Şimdi Ara

Tüp Mide Ameliyatı Oldum. ( Düşünenler ,merak edenler gelsin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar. Uzun uzun diyet süreçleri geçirdim. 3 kilo verdim 5 kilo aldım derken 115 kiloya geldim sonunda. Bu işin böyle olmayacağına karar verdim ve tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim. Daha sonra araştırmaya başladım ve Hasan Erdem hocayı buldum ve onun ekibine ameliyat oldum. Boyum 1.76 kilom 115 olarak bu ameliyata girdim. Bazıları bu kiloyla neden girdin diyecek ama artık kilo işinden sıkılmıştım. Ameliyattan bir gün önce tüm tetkiklerim yapıldı. Ameliyat için uygunsanız ameliyat yapıyorlar. Ameliyat anına ait hiçbir şey hatırlamıyorum . Ameliyat 1 saat sürüyor yaklaşık. Ameliyattan sonra büyük acı olmuyor ama gaz sancısı fena oluyor. İnsanı en çok yıpratan bu. Su çok az kapak kapak veriliyor on dk. da bir. 3 gün sonra yani 4. gün taburcu oldum. Şu an ameliyat üzerinden 10 gün geçti. Sağlık durumum gayet iyi. 115 kilodan 107.5 kiloya düştüm. Burada can sıkan nokta soğuk su içememek ve sürekli herbalife türünde shake içmek yordu ve bıktırdı biraz. Sorularınız varsa alabilirim.



    Edit 1: 26.07.2021 itibariyle 12.9 kilo verdim. Bugün tam birinci ayım. Bunun 8.7 kilosu yağdan gitti. 115.6 ile başlamıştım. 102.7 oldum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P.Kurmay Albay -- 26 Temmuz 2021; 10:50:12 >







  • 115ten 107 mi vay canına d-dostum mükemmel gelişme

  • TLC ağır yaşamlar izliyor musun ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    TLC ağır yaşamlar izliyor musun ?

    İzlemiyorum psikolojim bozuluyor izleyince:(

  • Hocam ben 125 kiloyum hatta en son 2 ay önce tartılmıştım 130 olmuşumdur. Öğrenmek istedipim bu tüp mide ameliyatının amacı daha az besinle doymak mı? İkinci sorum ise özel diyet listesi verdiler mi?
  • Bir aydir kendi uydurdugum diyet yaninda bir aydir sabah yuruyusu ve 2.5 haftadir da spor salonunda agirlik ve kardio yapiyorum 130 kilodan 114 kiloya dustum sorulari alabilirim

    ameliyat filan yok  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kraldosy

    Hocam ben 125 kiloyum hatta en son 2 ay önce tartılmıştım 130 olmuşumdur. Öğrenmek istedipim bu tüp mide ameliyatının amacı daha az besinle doymak mı? İkinci sorum ise özel diyet listesi verdiler mi?

    Burada midenin iştah bölümü ve büyük bir kısmı alındığı için acıkma hissi olmuyor. Dünyayı yiyen ben acıkmıyorum. Özel beslenme ilk 15 gün sadece sıvı alabiliyoruz. Herbalife türünde shake içebiliyoruz. Et suyu,tavuk suyu çorba içebiliyoruz. 15 gün sonra da püre dönemi başlayacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighDamagE

    Bir aydir kendi uydurdugum diyet yaninda bir aydir sabah yuruyusu ve 2.5 haftadir da spor salonunda agirlik ve kardio yapiyorum 130 kilodan 114 kiloya dustum sorulari alabilirim

    ameliyat filan yok  

    Dostum ben zamanında 105'ten 83'e de düştüm ama koruyamadım. Eğer daha fazla düşüp koruyabilirsen helal olsun.

