Şimdi Ara

Sony Xperia 1 III, sadece iki yıl Android güncellemesi alacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony Xperia 1 III, sadece iki yıl Android güncellemesi alacak



    Akıllı telefon yarışının en başlarından beri olan Sony’nin Xperia markası, bir türlü pes etmiyor. Sony’nin akıllı telefonlar donanımsal açıdan her zaman “amiral gemi” klasmanına uymayı başardı ancak hiçbir zaman ciddi bir popüleriteyi kazanamadı. Sony’nin yazılımsal problemleri, güncelleme konusunda ciddi sıkıntılar yaratması ve yüksek fiyatlar istemesi, Xperia markasının itibarını yıllar boyunca düşürdü. Son 2 yıldır yeniden beğenilmeye başlayan Xperia markası, yine büyük bir hata yapacak gibi duruyor.



    Sony’nin amiral gemisine sadece iki yıl Android güncellemesi



    Sony, geçtiğimiz ay Xperia 1 III’ü tanıtmıştı. İlk incelemelerde cihaz, büyük övgüler almayı başardı. Özellikle sunduğu kamera ve ekran özellikleri ile cihazın, tam teknoloji meraklılarına yönelik olduğu söylendi. Her ne kadar donanımsal açıdan beğenilse de, cihaz 1300 dolar gibi bir fiyata satıldığından dolayı, standart müşterilere önerilemedi. Anlaşılan Sony, fiyat dışında bir konuda daha sınıfta kalmayı başaracak. Geçtiğimiz günler Sony Hollanda, Xperia 1 III’ün sadece Android 12’ye yükseltileceğini söylemişti. Kullanıcıları ciddi anlamda sinirlendiren durumun ardından Sony, yeni bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Xperia 1 III, 2 yıl boyunca Android güncellemeleri alacak. Ayrıca Sony, Xperia 1 III’e birden fazla Android sürüm yükseltme güncellemesi vermeyi planladıklarını söyledi. Sony’nin en baştan planı bu muydu bilmiyoruz ancak, kullanıcıların tepkisi ile fikirlerini değiştirmiş olabilirler.



    Samsung’un, orta sınıf akıllı telefonları dahil 3 yıl Android güncelleme sözü ve hatta bazı modellere verdiği 4 yıl güvenlik güncellemeleri, Sony’nin bu konuda ne kadar geri olduğunu kanıtlıyor. Geçtiğimiz haftalarda, Google’ın yeni Pixel cihazlarına 5 yıl güncelleme verebileceği iddialarını duymuştuk. Android dünyası bu konuda ilerlerken Sony’nin bu konuda bu kadar geri kalması, Xperia markasını daha da yaralayacaktır.




    Kaynak:https://www.xda-developers.com/sony-xperia-1-iii-update-schedule/







  • anlaşılan ortada ciddi bir güvenlik açığı var gibi !

  • Bazen diyorlar ya siz koskoca şirketten daha mı iyi biliyorsunuz diye, böyle haberleri görünce hiçbir şey bilmedikleri belli oluyor.

  • Yani zaten güzelim markayı unutulmaya yüz tutmuş hale getirdiniz, bari 3-4 sene ana sürüm güncellemesi vereceğinizi söyleyin de dikkatleri üzerinize çekin biraz. Eskiden donanım yetmiyor diye zırvalıyorlardı şimdi donanım canavar gibi ama yok satış yapmak için yok Apple gibi ekosistem gelirimiz yok bizim cihaz satmamız lazım diye saçmalıyorlar. E bu sefer de yazılım olmadığından cihaz satamıyorsunuz. Ben şu anda Samsung Galaxy S10+ kullanıyorum ve bir sonraki cihazım kesinlikle Apple olacak.

  • Ülkemizde resmi satışları zaten yok!

  • Şu telefonun klasına bak be bu bile hayal oldu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu firmalar nasıl bu kadar kötü yönetilebiliyor yani yönetim kadrosundaki birinin bir yakını, oğlu, kızı çıkıp demiyor mu "Baba/anne bak şöyle şöyle" falan diye yani çok saçma biliyorum bu söylediğim ama bu yaşananlar bu söylediğimden daha da saçma. Sony bu noktada rakiplerinden nasıl ayrılır, çok basit ya: 5 yıl sürüm güncellemesi sözü ile. Ahmak adamlar...

  • Haberin kaynağında "en az" iki android güncellemesi alacak diyor. Bunu "At least" görünce anlıyoruz. Bu haber sizin elinize düşünce ne hale geliyor. Sanırım rating uğruna...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.