Şimdi Ara

Lpg ağır kusur Yakıt gaz deposu havalandırma bozuk 14.1.19

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
9.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracım lpg li. Yakıt gaz deposu havalandırma bozuk 14.1.19 kodu ile kaldı. Tanıma baktığımda bu çıkıyor bilgisi olan aydınlatabilir mi?

    Kusurun Sebepleri:


    -LPG yakıt deposunun bulunduğu alanda, araç tabanında en az net 450 mm2 (boru, tesisat vb. ekipmanların kapladığı alan hariç) havalandırma açıklığı olması gerekir, bu alanda bozukluk olduğu durumlarda verilir.




  • Merhaba!


    LPG'li araçlarda; LPG tankı üzerinde bulunan multivalfin üzerinde bulunan emniyet valinin 120 derecenin üzerinde açılması durumunda veya herhangi bir muhtemel gaz kaçağı durumunda sızan LPG'nin emniyetli bir şekilde araçtan atılabilmesi için LPG hortumları ( dolum ve ön tarafa giden yakıt besleme borusu çapları ve kablolama tesisatı haricinde ) 45mm2 boşluk olması gerekmektedir. Bu sizin emniyetiniz içindir.


    aracın tabanına çıkan deliğin simit tanklarda 50 veya 52 mm ilk panç ile, silindir tanklarda ise her iki ayrı borunun 30 mm ilk iki ayrı panç ile delinmesi gerekmektedir. bunun için LPG hortumlarını söktürüp, tabandaki deliği genişlettirmeniz gerekecek. Ama dikkat edin tank sökülerek bu işlem yapılırsa daha sağlıklı olur, hem panç ile kesilen sacı paslanmaya karşı boyama işlemini daha rahat yaptırısınız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.