Şimdi Ara

İTÜ-GSÜ-ODTU-Bilkent İİBF Araştırma Sonuçları (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
4
Favori
3.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kişisel tercihler oldukça önemli bir yere sahip, dediğiniz gibi direkt sektörde çalışmak istiyorsanız işletme size en yakın bölümlerden biridir. Bunun dışında istediğiniz yerlerde işletme gelmiyorsa sizin için oldukça fazla seçmeli ders imkanı sunan bölümlerde iyi alternatif oluşturabilir.

    Eğer sıralamanız Boğaziçi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilere yetiyorsa son iki yılı dediğiniz gibi oldukça fazla seçmeli ders imkanı sağlıyor, değerlendirilebilir diye düşünüyorum sizin açınızdan. Alternatif olabilir diye düşündüğümden Bilkent uluslararası ilişkiler bölümünün ders programına baktım, yine son 2 yılında seçmeli ders imkanı mevcut fakat Boğaziçi'ne kıyasla daha az. Bu durumda biraz risk analizi yapmak lazım.


    Benim gözlemlediğim uluslararası ticaret, turizm işletmeciliği gibi bölümler okulun isminden dolayı veyahut çift ana dal imkanı sunduğu için gidilen bölümler. Ne kadar sonuç alınıyor bu gibi durumlarda bilmiyorum ama benim ilk tercih edeceğim bölümler olmazdı.

    Boğaziçi YBS özelinde ise ders programına baktığımda gayet iyi bir program gibi duruyor uzaktan. Sizin istediğiniz sektörde çalışma imkanını hem bölüm hem okul özelinde verebilecek potansiyele sahip. Bu açıdan Boğaziçi YBS'yi Bilkent uluslararası ilişkilere tercih etme ihtimalim daha yüksek açıkçası.


    Dediğiniz algı bende de yok değil açıkçası ama YBS değerlendirilebilir gözüküyor bana. Yine de sizin ciddi bir araştırma yapmanız lazım, kafa karıştırmak istemem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F49FC6E4 -- 20 Temmuz 2021; 17:41:27 >
  • Bazı videolar eklendi ve bir ekleme yapmak istiyorum:


    Arkadaşlar lütfen bilginiz olan bölümler hakkında bilgi vermekten çekinmeyin.Burada yazılan her mesajı ana konuya ekleyeceğim ve bilgilerimiz birleşirse gerçekten çok detaylı ve faydalı bir konu olur.


