Şimdi Ara

Sanayiye araç bırakmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Detaylı temizlik ve birkaç göçük onarım işi için aracı sanayide bir yere bırakmak istiyorum birkaç gün ama tereddütlerim var. Sanayiye bırakılan araçların usta, kalfa bazen çıraklar tarafından kullanıldığını, hatta kaza yapıldığını bildiğim olaylar var. Bu işin hukuki boyutu da var. Birine çarpsa araç sahibi sorumluluğu denen olay var. Kimi insanlar çok rahat, yüzünü ilk defa gördüğü insana anahtarı verip çıkıyor ama ben pimpirikliyim. Bu riski nasıl bertaraf edebiliriz? Bir yerle konuştum, antetli kağıdınıza aracı teslim ettiğimi, yapılacak işleri, arac km'sini vs not eder, imzalı kaşeli kağıt alırım dedim ama adamın anladığından emin değilim. hee tabi dedi, veririz dedi geçti. Böyle bir kağıt alsam nasıl olur? Ruhsatı anahtarla birlikte bırakmalı mıyım adama?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sorumluluk tamamen ruhsat sahibinde.Hukuki geçerliliği olacağını düşünmüyorum.


    Aracı işlem yapacağı yere geniş bir şekilde park edip kapılar açık şekilde anahtarı cebinize koyup gidin.Ya da sanayi yerine bilindik detailing firmalarıyla görüşün.

  • ogzdrk O kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkürler öncelikle. Bilinen detailing firmaları da aynı şekilde bir teslim alındığına ilişkin kağıt veriyorlar. Bu işi sağlama almanın hiç mi yolu yok? Bu ülkede hukuk sorunları çözmek için değil, işleri karmaşık hale getirmek için var sanki.

    Işlem birkaç gün sürebilir, bu yüzden anahtarı bırakmak zorundayım. Aslında kafama takılan ruhsat kısmı, onu da bırakmalı mıyım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt

    Ruhsatı neden bırakacaksınız ki ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışardan güven vermemiş ki buraya gelip konusunu açmışsınız. Bence içinize sinmiyor, o yüzden bırakmayın.

  • ben sanayiye güvenmiyorum tanıdığım ustam yok o yüzden yetkili servise gidiyorum, sanayide arabayı bırakıyorsun iki üç gün bazen bir hafta orada araba kalıyor ve içinden neleri söküyorlar neleri götürüyorlar bilmiyorsun eğer arabadan pek anlayan biri değilsen ruhun bile duymaz.


    Ben araba hortum patlattı su kaynatıp yedek su kapağı çatladı diye götürdüm sanayide özel bir servise, araba bir gün bizde kalacak denildi.Tabi acemiyim ilk arabam ne anlarım ben arabadan, saf gibi tamam olur dedik.Halbuki on dakika bile sürmeyecek bir işçiliği vardı.


    Herneyse ben arabayı servisden aldım, yola çıktım.Bir baktım motor ısınmıyor, servise gidene kadar çalışan termostat servise girip çıktıkdan hemen sonra ne hikmetse bozulmuş ve açık kalmış.Motor ne yaparsan yap ısınmıyor.


    Daha sonra yetkili servise gidince termostat söküldüğünde çıktı herşey ortaya, özel servisteki herifler benim sağlam termostatı söküp cebe atmışlar yerine de bozuk paslanmış hatta çürümüş vaziyette ki çıkma bir termostat takmışlar, nasıl olsa acemi nasıl olsa anlamaz diyerek...


    O günden beri bir daha sanayiye yedek parça almak dışında uğramadım, kimseyede tavsiye etmem.Ne sanayi, ne özel servis hiçbirinden hayır görmedim şu zamana kadar.Daha öncede sanayide baskı balata değiştirtdim.Adamlar baskı balatayı değişmiş ama volanı taşlatmamışlar, arabayı aldım debriyaja her basışımda araba langır lungur sallanıyordu felan sanki acemi biri sürüyormuş gibi.Bitik balatada bile böyle sallamıyordu yani öyle kötü bir işçilik yapmışlar.


    Neyse daha çok örnek varda uzamasın yazı, dediğim gibi yetkili servisden şaşmam.İstedikleri kadar kazık fiyat desinler, istedikleri kadar pahalı desinler yetkili gibi olmuyor hiçbir işlem.Hem orada güvenlik kameraları ile çalışanlar devamlı denetleniyor, hem değişen eski parçanı sana geri iade ediyorlar, hem fatura kesip parçaya garanti veriyorlar hemde arabanı cincik gibi yapıp öyle teslim ediyorlar.Bugüne kadar yetkili servise gidipde hiç pişman olduğum veya aynı sorundan ikinci kez servise gittiğim bir an olmadı.


