Şimdi Ara

Araştırmacılar mRNA aşısının anne sütü yoluyla çocuğa geçip geçmediğini inceledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araştırmacılar mRNA aşısının anne sütü yoluyla çocuğa geçip geçmediğini inceledi



    Bilindiği üzere aşılar bulunmaya başlandığından bu yana, aşı karşıtı komplo teorilerinin ardı arkası kesilmiyor. Yakın zamanlarda ortaya atılan bir varsayıma göre mRNA aşıları anneden çocuğa emzirme yoluyla geçebilir. Ancak yapılan bir araştırma bu varsayımın doğru olmadığını gösteriyor.



    California San Francisco Üniversitesi'nde (UCSF) yapılan küçük bir araştırmaya göre RNA aşıları insan sütünde tespit edilmedi. Yapılan araştırma kapsamında yedi kadının sütü mRNA aşılarını olmalarının ardından analiz edildi. İncelemede anne sütünde herhangi bir şekilde aşı mRNA'sına rastlanılmadı. Bu anlamda çalışmaya göre aşıyı reddeden anneler rahatça aşılanabilir ve aşılandıktan sonra da çocuklarını emzirebilirler. UCSF'de doktora sonrası araştırmacı olan ve çalışmanın baş yazarı Yarden Golan verili bulguların aşıların kullanımına dair deneysel bir kanıt sunduğunu ve süt numunelerinin hiçbirinde aşıyla ilişkili bir bulguya rastlamadıklarını söyledi.



    Ayrıca Bkz.Covid-19 aşısıyla erkeklerin üreme bozukluğu arasında ilişki var mı?



    Öte yandan şimdilik çalışmanın kapsamı çok küçük ancak bilimsel olan tek veriyi de bu çalışma sunuyor. Bu anlamda araştırmacılara göre bir söylentiden çok daha önemli çalışmanın sundukları. Bununla birlikte Dünya Sağlık Örgütü de emziren kişilerin aşılanmasını başından beri tavsiye etmekte. Ayrıca Emzirme Tıbbı Akademisi'nin açıklamasında da teorik olarak bebek bağışıklığını etkileyecek aşı nanoparçacıklarının veya mRNA'nın meme dokusuna girme veya süte geçme riskinin çok az olduğunu söyledi.




    Kaynak:https://scitechdaily.com/no-sign-of-pfizer-or-moderna-covid-19-vaccines-in-breast-milk/







  • Yarden Golan...Hmmm... That sounds not a "kosher" dude!

  • Dışarıda oda sıcaklığında 6 saatte bozunan bir şeyin insan vücudunda sıcakta ve bir çok etken varken süte geçmesini beklemek bence mantıksız zaten.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu araştırma için artık çok geç

  • 7kişi. :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Dışarıda oda sıcaklığında 6 saatte bozunan bir şeyin insan vücudunda sıcakta ve bir çok etken varken süte geçmesini beklemek bence mantıksız zaten.
    Virusler hakkinda daha fazla bilgi edinmeni tavsiye ederim. Virusler dis ortamda cansizken canli hucresine girdiginde canlilar gibi davranir.

    mRNA asisinda da rna depolanan paket canli hucreye mRNA yi tasir ve vucut bagisiklik reaksiyonu verir. Yani dis ortamla canli vücudundaki tepkileri ve dayanikliliklari farklidir. Canli vucudunda emin ol daha aktiftir ve daha fazla canli kalir


    Sute gecme durumunu bilmiyorum ama mantiken mRNA larin sute gecmesi biraz zor. Gecerse bagisiklik yaniti kolostrum ile gecebilir ki o da faydali bişey bence gecebilir mahsuru yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bender B. Rodriquez kullanıcısına yanıt
    Virüsleri ve aşıları biraz daha araştırmanızda fayda var. İsterseniz kolayca açıklayıcı videolar tavsiye edebilirim ben bizim çocuğa öyle anlatıyorum.

    Virüslerin canlı olup olmadığı her daim bilim dünyasında tartışmalıdır ki bu konumuz bile değil.

