Şimdi Ara

Erdoğan: Kanalın Paralarını Söke Söke Sizden Alırlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
10.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Erdoğan'dan 'Kanal İstanbul' açıklaması: Söke söke bu parayı uluslararası tahkim yoluyla sizden alırlar


    AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Kanal İstanbul' açılışı olduğu belirtilen Sazlıdere Köprüsü'nün temel atma töreninde, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık, bugün Kanal İstanbul için nasıl çıldırıyorsanız orada da öyle çıldırdınız" ifadelerini kullandı.


    AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Kanal İstanbul' açılışı olduğu belirtilen Sazlıdere Köprüsü'nün temel atma töreninde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Şirketlere Kanal İstanbul için ödeme yapmayacağız' diyen muhalefete, söke söke bu parayı uluslararası tahkim yoluyla sizden alırlar" sözleriyle yanıt verdi.


    "İtirazcıları dinlesek hiçbir proje yapılamazdı" diyen Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:


    "BÜYÜK RİSK"

    Ülkemizin gelişmesi yolunda atılan adımlara bir yenisini ekliyoruz. Bugün Türkiye'nin kalkınma tarihinde yeni bir sayfa açıyoruz. Kanal İstanbul'a acaba bu proje neden gerekliydi? Gecikmeli de olsa bugün bu temeli nasıl atıyoruz? İstanbul Boğazı, dünyanın en kalabalık gemi trafiklerinden birine sahip. Proje ile amacımız İstanbul Boğazı'nın güvenliğini sağlamaktır. Gemi trafiği artarken geçen gemilerin uzunluğu da arttı. Bu gemilerin geçişi boğaz çevresi için büyük risk.


    "BİZE SORULMADI DENENLERE SESLENİYORUM..."

    Kanal İstanbul'a İstanbul'un geleceğini kurtarma projesi olarak bakıyoruz. Projenin her aşaması hukuka ve bilime uygun şekilde tamamlandı. Yapılan projeksiyonlar 2050 yılında Boğaz'dan geçecek gemi sayısının 78 bini bulacağını gösteriyor. Bize sorulmadı denenlere sesleniyorum: Kime sorulması gerekiyorsa onlara sorulup yola çıkıldı. Sizi dinleseydik bu eserler olmazdı. 

    Montrö'de kılavuz kaptan ve romorkör kullanımının zorunlu tutulmaması ticari gemilerin Boğaz geçişindeki riskleri artırıyor. 


    "ÇILGINLAR GİBİ, AMA YAPTIK"

    Bu ülkede sizler şu ana kadar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık, bugün Kanal İstanbul için nasıl çıldırıyorsanız orada da öyle çıldırdınız. Marmaray'ı yaptık, yine aynı şekilde önümüzü kesmeye çalıştınız. Çılgınlar gibi, ama yaptık. Avrasya Tüneli'ni yaptık. Onun da önünü kesmek istediniz. Osmangazi'yi, İstanbul-İzmir yolunu yaptık, onların da önünü kesmeye çalıştınız. Bu hususlarda en küçük bir eksiklik, usulsüzlük olsaydı çoktan ortaya çıkardı. 


    Modelleme çalışmalarında dünyanın en önde gelen mühendislik bünyesinde 3500 kişi görev aldı Bay Kemal. Biz neyi, nerede, kiminle yapacağımızı çok iyi biliriz. Bak bu bir çeşme açılış töreni değil. Bir musluk takma töreni de değil. Dünyada örnek kanallardan bir tanesinin bugün temelini atıyoruz. 


    500 BİN NÜFUSLU YERLEŞİM ALANI

    Mevcut güzergah 5 ayrı alternatif arasından bilimsel çalışmalara göre en makul ve verimli hat olarak seçildi. Kanalın uzunluğu 45 kilometre. Taban genişliği minimum 275 metre. Derinliği, küsuratı söylemiyorum, 21 metre olarak belirlendi.

    Kanal'ın her iki yanında planlana 500 bin nüfuslu yerleşim alanının da İstanbul'un merkezindeki baskıyı ortadan kaldıracağına inanıyoruz.




    https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/erdogandan-kanal-istanbul-aciklamasi-nasil-cildiriyorsaniz-1847596

    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/cumhurbaskani-erdogandan-muhalefete-kanal-istanbul-cikisi-parasini-odemezseniz-tahkim-yoluyla-soke-soke-alirlar-459751h.htm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 26 Haziran 2021; 16:7:52 >







  • erdoğanın bu ülkeye verdiği zararı dıj güjler bile vermedi.


