Şimdi Ara

Superonline Fiber portlu router

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bugün süperonline daire içine kadar fiber kablo çekti. Yeni ufak bir cihaz eklediler. Bu cihaza fiber kablo geliyor. Daha sonra bu cihazdan router'a ethernet kablosu.


    Sormak istediğim şu ben normalde superonline kullanıcı adı ve şifresi ile firmanın verdiği router dışında kendi asus routerımı kullanıyordum. Şimdi bu fiber kabloyu aradaki cihaz olmadan direkt olarak router'a bağlamak istiyorum.


    İnternette sfp+ bağlantılı routerlar buldum. Daireme kadar gelen fiber kabloyu sfp+ portuna bağlayabilir miyim?




  • Merhaba,

    O gördüğünüz cihazlara doğrudan bağlayamazsınız SFP modül almanız lazım malesef. Orası da çok dertli bir iş... OLT, ONT, Class B+, Class C+, operation wavelength vs vs bir sürü bilinmesi gereken teknik ayrıntı var. Fiyatlarına hele hiç girmiyorum.



    Ama şuanki kendi router cihazınızı kullanabilirsiniz. Superonline kullanıcı adı ve şifrenizi elde ettikten sonra (forumda nasıl bulunacağı çok kez anlatıldı), router'da mac klon + pppoe bilgileriniz + vlan id ayarı ile beraber o bahsettiğiniz minik cihazın devamına kendi cihazınızı bağlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Hocam mesajınız için çok teşekkür ederim. SFP modul'den kastınız bu eve kadar gelen kabloyu SFP tipine çeviren bir aparat mı?


    Ben vatanda bu linkteki modemi alıcaktım aslında. Fakat tam alırken içime bir kurt düştü arkadaki SFP portu eve gelen fiber kabloya uyar mı kestiremedim. Bu modemlerde fiber uyumlu diye geçiyorlar bazı incelemelerde evinize kadar gelen fiber kabloyu bu modeme direk takabileceğimiz söyleniyor. Ama eve gelen kabloya baktığım zaman resimdeki porta uyar mı uymaz mı bilemedim. Eve kadar gelen daha çok optik kablo gibi.


    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-rt-ax89x-1148mbps-4804mbps-dual-bant-kablosuz-ax-router.html





  • Selamlar,


    Alacağınız ONU SFP modülünün de OLT ile aynı marka ve uyumlu model olması gerekiyor. GPON'larda ONT'ler OLT'ye register olurlar. Farklı marka/model ont ile olt'ye register olamayacakları için çalışmayacaktır.


    Huawei OLT'te çalışan bir adet ONU SFP bulmuştum zamanında. Bu ONU SFP'lerin de serial numberlarının değiştirilebilir olanlarına bakmanız gerekiyor. Asus'da sfp+ cage'ine takacağınız onu modülünün desteği yok.

  • XII.Nicksiz kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Faydası olduysa ne mutlu.

    Hocam öncelikle bir terim karmaşası yaşıyorsunuz onu halledelim. Linkteki o cihaz bir modem değildir. Fiber altyapıda (FTTH,FTTB) modeme ihtiyaç yoktur. Çünkü modülasyon-demodülasyon (modem) işlemi yapılmaz. Bu nedenle sizin modemle bir işiniz olmayacak zaten. Sizin router bir cihaz almanız yeterlidir. Bu cihazda bir router olduğu için kullanılabilir. Ürünlerde fiber uyumlu yazması veya yazmamasına takılmayın. Üzerinde WAN portu gördüğünüz her router fiber uyumludur.


    Sonrası; o iş şöyle oluyor. Eve gelen fiber optik kablonun bir şekilde sonlanması lazım. Bunu da;

    1) Ya ONT cihazıyla(optical network terminal, şuanki durum)

    2) Ya dahili ONT'li bir router ile(gereksiz uğraş+kısıtlı seçenek)

    3) Ya da SFP modül(bu artık işin fantezisi ) ile sonlandırmanız gerekli.

    Yani eve gelen o kablo, bu SFP girişi olan cihazlara bu şekilde doğrudan bağlanamaz uymaz. SFP ile kullanmak istiyorsanız modül ile sonlandırmanız şart. (SFP=Small Form-factor Pluggable)


    Özetle sizin önünüzde 3 seçenek var. Ama en kolayı ve en mantıklısı şuanki sistemi (1. durum ONT + router) devam ettirmek.

    Yani firmanın size getirip kurduğu ONT (optical network terminal) ufak kutu aynen duracak; siz ondan çıkan RJ45 soketli ethernet kablosunu elinizdeki router üzerindeki WAN girişine bağlayacaksınız ve internete çıkacaksınız. Hız, ping vs bakımında SFP ile hiçbir fark olmayacak emin olabilirsiniz...


    Eğer siz router değiştirmek istiyorsanız da size 3 şey gerekli.

    1) PPPoE kullanıcı adı ve şifresi (forumda superonline şifre bulmak diye rehberler var hazırda)

    2) VLAN id değeri (bu değeri internette bulabilir ya da firmanın size verdiği cihazdan bakabilirsiniz)

    3) Eski router'daki WAN portunun MAC adresini yeni router'a klonlamak


    Bu adımları tamamlayarak keyfinize-bütçenize göre istediğiniz router'ı satın alıp kullanabilirsiniz.





  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Şimdi çok net anladım hocam elinize sağlık. Ben şuan PPPoE kullanıcı adım ve şifresi ile farklı bir modem kullanıyorum. Aslında merak ettiğim bu aradaki ont cihazı ortadan kaldırıp fiber kablo direk olarak router'a bağlanırsa daha düşük ping alırım kafasındaydım. Firma tarafından verilen hiç bir cihaza güven duyamıyorum :)


    Tekrar teşekkür ederim detaylı cevabınız için.

  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.