Şimdi Ara

VDSL (62mbps) VS Superonline Fiber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Yeni bir şehre taşındım ve kablonet kullanamıyorum.

    Altyapı sorgulamada 62mbps VDSL çıkıyor ve binada Superonline Fiber kutusu var.

    Vdsl 100₺
    Fiber 100mbps 130₺

    Fibere abonelik başlatmayı düşünüyorum ama başka önerisi olan var mı? Ocak’a kadar 40₺, Hazirana kadar 80₺ öderken kablonetten de kablotv’den de olduk mecburen 🤷🏻‍♂️



  • superonlineda akşam saatlerinde ping ve hız düşümleri oluyor, youtube bile kasmaya başlıyor. Sizin yerinizde olsam superonline hiç bulaşmam VDSL ile turknet alırım.

  • Wifi 6 modem isteyin supeeonline da yeni musterilere vermeye basladılar wifi 6 modemi fiber fiberdir sonuçta vdsl gibi port bozuk olur hat eklemeli olur derdi yok..bu kendi düşüncem tabi kullanan komşularınıza sorun en iyi cevap onlardadır tabiki..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antrakinon -- 3 Temmuz 2021; 23:46:39 >
  • superonline istanbul dışında rezalet, şehir içine bile ülkeyi gezip geliyor. statik ip almazsanız cgn sorunlu, alsanız routing iyi değil.


    yasaklarda çinle yarışıyorlar, vpnler hatta vpn protokolleri yasaklı.


    gene kendi araştırmanızı yapın ama fiber diye superonline iyi sanmayın.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Eskişehir’deyim. Ev de en işlek caddesinde, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Bulvarında. Fiber iyi olur herhalde demiştim ama en çok tvde ve telefonda kullanacağımdan dediğiniz düşündürdü
  • antrakinon A kullanıcısına yanıt
    Binada genelde yaşlı var çok tatminkar cevap alabileceğimi sanmıyorum
  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    Vpn cidden yasak mı?? Bu ne saçmaymış.
  • Millenicom da fiberi superonline altyapısından taahhütsüz veriyormuş. Fiberi denemek için superonline’a göre daha mantıklı
    https://www.milleni.com.tr/eviniz-icin/basvuru/internet/fiber-100-kampanyasi/8d0bb759-3fc8-4703-adaf-825fcb4c98e2?selectedCampaignId=8d0bb759-3fc8-4703-adaf-825fcb4c98e2&SelectedInternetOfferId=223e2720-0728-4e90-9303-81473f738cc6&p=1&f=2


    VDSL (62mbps) VS Superonline Fiber



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qeep -- 4 Temmuz 2021; 19:35:47 >




  • qeep kullanıcısına yanıt

    Vpn calisiyor su ucretsiz bazi vpnler calismiyor ben sol kullanmiyorum ama kullanan arkadasim var yeni abone ve yeni abonelikte wifi 6 modem istedi.. eski modemlerin yarattigi kronik.baglanti problemleri bunda yok.. ama karar verirseniz zte ve huawei 255s kesinlikle istemeyin ve bağlatmayin getirdiklerinde .. yeni huawei wifi 6 modemden isteyin.. ama dedigim gibi bolgede kullananlari dinlemek onemli tabi.. sanirim wifi 6 modemi sadece superonline kendisi kullaniyor milleni size huawei 255s falan verirse sanırım.. o zaman işte işkence olur internet kullanmak.. ben de ttnet fiber var o da aynı hepsi aynı ama arkadasta denedigime gore superonline daha iyi..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antrakinon -- 4 Temmuz 2021; 20:16:4 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    VDSL için boş port görünmüyor 🤷🏻‍♂️

    VDSL (62mbps) VS Superonline Fiber
  • qeep kullanıcısına yanıt
    Bu üzdü, o zaman mecburi fiber 😥
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Öyle hocam ama modem işinden kafamı bulandırdınız 😅 Milleni mi Superonline mı bakalım modem işini öğrenmeye çalışıyorum. Taahhütlerden oldum olası hoşlanmam, ilk defa bu sene taahhütlü net kullandım kablonette. Başka taahhütlü hizmetim de yok.
  • Keske modemle is bitse, oldum olasi zaten onlarin router kullanmam.

