksin birileri de biriken paradan gözü kamaşsın kasayı patlatsın. Tabi birileri yiyecek sen aşıyı onlar parayı alnının terini birikimini. Her türlü yalan söylenir dünyada....

    yaşayan ölü zombiler geliyor :)))) şaka ama gerçek.

    Aşağıda cevap verip yorumu kapatan kişilere hitaben 3milyon sayfa kadar tıp okumuşluğum var. 100 hastane gezip kalbime pil takılma raporu vardı. Kabul etmedim ve kendim çözdüm. x-ray cihazından mri'a ultrasound dan ekg cihazlarına nükleer kardiyografiden kan testlerine yorumlanmasına... Daha dün bilgisayarla ilgilenen elemanlar tvden aldığı yayınla beni mi ikna etmek istiyor? Beni 100tane doktor ikna edememiş. 1985commodore, 1992 ilk dos öğrendiğim ve tekniğe başladığım dönem. 1995ten beri nete bağlıyım. Dinler diller inançlar yazı sistemleri uygarlıklar adalara kadar arkeoloji...mantık türleri, sezgi, meditayon, Türk uygarlığı, hint uygarlığı, çin, sümer, roma eski mısır, sümer, kıtalar ve tarihleri, güneş sistemi gezegenler, müzik, müzik tarihi, enstrümanlar, nota, ........x+n. Aramızda çok mesafe var arkadaşlar. Zamanla öğrenirsiniz. Tabi yorumları kapatmayın yorumlara açık olun ben kapatsaydım yazamazdınız. Çoğunuzun yaşı, tecrübesi ve evrenin başlangıcından itibaren bilgisi şuan eksik. Herkesin olaylara bakış açısı "açısı" kadardır. Her zaman bir çözüm ve yol vardır. Alternatif yol arayanlara da yol vardır. Çözüm iki yolda da var. Çözüm diye bağıranlar var çözüm diye bağırmayanlar var. Toplum içerisinde şeytan taşlama cadı yakma gibi bir yolu tutanlar var. Kimseyi kırmamışımdır umarım. Sevgiler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 23 Temmuz 2021; 13:13:03 >
  • Holk kullanıcısına yanıt
    miyokardi 1 milyonda 62 adet goruldu. 60'inin asi ile kesin ilgisi olmadigi ispatlandi. 2'si belirsiz.

    Korona olursaniz sirtustu yatirip bogaziniza 3 boru birden sokup nefes alamadan geberme ihtimaliniz daha yuksek. Olun su asiyi.

    Adamlar sokaktan tutun alip sarma sigara iciyo, ne yedikleri belli degil asi ya bisey yapiyosa derdindeler. Te Allaam ya..

  • Asidan önce antikor testi olmanız lazm antikor seviyeniz iyi ise ztn gerek yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • swat882 kullanıcısına yanıt
    Hocam evet herkes bu alanda uzmanı değil ne yazık ki. Fakat siz bu alanda uzmanlık sahibisiniz sanırım. Sizin öneriniz 5 yıl beklememiz yönünde mi? 5 yıl sonra, geliştirilen aşı etkinliğini kaybederse B planınız nedir?
    Bir de Covid19'un aşılardan daha güvenli olduğu ve yıllar sonra başka sorunlara sebep olmayacağı yönünde destekleyici bir çalışma mevcut mu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uğur baba daha geçen varyantlar için yeni aşı yapıyoruz dememiş miydi ?

    %88 ise gerek yok.

  • Yav bırakın bu edebiyatları kardeşim. Mevzubahis aşı olunca hepiniz özgürlükçü hepiniz devrimci kesildiniz. Bir tane demokrasi mücadelesine katılmamış, bir işçi eylemine destek olmamış, iktidarı 1 kere protesto etmemiş adamlar başımıza Deniz Gezmiş kesildi. Ama yalnız değilsiniz. Düne kadar Trump'ı destekleyen denyolar da aşı mevzusunda özgürlük falan diye laklak yapıyorlar.

    Benim Türkiyede en son çalıştığım şirketin patronu zengin bir tipti. Kendine çok iyi bakardı. Bir eli yağda bir eli balda yaşardı. Senin gibi "Corona yok, mevsimsel grip gibi yahu" derdi. Şu anda 50 yaşında toprağın altında kendisi. Sektöründe lider bir teknoloji firmasının patronuydu.

