Şimdi Ara

İtalya'da tıp fak. okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de iki sene üç sene belirlsizlikler içersinde sınava hazırlanmaktansa bana kalırsa bu sınava hazırlanmak daha mantıklı. Sizin yerinizde olsam ciddi ciddi düşünürüm...


    Not: Dikkat ederseniz bir çok kişi girmiş ve maddi açıdan fazla zorlayıcı değil. (burada dershane kitap özel derslere harcadığınız paraları da hesaba katınız)





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romario11111 -- 30 Haziran 2021; 14:44:32 >







  • @Ankaratıplı kardşm bilgi verecektir.

  • italyada tıp okumak zordur ukrayna, rusyaya göre




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Haziran 2021; 14:20:17 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    *ukraYna

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    burda da kolay değil zaten

  • Hiç izlemedim ama paranız olmadan havalimanına bile gidemeyeceğinizden eminim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Youtube'a "italya'da tıp okumak" yazarsanız bir çok Türkün gittiğini göreceksiniz. Burada hazırlanmaktansa orada zaman harcamak daha mantıklı sanki.

  • dene abi işte sen de

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgili olmayan ve hayalci arkadaşlara ufak bir umut olabilir. Ama forumda takılan birinin bunu yapabilmesi imkansıza yakın.
    Video izlemedim ama arkadas %90 ihtimalle istanbuldaki 2 italyan lisesinden birinden mezundur b2 ustunde bir İtalyancası 5 yıldır ortalama 60 70k okula ucret odeyebilen bir ailesi.
    Danismana 10 20k civari ucreti 1 senede odeyen bir ailesi daha. Ve sonuncusu da 15k euro civarinda okula ücret odeyecek maddi gücü vardir. Tıpı çok bilmiyorum daha fazla da olabilir.
    Bocconi de isletme iktisat 12 13k civariydi.
    Yani hayal satmaya gerek yok iyi bir lise referansınız ve yeterli paranız yoksa imkansıza yakin.
    Aynısı abd ve ingiltere için de gecerli. Ib ap iyi lise mezunu+ maddi güç.
    Kanada ve hollansa ibsiz de ilk 100deki unilere alimlar oluyor ubc tu eindhoven gibi. Ama para lazım kanasa icin yilda 45k+yasam hollanda için 15k + yasam.
    Bu tarz hedefler lisenin basinda alinir bilinçli aileler neticesinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mertovski53 M kullanıcısına yanıt

    kardeşm bilkentin bölümlerine 80 90 k vermektense bana kalırsa italya da tıp fakültesi okumak daha mantıklı. kimse de bana şunu demesin yıllık 60 70 k bulamıyorum bulacaksın kardşm 70k x 6 =420k yapar. standart altı bir daire fiyatına geliyor. bir dairen eksik olacak ama çocuğun uluslararası bir okulda tıp fak. okuyacak hangisi önemli. ayrıca tıp fakültesine girmek için ösym sınavlarına hazırlanan biri ne kadar para harcıyordur onları da hesaplamak lazım. sonuçta burada dershane özel ders vs. yok.

  • romario11111 R kullanıcısına yanıt

    Bilkent yillik 55k yasam masrafi 2k olsa 12 ayda 25de o etti mi 80 hadi bilemedin 90.

    Italyada okumak için 5 yil lise okuyacaksın 70×50 den 350+ 6 yıl tıp en az okul ücreti 150k tl bence 200den fazladır da 150 olsun 900+ yasam masrafı yillik minimum 20k euro 200×6 ile 2 milyon tlnin uzerinde digeri ise 400 500bin tl. Bazı şeyler sandığınız kadar kolay değil emin olabilirsin. Ki okul ucretinin 15 20k euro gibi ucuz meblalar olduğunu hiç sanmiyorum. Liseyle birlikte minimum 2.5milyon tl civarında bir harcamaya denk geliyor verilir mi maddi gücü varsa gayet de verilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mertovski53 M kullanıcısına yanıt

    kardşm belki orada çalışman gerekebilir euro'yu tl'ye çevirince yaşam masrafları artıyor tabiki. orada part time bir işe girip veya yazları çalışıp aylık 1000 euro ayrıdığını düşün (yapılamayacak bir şey değil bence özellikle yazın çalışma durumunda) buradan daha ucuza bile denk getirebilirisn. tabi ki çok basit demiyorum ama isteyen yapar bir şekilde ve burada 2. 3. mezuna kalmaktansa oldukça mantıklı geliyor bana.

  • romario11111 R kullanıcısına yanıt

    Calisma izni sadecee kampus içinde olabiliyor abd dışında değilsen aylik çok az paralara az sayida istem birini yapabiliyorsun. Cidden hem araştırmış hemde okuyan birçok arkadası olan biriyim hocam hiç kolay birsey değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtalya hakkında bilgin yok ama yine de sallıyorsun. En azından videoyu izleseydin :)

    Kızın gittiği üniversite devlet okulu ve italyadaki devlet okulları yıllık 2000-4000 Euro arası. Ama çoğu İtalyan üniversitesinde devlet bursu var ve yıllık geliri 16k ya da 23k Eurodan az olan aileler hem okul ücreti vermiyor hem de yaşam bursu alıyorlar. İtalya parasız okunabilecek en iyi ülkelerden biri. Ama abd uk ve hollanda için dediklerin doğru.

  • Bu konuda gerçekten bilgisi olan ,orada okuyan biri varsa lütfen yardımcı olabilir mi bir kaç şey sormam lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.