Şimdi Ara

Boş/Protesto oy atacaklar BU SİZE! Protesto için oy vermeyecekler de!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdilerde insanların kafasında böyle bir düşünce oluşmuş durumda: Ben siyasetteki kimseyi doğru bulmuyorum seçim günü protesto için oy pusulamı boş bırakırım/geçersiz oy atarım ya da oy vermem. vs.

    Arkadaşlar siz böyle yapmanın gerçekten de siyasettekilerin dikkatini çekip kendilerini düzelteceklerini mi sanıyorsunuz? Hele hele mevcut iktidarın önceki bir seçimde zar zor başa geçip "Mesajı aldık, metal yorgunluğu, silkeleneceğiz" diye söylemlerinden sonra her şeyi daha da kötüye götürdüklerini, sözlerini tutmadıklarını unuttunuz mu? Her şey internette mevcut, dedikleri ve yaptıkları...

    Bakınız bu "protesto oy" hareketi bu sistemde mevcut iktidarın kazanma ihtimalini artırır ve siz hiç kimseyi beğenmeyenler şu anda ülkenin sahip olduğu sıkıntıları uzunca bir süre ve daha da ağırlaşarak ve kronikleşerek yaşarsınız, bu ülkede yaşayan herkes yaşar (yandaşlar ve iktidardakilerin dıdısının dıdıları hariç). Çünkü onlar değişmeyecek bu bir gerçektir ve eğer siz bir değişimin olmasını istiyorsanız aralarından en iyisini seçip oyunuzu ona vermelisiniz, bu vatandaşların en temel haklarındandır; yönetimleri seçmek. Evet yapacağımız şey şu; kötünün iyisini seçmek. Tamam hepsi kötü, hiçbirini bu topraklara yönetici yapmaya layık görmüyorsunuz fakat burada yapılması gereken şey olabilecek en iyi partiyi, kişiyi, milletvekillerini vs seçmektir çünkü bunu yapabiliriz, çünkü buna ihtiyacımız var, çünkü bu bizim hakkımız. Bir kişiye veya bir partiye olan kızgınlığınız elbette kararınızı etkileyebilir ama sizi oy vermekten alıkoymasın. Fanatikliğe de lüzum yok, mantık çerçevesinde düşünelim biz vatandaşlara yararı dokunabileceklere yönelelim arkadaşlar.


    "Protesto oy" olayı bitki örtüsü her dem yeşil demokrasi olan ve insan haklarının bir yere sahip olduğu İskandinav ülkeleri gibi yerlerden başka bir yerde işe yaramaz hele "başımızdakiler"in nasıl kişiliklere ve alışkanlıklara sahip olduğunu bildiğiniz bu ülkede ve bu sistemde asla işe yaramaz. Bir oy bir oydur, "ben mi kurtarıcam ülkeyi" diye düşünmek demokrasinin ne olduğunu bilmemektir, seçimler bu yüzden yapılır, demokrasi böyle çalışır onu yaşatalım. Tarihin akışını belirlemek gibi bir hakkınız var lütfen o hakkınızı kullanın.



    Şu arkadaş özet geçmiş:


    PurpleBixiyoutube
    PurpleBixi, 2023 Seçimlerinde Boş Oy Verecek ya da Protesto Oy Vermeyi düşünen arkadaşların Türkiye gibi bir ortadoğu ülkede ülke liderlerinin bu tepkiyi dinlemeyeceğini oylarının tamamen çöpe gideceğini söylüyor. Kısaca Boş Oy; Türkiye gibi bir ülkede sisteme tepki olarak algılanmaz kararsız olarak algılanır ve ilgilenilmez, boş oy en çok oy alan partinin işine gelir ve başkan o olur. Eğlendiyseniz Beğenmeyi ve Yorumlarda Fikrinizi Belirtmeyi Unutmayın! Videolardan Hızlıca Haberdar olmak için Abone Olup, Bildirimleri açabilirsiniz! 00:00 | Giriş 01:02 | Oy Vermeyeceğim, Tepkimi Ortaya Koyacağım. 03:16 | Türkiye'deki Seçim Sistemi, Elinde Sonunda "Ya CHP Ya AKP " 08:28 | X Birisi Aday Olursa ben Erdoğan'a Oy Veririm. 09:31 | Boş Oy Atmak 11:10 | Muhalefetin Tek Aday Gösterip İlk Turda Kazanabilme İhtimali de Var 13:51 | Erdoğan'ın Aday Olma Hakkı Bitmedi mi ? Twitch : https://www.twitch.tv/purplebixi Instagram : https://www.instagram.com/purplebixi/ Twitter : https://twitter.com/purplebixi Discord : https://discord.gg/purplebixi
    https://www.youtube.com/watch?v=qQTGJK6p2Sw

     Edit:

    "Ülkeyi uçuruma sürükleyecek oy atmaktansa hiç oy kullanmam vicdanım rahat olur daha iyi" diye düşünenlerin şunu bilmeleri gerek; bir şey yapmak kadar yapmamanın da bir sorumluluğu vardır.


    Tıpkı yolcu trenini hangi raya yönlendirirsin sorusu gibi: Bir yolcu treni vardır, sen trenin yolunun üstündeki açılır kapanır köprünün kontrol odasındasın, oranın sorumlususun ve köprüde sorun var; kapanmıyor. Köprüye gelmeden önceki makası değiştirip trenin yönünü değiştirebilirsin. Eğer rayın makasını değiştirirsen trenin yönü değişir ver uzaktaki kullanılmaması öngörülmüş raylarda oturup mola veren ve olaydan habersiz 5 işçi hayatını kaybeder ama bir şey yapmaz ve değiştirmezsen tren dümdüz devam eder ve bu sefer açık kalmış köprüye son sürat girerek pek çok kişinin ölümüne sebep olacak kaza yaşanır.


    Yani oy vermiyorsun diye vicdanını rahatlatma çünkü bu da bir seçimdir ve sorumluluğu vardır.


    Edit 2:

    Yorumlara verdiğim cevapları da okumanızı rica ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stableRevulation -- 17 Temmuz 2021; 18:53:52 >



  • Yahu bunu yazanların yüzde 90'ı bildiğin akp'li zaten. Forumda zırt pırt başlık açıp şöyle şeyler yazarlar.

    Asıl sorun muhalefette
    Oy verecek parti yok.
    Oy versek ne değişecek.
    İstanbul'da seçim tekrarı sırasında sakın sandığa gitmeyin Akp çoktan ayarladı salaksınız siz diyenlerde bunlardı.

    Birde İyi parti'ye Deva'ya verecektim bilmem ne ilçesi gençlik başka yardımcısı tweetini sevmedim vermeyeceğim diyenler elbette

    Birader okuduğunu cidden anlamıyorsun. Çözüm süreci işlevsiz ve yanlıştır. Bu yüzden hikaye. Sorunu çözme açısından anlamsız.


    Diğer yazdıklarınız tamamen söylediğim her şeyi çarpıtmak tüm HDP'lilere terörist demekten ibaret. Atatürk zamanında değiliz. Yıl olmuş 2021.


    Ve ben bu üslubu alıntılayıp çarpıtmayı başka bir kullanıcı adı ile hatırlıyorum. Fanatik akp'linin tekiydi. Dolayısıyla son mesajım.

    dostum aynen bişey değişmeyecek, bu partilerin siyasi ideolojik fikirlerinden başka bir FARKLARI yok.


    zaten aynı meclisteler.


    Erdoğan ile Akşener zamanında aynı sofradan çok yemek yediler. bunlar birbirlerini bizim tanıdığımızdan da iyi tanıyorlar. örnek bu.


    elbette hepsi daha iyi bir ekonomi daha zengin halk istiyordur bunda şüphem yok ama eldeki mal da bu yani. daha ötesini beklemek hayal kırıklığıdır.