    Şimdi iyi niyetli falan olmak istemiyorum. Çünkü senin gibi adamlar hiçbir bilimsel dayanağı olmayan yalanlarınızla insanların aklını karıştırıyor ve ölümlerine ya da kronik rahatsızlıklarına neden oluyorsunuz. Umarım hepinizin sonu aynı olur.

    Bize deney mi yapılıyor? Tamam ulan yapılsın. Eğer benim gibi bilime inanan milyonlar ölecekse, milyonlarca bilim insanı, öğretmen, doktor, yazılımcı vs. ölecekse, geriye de senin gibi iğneden korktuğu için komplo teorisi uyduran tipler sağ kalacaksa ben o dünyada yaşamayayım zaten. Alın siz yaşayın. Zaten 3 haftada birbirinizi yersiniz.

    Artık nasıl bir kafaysa bu mal zenginler bizim gibi koyunları(!) öldürüyor veya zombi yapıyor, sizin gibi asileri özgür bırakıyor. Çünkü mallar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun. Genellikle yan etki görmenin olumlu olduğu söyleniyor. Ben de ikinci doz modernayi çok ağır geçirdim. Bizim yaşadığımız coronanın demosuydu. Düşün hastalığı ağır atlatanlar nasıl geçiriyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yahu daha her ülke farklı oran acıklıyorken insanların kayıtsız şartsız güvenmesini istiyorlar. Bu tarz farklı açıklamalar aşı karşıtlıgını artırıyor emin olabilirsiniz.

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    Gelecek cevabı söyleyeyim: internette bir sürü kaynak var, araştırın bulun. Hiç şaşmaz bu yanıt

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • trablus35 kullanıcısına yanıt
    Peki covid olduğun zaman ne yaşayacağını biliyor musun ?

    Ya da iyimser olalım,

    Covid oldun ve bir şekilde atlattın. Vücudunda bırakacağı tahribatı biliyor musun ? 2 yıl sonra bu hastalığın getirmiş olduğu kalıtsal bir rahatsızlık yaşamayacağının garantisi var mı ? İncelemesi var mı ? Araştırması var mı ?

    Ancak bu aşı bizim ülkemize gelmeden önce yaygın bir şekilde bir çok ülkede uygulandı. Başta Amerika ve Avrupa Birliği olmaz üzere bir çok ülkeden onay aldı. Buralardan onay almak, öyle bizim buradaki gibi kolay degil.

    + Şunu da unutmamak gerekir ki, dünya üzerinde aşı olamayan her bir birey, ortaya çıkacak yeni varyantların baş sorumlusudur. Aşılanma ile bu varyantların ve salgının önüne geçebiliriz. Yok bunu yapmazsak ise, hem sağlığımızdan hem de işimizden-ekmeğimizden olacağız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her yerde aşı karşıtı saçma sapan argümanlar üretenleri görmekten bıktım. Çıkın dışarıya biraz temiz hava alın, dizi ve film izlemeye biraz olsun ara verin.


    Allah korusun bir yakınınız covid-19'a yakalanıp yoğun bakım tedavisi görür ve iyileşir ise, o kişinin hastalığa yakalanmadan önce ve sonra ki hallerini gözünüzün önüne bir getirin, ondan sonra gelip forumlarda, twitter'da boş boş post kasın.


    Bunu yazdım çünkü, çok yakın akrabam bu durumu yaşadı. Oranıza buranıza hortumlar takıldığını, nefes almakta güçlük çektiğinizi hayal bile edemiyorsunuz, ama maşallah aşı karşıtı google'dan bulduklarınızı paylaşıyorsunuz.


    Bırakın da aşı olup olmamaya kişi kendisi karar versin.

  • Hastalığı geçirmiş kişilere sadece 1 doz aşı yapılıyor. Nasıl olacak şimdi? Ben sırf bu yüzden aşı olmuyorum. İki doz yapsınlar o zaman olacağım. Tek doz bir işe yaramıyor.


    Geçen sene hasta olmuştum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Değişti o uygulama 2. doz yaptırabilirsin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aşı cahili çok insan var ne yazıkki. Öncelikle şundan emin olun ki aşı olmak covid geçirme riskinden çok daha güvenli. Kendi dnasını hücrenize gönderip çoğalan bir virüs bu ve uzun vade sonuçları belli olmayan birşey varsa o da covid geçirmiş olanların durumu. Aşılar 150 yıldır yapılıyor, mrna olması vücuda farklı birşey zerk edildiği anlamına gelmiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.