    Boğaziçi Uluslararası Ticaret

    Boğaziçi Yönetim Bilişim Sistemleri

    Özyeğin Girişimcilik

    Özyeğin Uluslararası Finans gibi bölümler hakkında net bilgiler tam yok. Bu yüzden eklemeler gelirse ana konuya ekleyeceğim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda bir yer de odtü iktisatın mühendislik kadar iyi olmadığı bahsedilmiş bu noktada bir açıklama yapayım.
    Arkadaşlar mühendisler her zaman sizden üstün tutulur ve özel sektörde sizden yüksek maaş alırlar. Maalesef ki hiç bir iibf mühendislik değil. Belki finans ve pazarlama departmanlarında da bir nebze yüksek maaşla başlarsınız o kadar. Akademik kadro vs akademisyen olmayacaksanız da takılmayın derim. Evet odtü mükemmel insanlar ama hiç birinin bana iş bulmamda faydası yok. 😂 Référence mektubu yazarken iş görürler ama odtü dezavantajı vardır. O da ülkede her şey ama her şey İstanbul'a tıkıldığı için uzun dönem staj vs bulmanız zor olabilir. Öte yandan İstanbulda siz öğrencilerin adam yerine koymadığı Marmara iktisat okuyan 70ka lık adamlar 3 tane uzun dönem stajı sizin ağzınızın suyu akan şirketlerde patlatmış olabiliyor 😂
    Neyse mevzular bu şekil soru olursa sorarsınız
    Özetle kendinizi özel sektörde paralamak istiyorsanız 4 sene boyunda okulda öğreneceğiniz hiç bir şeyi profesyonel hayatta kullanmayacaksınız özellikle devlet üni okuyacaksanız bu da aklınızda bulunsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 20 Temmuz 2021; 20:18:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İibf konusunda Marmara, İstanbul, Boğaziçi ve Ankara Üniversiteleri'nin en iyisi olduğunu düşünüyorum. İlk iktisat fakültesi ve en köklüsü Marmara Üniversitesi'ninki (120 senelik). İstanbul Üniversitesi'nin iktisat fakültesi 1936'da (2.Dünya Savaşından önce) Nazi'lerden kaçan önemli Alman Yahudi iktisatçılar tarafından kuruluyor. Sırf bu bile bence İstanbul iktisat fakültesini seçmek için yeterli. Ayrıca en köklü okul İstanbul Üniversitesi (University of Constantinople'e kadar dayanıyor kökleri). Bunun dünyada örneği yok bence en büyük değeri hakeden üniversite İstanbul Üniversitesi. 2 tane Nobelli öğrencisi var. Ayrıca İstanbul ve Marmaranın bazı bölümlerinde AACSB akreditasyonu vardı. Ankara Üniversitesi zaten Atatürk tarafından kuruluyor. Sırf bunun için bile seçilir. İTÜ aslında ekonomisiyle öne çıkmaz ama İstanbul'da olması ve 250 yıllık köklü bir okul olmasıyla bence seçilir (mühendislikte İtü'nün bence üstüne yoktur gidip tarihçesini araştırın diğer teknik üniversitelerden kat kat iyi olduğunu anlayacaksınız). En önemli devlet adamları, iktisatçılar, siyasetçilerin çoğu Ankara, İstanbul, Marmara mezunu. Saydığınız diğer okulların geçmişi en fazla 50-60 yıllık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA17A26B4 -- 7 Eylül 2021; 15:33:9 >
  • bu kadar ciddi bi yazıya kahkaha atcagımı hiç düşünmezdim okulun acılma yılına baglı olarak , kimsenın umursamadıgı akreditasyonlara falan bakarak değerlendirme yapmak dünyanın en boş analizi galiba. özellikle iibf için tek bir faktör önemlidir ETİKET. lacoste marka ile lcw arasındaki fiyat farkı kumaş farkından degil o küçücük logodan kaynaklı iibf içinde aynısı geçerli kimin etiketi değerli koç bilkent sabancı odtü bogazici gs.

  • Bilkent işletme hakkında biraz okuduktan sonra tabii konuyu açıcam.


    Kendim tam burslu Bilkent İşletme kazandım yarın kayıt oluyorum.İşletme boş bölüm demiştim ama bölüme biraz derin bakınca bence burada diğer yerlere nazaran en azından ODTÜ'ye derinlemesine bakmıştım ve ondan farklı dersler var biraz da mat var gibi


    Dersleri görmek lazım elbette ama


    Finansal Muhasebe

    Olasılık ve istatistik(iktisatçılar görüyor diye biliyordum.)

    Doğrusal Cebir

    İşletmede sayısal yöntemlere giriş.



    Gibi dersler var ama dediğim gibi bir içeriği görmek lazım yani çok mat temelli olmayabilir de bunları iktisat bölümüne bakarken de görmüştüm(bazılarını).Zaten Boun'da mesela 3-4 senin sen dolduruyorsun keza odtü'de de aynı durum var ama bizde 3'ün yarısında başlıyor ve pazarlama ile finans alanından mutlaka birer tane ders almak zorundasın kalan durumlar da alan ve genel seçmeli olmuş.Staj yapmayan adam için iyi fırsat ama bölümde 4.sınıfta zaten yaz stajı zorunlu lakin ben 1'in sonunda bulabilirsem başlayıp ya wat yapacam ya staj en kötü 2 yazından itibaren stajlara başlayıp alanı belirledikten sonra oradan seçmeli alacağım.


    Bu konudaki okulları araştırmalarımı derleyip bir konu altında olumlu olumsuz özelliklerini kendimce yazıp okuyanların mesajlarıyla güncelleyerek sağlam bir iibf konusu düşünüyorum