    çünkü ülkenin sorunu siyasi yapılanmalar, partilerin davranışları değil sadece... bu bir bayrak yarışıdır ama, partilerimizin benimsediği ekonomik model çok günü kurtaran cinsten ve o yüzden 10 yıl iyi 10 yıl kötü oluyor.


    benim beklentim çok daha uzun vadede planlamalar, çünkü ülkeyi bu düze çıkartır ama partilerimizde de bu yok.


    o yüzden benim de hiç birine oyum yok. 1 oydan bişey olmaz belki ama ben safımı belli edeyim.

  • ha boş oy yada protesto oy vermişsin ha malum yere oy vermişsin

  • Cok guzel soylemis ya: "Kimse sandiga gitmese, Erdogan sadece kendi attigi bir oyla kazansa aynen devam edecek."  

  • Daha önce de dedim terörle geçmişte veyahut bu gün kim el ele kol kola geziyorsa benden ona oy gitmez

    Bakıyorum hepsi bunu yapmış bende kimseye oy atmıyorum


    Güvendiğim tek kişi Mansur onu da aday göstermeyeceklerini biliyorum gösterirlerse atarım öbür türlü benden oy moy yok

  • Yahu bunu yazanların yüzde 90'ı bildiğin akp'li zaten. Forumda zırt pırt başlık açıp şöyle şeyler yazarlar.

    Asıl sorun muhalefette
    Oy verecek parti yok.
    Oy versek ne değişecek.
    İstanbul'da seçim tekrarı sırasında sakın sandığa gitmeyin Akp çoktan ayarladı salaksınız siz diyenlerde bunlardı.

    Birde İyi parti'ye Deva'ya verecektim bilmem ne ilçesi gençlik başka yardımcısı tweetini sevmedim vermeyeceğim diyenler elbette

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bixi haklı. İyi de bixinin bunu söylemesi gereksi bixi jaho gibi yayıncıların büyük kitleleri var ve %95 i genç ve neredeyse tamamı düzenden memnun değil o yüzden doğruda söylemiş olsa boşa. Kitleleri zaten oy atacak olan tipler.

    Gerçi böyle konuşmaları gençleri daha çok gaza getirebilir sabahın 5 inde sandık için okul önünde bekleyebiliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilge Türk kullanıcısına yanıt

    Tamam terörle vs el ele, kol kola olanlar her yerde hatta iktidarda ama "o olmazsa oy yok, illa da o" demek mantıklı değil, bu kafayla daha çok çekeriz. Hem Mansur'u kaç zamandır tanıyorsun ki, Ekrem İmamoğlu veya Muharrem İnce neden olmaz mesela sana göre, onlara neden güvenmiyorsun?

  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    o son cümleyi söyleyenler de bulmuşlar kılsızını arıyorlar yahu ütopyada, The Perfect World'de yaşamıyoruz ki sırf senin istediğin çıksın o da kusursuz, mükemmel olsun. Ve biz İran'dakiler gibi çaresiz de değiliz. İran'da seçimlerde adaylar; baskıcı diktatör 1, baskıcı diktatör 2, baskıcı diktatör 3... diyeydi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: stableRevulation

    Tamam terörle vs el ele, kol kola olanlar her yerde hatta iktidarda ama "o olmazsa oy yok, illa da o" demek mantıklı değil, bu kafayla daha çok çekeriz. Hem Mansur'u kaç zamandır tanıyorsun ki, Ekrem İmamoğlu veya Muharrem İnce neden olmaz mesela sana göre, onlara neden güvenmiyorsun?

    Alıntı

    metni:
    amam terörle vs el ele, kol kola olanlar her yerde hatta iktidarda ama


    Aynen bu dediğimizi her parti yaptı veya yapıyor ama zaten oy vermeme sebebim bu


    Alıntı

    metni:
    "o olmazsa oy yok, illa da o" demek mantıklı değil, bu kafayla daha çok çekeriz.


