Şimdi Ara

NETFLİX PROBLEMİ SOL mı bir daha asla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocalarım problem standart anladığım kadarıyla SOL kullanan herkesde netflix i çamur gibi açıyor öğrenmek istediğim bunun herhangi bir çözüm yolu var mıdır ?


    Müşteri hizmetlerini aradım bana netflixle iletişime geç bağlandığın portları öğren biz onları açalım gibi saçma bir çözüm ürettiler (port forwarding ???) netflix ile iletişime geçtiğimde böyle birşey olmadığı söylendi tarafıma


    Şuan çaresiz kaldım ülkemizde her internet servis sağlayıcısıyla yaşadığımız problemde olduğu gibi ne yapılır bilmiyorum bütün önerilere açığım NETFLİX PROBLEMİ SOL mı bir daha asla 




  • Vpn kullandığınızda durum nasıl?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tv den izliyorum olmuyor sanırım vpn tv den izlerken


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4K veya Dolby Vision içeriklerde başlangıç dahil sorun yaşamıyorum. Blok bazlı sorunlar olabiliyor bazen. 212.252 bloğundayım. Modemi kapatıp açarak IP bloğunu değiştirin. Muhtemelen sorun çözülecektir.

  • Üstteki şahısın taraflı, devamlı superonline'ı korumaya yönelik yorumlarına aldırış etmemenizi öneririm. ISS değiştirmenizi tavsiye ederim. O altyapıdan Vodafone ve Millenicom seçeneğiniz var. VPN ile aşılır fakat Netflix Türkiye'yi açan NordVPN'de züperonline'da engelli olduğu için yapacak bir şey yok.


    Adamın işi gücü yok sürekli IP arayacak. Bir de "Blok bazlı sorunlar olabiliyor bazen" yazmış. Nerede görülmüş böyle bir şey ya, bazen? Hadi farklı IP blokları falan dese neyse. Şaka gibi yorumlar. Artık aştı kendisini valla, nasıl savunacağını bilmiyor.


    Ek olarak; bir kere "4K veya Dolby Vision" diye cümle kurmak yanlış. Belli ki sahip bile değil. Dolby Vision bir HDR formatıdır. TV ve içerik DV destekliyorsa zaten 4K HDR olarak açar. Veya diye bir şey yazmak çok saçma.


    NETFLİX PROBLEMİ SOL mı bir daha asla
    NETFLİX PROBLEMİ SOL mı bir daha asla


    Bir de aşağıdaki mesajında bana "DV'nin, standart 4K video boyutu üzerine ne kadar fark ettirdiğini de araştırmak yararlı olabilir." yazmış. Sanki ben aksini yazmışım veya ondan bahsediyorum. NETFLİX PROBLEMİ SOL mı bir daha asla Konuyu değiştirme taktikleri ama basit kalıyor, hem de çok basit.


    Yine mesajını değiştirmiş. Baktı züperonline'ı savunacak bir şey yok ama o yine kendince bir şeyler buluyor. Türk Telekom'u kötüleyeyim bari deyip saçma sapan bir Amazon IP'sinden sonuç eklemiş. Fi tarihinde Türk Telekom'a aboneydi ve kötü göstermek için hep aynı görseli atıyor. Az önce AWS oyun sunucularının bulunduğu endpoint'e yaptığım ping sonucunu eklemiştim ama daha sonradan buna gerek bile yok diye düşünüp sildim. Konuyu çorba yapmaya çalışıyor ki züperonline'ı savunabilsin. NETFLİX PROBLEMİ SOL mı bir daha asla 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 7 Temmuz 2021; 22:2:23 >
  • 176.252'li blokta ben de sıkıntı çekmiyorum netflix üzerinde. Kısa bir dönem fast.com testinde 30mbps'yi geçemediğim oldu fakat birkaç haftalık bu durumun dışında fast.com testinde hem Avrupa sunucularına bağlanıyorum (düşük ping) hem de 70-80 mbps gibi sonuçlar alıyorum. Tamamen ip bloklarının yönlendirilmesi ile alakalı. ABD'ye yönlenen ip bloklarında throttling oluşuyor, bunun da netflix mi SOL kaynaklı mı olduğu belli değil. Kısıtlamaya kimin neden olduğunu bilmiyorum fakat SOL'ün derhal yapması gereken şey IP yönlendirmelerini düzeltmesi.

