Şimdi Ara

İntel Core 2 Quad Q6600 için Termal Macun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 5 yıldır işlemci termal macununu yenilemedim. İşin ilginç yanı, yük altında da yüksüz de ısı yanından sıkıntım yok. Ancak 45 derecede masaüstünde iken dahi yaz sıcaklarında fan rpm 3800 oluyor. Bu değer zaten benim stok fanımın gördüğüm kadarıyla son hızı. Haliyle ses bunaltıcı oluyor. Ben işlemciyi malum klipsli olan işlemcileri hele bir de kasa içinde el hareketini kısıtlayıcı bir dizayn varsa söktükten sonra takmak uğraştırıyor diye bugüne kadar 1 kez söktüm. Onda da macun yenilemeden olduğu gibi taktım. Çoktan değişmesi gerekiyor bu macunun haliyle.


    Şöyle bir macun buldum Arctic MX-4 2020 Termal Macun 4 gr (AR-ACTCP00002B) Fiyatı (hepsiburada.com)


    İlgili ürün beğenilmiş yorumlarda fakat anladığım kadarıyla iletkenlik kalitesine göre fiyatları değişiyor macunların. Benim işlemcim overclock yapılmamış standart 2.40 ghz saat hızında çalışan q6600. Isı da oyunlarda dahi 60 dereceyi çok zor geçiyor. Benim standart 20 liralık bir macun almam işimi çözer mi? (Yani işlemci sıcaklığını fan algılasın ve henüz 45 derecelerde maksimum rpm de dönmesine gerek kalmasın istiyorum) Yoksa işlemci modeli ne olursa olsun ilgili ürün veya muadilleri mi alınmalı mıdır?


    Teşekkür ederim yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden.








  • o macunun çok taklidi varmış herkes alınca bence gerek yok şunu sürsen yeter.macunla işlemci soğutulmaz ses istemiyorsan kaliteli fan alman lazım onlar da pahalı.


    www.vatanbilgisayar.com
    COOLER MASTER HTK-002 HIGH PERFORMANCE THERMAL MACUN - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-htk-002-high-performance-thermal-macun.html

    snowman falan filan diye çakma markalar türedi 200 250 liraya uyuyorsa onlardan da alabilirsin macuna para vereceğine ama sen gösterdiğimi yine de al.stok fan kullanıyorsan çok daha sessiz olacaktır bunlar.



    https://www.hepsiburada.com/snowman/sogutucular-overclock-c-1125





  • Eyvallah yanıt için teşekkür ederim kardeşim. Sadece Macunla islemci soğutulur demedim ben zaten, bilgisayarciya seneler evvel temizlik için gidip geldiğinde, neredeyse sıfır sesle çalışıyordu bu pc. Yapmadığım tek şey macunu yenilemekti, sıcaklıktan bi haber fan, son hız dönüyor. Eskiden fan sıcaklığına göre kendini inanilmaz optimize ediyordu ona göre rpm görüyordum, haliyle uzun süre macun islemci sökülüp takilmasina ragmen yenilenmeyince ses sorununa merhem olacaktir bu iş dedim. Zaten bu macunun olayı sıcaklığı fana iletmekse, 45 derecede son hızda dönmeyecek fan, beraberinde sessizlik de gelecektir işin orasindayim. Yani macun islemcinin birebir sicaklik değerini de düşüren bir etken diğer türlü niye kullaniyoruz bu macunu?Macunu yenilemeden islemciyi macunsuz montaj yapsak işlemci alev alir, bal gibi de sogutma anlamında bir etken bu da :) yanlış mıyım?Ama ben ne demek istediğini anladım, tek başına bir etken değil soğutucu önemli demek istemissin, ki zaten tersini söyleyen yok hemfikiriz. Zaten sen de oldukca sessizlesecektir diyerek faydasina deginmissin.