    Bu arada erdoğan o sözkonusu lafı direkt bodoslamasına söylemiş yani prompterdan okumadan direkt spontone söylemiş.. muhalafetin dediği gibi prompterdan okumayınca ortaya işte böyle evlere şenlik itiraflar, gerçekler saçılıveriliyor

    Cık uluslararası tahkimde iş öyle işlemiyor.

    İhalenin kusursuz alınması şart. Yani adil şartlarda firmaların yarışması herhangi bir firmanın kayrılmaması, kamu kaynağı kullanılmaması gibi 50 tane şart var.

    30 gram aklı olan hiçbir firma o ihaleye girmez, girenede geçmiş olsun bir sonraki iktidardan 5 kuruş alamaz. 3. Köprü havalimanı garantileri bile ödenmez.

    Zira ilk ihale hileli. İptal edilir öyle kalakalır o firmalar.
  • Akp genel başkanı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu projelerin neden dolar garantisi ile yapıldığını ve adaletini/hukuğunu neden londraya teslim ettiklerini de anlatsaymış keşke  

  • Emeklilik ikramiyesi gibi birşey sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani açık açık söylüyor gelecek nesillerinizi bile borçlandırıyorum ve söke söke bu borcu ödeyeceksiniz, torunlarınıza borç mirası bırakacaksınız diyor.

    ve hala bunlara oy verenler var.

  • İktidarın değişeceğini Erdoğan bile kabullenmiş. Açık açık bu yükü size bırakacağım diyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 26 Haziran 2021; 16:59:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okeanix

    İktidarın değişeceğini Erdoğan bile kabullenmiş. Açık açık bu yükü size bırakacağım diyor.

    Ben de ilk bunu düşündüm, muhalefet kazanacak ve bunu ödeyecekler şeklinde firmaları ikna etmeye çalışmış sanki   

  • İktidara geleceklerini kabullenmişsin bu da bir gelişme..

  • Uganda'da PNF (Partiyye Ngaye Fmappe) başa geçinde, ''Önceki hükümeti yaptığı hukuksuzluklar ve cihatçılara yaptığı yardımlardan dolayı meşru kabul etmiyorsunuz ama hileli ihalelerle, hukuk dışı garantilerle yaptığı ''icraatları'' kabul ediyorsunuz hemi ?'' demişti ve bütün iş çözülmüştü. Önceki hükümet ülkenin ekonomisini çöpe atıp gittiği için zaten yapılacak uluslararası ''tahkimatlar'' ın da bir etkisi olmayacaktı artık.

  • Malumun ilanını yapmış.

  • Yani diyor ki yatırımcı beş kardeşler bize verdiğiniz rüşvetler boşa değil, biz gitsekte fazlasını seve seve size ödeyecekler. Bize akıtmaya devam edin ki daha fazlasını verelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seçmenin yarısının bile desteği olmayan bir parti. olan memlekete oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cık uluslararası tahkimde iş öyle işlemiyor.

    İhalenin kusursuz alınması şart. Yani adil şartlarda firmaların yarışması herhangi bir firmanın kayrılmaması, kamu kaynağı kullanılmaması gibi 50 tane şart var.

    30 gram aklı olan hiçbir firma o ihaleye girmez, girenede geçmiş olsun bir sonraki iktidardan 5 kuruş alamaz. 3. Köprü havalimanı garantileri bile ödenmez.

    Zira ilk ihale hileli. İptal edilir öyle kalakalır o firmalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Umarım.

    Ödenen her kuruş.. pardon cent senin benim cebimden çıkıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kanal İstanbulun yapılması öyle 2 3 yıl sürecek bir şey değildir. Rahat 7 8 yıl sürecektir kanal istanbul. 2023 te iktidarı kaybederlerse kanala başlanmış bile olsa çok ufak bir kısmı yapılır, yeni hükümette projeyi durdurur müteahhitlerle anlaşmaya çalışır, anlaşamazlarsa tahkime giderler ama tahkimden de bir şey çıkmaz müteahhitler için. Anlaşma yoluna gideceklerdir.

  • Yani kisaca, bu halk seke seke odeneyecek bu borcu, buradan anlasilan bu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alacaklılar bu kadar savunmamış.  

  • Pes doğrusu dış güçler faiz lobisi imf diye bağıranlar şimdi ipin ucunu londra mahkemelerine vermişler sizden söke söke alırlar diyor  

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.