    Bahsi geçen konu basit bir konu değil ülkenin başına geçen bir adamın terörle bağlantılı olmamasını istemek yanlış bir şey mi ? Çok ince bir konu tabi ki bunun için olmazsa olmaz demek gerekiyor.


    Alıntı

    metni:
    Hem Mansur'u kaç zamandır tanıyorsun ki,


    Yakından tanımıyorum yaptığı icraatları doğru buldum terör partisinin eş başkanı ile de fidan dikmediği için oy atılabilir bir aday

    Aynı zamanda kendisi Türkçü biri


    Alıntı

    metni:
    Ekrem İmamoğlu veya Muharrem İnce neden olmaz mesela sana göre, onlara neden güvenmiyorsun?


    İmamoğlu terör partisinden hediye kabul ediyor, gidiyor eş başkan ile ağaç dikiyor isterse başa geçince ekonomiyi Almanya seviyesine getirsin ülke bölündükten sonra pek bir yararı olmaz


    İnce mitinglerde böyle coşkulu coşkulu bağırıyordu, herkesin kendi tercihi ama daha sakin siyaseti her zaman tercih ederim tabi oy vermeme sebebim bu değil partisinin maksimum oyu 2-3 olursa olur yani pek bir etkisi olmaz


    Kendisi 50+1'i hedeflese de hedefi pek gerçekçi bulmuyorum


    Ayrıca İmamoğlu CHP'den gelme, CHP nedir? ülkenin kurucu partisi, ülkenin kurucu partisinin ülkeyi bölmeye çalışan bir parti ile kol kola gezmesini acayip saçma buluyorum


    Atatürk'ün şeyh said ile oturup sohbet etmesi gibi bir şey




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilge Türk -- 15 Temmuz 2021; 16:19:24 >
  • Bilge Türk kullanıcısına yanıt

    Madem Atatürk'ten örnek veriyorsun TBMM'nin açılışında yanındakilere bir bak.İlk meclisteki gruplara bir bak.Bir de sonrasına bak.Atatürk pragmatistti.Bu karanlık dönemin geçmesi için de pragmatist olmak gerek.Tabii CHP'deki dönüşüm malum fakat şartlar buna zorluyor ülkeyi.

  • Bilge Türk kullanıcısına yanıt

    Sen ülkeyi bölüyorsun farkında bile değilsin.


    Yüzde 15'ine ülkenin bölücü terörist damgasını yapıştırmış sistemin dışına çıksınlar demişsin.


    Terör örgütünün en çok istediği tipler senin gibiler. Bu sayede adam topluyorlar işte. Tam tersina adamları sisteme sokarsan terörde bölücülükte işte o zaman tam anlamıyla biter.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 15 Temmuz 2021; 17:40:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hopdediks-Dediğimdediks

    Madem Atatürk'ten örnek veriyorsun TBMM'nin açılışında yanındakilere bir bak.İlk meclisteki gruplara bir bak.Bir de sonrasına bak.Atatürk pragmatistti.Bu karanlık dönemin geçmesi için de pragmatist olmak gerek.Tabii CHP'deki dönüşüm malum fakat şartlar buna zorluyor ülkeyi.

    Atatürk Meclisi kurarken ne savaş bitmişti nede Cumhuriyet kurulmuş temelleri oturtulmuştu o yüzden herkes fikrini söyleyebiliyordu


    pkk'lıların iddiasının aksine Atatürk hiç kimseye "Doğu da size özerklik vereceğiz rahat olun" demedi


    Şartlar bunu zorluyor diyerek Türk milletini 2. çözüm sürecine hazırlıyorsunuz farkında değilsiniz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Sen ülkeyi bölüyorsun farkında bile değilsin.