    Fakat benim asıl dikkatimi çeken şey, bambaska bir kapı açtın soğutucu fan onerisiyle, bu nedense hiç aklima gelmemişti, hem dediğin gibi önerdiğin macunu alip, diğer yandan verdiğin listeden kendi islemcime uygun bir fan alip ki bu konuda biraz başını agritabilirim soracağım bir kaç soru ile daha konforlu bir ortam oluşabilir sessizlik anlamında. Ben mevcut islemcim için nasilsa ısınmıyor, dolayısıyla fan yeterli, zaten saat hızı anlaminda performans değerleri olarak ust düzey bir parça değil diye onemsemezdim, ama sessizlik için mantıklı. Tekrar teşekkür ederim. Müsait olduğunda cevaplarsan sevinirim soracağım 1-2 soruyu fan hususunda. Zira kendi islemcime uygun olan bir model almak isterim ancak hangisi uyar veya uymama parametresi neye göre olur (cift fanli modeller falan var islemciyi araya mi aliyorlar anlamadim) bunlari soracagim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jasquera -- 20 Temmuz 2021; 21:2:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Jasquera kullanıcısına yanıt
    Reis bende Q8300 var termal macunsuz kullanıyorum (almaya üşendim bide fani geri takması zor) stok fan var ve seninkinden minimum 20 derece daha fazla alıyorum fan sesi bendede geliyor ama işlemci fanından değil. Sorun senin faninda gibi geldi bir diger seçenek ise BIOS'dan fan hızı ayarını daima %100 de çalışacak şekilde ayarlanmış olması bu ayarı bir ara bende yaptım ve fan sesi çok oluyordu BIOS'dan bir bak o ayara bence bilgisayarcı daha soğuk olsun diye öyle yapmış olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 20 Temmuz 2021; 21:21:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mert Ali C M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yanıt için kral. Ancak şöyle bir husus var fandan gelen ses yagsizliktan gelen bir sürtünme sesi değil, sıcaktan biçare duruma düşmüş mayışık bir ses. Bios ayarlarinda akilli fan ayarı açık, yani soğuk havalarda 2900 oluyor mesela rpm, bu havalarda ise 2800 rpm ile başlıyor masaüstünde 3800 lere dayanıyor. Fan ile ilgili bilmiyorum nasıl bir sorun olabilir, yepyeni duruyor hala, çünkü pc içi temiz. Üşenmeyip koca kasayı bir bilgisayarciya götürsem sıfır ses ile calisacagini adım gibi biliyorum, benden farkli yaptığı tek şey macun diye düşünüyorum, çünkü ana kart haric psu icine kadar sökup tertemiz yapıyorum kasayi temizlediğimde, uzun süre temizlemesem dahi, toz çok az oluyor bilgisayarda. Açıkçası yukardaki arkadaşın fan değişikligi yeni bir pencere açtı, onu düşünmeye başladım. Macunu da alip, kökten cozeyim diyorum işi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jasquera -- 20 Temmuz 2021; 21:28:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Benim bahsettiğim de sürtünme değil yüksek hızlarda çalışan her fan ses yapar kalitesine bağlı olarak ve intelin stok fanları kalite bakımından çok iyi olmadıkları için ses yapması doğal senlik bir durum olduğunu düşünmüyorum alabiliyorsan bir macun ve fanla işi çözersin yalnız fan alırken boyutlarına dikkat et kasana sığmayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 20 Temmuz 2021; 21:31:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mert Ali C M kullanıcısına yanıt
    Sorun bence senin faninda dediğin için o kisma cevap verdim. Ben de işin orasindayim zaten, yüksek rpm sese sebep oluyor onu çözmeye çalışıyorum. Bence kasanin normal fani da bu sesin içinde var, bi ara durdurup test etmistim ancak aradan epey zaman geçti, hangi fan daha sesli biraz karıştı birbirine. Yarın olmadi bi kontrol ederim tekrar. Yorumlara bakılırsa diğer harici fanlar faydali oluyormus, insanlar memnun. Bir lira da harcamak gelmiyor aslında içimden mevcut kasaya ama yazin da ses sinirlendiriyor mecbur degistirecegim.

