Şimdi Ara

Bilgisayarımda HDR videoları nasıl izleyebilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar öncelikle elimde philips 50pus7805 hdr destekli bir televizyonum var ve ryzen 5 2600 Rx 470 ekran kartlı bir sisteme sahibim. bir kaç sorum olacak yardım edebilirseniz sevinirim.


    1. Tv 4k 60 hz'e alırsam 8 bit, 4k 30 hz'e alırsam 12 bit oluyor film izlerken hangisini seçmeliyim ?


    1. Vlc ile 4k içerik açınca karanlık oluyor aynı şekilde windows player ilede aynı oluyor görüntü ayarlarından hdr açıncada renkler çok soluk oluyor neden ? forumda bir kaç konu gördüm hdr olmayan monitörde video izlemek diye ama benim tv hdr destekli netflixden yada youtubeden hdr birşey açınca canlı ve güzel gözüküyorlar tabiki smart tv özelliği ile açınca.


    1. Birçok program gördüm pot player-km-mpc-lav filters-madvr falan ama çok kafam karıştı ben hangi programı kullanmalıyım ?







  • HDR izleyebilmek için 10-12 bit monitör/TV gerekli. PC'den TV'ye bağlayacaksanız Windows'un HDR'ının aktif edilmesi lazım. Sonuçta Windows 10 bit görüntü gösterecek şekilde ayarlanmalı. VLC veya Potplayer'da 8 bit monitörler için HDR özelliği mevcut fakat henüz düzgün yapanını görmedim, fazla kontrastlı ve renkli yapıyorlar bu yüzden şahsen bunları kullanmadan parlaklık/kontrast/renk ayarlarını video'ların trailer'larını referans alarak kendim yapıyorum. HDR'ın silik görünmesinin sebebi 10-12 bit'lik renk skalasına sahip görüntünün 8 bit'lik ekranda izlenmeye çalışılması. TV'yi 8 bit ayarlarsanız gerçek HDR olarak izleyemezsiniz, 10-12 bit gösterecek şekilde ayarlanmalı. TV 8 bit ayarlarda HDR gösterebilir fakat bu durumda PC'deki video player'lar gibi bit konversiyonu uygulayacaktır.

  • Merhaba, bahsettiğiniz televizyon 10 bit, nasıl 12 bit olduğunu anlayamadım. Panel özelliklerinde HDR10+ görünüyor baya iyi. Windowsun kendi HDR çözümü çok kötü, hiç kullanmayın derim.


    Kavram karmaşası açısından biraz açıklayayım. Madvr renderer programı, uzun zamandır güncellenmiyor ve ekran kartına çok abanıyor. Televizyonunuz zaten doğal HDRı desteklediği için gerek yok.


    Lav filter adından da anlayabileceğiniz gibi filtreler. Kullanacağınız video oynatıcının ayarlarından etkinleştirmeniz lazım kurduktan sonra.


    KM playerdan uzak durun, tamamen çöp.


    Potplayer ve mpv öneririm basitlik açısından ya da MPC.


    Televizyonunuzu bilgisayara bağlayıp televizyondan HDRı etkinleştirince başka bir ayar yapmanıza gerek kalmaz tahminimce.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.