  • Metufkcr kullanıcısına yanıt

    Ne demek mühendisler iibf'lerden üstün tutulur. Sen sanırım iibf'nin ne olduğundan bir habersin. ABD'de işini iyi bilen kişiler 400-500 bin dolar maaş alıyor. İİBF olmasa mühendislik hiç olmaz. İİBF her zaman daha önemli bir bölümdür. İktisat bilmezsen her yere inşaat diker durusun işte böyle sonrada mühendislik önemli diye gezersin etrafta boş boş. Gelişmiş ülkeler her zaman iktisat bilimini ön planda tutarlar. Mühendislik zaten ölmeye çok yakın bir alandır (bilgisayar/yazılım hariç). Özellikle de makine ve inşaat yakın gelecekte tamamen yok olacak. Küçük bir çocuk bile artık çeşitli programlar kullanarak makine mühendisinin yaptığı çoğu işi yapabiliyor. 3d printer ile ev basmaya başladılar artık gerisini sen düşün. Yapay zeka zaten tüm mühendisliklerin sonunu getirecek. Programlama dilleri bile yavaş yavaş insan diline yaklaşmaya başlıyor. Eskiden assembly ile bir şey yazarken 5 dk önce yazdığımız koda dönünce ne olduğunu unutup boş boş bakardık. Şimdi insan diline yakın Python, Ruby, Perl, java gibi diller var. Dediğim gibi mühendisliğin yakın gelecekte öleceğini düşünüyorum (yazılım/bilgisayar bir süre daha devam edecek). İnsanlar mühendislikle değil bilimle ilgilenecekler artık ve iktisat'da bu bilimlerden biri. Bölümünü iyi bir şekilde bitiren Ingilizce ve bir kaç yabancı dil bilen programlama bilen bir iibfci işsiz falan kalmaz mühendislerden de kat kat yüksek maaş alır. İşsiz kaldım diye ağlayan iibf mezunlarına bakmayın adamlar ingilizce bile bilmiyor, excel kullanmayı yada programlamayı bilmiyor bir zahmet işsiz kalsın zaten. Programlama bilmeden ekonomi alanında hiç bir şey yapamazsın. İktisatta programlama şarttır. Bunu bilmiyorsan ne veri analizi yapabilirsin ne de iktisadi teoriler üretebilirsin. İktisat bilimine önem vermezsen "faiz sebep, enflasyon netice" der durursun İktisat bilimine önem vermezsen kullandığın para biriminin nasıl pula dönüştüğünü kendi gözlerinle görürsün. Sonra bilgisayar, telefon, araba alamıyorum diye oturu ağlama. Ekonomik teorileri bilmezsen ürettiğin malı satamazsın ve kadar üreteceğini hesaplayamazsın üretim çok az bir şey fazla yada az olursa sana milyonlarca dolarlık zarar olarak geri döner tam pick noktasını bulman lazım. Yani ekonomi bilimi olmadan ne mühendisliğin, ne hukukun, ne de bir başka şeyin önemi kalır. En sonunda ülken ekonomik bağımsızlığını kaybeder. Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bu konu hakkında söylediklerini okuyalım şimdi:



    • Hiçbir medeni devlet yoktur ki ordu ve donanmasından önce iktisadiyatını düşünmüş olmasın.


    • Yeni Türkiyemizi lâyık olduğu yüceliğe ulaştırabilmek için mutlaka iktisadiyatımıza birinci derecede ve en çok ehemmiyet vermek mecburiyetindeyiz. Zamanımız tamamen bir iktisat devrinden başka birşey değildir. (Şubat 1923)


    • Bir milletin doğrudan doğruya hayatiyle, yükselmesiyle, düşkünlüğüyle ilgili olan en önemli faktör, milletin iktisadiyatıdır. (1930)


    • Siyasî, askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, iktisadî zaferlerle desteklenmezse payidar olamaz, az zamanda söner.