    Boyut konusu aklımda olacak teşekkür ettim, hatta vakifsan yeterince bu hususa direkt sana danışabilirim kral alacağım fani :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jasquera -- 20 Temmuz 2021; 21:35:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jasquera kullanıcısına yanıt
    Bencede o sisteme para harcamak gereksiz DDR3 iyi bir anakart varsa belki 4 çekirdek bir islemxi dışında masraf yapman gerekmiyor benim fan sesi PSU'dan geliyordu halada degistirmedim çünkü bu sisteme para harcamam daha

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mert Ali C M kullanıcısına yanıt
    Hemfikirim seninle üstat. Ne kadar harcarsan harca böyle eski tip kasalar sürekli masraf çıkarıyor gibi geliyor. PSU fanı evet, ben de çok sonradan çözmüştüm onu. Acmaya da çekiniyor ilk baslarda insan, sonra yavas yavas hallediliyor bir sekilde kırıp dökerek :) Senin islemcinin saat hızı benimkimden çok daha iyiydi diye hatırlıyorum. Ben biosdan bir ara 2.4 den 2.8 yapmistim ya da 3.0 tam hatırlamıyorum geçmiş zaman, inanilmaz hızlanmıştı pc. Sıcaklık stok fanla 75 leri görünce eski ayara cekmistim :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jasquera kullanıcısına yanıt
    Zamanında bende bu 775 pin sistemden kurtulup 1156 yada AM4 e geçme hayalleri kurarken biraz araştırmıştım snowman miydi neydi o markanın X6 modeli iyi deniyordu ben biraz marka konusunda takıntılı olduğumdan cooler master in fanlarinada bakmıştım ama pahalilar 212 serisine bakmıştım
    Ancak dediğim gibi eğer küçük bir kasan varsa 2 yada 3 fanli bir soğutucu takamazsin çok büyükler istersen soğutucular ve overclock bölümünde konu aç yardımcı olurlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jasquera kullanıcısına yanıt
    Benimki 2.50 GHz ben overclockla 2.93 yada 2.83 yapmıştım 80-90 dereceleri görünce 2.72 ye çektim bıraktım
    Birde dediğin gibi masraf yapılmaz sorun çıkarıyor arkadaşlarla valorant oynuyordum dx 10 desteğini kesti valorant bende rx550 aldım 2gb 4 aydır yatıyor çünkü ekran kartını takınca Windows açılmıyor eski sistemler çok sorunlu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mert Ali C M kullanıcısına yanıt
    https://www.hepsiburada.com/snowman/sogutucular-overclock-c-1125

    Sağ olsun, ilk yanıt sahibi arkadaşın önerisi üzerine şuraya bakıyorum. İki fanlilar dediğin gibi hayatta sığmaz benim kasaya. Büyük kocaman bir kasa ama icinde el dönmüyor islemci psu dip dibe. İslemci fanini takarken ter içinde kaldım. Klipsleri cocukken kirmisligim bile var. Psu yakin olan klipsi telapati yoluyla oturtuyorsun mesela görmeden el ile çeviremeden, gir ulan artık şuraya diyorsun giriyor öyle illet bir şey. PSU çıkarıp, fani öyle takmaya kalksan, psu sığmıyor önce onu sokman lazim.

    O yüzden tek fanli herhangi bir model uyar mı acaba, standart mı tek fanlilar bilgim de yok. Stok fan gibi otursun maksat. Belki bunlarda klips de yoktur süper olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jasquera -- 20 Temmuz 2021; 21:46:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Mert Ali C M kullanıcısına yanıt
    :( Aynen. Üstat pmden ben sorarım sana, oradan yanitlarsin müsait olduğunda, kişisel sohbete döndü, modlar gelecek şimdi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jasquera kullanıcısına yanıt
    Bunlarda klips yok diye biliyorum anakartin altına plaka yerleştiriyorsun ve anaksrti taktıktan sonra vidayla takıyorsun fanı kasanın modelini söyleyebilirmisin bana boyutlarına bakayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 20 Temmuz 2021; 21:48:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jasquera kullanıcısına yanıt
    Şu anda evde değilim internetin iyi çektiği bir yerde değilim ama görünce cevap veririm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mert Ali C M kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, pm den gönderiyorum hemen, çok sağ ol üstat.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam MX-4 tam f/p ürünüdür ancak alacağınız macunun kutusu karton minik (yani minik dediğime bakmayın tam macundan azıcık büyük bir kutu) bir kutu olmalıdır yani o poşet gibi bişeyde satılanların hepsi çakmadır ve performansı orjinaline göre çok daha düşüktür.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    o macunun çok taklidi varmış herkes alınca bence gerek yok şunu sürsen yeter.macunla işlemci soğutulmaz ses istemiyorsan kaliteli fan alman lazım onlar da pahalı.