    Eskisehir durumu bilmiyorum, ama statik ip olmayinca cgn rezalet, zaten statik ip de hep kullaniyorum ama olunca da routing rezalet.

    Nasil rezalet, antalya sehir ici 24ms. Netflix izlesen seni amerikaya gonderiyor, kendi networkunu duzgun yapamayan netflixle sorunu duzeltir mi hic? Bir senedir bazi ip gruplari bu halde, umurlarinda degil. Wifi 6 falan hikaye, router iyi degilse, isletim sistemi optimize degilse yurtdisi hizin gecikmeler yuzunden hop yerlerde.

    Vpn gelince, en moderni wireguard protokolu, hop yasaklandi. Cloudflare gibi guvenilir kullanim desen birak servisi protokol yasak. Sirketlerde wireguard kullaniyorsan, yasak. Hadi telefondan nordvpn para verim kullanim desen yasak, adamlarin websitesi bile yasak.

    Yasaklarda oyle dns falan degil, Cin gibi connection reset yontemi ile yasak. Guvenli profil istemesende her baglantin okunarak filtreleniyor.

    Adi fiber, durum bu, yarin canlari ne isterse yaparlar ne isterse yasaklarlar karisan yok… yillarca savundum, halen mecbur kullaniyorum ama durum bu.




  • sol fiber cok kisitlayici. vdsl port varsa ona basvurun
  • qeep kullanıcısına yanıt

    Hocam.ben de ttner fiber var hepsi aynı vpn de wireguard cloudflare onda da sorublu simdi wireguardı ikisi de serbest birakti ama ileri de ne olur bilinmez.. cgn netflix problemleri bitün issler hepsi aynı aslında ttnet fiberde de yasadım vdsl oldugu zamanda da yasadim bir de port problemidir elektrikcidir falan ugrastim hep.. ama fiberde o tarz problemler yok..ama vdsl port sıkıntı olursa port degistir yok elektrikci cagir fiberde boyle durumlar yok.. genc komsulariniz olsa en iyi onlar yonlendirir aslında.. statik ip alırsanız pek probleminiz kalmaz fiberde ama o da simdi 100megabit ile statik ip aylık 150tlyi bulur.. vdsl ttnette en pahalısı şu an.. alternatif issler altyapı iyiyse denenebilir..fiberde superonline fiyat yine iyi.. ama onda da statik ip 25 tlydi en son.. karar sizin bir deneyin..

  • antrakinon A kullanıcısına yanıt
    Superonline bağlattım hocam. Hole koydum, evin heryerinde aynı hızda. Wifi 6 sıfır modem getirdiler ama ont dahil olanlardan değil. Telefon ile kablosuz hız testi böyle. En yoğun olarak tv, tablet ve telefonda kullanılacak. Hepsinde güzel şu anda. İnşallah sorun çıkmaz

    VDSL (62mbps) VS Superonline Fiber
  • qeep kullanıcısına yanıt

    Sıkıntı yoksa ne güzel hocam ontsi yoktu wifi 6 nın zte getirdilerse o wifi 5 wifi 6 değil hocam.. wifi 6 icin diretseydiniz keşke.. neyse önemli olan sorunsuz kullanmanız.. hep boyle kullanırsınırsız inşallah güle güle kullanın... yani vdsl yerine fiber kotunun iyisidir.. superonlineda da aynı ben ttnet fiberdeyim o da aynı.. hayırlısı olsun..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antrakinon -- 6 Temmuz 2021; 17:31:35 >
  • antrakinon A kullanıcısına yanıt
    Huawei wifi-6 modem getirdiler hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qeep

    Huawei wifi-6 modem getirdiler hocam

    Iyi gunlerde kullanın o zaman hocam.. 👍👍👍 ben wifida bu hızları goremiyorum degerleri gayet güzel..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antrakinon -- 6 Temmuz 2021; 17:38:37 >
  • SOL rezaletin daniskasıdır. Bir yaş pasta düşünün, üstü oldukça süslü, oldukça pahalı, güzel görünüyor.


    Bıçağı vuruyorsunuz, hooopp içinden çürümüş meyveler çıkıyor.


    İşte bu hikaye SOL'ın Türkiyedeki özetidir.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.