  • lordindarkness kullanıcısına yanıt

    SOL yönlendirmesi kaynaklı hocam. ABD'ye yönlenmesi direkt bir hata NETFLİX PROBLEMİ SOL mı bir daha asla  Benim de denk geldiğim 1 blokta olmuştu. Onun dışında mevcut bağlantımda SOL DC'lerinden geliyor yayınlar. Kendi içinde cache edip sunuyor muhtemelen. Popüler Netflix dizileri ve Youtube videolarının hepsinin kaynağı SOL DC'leri olarak çıkıyor bende. Bunu genele yayamadılar bir türlü. Kira süresi bitimi sonrası illa 3-4 reset ile geleceğiz bu IP bloklarına NETFLİX PROBLEMİ SOL mı bir daha asla 


    TT İstanbul FTTH Fiber için IP bazlı sorun örneği SS 1(Amazon Frankfurt):

    NETFLİX PROBLEMİ SOL mı bir daha asla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k8s -- 7 Temmuz 2021; 20:27:42 >
  • Netflix altyapısı hangi sunucuya gideceğine karar veriyor, superonline hatası netflixe ulaşıp düzeltmemiş olmaları.


    sorunlu ip bloklarına netflix amerikan sunucusuna git yanıtını veriyor, o yanıtı aldıktan sonra bizim cihazların ya da superonline'ın yapabileceği birşey yok.


    throttling yok, latency yüksekliği yüzünden data akışına güvenemeyip 5. vitese atmıyor.


    superonline routing vs rezil ama bu konu farklı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 8 Temmuz 2021; 1:55:8 >
  • SOL işin çakalıdır. Prime timeda hiç bir şey izlemek mümkün değil hem de ONLARIN LÜTFU 200mbit hız ile.


    MH'ye iyi eğitim vermişler, gaz alma konusunda başarılılar. Ama sonuç her zaman hüsran.



    SOL kadar sansürcü başka ISS yok galiba. SOL altyapısında diğer firmalardan da VDF denedim, hiç bir farkı yok, eksiği MH'leri yok gibi bir şey.



    Kısaca, Telekom altyapısı önereceğim. Hiç kullanmadım ama eş dost memnun, benim yaşadığım sorunu aynı zaman diliminde yaşamıyorlar en azından.

  • "kaynağı Netflix mi SOL mü?" derken şunu kastediyordum. Bazı IP'lerin ABD'ye yönlenmesi tabii ki SOL'ün suçu ama Avrupa Netflix'inden yüksek bantgenişliği alabilirken ABD'den alamıyoruz. Hız kısıtlamasının nedeni Netflix de olabilir SOL de. Ben açıkçası şu durumda Netflix'in güvenlik amacı ile alakasız yerlerden yönlenen IP'lere hızı kıstığını düşünüyorum. Bir dayanağım yok tabii sadece tahmin. Ha keza Netflix'in alakasız IP'lere kısıtlama uyguladığını bildiği için SOL de bilerek ABD'ye gönderiyor olabilir kullanıcıları. Spekülatif söylemler ancak bunlar tabii, kesin doğruya ulaşılabilecek bir yol bilen varsa dinlemekten memnun olurum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hız kısıtlamasının nedeni Netflix olamaz. Turkcell altyapısında 4g bağlantı ile izliyorum. Ancak aynı ortamda PC üzerinden izlerken, saçma droplar yaşanıyor, görüntü kalitesi düşüyor vs vs.


    Sorun SOL'ün routeları. Statik, dinamik farketmiyor. Ebesinin şeyinden, şeyine bağlantı kuruyor. Elli tane ara noktaya uğruyor, bu noktalarda paket kaybı yaşanıyor vs.

  • Tahmin edip yanilmaya gerek yok. Netflix kendi steering yapiyor, bazi ip bloklarindan baglaninca yallah amerika diyor. Netflix kendi yonlendirdigi icin gorunurde superonline hatasi yok.


    ip adresinin tr oldugunu bile bile neden yapiyor, neden duzeltmiyor, neden superonline duzelttirmiyor bilmem.


    https://forum.donanimhaber.com/superonline-yurt-disi-vs-yurt-ici-fark--148071041-2#148086995


    fast.com da gordugunuz server netflixin size sectigi, router throttling vs hikaye…




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 8 Temmuz 2021; 19:29:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nofearl N kullanıcısına yanıt

    Züperonline kaynaklıysa ki bence öyle insanların netflix yerine TV+'a yönelmesi amaçlı olabilir. Millet bu şekilde yorumlamış, benim de kafama yattı açıkçası. Ama kapasite sorunları olan bir ISS olduğu belirtiliyor. 1 taşta 2 hatta 5 kuş vuruyor da olabilir.