    Yüzde 15'ine ülkenin bölücü terörist damgasını yapıştırmış sistemin dışına çıksınlar demişsin.


    Terör örgütünün en çok istediği tipler senin gibiler. Bu sayede adam topluyorlar işte. Tam tersina adamları sisteme sokarsan terörde bölücülükte işte o zaman tam anlamıyla biter.

    Burada kimseyi "Hainsin, Ülkeyi bölüyorsun, pkk'lısın" gibi sözlerle itham etmemek gerekir bu tartışma adabına uygun bir hareket değildir öncelikle bunu belirteyim.


    Alıntı

    metni:
    Yüzde 15'ine ülkenin bölücü terörist damgasını yapıştırmış sistemin dışına çıksınlar demişsin.


    hdp'nin %2-%4 arası temel oyu diğer kalan oyların hepsi tepki oyu. Vakti zamanında CHP adam olup Türk Milletine sahip çıksaydı Tepki oylarını zaten kendine çekebilirdi


    %2-%4'lük kesim ise "Kabristan" hayali olan kesim onlara da bu ülkede yer yok


    Alıntı

    metni:
    Terör örgütünün en çok istediği tipler senin gibiler. Bu sayede adam topluyorlar işte. Tam tersina adamları sisteme sokarsan terör işte o zaman tam anlamıyla biter.


    Çözümü destekleyen tayfadasın herhalde öyle dediniz dediniz en son doğu gidecekken "TSK koş kurtar bizi" diye söylendiniz


    TSK olmasa şuan doğu bizde değildi işin ciddiyetini az kavrayın

  • Bilge Türk kullanıcısına yanıt

    Çözüm süreci gibi hainlikler olursa tepkimizi gösteririz(gösteririm). Siyasi olarak ne yazık ki Hdp gibi oluşumlar ile bir araya gelinmeli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilge Türk kullanıcısına yanıt

    Okuduğunuzu zerre anlamamışsınız. Size hainde demedim, yaptığınızın farkında değilsiniz dedim.


    Çözüm süreci falan hikayedir. Mesele herkesin kamu gözünde eşit olması, düzgün ekonomi, herkese kanunların eşit uygulanması, düzgün yargı. Bu olduğu anda zaten sıkıntı ortadan otomatik olarak kalkar.


    HDP'nin oyu ise tepki oyu falan değil uyanın artık ya. Saçma sapan artık bu iddialar. Zaten mesele TSK'ya ihtiyaç duymadan doğunun sende kalmasını sağlamak.


    Bununda en önemli yollarından biri Hdp'yi de sisteme dahil edip törpülemek. Senelerdir aynı muhabbet.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 15 Temmuz 2021; 16:55:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hopdediks-Dediğimdediks

    Çözüm süreci gibi hainlikler olursa tepkimizi gösteririz(gösteririm). Siyasi olarak ne yazık ki Hdp gibi oluşumlar ile bir araya gelinmeli.

    Siyasi olarak evet oy toplamaları gerekiyor doğru ama benim yanlış bulduğum şurası hdp'nin temel oyu %2-%4 diğerleri tepki oyu Chp vakti zamanında doğru politika yürütseydi bu oyları zaten kendine çekerdi hiç de terör ile kol kola gezmesine gere kalmazdı


    Chp'nin genel başkanı "Dersimli Kemal" diye kendine hitap ediyor, hal buyken insan "Acaba bunlar mecburiyetten mi yoksa hoşuna gittiğinden mi terör ile işbirliği yapıyor" diye sormaktan kendini alı koyamıyor


    Çözümü hainlik olarak nitelendirmeniz çok hoşuma gitti teşekkürler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Okuduğunuzu zerre anlamamışsınız. Size hainde demedim, yaptığınızın farkında değilsiniz dedim.


    Çözüm süreci falan hikayedir. Mesele herkesin kamu gözünde eşit olması, düzgün ekonomi, herkese kanunların eşit uygulanması, düzgün yargı. Bu olduğu anda zaten sıkıntı ortadan otomatik olarak kalkar.