    • Tarihimizi dolduran bunca muvaffakiyetler, zafer ve mağlûbiyetler, bozgunlar ve felâketler, bunların hepsi vukua geldikleri devirlerdeki iktisadî şartlarımızla münasebetli ve alâkalıdır. Yeni Türkiyemizi lâyık olduğu mertebeye çıkarmak için muhakkak iktisadiyatımıza birinci derecede ehemmiyet vermek mecburiyetindeyiz. Çünkü zamanımız tamamen bir iktisat devresinden başka birşey değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA17A26B4 -- 7 Eylül 2021; 15:44:7 >
  • Saydığınız üniversiteler 50-60 senelik bile değil. Ben üniversitenin ne kadar köklü olduğuna bakardım. Şu anda tüm üniversiteler zaten kötü bir etikete sahip zaten yurt dışındaki kimse adam yerine bile koymuyor. İlk binde bile değiller aslında son zamanlarda bu üniversiteler qs ve Times'ın kriterlerine oynayarak üst sıralarda görünmeye çalışıyorlar ne yapsınlar ilk binde bile değiller. Türkiyedeki üniversitelerin hepsine bu soralamalar bile çok. Ancak ben olsam en eski, köklü olan üniversiteleri seçerdim. İstanbul Üniversite'sinden kimler kimler geçti. Yahya Kemal, Köprülü,Tevfik Fikret, Aziz Sancar, Alfred Isaac, Fritz Neumark, Alexander Rüstow... Ben bu kişilerin gelip geçtiği yerde okutmayı tercih ederdim. (İstanbul Üniversitesi mezunu değilim bu arada buna rağmen bunları söylüyorum). Ankara Üniversitesi, Atatürk tarafından kuruluyor sırf Atatürk'ün imzasının olması bile bence seçmek için yeterlidir. Diplomamda ülkenin zengin ailelerinin soyadlarının yazması iğrenç ötesi bir şey. Sabamcı yazısını görmektense; İstanbul Üniversitesi, İTÜ, Marmara, Ankara, Boğaziçi... bunları görmeyi tercih ederim.

  • + Mühendislik zaten ölmeye çok yakın bir alandır. Özellikle de makine ve inşaat yakın gelecekte tamamen yok olacak.

    İnsanlık olduğu sürece mimarlık,mühendislik,sağlık,yemek,hukuk,iibf...
    bitmez. Bir şeyi öveceksin diye böyle yazman baya gülünç olmuş.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam yazdıklarınızı çürütmek o kadar basit ki ama efor harcadıgıma degmez ciddi ciddi 100k 200k lık iibfleri savunuyorsunuz sabancı bilkent koç karşısında.allah akıl fikir versin ne diyim

  • Evet bölüm dolmasa bile ben İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi, Marmara, Ankara, İTÜ gibi yerleri Sabancı ve Koç'a tercih ederim. Söyleyeceklerim bu kadar. Ayrıca Koç'un ücretlileri 200-300k'larda. Sıralama bir şey ifade etmez.

  • Ya gülüm geç tatavayı. ODTÜ IIBF'den mezun olmasam işe girmesem mühendis maaşlarını ve pozisyonlarını bilmesem inanacağım da neyse ateşli bir liseli olarak gerçekler suratına mezun olduğunda acı vurur benden demesi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt

    Birincisi liseli falan değilim. İkincisi önce düzgün bir üslupla kullanın. Üçüncüsü ben iktisattayım ve tanıdığım çok iyi yerlerde olanlar var hem yurtdışında hem yurtiçinde. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Siz muhtemelen kendini geliştirmeyen ve etrafta zırlayan beceriksiz mezunlardansınız. Konuştuğum hiçbir akademisyen sizinle aynı fikirde değil bu konuda. Gelecek yıllarda buraları okuyacak kişileri yanlış bilgilendiriyorsunuz. Herkese tavsiyem gidip en yakın iktisat bölümündeki öğretim görevlileriyle konulmaları. İktisatın nasıl önemli bir alan olduğunu, iktisat olmadan hukukun da mühendisliğin de siyasi düzenin de bozulacağını onlar size anlatsın. Senin gibi amacı okulda sınav geçmek olanlar, kendini geliştirmeyip orada burada ağlayı zırlayanlar bir zahmet düşük maaşlara çalışsın yada işsiz kalsın zaten. İktisat her yöne açık bir alandır burada öğrendiğiniz bilgilerle yapamayacağınız şey yok. Kendi şirketini de açarsın farklı alanlara da yönelirsin. Ne kadar para kazanacağın sana bağlı. Doğru dürüst Ingilizce öğreneceksiniz, bilgisayar, programlama bileceksiniz bir kaç tane de ikinci yabancı dil bileceksiniz. Bu şartları sağlayan işsiz kalmaz. Okulda öğretilenlerle yetinilirse sonuç senin gibi olur. Devlet üniversitelerinin hiçbirinin ingilizce hazırlığı yeterli değil. Yazılı sınav yapıyorlar zaten konuşma beceresini ölçmüyorlar devlet okullarında bu çok yanlış. Ama bazı vakıflarda konuşma beceriside ölçülüyor. Sen bu eksiği kendin kapatmamışsan düşük maaşlara çalışman normaldir. Bu alanda çalışıp çok yüksek maaş alan tanıdıklarım var. Bu kişileri tanımasam bende sana inanacaktım. odtü'yü bilmem iktisatta çok iyi olduğunuda düşünmüyorum çünkü hukuk gibi dersleride bilmek gerek iktisatta yani hukuk fakültesi bulunan bir okul daha iyi olur ama Boğaziçi, marmara, ankara, istanbul, koç, bilkent, sabancı gibi yerlerden mezun olanlardan bazıları çok iyi yerlerdeydi. Ama şahsi olarak ben sabancıyla koçu seçmezdim (bu benim kendi kişisel görüşüm zengin ailelerin soyadını diplomama yazdırmak istemem)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA17A26B4 -- 7 Eylül 2021; 19:31:57 >
  • Jsıdjglsmwpsks yarılıyorum ya. Aynen gülüm aynen. 1 ben sınıfı geçmeye çalışmadım zaten de sana acı bir gerçek söyleyim okulda öğrendiğin hiç bir şeyi iş hayatında kullanamayacaksın zaten. Işsiz falanda kalmadım trnin en büyük holdinglerinden hani ünisi de olan senin zengin aile soyadını diplomamda taşımak istemem dediğin yerde 🤣 çalışıyorum. Bunun yanı sıra ben gerçekleri söyledim bir endüstri mühendisi bir makinacı vs ile kendini bir tutamazsın. Bizim arkadaş 4800 teklif verdiler pwc de sen ne diyon. Hocaların %90ı özel sektörden bir haber ciddiye almıyorum dediklerini alanlara da yazıktır.

