Şimdi Ara

İzmir'den İstanbul'a 1 veya 2 Günlük Gezi İçin Öneriler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,


    Ailemizle bayramda İstanbul'a günübirlik (ya da 1 gece konaklama olacak şekilde) bir gezi yapmak istiyoruz. İzmir'den binek aracımız ile yola çıkacağız.


    Daha önce İstanbul'da sadece Kuleli Askeri Lisesi'ne gitmiştim. O da sınav amaçlı idi.


    Konuştuğum akrabalardan biri aracınızı Gebze'de bırakıp Marmaray ile geçin dedi. Pandemi'de söylediği çok mantıklı gelmedi ama bayramda dahi trafik bu kadar yoğun olur mu?


    Hem gezi rotası hem de konaklama için önerilerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.




  • aracı gebzeye bırakmak dünyanın en saçma şeyi. İstanbul'a İzmir'den sık sık akrabalarım gelir hep otomobil ile gezdiririm, otomobil büyük nimet.

    bayramda zaten yollar daha boş oluyor. birkaç sene önce teyzemler kendi otomobilleri ile bayramda İstanbul'a geldiler. aynı anda benim ailem de gelmişti. iki otomobil ile gezdik, çok güzeldi. tabii ki gene yollar boş değildi ama normale göre daha rahat idi.

    ben normalde toplu taşımayı çok severim ama kendim tek tabanca isem o zaman severim, çünkü sadece A noktasından B noktasına gidiyorum ve tamam. ama, olay gezmek ise, yanında gezdirecek kişiler varken toplu taşıma olayı çok çok büyük vakit kaybı oluyor. bir yerden başka bir yere geçmek için vakit kaybı da çok oluyor.

    otomobil candır. nereye gidecekseniz yol tarifi alın, gittiğiniz yer Ortaköy gibi dar sokakların olduğu bir yer bile olsa sokak aralarında özel otoparklar oluyor, oralara bırakın. mis gibi gezersiniz bayramda.

    yalniz dikkat, Sultanahmet bölgesinde yemek yiyecek olursanız yiyeceğiniz yeri iyi seçin. internetten yorumlarına falan bakın. özellikle ramazan ayında akıl almaz derecede pahalı ve kalitesiz oluyor oraların lokantaları, önermem. Suktanahmet civarı tam bir yabancı turist merkezi olduğu için oraların kolantaları tamamen turist tokatlama amaçlı çalışıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 19 Temmuz 2021; 9:54:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • birkaç öneride bulunayım;

    - mümkünse gece konaklamalı yapın, günlük daire kiralama yapabilirsiniz, gelmişken gece Ortaköy'den köprüyü seyretmeden dönmeyin.

    - Eğer Sultanahmet-Ayasofya'nın olduğu bölgeyi gezecekseniz, buranın ardından Süleymaniye camisinin (İstanbul üniversitesi) bulunduğu yere gidip ordaki Mimar Sinan teras Cafe'den boğazın manzarasını görmelisiniz, mükemmeldir. ayrıca Süleymaniye camisinin yanındaki meşhur kuru fasulyecilerde tas kebabı - pilav - yoğurt üçlüsünü yemenizi öneririm, mükemmel yapıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HOCAM ŞU AN İSTANBULDA YOLLAR BOŞ. Bİ DE BURASI ARABASIZ OLMAZ. ÇOK ZORLANIRSIN.

  • metro ya bin akarsın serin serin devam

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.