    www.vatanbilgisayar.com
    COOLER MASTER HTK-002 HIGH PERFORMANCE THERMAL MACUN - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-htk-002-high-performance-thermal-macun.html

    snowman falan filan diye çakma markalar türedi 200 250 liraya uyuyorsa onlardan da alabilirsin macuna para vereceğine ama sen gösterdiğimi yine de al.stok fan kullanıyorsan çok daha sessiz olacaktır bunlar.



    https://www.hepsiburada.com/snowman/sogutucular-overclock-c-1125

    Bu iyi bir macun değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jasquera

    https://www.hepsiburada.com/snowman/sogutucular-overclock-c-1125

    Sağ olsun, ilk yanıt sahibi arkadaşın önerisi üzerine şuraya bakıyorum. İki fanlilar dediğin gibi hayatta sığmaz benim kasaya. Büyük kocaman bir kasa ama icinde el dönmüyor islemci psu dip dibe. İslemci fanini takarken ter içinde kaldım. Klipsleri cocukken kirmisligim bile var. Psu yakin olan klipsi telapati yoluyla oturtuyorsun mesela görmeden el ile çeviremeden, gir ulan artık şuraya diyorsun giriyor öyle illet bir şey. PSU çıkarıp, fani öyle takmaya kalksan, psu sığmıyor önce onu sokman lazim.

    O yüzden tek fanli herhangi bir model uyar mı acaba, standart mı tek fanlilar bilgim de yok. Stok fan gibi otursun maksat. Belki bunlarda klips de yoktur süper olur.

    Snowman M.200 iş görür. Ben Ryzen 5 2600 ile kullanmıştım, AMD stok soğutucusuna göre gözle görülür bi fark oldu ama aşırı da değil. Sizin durumunuzda fan sesini oldukça azaltır, sıcaklıklar da maks. 75 olur herhalde.

    Mx-4'ün yazıldığı gibi, çok çakması var ve teknobiyotik Arctic distribütörü olduğu için oradan alması en garantisi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @ugandali tüccar @Forum1th Teşekkürler yanıtlar için.

    https://www.hepsiburada.com/cooler-master-htk-002-yuksek-performansli-termal-macun-htk-002-u1-gp-p-BD100279?magaza=Elmac%c4%b1k&url_src=and-product-detail Şunu sipariş ettim artık :) Çok begenilmis artık bilmiyorum ne olur.

    @Ugandali Tüccar dediğinizi duydum hocam çoğu kişi bahsetmis bundan haklısınız.

    @Forum1th Hocam soğutucu sipariş etmedim şu an için, montajla ilgili anakart altına plaka vs. gerekiyor diye duydum aman boşver dedim macunu süreyim stok fan mevcut temiz sessiz eski haline gelsin kâfi benim için diye düşündüm. Macun konusunda da dediğiniz yerden sipariş ediyordum sanırım ben de aynı yerdi hatırladığım kadarıyla ama sonra bunu fark ettim olumlu referansı daha fazla gibi geldi, bilmiyorum iyi mi ettim kötü mü ama zaten islemcim dediğim gibi eski olduğu için, ısı anlamında da bosta 42-45 aralığında oyunlarda 58 lerde olduğundan yola çıkarak bi tık kötü ise de bu macun en azından yillar sonra macun görecek islemci daha kötüsü olamaz benim için dedim :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.