    Ben işsiz kalıp ölürsünüz demiyorum sadece kendi yerinizi bilin. Data sciencecı aylık 20bini alırken siz 4800e ok dersiniz o yüzden bırakın tatava yapmayı bir de atam sen kalk ben yatam demişsin gülüm 1930da değiliz 2021deyiz her şey digitalleşmiş bir durumda. Evet sosyal bilimci lazım bu ülkeye ama iş piyasasında kendi yeteneklerini üstüne koyamıyorsan çok da lazım değil. Ben anlamadım şuan neyin aklını verip tartışmasına giriyorsun. Bak bakalım ASELSAN'a mühendis pozisyon ve maaşlarına sonra gel iibfci pozisyon ve maaşlarına bakarsın. Kuru kuru bir tatava yapıyorsunuz da ben anlamıyorum.

    Hele zaten odtü okuyorsun. Ankara'da doğru dürüst staj yapabileceğin şirket bile yok. Biz staj verin nolur diye ağlarken İstanbul'da adam yerine koymadığımız ünilerde millet lokasyonel avantaj sayesinde cv dolduruyor.

    Gençlik ateşiyle bir iddianız var anlıyorum. Mezun olunca boş olduğunu anlarsınız. Hadi sağlıcaklan


    Bana işsiz zırlayan mezun dendi ahahflfldğdmfpdndpfmdl bunu aşamıyorum. 🤣🤣🤣

    Ben mezun olmadan çalışmaya başladım btw. Sanırım üstte demiştim ama yine söyleyim. Olaydan bir haber olduğun o kadar belli ki dersleri önemsiyorsun. Dersler bomboş bunu unutma git data science, IT sertifikası al daha faydalı olur. Abi tavsiyesi sonrsa ben değil sen burada ağlayabilirsin.

    Mühendisler gider bir MBA patlatır yöneticiniz olur. Siz de avanak avanak burda bana laf yetiştirirsiniz. Daha fazla ciddiye alamayacağım atam ataö sen kak ben yatam hadi sağlıcakla.

    Bir şunu öğren bunu öğren şunu yap demişsin daha bunların hangi departmanda ne işr yaradığını bilmediğine çok eminim.

    İngilizceyi bir zahmet öğren yoksa zaten işsizsin torpilin yoksa.


    Aynen kanka iktisat baya önemli bölüm atam demiş haklısın ama bizim iktisatçı arkadaşlardan aklı çalışanların data science'a kayması haricinde çoğu 4800e big 4da taxcı oldu ya da bankada paralıyorlar kendilerini skmfpgmsşsmfpmdoenfofdm. Bir de satın almacı olanlar var Fordda 😂😂😂😂😂 ona göre hesap et.