    Bu aşı ise Spike protenini ürettirecek mRNA kodu bulunmakta bu hücreye girdikten sonra hücre proteinleri üretiyor ve kana salıyor. Sonrasında bağışıklık hücreleri bunu inceleyip ona göre antikor üretiyor. Sonrada hafıza hücrelerine aktarılıyor gelecekte tekrar üretmek için.

    Ancak bu mRNA aşısı virüs gibi daha iyi bir korumaya sahip değil. İnce bir yağ tabakası ile kaplanıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Viroloji doktora ogrencisiyim :))

    Google da hizli bir aramayla guzel cevaplamissin. İlk yazdigin cevabin da yanlis oldugunu anlamissindir umarim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bender B. Rodriquez kullanıcısına yanıt
    Bizde sen ilk okula gitmez iken kimya mezunu ve biyokimya dersi almıştım sonrasında da çok okur çok belgesel izlerim kafadan yazdım bunları ki yıllar öncesinden biliyorum nereden çıkartıyorsun Google’dan yazdığımı.

    Neresi yanlış anlamadım ? Sen söyle neresi yanlış sende demişim geçmez diye bende demişim geçmez diye.

    Ben hızlıca insan vücudunda bozunur, bozunmasa da hücreler tarafından emilir diyorum. Süt sıvısındaki hücrelerde bozunmadan gelecek sonra saatlerce bekleyecek falan filan imkansız bir şey demişim neresi yanlış.

    Ayrıca öğrenciliğine gençliğine veriyorum kimseye bilip bilmeden yok araştır filan denmez tamam bizde kazandık okuduk ama edep Türkçe ve ahlakta dikkatli de olduk okuduğumuzu anladık anlamasakta sorduk.

    Sizde şunu mu demek istediniz böyle mi filan demeniz tanımadığınız birisi için en iyisidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 20 Temmuz 2021; 23:17:17 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • süt kısmına katılıyorum ama sütten önceki açıklamayı anlamak mümkün değil. bu konuda vermek istediğiniz mesajı, tam olarak veremediğinizi düşünüyorum.


    aşı vücuda bir virüs veya bir bakteri parçasını sokuyor. aşının yaptığı bu iş, vücudun bağışıklık sistemine karşı bir sunum, tanıtma oluyor. bu tanıtma işleminden sonra da hemen kayboluyor ama vücudun bağışıklık sistemi, bu tanıtma işlemi sonrasına gördüklerini hemen hatırlama yeteneğine sahip oluyor. vücud gerçek bir virüs ve bakteri ile karşılaşınca da enfeksiyonun önlenmesine veya enfeksiyonun şiddetini azaltmaya yönelik bir bağışıklık tepkisi meydana getiriyor. aşının vücuda girdikten sonra bozulması konusunda, insan vücud sıcaklığı ile ilişki kurmanız çok ilginç olmuş.


    çiçek aşısı, kızamık aşısı, grip aşıları, çocuk felci aşıları vb. bunlar zorunlu aşılar diye biliyorum. hal böyle olmasaydı, anne sütünü içen çocuğun bağışıklık sistemi de gelişmiş olurdu. bu başarılabilseydi eğer, bir bağışıklık sistemine ait tüm bilgileri, ikinci bağışıklık sistemine transfer etmiş olurdular. bunu başarmaları bence mümkün değil. keza bazı hastalıklar ırsi olabiliyor. bu durumu düşününce de bu hastalıkların önlenebilmesine yönelik çok ilginç çalışmalar ortaya çıkardı. mrna'nın üstlendiği rolü düşününce, sütten anneye geçip geçmediği yönündeki çalışmaları anlamsız buluyorum ben de. lakin böyle bir çalışma yaptıklarına göre, sadece iyi değil, kötü yönde de bir şeylerin yürütülebiliyor olma ihtimalini, insanın aklına getiriyorlar. ya onlar aptal rolü yapıyorlar, ya da bizi aptal yerine koyuyorlar.. mrna'da bir şey var amahadi hayırlısı bakalım. yalancının mumu yatsıya.. derler. Araştırmacılar mRNA aşısının anne sütü yoluyla çocuğa geçip geçmediğini inceledi 





  • gun kullanıcısına yanıt
    Kendimi şöyle ifade edeyim o zaman. Benim yazdigim mesaj ile paralel bir aciklama yazmissin hocam. Hemen hemen ayni seyleri yazmisiz. Ama ilk mesajinla uyusmuyor.


