Şimdi Ara

Uzmanlara göre Türkiye'de kuraklık, yakın gelecekte sorun yaratabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzmanlara göre Türkiye'de kuraklık, yakın gelecekte sorun yaratabilir



    Küresel iklim değişikliği sebebiyle Türkiye'de de sıcaklıklar her geçen gün artış gösteriyor. Şimdiden sıcaklık vatandaşların için katlanılması zor iken, uzmanlar eğer önlem alınmazsa durumun daha da kötüye gideceğini söylüyorlar. 



    Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklık ve yağış raporlarını değerlendiren Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir Türkiye'nin şimdiden kuraklığı yaşamaya başladığını söylüyor. Su sıkıntılarının yaşanmaya başladığı aktaran Özdemir, İstanbul'daki barajların doluluk oranının %70 olmasına rağmen kısa zamanda azalma görülebileceğini söylüyor.



    Ayrıca Bkz.Tuz Gölü'nde sayısız flamingo ölümleri için Bakan açıklama yaptı



    Özdemir'e göre ülkede suyun büyük bir kısmı tarım için dikkatsizce kullanılıyor. Geçtiğimiz günlerde Tuz Gölü kıyısında flamingoların ölümüne de suların çekilmesi neden olmuştu. Hatta o günlerde de bölgedeki kuraklığın sebebi olarak tarım arazilerinin sulanması gösterilmişti ancak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bu iddianın asılsız olduğunu söylemişti. Dr. Özdemir'e göre Tuz Gölü, Sapanca Gölü gibi suların çekildiği önemli bölgelerin acilen koruma altına alınması gerekiyor. Aksi halde bu alanlar ve alandaki canlılar zarar görmeye devam edecek. 



    Uzmanlara göre Türkiye'de kuraklık, yakın gelecekte sorun yaratabilir



    Birkaç küçük önlem



    Bu anlamda Dr. Özdemir'e göre kuraklık karşısında yapılması bir diğer gereken, vatandaşa doğru sulama konusunda bilgilendirme yapmak. Öte yandan akıllı sulama sistemleri kullanımının ülkede yaygınlaştırılması gerekiyor Özdemir'e göre. Bununla birlikte büyük şehirlerdeki binalara su sarnıçları veya yağmur sularını biriktirecek depolar yapılabilir. Böylece binaların bahçe sulaması için burası kullanılabilir.



    Ekvator kuzeye doğru kayıyor



    Özdemir Ekvator'un kuzeye doğru kaydığını ve ilerleyen günlerde Türkiye'nin daha da sıcak olacağını söylüyor. Esasen bugünlerde bile gündüzleri çok sıcakken akşama doğru yağışlar yaşanıyor tıpkı bir tropikal iklim gibi. Bu açından son olarak Dr. Güven Özdemir küçük görünen ama önemli önlemlerin iklim değişikliği ve kuraklığın etkilerini ülkemizde azaltabileceğini söylüyor. 




    Kaynak:https://www.ntv.com.tr/turkiye/kuralik-uyarisi-turkiyede-olaganustu-hal-ilan-edilmeli,PIgh9RPdI020IFL2vOLZEA







  • Tedbir kuldan takdir Allah’tandır

  • joven kullanıcısına yanıt
    Maden ihalesi tayyipten

  • Çiftçininin köylünün ürünü tarlada kururken flamingoymuş, gölmüş umru mu olur .
    Türkiye'de hiç gündem yaratmayacak bir başka söylev daha

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yakın zamandası 5 yıl içinde içmeye 1 bardak su bulamayacağız.O yüzden binalara, otolara para boşa vermeyin :) Varınızı yoğunuzu satıp bu ülkeden şimdiden kaçın.O vakit zaten toplu göçler olacağı için sınır kapılarıda milletin yüzüne kapatılacak şimdiden kendinizi kurtarın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 22 Temmuz 2021; 19:24:52 >
  • Planlı felaketler. Yıllardır kuraklık reklamı yapıyorlar. (ileride yapacakları ev sayısının kuraklığa neden olduğunu baştan bildiklerinden kuraklık gelecek mi dediler? böylece zihinler hazır olmuş oluyor doğal sanıyorsun.) Önlem sıfır. Beton binalar çoğaldı ama. Bizi yönetenler kuraklık reklamı yapıp kurak bırakma politikası izleyip sonra resim cisim gösteriyorlar. bak kuraklık oldu diye. şizofren mi bunlar yada çok akıllı mı? milleti mi şizo etmeye çalışıyorlar? yada öyle iki ara derede bırakıp güdüyorlar. Artık devletlere hiç bir inanç ve güvenim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 22 Temmuz 2021; 20:33:09 >
  • Bunun için uzman olmaya gerek yok ki: Bu sene şansımız yaver gitmeseydi ; barajlar tükenme noktasına gelmişti, buradan bile öngörülebilirdi. Ama yağmur gelince hemen barajlar sorunu unutuldu. Balık fikirli bir halka sahip olmak acı verici :)

  • Ülke Otomatik Pilotta gidiyor... İklim değişikliğiymiş, Kuraklıkmış kim uğraşacak? Bu işlere kafa yorabilmek için ilk önce diğer sorunların halledilmesi gerekiyor!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ampül varken kuraklık olması çok doğal. Ampülün olduğu yerde ot bitmez ot.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an yaratmıyor mu?

  • türkiye her şeye dayanıksız önce türkiyenin ekonomisi bozuluyor buda normaldir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.