    Yeni Türkiyemizi lâyık olduğu mertebeye çıkarmak isteyen genç iktisatçılara bankacı olma şoku 😂

    Kendim söyledim kendim güldüm ya. Yazık valla neyse mezuniyete yakın tutuşur bir tarafın o zaman bakarız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 8 Eylül 2021; 12:27:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O sabancı koçta öğrencilere sunulan imkanların 9393399339 da biri bu ülkenin odtüsü itüsü boğaziçisini toplasann yok.

    Boş şovenizm yapıyor ciddiye almaya değmez.

    Bir odtülü olarak söylüyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 8 Eylül 2021; 9:17:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şunu anlamıyorum gerçekten burada bir kitle var dünyadan iş piyasasından bir gram haberi yok ama sürekli yok babaannemin ebesi şurda çalışıyor şöyle dedi yok ebemin kuzeni şurdan mezun oldu şu işi yapıyor. Sürekli bir iş dünyası adına ahkam kesmeler. Ama cümlelere bakıyorsun gerçekte olan ile uzaktan yakından alakası olmayan bir durum. Bunlara kanmayın arkadaşlar. Gidin işi iş dünyasını bu dünyada olandan öğrenin sağdan soldan yarım yamalak duymayla çizdiğiniz hayal dünyası mezun olduğunuzda öyle bir patlar ki üzülürsünüz.

    Ya burada bana Yeni Türkiyemizi lâyık olduğu mertebeye çıkarmak için iktisatçi vs vs dendin ya yazık günah. Bu kafalarla yaşamayın arkadaşlar. Hayır iktisatçılar pek bir b.k yaramamış ki atam öldükten sonra neredeyse her 10yılda 1 IMF'den para dilenip kriz ve yoksulluk yaşamışız hala da yaşıyoruz. Geç babam geç gençken kan deli akıyor herhalde ondan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 8 Eylül 2021; 9:20:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt

    Öncelikle ankaradaki okullar konusunda haklısınız. Bu tür bölümler İstanbul'da okunmalı eğer imkan varsa yurtdışına çıkılmalı. Ama mühendislik konusunda size katılmıyorum. Ekonominin mühendislikten daha önemli olduğunu düşünüyorum. İş bulma konusunda benim arkadaşlarım, çevremdeki çoğu kişiler gayet iyi yerlerdeler ve 10k kazananda var 40k kazanan da. Ekonomi farklı alanlara yönelmenin en kolay olduğu bölümlerden biri. Yani ne iş yapacağı ne kadar kazanacağı kişinin kendisine bağlı. Mühendisler de zaten artık işsiz kalmaya başladı. Tıp okumuyorsan hiçbir bölümün garantisi yok o yüzden herkes ideali olan bölümü okumalı. Ayrıca data science, artificial intelligence gibi konular ekonominin de alanına girer. Yapay zekanın ilk kullanım alanlarından biri yine ekonomidir. Söylediğim sabancı, koç olayı tamamen benim kendi kişisel görüşüm  Bu okullarda iyi eğitim verildiği kesin ama her şey bu değil bence ben okulun tarihi geçmişine daha çok önem veririm. Bana göre okul ne kadar köklüyse o kadar iyidir. Mesela iibf konusunda Marmara, İstanbul, Boğaziçi, Ankara. Mühendislikte İTÜ. Bu benim kendi fikrim. Örneğin bir başkasına göre sabancı itüden daha iyi olabilir ama ben 250 yıllık geçmişinden dolayı itü derim yada 120 yıldır ekonomi eğitimi veren marmarayı koç'a tercih ederim.

  • Marmara’nın 100-120 yıl önceki halinden uzak olduğunu idrak edemiyor musunuz hocam? Marmara kötü bir okul değil bence ama bahsi geçen okulların imkanlarına bakınca sizin söyleminiz saçma geliyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt

    Siz daha iyi imkanları olsun istiyorsanız sabancı, koç seçebilirsiniz ama ben olaya o şekilde bakmıyorum. Bana göre imkanları değil okulun köklü olması ve tarihçesi önemli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA17A26B4 -- 8 Eylül 2021; 13:4:53 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.