    Yanlis kisim dis ortamda dayanamiyor sute nasil gecsin demissin ben de ona itafen dedim ki asi yada virus disarda durdugu gibi vucudun icinde durmaz. Vucuda girdikten sonraki proses daha farkli. Ben paket tasiyor demisim sen lipidlerin icinde giriyor demissin mesajlar tamamen ayni zaten. İlk mesajinla celisince sonradan araştırdığını dusundum ki bu yanlis degil olabilir istersen onceden ogrenmis ol istersen 10 saniye once ogrenmis ol sorun degil.


    Ben mesajimda da demisim zaten asi mRNA si yada lipid paketi sute gecmez bu çok sacma. Gecerse bagisiklik ogrenimi gecebilir bu da iyi bisey diye.


    Ayni seyleri savunmamiza ragmen anlasmazligimiz senin cumlende. Dis ortamdaki hareket ile vucuttaki hareketi kiyaslamak yanlis bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt

    Sırf size yazmak için ayla sonra hesabımla giriş yaptım. Bu kadar bilgisiz iken bu kadar kendinizden emin konuşmanızı aklım almıyor. Lütfen yaşınızın insanı olun ve yaşın bir bilimde bir bilgi göstergesi olmadığını kabul edip daha fazla bu konuda yazmayın ve bu konuyu bilen insanlara danışın. Genç arkadaşların kafasında daha fazla bilgi kirliliği yaratmayın. Son olarak tüm yazdıklarınızın mantığa sığmadığını umarım farkındasınızdır.

  • Turgay Yıldızda mrna biontech olmuş , ve 2 . dozdan kısa süre sonra kalp krizinden öldü. Hala bu aşıyı savunanlar var şaşırıyorum.


    O ne idüğü belirsiz aşıyı olmasa belki aramızdaydı

  • Bender B. Rodriquez kullanıcısına yanıt
    Benim demek istediğim durduk yere kimyasal bozunmaya sıcaklık ile uğrayan bir madde insan vücudu gibi milyonlarca kimsayal etkileşim olacak yerde çok kısa süre dayanır demek istedim ki halen devam ediyorum aynı şeyi söylemeye yani süte geçecek vakti bile olmaz zira süt anında üretilen birşey değil 3-4 saatte üretiliyor ki sonra memede bekleyebilir vs. vs. Tam açık yazmamış olabilirim anlaşılır diye.

    Tamam öğrenebilirim araştırıp vs. Ama sizin bunu ön yargı ile söylemeniz yanlış, özellikle internet ortamında kimle konuştuğunuzu bilmiyorsanız buna dikkat etmeniz gerek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Hocam kim oldugunu gayet iyi biliyorum. O konuda sorun yok. Bildigim icin boyle konustum zaten. Ama hala yorum yaptigim konuyu anlayamadin. Sute gecme ihtimalinin olmadigini düşündüğümü zaten 3. Defa soyluyorum. Enjektorun icindeki sivi diyeyim dis ortamda 3-6 saat arasinda bozulur bu konuda da hem fikiriz. Bunlari savunmana gerek yok.

    Olay burda kopuyor. O asi vucuda girsin bagisiklik olustursun diye yapilan bisey senin dedigine gore asi vucutta daha erken bozulacak 2 saat diyelim buna da o zaman insanlara 2 saat icinde bagisiklik olusturmak zorunda ki faydasi olsun. Bunu bi dusun sonra bidaha konusalim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bender B. Rodriquez kullanıcısına yanıt
    2 saat içinde ya bozulacak yada hücreler tarafından emilecek sonuçta tükenecek ama o sürede bağışıklık oluşmayacak.

    Hücre duvarından geçen mRNA Spike proteini üretimi gerçekleştirecek onlar salınacak tekrar kana ve ondan sonra bağışıklık üretme başlayacak sorun var mı ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Hocam tamam biliyorsun sen. Bozuldu asi falan kalmadi. Saniyesinde spikeler uredi sonra vucut savasti seninki dogru

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.