    HDP'nin oyu ise tepki oyu falan değil uyanın artık ya. Saçma sapan artık bu iddialar. Zaten mesele TSK'ya ihtiyaç duymadan doğunun sende kalmasını sağlamak.


    Bununda en önemli yollarından biri Hdp'yi de sisteme dahil edip törpülemek. Senelerdir aynı muhabbet.

    Alıntı

    metni:
    Çözüm süreci falan hikayedir. Mesele herkesin kamu gözünde eşit olması, düzgün ekonomi, herkese kanunların eşit uygulanması, düzgün yargı. Bu olduğu anda zaten sıkıntı ortadan otomatik olarak kalkar.


    Hikaye diye bahsettiğiniz süreçte ne kadar şehit geldi ne kadar askerimiz gazi oldu ne gibi ekonomik etkileri uluslararası etkiler oldu bilmiyorsunuz.


    Alıntı

    metni:
    HDP'nin oyu ise tepki oyu falan değil uyanın artık ya. Saçma sapan artık bu iddialar.


    Hdp Çözüm süreci öncesi oyu kaçtı çözüm süresi sonrası oyu kaç ? Hdp'yi baraja sokmama çabasının tepki oyları, her evden 1 oy hdp'ye gibi projeler ve bu tür olaylardan sonra hdp şimdiki oyuna kavuştu


    Siz eğer gerçek oyu diye düşünüyorsanız ülkenin %10'u kabristan hayali içinde yaşıyor o zaman ?


    Alıntı

    metni:
    Zaten mesele TSK'ya ihtiyaç duymadan doğunun sende kalmasını sağlamak.


    TSK'ya ihtiyaç yok yanlış politika yaptılar deyip Analar ağlamasın, iki tarafta bizim evladımız gibi sözlerle başladılar sonuç ne oldu ? Doğu da sözde özerklikler başladı hastaneler ve okullar savaş meydanına döndü demek ki TSK'ya ihtiyaç duymadan bu olay çözülemiyor


    Alıntı

    metni:
    Bununda en önemli yollarından biri Hdp'yi de sisteme dahil edip törpülemek. Senelerdir aynı muhabbet.


    "Öcalan'ın projesiyiz, Aponun heykelini dikecez, Doğu da özerklik ve öz savunma ordusu istiyoruz (öz savunma dedikleri pkk)" gibi sözleri olan birini nasıl törpüleyeceksin ? O kadar ikna kuvveti yüksek biriysek Amerika'yı da törpüleyelim Çini de törpüleyelim boşa kan akmasın


    Atatürk sizin zihniyette olsaydı "Getirin şeyh said'i bir kahvaltı yapalım çay içelim konuşarak çözelim boşverin askeri filan" derdi


    İşte nerden nereye Menemende 2 askeri şehit oldu diye çıldıran devlet adamından çözüm süreci hayalleri olan siyasilere geldik


    İşin kötü yani halk desteği var..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilge Türk -- 15 Temmuz 2021; 17:5:36 >
  • O twitch yayıncısına acayip gıcık oldum.Boş oy atasım var ona inat


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilge Türk kullanıcısına yanıt

    Birader okuduğunu cidden anlamıyorsun. Çözüm süreci işlevsiz ve yanlıştır. Bu yüzden hikaye. Sorunu çözme açısından anlamsız.


    Diğer yazdıklarınız tamamen söylediğim her şeyi çarpıtmak tüm HDP'lilere terörist demekten ibaret. Atatürk zamanında değiliz. Yıl olmuş 2021.


    Ve ben bu üslubu alıntılayıp çarpıtmayı başka bir kullanıcı adı ile hatırlıyorum. Fanatik akp'linin tekiydi. Dolayısıyla son mesajım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 15 Temmuz 2021; 17:19:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.