    Fakat sanayiye gidipde en basit arızanın bile ne olduğunu anlayamayan ustaları gördüm.Arabayı bilgisayara bağlıyor, çıkan arıza kodunun ne olduğunu ustaya soruyorum, bana " bilmiyorum " diyemediği için " önemli bir şey değil yav " diyor.Ya önemli değilde madem neden yanıyor arıza ışığı sebebi nedir onu söyle diyorum adam mırın kırın ediyor yine " önemli değil boşver " felan diye geçiştiriyor.Bende önemsemiyorum arızayı, üç beş ay sonra 3 4 milyar masraf açıyor bana.


    Sanayiden tiksindim yemin ediyorum bak anlatırım daha vallahi anlatırım sabaha kadar bitmez, sanayiye gidiyordum arabayı ilk aldığım zamanlar basit işler için.Sanayide bir usta dükkanın önünde arabanın yağını kontrol edelim felan dedi bende acemiyimya hemen her şeye olur tamam diyorum, açtı kapağı baktı yağı eksilmiş felan dedi çırağına seslendi oğlum oradan 5w40 yağ ver dedi.Usta dedim bu arabanın kitapçığında 5w30 yazıyor sıkıntı olmasın sonra dedim " yok yok bir şey olmaz " dedi.Arabanın içinde ki 5w30 yağın üstüne elinde ki 5w40 yağı olduğu gibi boca etti içindeki yağı boşaltmadan.Yağı fazla koyduğu için arabayı azıcık rampada zorladığımda sağından solundan yağ fışkırmaya başladı bir kaç ay sonra contaları patlattı.


    Eğer arabadan anlamıyorsan acemiysen tam adam yolmalık bir yer sanayi, allah düşmanımı düşürmesin.Öyle kasaplar var ki fabrikadan çıkmış sıfır arabayı ver eline, iki günde pert eder.Daha böyle bir kaç olay daha var ama onlarıda yazmıyım çok uzadı mevzu.Sana tavsiyem sanayiden uzak dur.Sanayi diyince kusasım geliyor artık.

  • tanıdık, güvenilir birisi harici bırakılmıyor. tanıdık olmayan ustaya sadece araba boyatmak için bırakılır o da mecburen. harici olarak bırakmam.

  • Guest-1C9B63C59 G kullanıcısına yanıt

    Bu ve benzeri olayları ben de o kadar çok duydum ki. Sorunu ve çözümü belli olmayan arızalar için gidip araba bırakmam asla.

    Ama detaylı iç dış temizlik ve 1-2 göçük işi için 2 günlüğüne bırakmak zorunda kaldım. İmzalı kaşeli araç teslim tutanağı da aldım. Millet çok rahat bu konularda. Audileri, mercedesleri bırakmış gitmiş, kimse benim gibi tutanak da istemiyor. Ömründe ilk defa gördüğü kişilere anahtarı bırakıp gidiyor herkes. Biraz daha zorlasam al git arabanı, amma kıymetliymiş diyecekler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir şekilde sanayiye bırakmam aracı. 3-5 daha fazla ver kendi servisinde yaptır aracını.

  • sakınan göze çöp batar. Güvenilir bir yere bırakırsanız sorun yaşamazsınız. Bahsettiğiniz olayların olacağı varsa serviste bile oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 26 Temmuz 2021; 11:21:5 >
  • Yetkili serviste kaporta işlemim vardı, arabadaki şahsi eşyalarımı ve ruhsatı aldım tek anahtarı bıraktım.


    Servisin önünde arabanın etrafını dönerek video çektim, içinin de fotoğrafını çektim bizle ilgilenen danışmanın yanında..


    Evrakları imzaladım sonra, o da kendince bir tutanak tuttu..


    Kesinlikle evhamlı falan değiliz olması gereken bu yoksa bir olumsuzlukta hemen müşterinin üstüne atıyorlar ayrıca herhangi bir yasal işlemde de sorumlu araç sahibi oluyor..

  • Tanımadığım adama araç bırakmam. Benim akrabam var çocukluk arkadaşım motorcu ona bırakırım aracı kırsada canın sağolsun diyebileceğim biri. Oda zaten bir sorun olsa beni zorda bırakmayacak biri. Ama tanımadığıma bırak araba bırakmayı dükkanına bile girmem .

  • Bu yaşadığın yere, ustayı tanıyıp tanımadağına göre değişir, bende yetkili servise hiç gitmem, sanayide ki ustama yaptırırım her şeyi. Bıraksam da sorun değil, oto sanayi siteleri bu ülkenin gerçeği, sevsek te sevmesek te bu işler böyle.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.