    NETFLİX PROBLEMİ SOL mı bir daha asla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Der Meister.

    Züperonline kaynaklıysa ki bence öyle insanların netflix yerine TV+'a yönelmesi amaçlı olabilir. Millet bu şekilde yorumlamış, benim de kafama yattı açıkçası. Ama kapasite sorunları olan bir ISS olduğu belirtiliyor. 1 taşta 2 hatta 5 kuş vuruyor da olabilir.


    Netflixin kendi sisteminin semasini yukardaki linkte paylasmisim. Hala bence diye baslayip bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanin alemi var mi…


    Az bucuk duzgun isp netflix’in de icinde oldugu open connect ile anlasir, turknet gibi, kendi icinden yayin yapar. Bizim superonline daha kendi networkunde turkiyeyi gezdirmeden il icinde paket tasiyamiyor…


    neyse, netflix bizim bazi ip bloklarina sen amerikadan izleyeceksin diyor, superonline o an bi karar vermiyor. Bizim isp neden iletisime gecmiyor, ya da geciyor da adam yerine mi konmuyor bilmiyorum. Teknik olarak sorun su an netflixde.


    https://netflixtechblog.com/building-fast-com-4857fe0f8adb?gi=69ae9226cd1e




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 8 Temmuz 2021; 23:37:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nofearl N kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Hala bence diye baslayip bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanin alemi var mi…


    Aylardan beri bunu bir tek sen iddia ediyorsun ve kimse de inanmıyor, bir şeyde kanıtladığın yok zaten. Zorlamanın alemi yok. Tatsızlık çıkartacak üslupla yazıyorsun, öyle cevaba böyle yanıt alırsın. Gerçi senle muhatap olan da hata.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 8 Temmuz 2021; 23:41:52 >
  • arkadaşlar dünden beridir uğraşıyorum 50 defa modemi kapatıp açtım resetledim dediğiniz bloklara geçiş yapamadım hep 3 5 megabit bir iki kere 8 mbit aldım


    müşteri hizmetleri hiçbir şekilde yardımcı olmuyor ayrı kafalar yaşıyorlar birşey anlatılmıyor

    NETFLİX PROBLEMİ SOL mı bir daha asla
    NETFLİX PROBLEMİ SOL mı bir daha asla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keos61 -- 9 Temmuz 2021; 0:5:48 >
  • keos61 kullanıcısına yanıt

    ont cihazı varsa onu kapatip acin.


    anlamayan arkadaslara, biraz teknik bilgisi olan anliyor, onun disinda bilgisiz ama fikri cok olanlara yapacak birsey yok. kaynak paylasmisiz, sema paylasmisiz ama yok kendi X dusunuyor diye akli sira laf sokuyor.


    biz soldaki client, sagdaki cihazlar netflix (open connnect appliance)


    1- onlar durumlarini, iceriklerini, trafiklerini netflix'e bildiriyor

    2- bizden play request gelince netflix kendi en uygun open connect appliance seçiyor, konum da belirliyor URL oluşturup bize gönderiyor.

    3- biz paşa paşa o konumdan o videoyu netflixin seçtiği cihazdan izliyoruz. superonline'a laf düşmüyor.


    kırıntı bilgisi olana kaynak; https://www.afpif.org/wp-content/uploads/2018/08/01_Netflix-content-distribution_Nina-Birgen_AfPif-2018.pdf


    superonline neden peering yapmıyor, neden çözmüyor bilgim yok. ben de kalkıp turknet'in kendi netflix sunucuları var, ona avantaj olsun diye netflix bizi yavaşlatıyor diye sallayabilirim...


    özetle bizim zaten peering yok, dertleri ne bilmem, en önemli sorunumuz netflix'in bazı superonline IP aralıklarını komşulara bile değil Amerika sunucularına yönlendirmesi. Yönlendirmeyi yapan Netflix. Yoğunluk olsa 7/24 olmaz.


    ama pardon tv+ izlensin diye yapılıyormuş bunlar, o bilgi daha sağlam, kaynağı falan var, dahice. hata bende gelip anlatmaya çalışıyorum... ne haliniz varsa görün






    NETFLİX PROBLEMİ SOL mı bir daha asla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 9 Temmuz 2021; 1:20:31 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.