  • P.Kurmay Albay kullanıcısına yanıt

    Ben hala bir surecteyim daha kilo vermeye niyetim var ama bende senin gibi tekrar almaktan korkuyorum umarim almam geri

  • ben diyet ve yürüyüşle 120 kilodan 69 a kadar inmeyi başardım ameliyat olmadan veya ilaç kullanmadan. Bence sende yapabilirdin
  • HighDamagE kullanıcısına yanıt
    Verdiğin 16 kilonun 10 kilosu sudur. Bıraktığın an geri alırsın kiloları, çok azimli yapıyorsun helal olsun.
  • Bedenin orijinal haline müdahale olmadan, irade ile zayıflama yanlısıyım. Şu an zaten bir dolu sıkıntı çekiyorsun ve o şekilde zayıflıyorsun. Operasyona girmeden de aynı sıkıntıya razı olsan, yine kilo verirdin. Acıkınca salatalık yerdin mesela.

  • 130kg 190cm yim su an.kendimi bildim bileli kiloluyum ama artik tak etti uyku apnem var ve kilo yuzunden cok terliyorum, gecenlerde doktora gittim uyku apnesi icin acil kilo vermen lazim dedi cunku diger herseyim normaldi, pandemide cok kilo aldim, gecen pantolon almaya gittim ama hicbir magazada kendime gore bulamadim. Hayatimda 2-3 kez spora baslayip usengeclikten 2 gun gidip biraktim ama bu sefer kararliyim. Geçtiğimiz cumartesi birakmamak uzere spora basladim.30dk yuruyus 30dk bisiklet biniyorum, kosu yapamiyorum 1 sene once kil dönmesi ameliyatı olduğumdan artik kosamiyorum. Un,seker,tuz tuketimini kestim. Mide ameliyatınida dusundum zamaninda ama spor ve diyet ile kilo vermek daha sağlıklı geldi bana.

    İnşallah yilmam ve kilo verebilirim.Herkese sağlık dilerim.
  • Bildiğim kadarıyla obez değilsek ameliyat olamiyoruz. Benimde 9-10 kilo fazlam var ama obez olmadığım için izin verilmiyormuş

  • Hocam benimde 5kg fazllalığım var tavsiye eder misiniz?

  • 5 kilo fazlaya ameliyat olunur mu:) Ameliyat için vücut kitle indeksinin 35 üzeri olması lazım. Tam garanti ameliyat 40 üzeri olması lazım.

  • sigaraböreği kullanıcısına yanıt

    40-50 kilo fazlan olacak ki öyle Ameliyat olunur. Bu kadar fazlaya ameliyat olunmaz. Diyet ve sporla verilir. Ben de aşırı obez değildim ama kilo işi artık canımı sıkmıştı:)

  • Hocam ameliyat olacak kadar kilolu değilmişsiniz aslında, işi biraz kolay yoldan halletmek istemişsiniz belli ki.


    Ancak yine de sizin tercihiniz tabii ki, geçmiş olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hagh

    130kg 190cm yim su an.kendimi bildim bileli kiloluyum ama artik tak etti uyku apnem var ve kilo yuzunden cok terliyorum, gecenlerde doktora gittim uyku apnesi icin acil kilo vermen lazim dedi cunku diger herseyim normaldi, pandemide cok kilo aldim, gecen pantolon almaya gittim ama hicbir magazada kendime gore bulamadim. Hayatimda 2-3 kez spora baslayip usengeclikten 2 gun gidip biraktim ama bu sefer kararliyim. Geçtiğimiz cumartesi birakmamak uzere spora basladim.30dk yuruyus 30dk bisiklet biniyorum, kosu yapamiyorum 1 sene once kil dönmesi ameliyatı olduğumdan artik kosamiyorum. Un,seker,tuz tuketimini kestim. Mide ameliyatınida dusundum zamaninda ama spor ve diyet ile kilo vermek daha sağlıklı geldi bana.

    İnşallah yilmam ve kilo verebilirim.Herkese sağlık dilerim.

    Ameliyat işi zor. Umarım normal yollardan verip kilonuzu korursunuz.





  • P.Kurmay Albay kullanıcısına yanıt

    Haklısınız hocam ancak benim gıdım var ne yazık ki :( çok kötü bi görüntü oluşturuyo, tüm çekiciliği, maskülenliği yokediyo. Birtürlü gitmediği için psikolojik olarak mahvetti beni

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.